Legitimno je tražit. Al tržište će odredit hoće li se prodat po toj cijeni ili ne.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Na pravome ste tragu:
Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.
Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.
Može li to u Hrvatskoj! Da se malo sruši cijena stanova, jer malo su ga pretjerali! Za stan on 45 kvadrata traže 1.000.000,00kn.
moglo bi, ali drug Peđa nema snage za tako nešto, trenutno je na poglavlju čistke, onda ide rat, pa prva petoljetka, pa onda izgradnja stanova
-
Na pravome ste tragu:
Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.
Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.
Može li to u Hrvatskoj! Da se malo sruši cijena stanova, jer malo su ga pretjerali! Za stan on 45 kvadrata traže 1.000.000,00kn.
bojim se da neće ići. uz veliki rast cijena materijala i radne snage.... i nikako ne zaboraviti uvođenje eura!
-
Legitimno je tražit. Al tržište će odredit hoće li se prodat po toj cijeni ili ne.
Ali to mene i brine! Pa tko to kupuje? Rata kredita ti je 4.500,00kn slijedećih 30 godina za stan od 45 kvadrata.
-
Pa i nije legitimno, jer dobijaju dozvole od jedinica lokalne samouprave za stambenu izgrađnju. uz to im se izađe u susret za ekstra katnost, te zatvori oči za ekstra naprđene kvadrate povrh svega i onda ovi drže stanove prazne godinama ,jer su si zaokružili da dobit po kvadratu bude 100%, uz to jedan dio kupaca stanova budu zapravo i investitori, jedini investitori na svijetu koji nemaju korist(dobit) od investicije...i onda ovoga zaboli uvo, izgradio je zgradu tuđim novcem, a nije dužan nikome ništa i onda si može dopustiti da pita koliko hoće...kod nas je sve pošemereno...
-
moglo bi, ali drug Peđa nema snage za tako nešto, trenutno je na poglavlju čistke, onda ide rat, pa prva petoljetka, pa onda izgradnja stanova
Drug Plenki bi to trebao napraviti, njegovih je ipak prešlo 2/3 iz SKH u KDZ, a Peđinih samo 1/3 u SDP!
-
Drug Plenki bi to trebao napraviti, njegovih je ipak prešlo 2/3 iz SKH u KDZ, a Peđinih samo 1/3 u SDP!
njemu bi Ursula trebala predložiti promjenu prezimena u Pulenković, a za izgradnju stanova ima Tomu zidara
-
njemu bi Ursula trebala predložiti promjenu prezimena u Pulenković, a za izgradnju stanova ima Tomu zidara
Ursula bi ga mogla još svašta naučiti , samo mora slušati, pa će završiti kao poslušni Aparatčik u Europskoj Komisiji, što mu je životni san!
-
Ovo danas na SPAN-u podsjeća na divna vremena, kada se u jednom danu moglo, bez beda, trejdat sa 5 do 10 dionica, i svagdje pokupit po par posto!
Sjećam se dnevnih prometa koji su često bili i preko 200 milijuna kuna.
Ako si imao nešto para, moglo se živjet od zarade na ZSE, a nije bilo niti hebenog poreza na kapitalnu dobit, koji sigurno, mnoge koči, pri pomisli na trejdanje.
-
a nije bilo niti hebenog poreza na kapitalnu dobit, koji sigurno, mnoge koči, pri pomisli na trejdanje.
Hoćeš mi objasnit kako te to koči?? Skinit godišnji obračun poreza sa svog brokera, ispunit JOPPD obrazac na e-građani, pričekat dan ,dva da ti pošlju račun i platiti. Sve skupa 30 minuta posla bez da izađeš iz kuće.
-
-
a nije bilo niti hebenog poreza na kapitalnu dobit, koji sigurno, mnoge koči, pri pomisli na trejdanje.
