a zamisli imati otvoren nalog i na asku i bidu istovremeno to je već za streljački stroj
Nema dana kad ga nemam...i još me nisu odveli...
a zamisli imati otvoren nalog i na asku i bidu istovremeno to je već za streljački stroj
Jasno je svakome da ces ako na nekoj nelikvidusi(90% dionica na ZSE) ujutro odmah kupis za 50k kuna, a popodne se iskrcavas, utjecati na cijenu dionice. Ne treba tu niti TA niti FA.
Pravo pitanje je zasto je to uopce moguce. Tko je odgovoran za ovakvu nelikvidnost na ZSE i da prakticki svatko sa malo kapitala moze tako utjecati na cijenu.
A stvarni krivci za stanje na ZSE Hanfu ne zanimaju i zbog toga su oni meni samo smijesni uhljebi koje uopce ne dozivljavam.
Ja drugačije i ne znam. Kad ne mogu biti na ASK-u jer nemam dionicu, ja je kupim, čisto pa da mogu biti i na BID-u i na ASK-u. Sad ozbiljno, zašto na ASK-u ne brzinski zaradit za burek, dok na BID-u čekaš ozbiljnu količinu, po ok cijeni.
Neznam jel mjesto al evo pitanje: Od trenutka prodaje na ZG-burzi koliko dugo treba SKDD da registrira novog vlasnika dionce(a) ?
2 radna dana
Treći je dan izvršen upis. Al' trebalo bi pitati, nešto su mijenjali. Nekada je bilo tri radna dana
Ne znam da li se trgovinski dan kada je stečen papir broji kao prvi, ili je tek idući dan prvi dan
Neznam jel mjesto al evo pitanje: Od trenutka prodaje na ZG-burzi koliko dugo treba SKDD da registrira novog vlasnika dionce(a) ?
T+3 valjda....u praksi bi to trebalo biti npr. tko je u pon. kupio od srijede se vidi u knjizi dioničara......
T+3 valjda....u praksi bi to trebalo biti npr. tko je u pon. kupio od srijede se vidi u knjizi dioničara......
Nije, mijenjano je to na T+2...zloca je u pravu
- unošenje naloga koji se povlače prije izvršenja, što ima ili bi moglo imati učinak davanja obmanjujućeg dojma da postoji ponuda ili potražnja za financijskim instrumentom po toj
ijeni; zadavanje naloga koji dovode do pokretanja dražbi na burzi te povlačenje istih prije izvršenja što se obično naziva „davanje naloga bez namjere da ih se izvrši”
Mrzim ovakva bića koja te hoće zajeb*t i nije mi bilo jasno kako se ti ''ljudi'' mogu pogledati u ogledalo jer ne vidim razliku između beskičmenog prevaranta online ili ''licem u lice'' a i redovno sam im psovao sve po spisku. Izgleda sam i tebi psovao...
Btw... ovi koji stalno po cijeli dan vise na ZSE i kupuju/prodaju sa čime se inače bavite, radite li negdje? Privatni sektor, imate svoje firme ? ili u državnim firmama pa imate toliko extra vremena da ste po cijele dane na forumu i pratite naloge? Ili vam je glavni posao trgovanje?
Ja sam u privatnom sektoru, obično preletim jednom tokom jutra kad uhvatim vremena da vidim ako se nešto zanimljivo dešava, i navečer proanaliziram malo detaljnije šta me zanima. Jako malo kupujem/prodajem godišnje, par puta mjesečno u prosjeku (2-3) kad vidim nešto interesantno.
D_artagnan
ima nas koje ne mogu toliko malo platiti, koliko mi možemo malo raditi
Btw... ovi koji stalno po cijeli dan vise na ZSE i kupuju/prodaju sa čime se inače bavite, radite li negdje? Privatni sektor, imate svoje firme ? ili u državnim firmama pa imate toliko extra vremena da ste po cijele dane na forumu i pratite naloge? Ili vam je glavni posao trgovanje?
Ja sam u privatnom sektoru, obično preletim jednom tokom jutra kad uhvatim vremena da vidim ako se nešto zanimljivo dešava, i navečer proanaliziram malo detaljnije šta me zanima. Jako malo kupujem/prodajem godišnje, par puta mjesečno u prosjeku (2-3) kad vidim nešto interesantno.
ja radim zamislite kod Kolinde za 8000€
ima još slobodnih "radnih" mjesta, ma u stvari sva su slobodna
D_artagnan
ima nas koje ne mogu toliko malo platiti, koliko mi možemo malo raditi
ovako nešto
pa današnji dan i nije loš. Sjela Divka od HT a Adris najavio divku od 12'5 kn a i ZABA bi mogla razveseliti i poboljšati ljetni horoskop. Horoskop turista čeka sunce a kvari ga kiša kroz svibanj.horoskop opte ???
Horoskop Opte, nadamo se obilju sunca i valu vručine počevši od 07 mjeseca.
Aaaaahahahaa, pa di si ovo iskopao
Aaaaahahahaa, pa di si ovo iskopao
to nam "šefica Koli" pušta svako jutro dok pijemo kavu i spremamo se delati
evo još malo odgovora na pitanje zašto slovenski ETF "razvaljuje" ovog "našeg"
evo još malo odgovora na pitanje zašto slovenski ETF "razvaljuje" ovog "našeg"
15 min nakon otvaranja ZSE, promet na 10 dionica
d-e-s-e-t
to treba zatvorit i ne osvrtati se više na to
https://www.seebiz.eu/trzista/sloven…flacije/258082/
Pa ti vidi, najbolja smo burza na svijetu,zakasniti ne možeš-zaraditi možeš.
Kod nas izobilje dionica na P/E 5-10; primjer Sapn,HPB,Mdka,ADPL,nastavi niz..
Dividende mogu se naći od 4 do 7%;primjer Mdka,Adpl,nastavi niz..
Adris bruto dividenda