Ma on je pobiga iz RH, tj.od one rospije Palfi. Ta bi svadila i sve prste na jednoj ruci.
Poremećena seljanka, a on je obični picic
Sve potpisujem jer ih nazalost poznajem.
Tocno je tak.
Najbolje je bilo kada se potpisivala kao ing gradjevine😂
Ma on je pobiga iz RH, tj.od one rospije Palfi. Ta bi svadila i sve prste na jednoj ruci.
Tocno je tak.
Ja imam dojam da joj nije strano i da ga namlati, ali možda sam totalo u krivu(pa se ograđujem).
Tocno je tak.
Vražja Medimurka, dobro se mulcima prodala, samo u rodnom selu Belici dobila je tako puno glasova da ni njena šira obitelj nije glasala za nju. Valjda zato jer je poznaju.😂
bome interesantna korekcija na mnogim dijonicama, DLKV definitivno safe heaven
Od sedam papira koje imam, trgovalo se samo sa jednim.
HT.
Ukupni promet na burzi 200 tisuća kuna.
Oh mine
Meni je uvijek sve Mine
A kako bih se ja ljutila na svoje dečke, mlade lavove
Meni je uvijek sve Mine
Meni isto - gdje god stanem na ZSE eto nagazne mine.
onda morate nabaviti bolji detektor metala!!
Inače nekad je na pozitivne vijesti, recimo da su odobrene milijarde eura bespovratnih sredstava za oporavak tržište pozitivno reagiralo, a u sadašnjim vremenima na bilo kakve vijesti reagira negativno .
A tko zna da su objavili da ništa od sredstava za oporavak, možda bi ZSE reagirala sa pozitivnim impulsom . Vidimo na DLKV, logiku da nema logike.
Danas rasprodaja u petak?
Ovo na ZSE danas je kao nacionalizacija u Jugi, svi se čude a "oni" ladno uzmu ti sve, rade što hoće, pojedinci sa povlaštenim informacijama i sve u skladu sa zakonom... pa čak i da nije, njihovi su sudovi
bome i gore od nacionalizacije. Jedino što te ne zatvore na Goljak ali galamiti možeš koliko god hoćeš uzalud.
https://www.fool.com/investing/2021…-stocks-to-buy/A stock market crash is in the cards
---------Perhaps the most telltale sign of trouble can be seen in the way the market has historically bounced back from bear markets. Since 1960, there have been nine bear market declines (i.e., drops of at least 20%), including the most recent coronavirus crash, according to data from market analytics firm Yardeni Research. If we look at the previous eight bounces, every single one featured at least one double-digit percentage correction within three years of finding a bottom. In other words, rallying from a bear-market bottom is a choppy/bumpy process, and not the smooth bounce-back we've seen over the past 15 months.
Just as worrisome is the valuation of equities. The S&P 500's Shiller price-to-earnings (P/E) ratio -- the Shiller P/E takes into account inflation-adjusted earnings over the previous 10 years -- ended the previous week above 38 for the first time in nearly two decades. That's more than double the 151-year average Shiller P/E for the S&P 500 of 16.84. But it's not this deviation that's cause for concern. It's that in the previous four instances where the Shiller P/E for the S&P 500 surpassed 30, it's subsequently fallen by at least 20%.
On the economic front, inflation poses a credible threat to the market's unwavering climb. ------------------------------
Naši Blue Chipovi su prilično skupi, P/ E 30
Možda je vrijeme za cash poziciju ? Kažu i da trenutno market drži uglavnom F.O.M.O.
Dobro Verdi kaže, koga je zmija ugrizla boji se i smotanog užeta. 2008. je bila zastrašujuća, padalo je sve do ožujka 2009.
IGH se na vrhu ciklusa tržio po 15 tisuća kuna, Dalekovod po tisuću kuna, Ingra valjda 300 kn . HT 320 kn ?
Na stranu OPTE. Zadnjih tjedana živo je samo na te dvije teme vezane uz Optimu.
Što je s drugim d.d.?
Nešto malo se piše na DDJH i DLKV a razlozi opet nisu zadovoljstvo dioničara, već sitni interesi krupnog kapitala.
Pitam se čemu uopće burza kod nas u RH? Da se mali 'obogate' trgovinom? Nije.
Da društva skupe dodatni kapital? Nije ni to.
Da država ubere silni porez od kapitalne dobiti od novaca koji se slijevaju s tekućih računa? Ha ha ha ahha
Da nove prilike, tipa Rimac, budu izlistane? Neće sigurno, bez brige.
Ili jel nekome jasan ulazak ZSE u vlasništvo LJSE? Što se time postiglo i možemo li mi danas trgovati na nekoj platformi i sa slovenskim dionicama? Ne možemo. Kakva je sinergija te akvizicije? To ni nijemci nisu znali što bi s tom 'lokalnom pečenjarom' pa su sretni uvalili nama.
Imamo li prava društva za analizu FI-jeva koja bi davala preporuke za kupnju i prodaju a ne samo sporadično i za par d.d. s burze? Nešto kao one-stop shop za gladne dioničare koji nemaju znanja da sami iskopaju informacije iz šturih, bezveznih, tipskih izvještaja (sjetite se samo LRH, uvijek je počinjalo izvješće s 'društvo ostvaruje primarne ciljeve...' Koji to klinac uopće znači?)
