Ma ide korekcija na burzama, a istovremeno i inflacija u SADu, jasno ko dan. Da, u cashu sam 100%, zadnje zavrtio Adris. Sad nema teorije da bi ista vise kupovao, rizik je prevelik. Ne kazem da nece jos rasti, ali ovo je sve više kockanje po ovim cijenama. Mi smo jeftini i dalje, ali na žalost past ćemo kad i svi ostali, kao uvijek do sad. Vidimo se opet na CBX 1300...
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ma ide korekcija na burzama, a istovremeno i inflacija u SADu, jasno ko dan. Da, u cashu sam 100%, zadnje zavrtio Adris. Sad nema teorije da bi ista vise kupovao, rizik je prevelik. Ne kazem da nece jos rasti, ali ovo je sve više kockanje po ovim cijenama. Mi smo jeftini i dalje, ali na žalost past ćemo kad i svi ostali, kao uvijek do sad. Vidimo se opet na CBX 1300...
Bilo bi ljepo kupovati na tim razinama, pazite samo da se prije toga ne vidimo na crobexu 2300......😀........najvjerovatnije ni jedno ni drugo neće tako brzo....
-
Predpostavljam da se sjecas krize 2008, tako sam ja neko vrijeme cekao rasplete te situacije nakon krize, ali oporavka je bio tako brz da sam ostao u cashu 100%. Svaki dan sam mislio evo sad ce jaca korekcija, a ono samo rast. Sad sam u cashu samo 20%.
Vanka rastu ima 2mj, i jos ce do proljeca dobro potegnuti uz blage korekcije. U nas taj rast nije odradio 20%.
-
Ja mislim da će sve još rast, ito dobro.Manjih korekcija će bit, ali mislim da većih neće.Ja sam ful unutra, i sutra ću uzet još, samo nisam još odlučija šta...za jednu ću se odlučit, pa šta bude.Koja se nije vratila još na razine prije krize, a sa dobiti i potencijalom...🙃
-
Daj javi jos imam casha.
-
Mislim da će još rast bar ovu godinu i svi će pisat (svaka čast iznimkama) da su u plusu , kad počne padat onda će svi pisat da u cashu i da su izašli navrime.
-
https://www.dnevno.hr/novac/porasle-…akrize-1644847/
Analitičari kazu da tek predstoji rast.
-
Pa sigurno da ide korekcija kad si u cashu 😂
-
Pa u cashu sam valjda s razlogom, jednostavno ne vidim više ništa sa omjerom povrata / rizika što bi mi bilo po volji, osim možda HT-a, ali to je ionako mrtva raga na žalost. Na domaćem tržištu ima još par kompanija sa odličnim fundamentima, ADRS na primjer ili Lenac, ali ovo u SAD-u miriše ne na balon nego na balončinu i pitanje je samo koliko još može izdržati dok ne pukne ili se bar pošteno ne ispuše - a to će se odraziti itekako i kod nas iako kod nas nema balona na žalost...
PS: misliš da mi je problem već sutra ujutro opaliti po bidu? Problem nastaje kasnije...
-
Pa u cashu sam valjda s razlogom, jednostavno ne vidim više ništa sa omjerom povrata / rizika što bi mi bilo po volji, osim možda HT-a, ali to je ionako mrtva raga na žalost. Na domaćem tržištu ima još par kompanija sa odličnim fundamentima, ADRS na primjer ili Lenac, ali ovo u SAD-u miriše ne na balon nego na balončinu i pitanje je samo koliko još može izdržati dok ne pukne ili se bar pošteno ne ispuše - a to će se odraziti itekako i kod nas iako kod nas nema balona na žalost...
PS: misliš da mi je problem već sutra ujutro opaliti po bidu? Problem nastaje kasnije...
Samo da si kupio početkom prošlog tjedna te dvije spomenute dionice već bi dobro zaradio.
-
-
Bas zato sto nema balona kod nas za ocekivati je da ce ga se napuhati, barem na nekoliko izdanja, cim se malo pojaca cijepljenje, dodje malo sunca...
Postoji nekoliko sumnjivaca, da ne ispadne da navlacim, proucite sami.
Tako da je moj bet malo drukciji, isto dosta cash, ali otprilike toliko i u dionicama, tako, pola pola.
Iako je sasvim moguce da vani grune i za dva tjedna, nikad ne znas, tako da imate sanse biti u pravu, a mi tukci. Sve 5.
-
je da, kad na rastučem tržištu prodajete po bidu, kasnije samo možete skuplje kupovati po asku.......
-
...... ali ovo u SAD-u miriše ne na balon nego na balončinu i pitanje je samo koliko još može izdržati dok ne pukne ili se bar pošteno ne ispuše - a to će se odraziti itekako i kod nas iako kod nas nema balona na žalost...
kak je sad u americi baloncina kad je jos uvjek trump na vlasti. mislis to je trumpova baloncina? a zazivas ga da ostane na vlasti ako treba i oruzjem.
na jednoj temi si protiv ovakve amerike(ovoj) a na drugoj hoces da ostane takva kakva je(americki izbori).
ti fakat neznas kaj si jeo jutros i sto si pisao popodne...
e da mi je nabavit te bombone koje koristis
-
lik je drukao i prostituirao tehničku analizu za isključivo svoju osobnu korist, a vas navlačio da ga pogurate kad je već ušao u poziciju, pa ako prođe, prođe.
nekad je prošlo, pa ste zaradili, nekad nije, pa imate gubitke, a nekad vas je navukao da on izađe.
kad već znate TA, onda bi njegovi postovi dobro došli da nekad neodlučne poguraju.
