D_artagnan to napisano stoji..
ali sto je s onima koji su gurnuti u duznicko ropostvo zbog zivota na visokoj nozi a zapravo uopce nisu bili toliko bogati da bi tako zivjeli?
rkedit za stan u CHF, auto, mobitel najskuplja pretplata, restorani.. i onda ti smanje placu ili jos bolje ostanes bez posla i hop ?!
ko mu kriv kaj je iso zivjeti daleko iznas svojih mogucnosti!
sto bih sada zbog njega ja koji zivim skromnije ( a zivim daleko skromnije sa roditeljima sa 35 godina i vozim auto stariji od 10 godina (nije niti moj osobno) trebao placati skuplje naknade bankama i vece kamate jer je taj "netko" ko je zivio na visokoj nozi gurnut u duznicko ropstvo i jer je banka njemu otpisala dio potrazivanja ?! nenaplativi kredit ?!
Ma ok za te velike ovrhe stanova, mislio sam na situacije kad od 100-200 kn ljudima nabiju ovrhu preko 2.000 kn....
ili kad banke prodaju dugovanja klijenta za 30% a onda ovi dalje kamatare ljude koji uopce nemaju veze sa tim koji su to “otkupili” od banaka. Znaci oni su spremni otpisati 70% tog duga, prodajuci ga drugom, a nisu u stanju se dogovoriti sa klijentom ako je ovaj upao u problem, bolest, gubitak posla, ili vrag zna sta.
Jest da je odgovornost i problem klijenta da nije uzeo zivotno osiguranje kad se uzima kredit za slucaj, nesrece, invalidnosti.... ali i banke su kurc... ako nemaju individualni pristup klijentu