Jesu li god. skupštine kako Bakić kaže festivali dioničarstva? Gdje se slave uspjesi, poslovi, akvizicije? Gdje direktori veselo i spremno, s voljom odgovaraju na silna pitanja ushićenih dioničara? Nisu.
Ovo je fakat slučajna država. Sve je stihijski i ne planski, zaradit možeš slučajno i usput, namjerno - vrlo rijetko. Ma i Bakić je srećković okrenuo novac na KORF i RIVP prvo pogodivši megatrend u turizmu, a na skupštini dioničara mogle su se stvari i drugačije riješiti. Samo da su većinski odlučili biti siledžije kakvi su na većini drugih skupština.
Zaradili su torbari koji su 90-ih ili silom ili neukima uzimali dionice za siću, skupljali ih s oglasnika i tek kasnije, uspostavom trgovine, prodali.
Što nam je država starija a institucije zrelije, proporcionalno raste nezadovoljstvo. Korupciju nismo dokinuli, pravi kapitalizam čekamo, zdravstvo je na koljenima, lokalna uprava rascjepkana na sitne šerife, doprinose plaćamo iz i na plaće a samo od mirovine nitko ne živi i na pretrage uglavnom idemo i plaćamo ih privatno, dodatno. Kriminalci bježe slobodno u BiH a možda je tako i bolje jer i zatvori pucaju po šavovima.
Ni nakon više od godine dana nemamo smislenu i funkcionirajuću obnovu glavnog grada, eno Vanđelić ide u politiku jer ne može primati više plaću džabe jer je Plenkiju rekao NE! A otići ujutro na kavu u centar i da te ne pogodi komad cigle ili crijepa... Užas!
Dokle kumovi moji i rođaci i ostala svojto? Dokle?
Koliko vam treba da namirite gladna usta i uhljebite dječicu po zavodima, fakultetima i nadzornim odborima?
Na stranu OPTE. Zadnjih tjedana živo je samo na te dvije teme vezane uz Optimu.
Što je s drugim d.d.?
Nešto malo se piše na DDJH i DLKV .........
- gospon Accountant, cijenim vaše pisanje na forumima.
- i u ovom postu koji ste napisali više manje sve je točno.
- ali zašto toliko crnjaka ???
- je li se moglo u ovoj državi zaraditi ???
- imate fondovsku industriju, a znamo kako najgori i najnesposobniji forumaš je u stanju zaraditi više nego najprofitabilniji fond.
- a ta fondovska industrija (dionička) je u prosjeku zaradila 13-14%, za 6 mjeseci.
- OTP indeksni vam ima prinos od +13%.
- ali neš ti zarade od 14% kad se na jednom DDJH i DLKV u kratkom periodu može zaraditi 90%.
- zanimljiv mi je graf od DLKV, planina vrh na 1.800 kuna i pazi sad zarona na 50 lipa mijenja se čak i naziv valute.
- sreća u nesreći je da su investitori s ovoga foruma uglavnom zarađivali na ovom padu jedino su neke sitnije gubitke zabilježili investitori s Poslovnog.
- ali neš ti zarade od 14% kad se na jednom DDJH i DLKV u kratkom periodu može zaraditi 90%.
- zanimljiv mi je graf od DLKV, planina vrh na 1.800 kuna i pazi sad zarona na 50 lipa mijenja se čak i naziv valute.
- sreća u nesreći je da su investitori s ovoga foruma uglavnom zarađivali na ovom padu jedino su neke sitnije gubitke zabilježili investitori s Poslovnog.
Cijenim dobar sarkazam.
Povodom Svjetskog dana stanovništva Državni zavod za statistiku objavio je podatke o kretanju broja rođenih i umrlih osoba, sklopljenih i razvedenih brakova, te ukupnom broju stanovnika u Hrvatskoj.
Pogledajte koliko su poražavajuće ove brojke, i kakvom gospodarstvu se možemo nadati s obzirom na sve starije stanovništvo. U Hrvatskoj je broj umrlih više za trećinu veći nego broj rođenih. Uz ove katastrofalne brojke nema sreće ni na burzi, a mirovinski sustav bolje da i ne spominjem.
Povodom Svjetskog dana stanovništva Državni zavod za statistiku objavio je podatke o kretanju broja rođenih i umrlih osoba, sklopljenih i razvedenih brakova, te ukupnom broju stanovnika u Hrvatskoj.
Pogledajte koliko su poražavajuće ove brojke, i kakvom gospodarstvu se možemo nadati s obzirom na sve starije stanovništvo. U Hrvatskoj je broj umrlih više za trećinu veći nego broj rođenih. Uz ove katastrofalne brojke nema sreće ni na burzi, a mirovinski sustav bolje da i ne spominjem.
Brojke jesu poražavajuće, ali uvjerena sam da je situacija ipak malo bolja od ove statistike. Iz jednostavnog razloga što ne vjerujem da nas ima preko 4 milijuna. Iseljava se stanovništvo već godinama na desetke tisuća , na stotine tisuća, a malo ih se vraća, sve manje rađa. Ukupan broj stanovnika, kad bi se računali samo oni koji stvarno žive u RH , bez lažno prijavljenih i uz točne brojke iseljenih, možda nebi puno prelazio razinu od 3,5 milijuna ljudi.
Samo 4 milijuna ljudi ima sreću da živi u Hrvatskoj.
Ostatak svijeta nema tu sreću.
Ali ima sve ostalo