Hoćeš mi objasnit kako te to koči?? Skinit godišnji obračun poreza sa svog brokera, ispunit JOPPD obrazac na e-građani, pričekat dan ,dva da ti pošlju račun i platiti. Sve skupa 30 minuta posla bez da izađeš iz kuće.
ima valjda ljudi kojima se ni to neda, ako ne moraju
i još više onih koji ne žele radi njihove ideje za trejd i s njihovim novcima dati cut državi
edit: taj porez ne najblesaviji i najneisplativiji kojeg je u zadnje vrijeme ova država uvela
šteta vremena za popunjavanje obrazaca i kontrole istog!
-
i još više onih koji ne žele radi njihove ideje za trejd i s njihovim novcima dati cut državi
edit: taj porez ne najblesaviji i najneisplativiji kojeg je u zadnje vrijeme ova država uvela
Ja bi volija da moram platiti 100k kuna poreza i to bi rado svaku godinu napravio(ako treba i potpisao bi), jer to znači da sam zaradio milijun kuna, sad ja znam da je kolegi to malo, pa mu se ne bakča...ipak je on Milijarder...
Čuj ne žele zaraditi, jer moraju dati cut državi...suzdržat ću se od komentara.
-
Ja bi volija da moram platiti 100k kuna poreza i to bi rado svaku godinu napravio(ako treba i potpisao bi), jer to znači da sam zaradio milijun kuna, sad ja znam da je kolegi to malo, pa mu se ne bakča...ipak je on Milijarder...
Čuj ne žele zaraditi, jer moraju dati cut državi...suzdržat ću se od komentara.
Koliko oni to uopće kontroliraju i koje su posljedice ako te uhvate? Neda mi se ić platiti 300 kn...
-
Najveći problem poreza na kapitalnu dobit, po meni, je to što ne uzima u obzir godinu
kada je gubitak, a bilo je i takvih, sjetimo se samo Agrokora.
Dakle, kada je gubitak, samo je tvoj, a kada imaš dobit država uzme svoj danak i to nije pravično.
Čak su i firme oslobođene poreza na dobit ako su prethodne godine imale gubitak i to mogu prenositi
do 3 ili čak 5 godina u budućnost (nisam siguran), a ovdje toga nema, mada je to vani najnormalnije u
ovako nesigurnom poslu kao investiranje, gdje ti nitko ne garantira ništa, te si u većini slučajeva prepušten
sam sebi.
Neću ovim putem ni ulaziti u pravne nesigurnosti, tipa šišanje dioničara na DLKV ove godine ili slično, te u opću
nezainteresiranost države da poveća zaštitu malih dioničara u Hrvatskoj (npr. slučaj Agrokor), već se samo pogoduje
pojedinim interesnim skupinama, kao kod Pevec-a, Ptkm, Dlkv, nastavi niz...
-
Mislim da nitko nije iskoristio gubitak na Agrokoru na umanjivanje kapitalne dobiti. Meni je još uvijek potpuno nejasno koji je pravi trenutak za iskorištavanje tog gubitka, da li je to ova godina kad su obrisali društva iz SKDD ? Ili treba čekati brisanje trgovačkog suda ? Ili treba gledati kada je imovina prebačena na plus društva ?
Što je s onima koji su tužbe podignuli, da li oni mogu iskoristiti gubitak ?
Toliko toga je mutno i nejasno ovdje...
-
Mislim da nitko nije iskoristio gubitak na Agrokoru na umanjivanje kapitalne dobiti. Meni je još uvijek potpuno nejasno koji je pravi trenutak za iskorištavanje tog gubitka, da li je to ova godina kad su obrisali društva iz SKDD ? Ili treba čekati brisanje trgovačkog suda ? Ili treba gledati kada je imovina prebačena na plus društva ?
To je ta pravna nesigurnost o kojoj pričam, pa ti budi dugoročan dioničar na ZSE (vidim da je
otvorena nova tema s tim imenom). A kupovao sam dionice Leda, jer sam vjerovao izvješćima
na ZSE, koja su bila krivotvorena, te je poslije sve bilo nulirano..otvorene nove firme i Ledo je
poslije prodan za 15 000 kn po dionici i sada bih bio milijunaš da nije bilo te nepravde...
Dugoročno smo svi 2m ispod zemlje, kako na ZSE, tako i oćenito..i onda se ljudi pitaju zašto
više nisam optimist...ZSE kroz dugi niz godina izvuče iz tebe životnu energiju i elan, te postaneš
realist/pesimist s vremenom, jer se ništa ne mijenja na bolje...bar koliko vidim...možda griješim..
-
Mene ne koči!
Radi se o čisto psihološkoj kategoriji.
Mogući kandidati za burzu gledaju taj hebeni porez, kao dodatnu prepreku, pored svih provizija i pušinga koje svako toliko doživljavamo na burzi.
Većina razumije o čemu govorim, a razumijemo i tebe.
-
To je ta pravna nesigurnost o kojoj pričam, pa ti budi dugoročan dioničar na ZSE (vidim da je
otvorena nova tema s tim imenom). A kupovao sam dionice Leda, jer sam vjerovao izvješćima
na ZSE, koja su bila krivotvorena, te je poslije sve bilo nulirano..otvorene nove firme i Ledo je
poslije prodan za 15 000 kn po dionici i sada bih bio milijunaš da nije bilo te nepravde...
Dugoročno smo svi 2m ispod zemlje, kako na ZSE, tako i oćenito..i onda se ljudi pitaju zašto
više nisam optimist...ZSE kroz dugi niz godina izvuče iz tebe životnu energiju i elan, te postaneš
realist/pesimist s vremenom, jer se ništa ne mijenja na bolje...bar koliko vidim...možda griješim..
Mijenja se na bolje samo toliko sporo da je valjda i puž brži.
-
Ivana Gažić i ZSE nisu zaštitili male dioničare Agrokora, a također nisu nijednom dali pravodobnu informaciju kad se kapitalni gubici koji su posljedica Lex Agrokora mogu iskoristiti. Koji je njihov posao uopće, što oni rade i da li ijedan dioničar ima koristi od njihovog postojanja ?
Ljudima su oteli stotine tisuća, ako ne i milijune kuna, a još im na druge kapitalne dobitke uzimaju porez jer im nisu dali priliku da ih umanje za gubitke u Agrokoru.
Dobitak zajednički, gubitak naš !
-
BudFox, tako je, u sridu!
zašto se ne prenosi gubitak? i društva, i obrti mogu prenositi i to nekoliko godina, ovdje kod kapitalne dobiti toga nema
držim da bi to na ustavnom palo k'o kruška samo se nikom ne da zezati, očito da su, kako kolega gore kaže, mali iznosi u pitanju?
Paulie, i ideje vaše a benzin vaš! hahaha
znači već oporezivanim dohotkom (višak) odlučiš se uložiti u financijsko obrazovanje (koje btw ti nitko nije ni ponudio u školama!?), kupiš tamo neke knjige na tu temu na Amazonu (jer kod nas ni toga nema, bar ja ne znam?), riskiraš svoj novac na burzi gdje te nitko ne pita jel si krivo izračunao ili je propala firma... i onda država kaže: a ne! i ideje vaše, i benzin vaš! mi ćemo se svejedno naplatiti a za krive odluke sami snosite gubitak
ovdje je plaćanje poreza sigurnije od smrti! umrijet ću tko zna kada, plaćam porez svake godine!
(što se tiče HANFA-e i ZSE, to je klasična sinekura, ni o čemu oni ne vode brigu a slično je s HNB, pogledajte samo koje ovlasti i zaduženja ima FED, a koje HNB; ispada da HNB drži bankama ljestve jer štiti likvidnost i ranjivost bankarskog sustava)
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 5.9k
- harpun