(ako ste primijetili, za takve prognoze ga nismo sankcionirali )
tako sam i ja trejdao po onim njegovim održivim trejdovima, a ostale ignorirao.
al onaj tko ne zna TA, a samo je njega slušao, taj se gadno oženio.
(za takve prognoze smo ga sankcionirali )
nemam ništa osobno protiv lika, al cilj je da svi nešto naučimo, a ne samo gledamo svoju guzicu.
isto tako, odigrao je reflation trejd od ožujka, a onda kad se momentum ispuhao, je otišao (mada bi bolje prošao da je u ožujku buy & hold, al ok, valjda nije imao para da sve poprati).
a zašto više ljudi ne objavljuje grafove u temi TA, to mi stvarno nije jasno 🤷
Slažem se, nismo imali valjda niti jednog (isprike ako je netko postao) za rast crobije na 1800 ili više jel tko zna do kuda će......rast je prošao zapravo došao u tišini ....
-
pa ostavljam mogucnost da je to tako al eto ja to nisam tako vidio niti to tako gledam.
Osobno sam na svim njegovim "preporukama" zaradio. Dal zato sto sam imao srece ili ne neznam al je para u djepu.
Prije nego pocnem pratit bilo koga ovdje ili na robinhoodu ili na tradeviewu provjerim mu vecinu proslih targeta pa zakljucim dal ga se isplati pratit.
i neo mi je zapeo za oko kao i mitko kao i zlocesta. znam da je imao svojih "navlakusa" al ja to ne gledam kao navlakusu.
ak je target 150 i on to kaze na 100. to sto on izlazi a ja kupujemna 108 mene ne smeta. ocito vas smeta. od trejda dnevno ja ne i to je to.
Ak procijenim da mu target ne valja ne kupujem i to je to. Pa ne ocekujete valjda da ce covjek umjesto vas crtat- analizirat-mislit uplatit lovu i ak dobije to vam samo prosljedit na racun....
Ako ste primjetili neke cudne TA koje navlace to ste trebali odma i napisat. i stavit ispod njegovog svoj graf pa nek si forumasi sami odluce ( ane da vi odlucite umejsto njih). mislite da je vasa TA bogomdana i nepogresiva? Svi grijese pa kako on tako i vi i lijek za to je kontra graf a ne ban. mada smo saznali naknadno da je ban bio radi drugih stvari a ne tkz "navlakusa".
Eto ja bi osobno zelio da me i dalje NEO navlaci sa svojim targetima a kolko vidim ima nas puno takvih ovdje.
jos nisam nijedan post vidio gdje je pisalo da je netko pogubio novce jer je slusao neu. mada i da je to nista nebi dokazivalo.
ma vidi.
kad sam mu rekao da ću mu targete flagati sa održivo/neodrživo, tad me počeo napadati na osobnoj razini.
baš zato da zajednicu upozorim kad je u pravu, a kad namjerno navlači.
lik to nikako nije mogao prihvatiti nego je nastavio s takvim napadima.
jednostavno neprihvatljivo.
sad kad nisam moderator, mogu i ja stavljati grafove, al kako ne trgujem, nemam vam što pametno staviti 🤷
osim na upit, kao i drugi tehničari uostalom
-
ma vidi.
kad sam mu rekao da ću mu targete flagati sa održivo/neodrživo, tad me počeo napadati na osobnoj razini.
baš zato da zajednicu upozorim kad je u pravu, a kad namjerno navlači.
lik to nikako nije mogao prihvatiti nego je nastavio s takvim napadima.
jednostavno neprihvatljivo.
sad kad nisam moderator, mogu i ja stavljati grafove, al kako ne trgujem, nemam vam što pametno staviti 🤷
osim na upit, kao i drugi tehničari uostalom
Pa grafova nikad dosta. Sigurno se nitko nece bunit ak stavite graf viska...
ja se uvjek zahvalim kad netko stavi graf mada me mozda ni ne zanima.
Osobno mi se kod nea svidjelo jer je uz graf imao i pricu kao o famoznoj ANI koja prodaje eto meni je to bilo simpaticno a na kraju i profitabilno..
Ovo oko ODRZIVO-NEODRZIVO je super - to bi trebalo uvest u tehnickoj temi. Al ne da svatko tu lupeta nego par provjerenih tehnicara da da samo kvacicu ili misljenje - odrzivo - neodrziivo.
-
Ovo oko ODRZIVO-NEODRZIVO je super - to bi trebalo uvest u tehnickoj temi. Al ne da svatko tu lupeta nego par provjerenih tehnicara da da samo kvacicu ili misljenje - odrzivo - neodrziivo.
ovo je, po mom mišljenju, odličan prijedlog i svesrdno ga podržavam
isto tako, kad se stavljaju grafovi, dobro bi bilo staviti i weekly i monthly, da vidimo i širi trend, jer nekad daily viče sell, a weekly buy, a to je, po Elderu, školski primjer kad treba kupovati.
pohvale svima za rasprave iz kojih proizađe nešto konstruktivno
osobno sam za više toga, a manje za svađe, drukanje i napade na osobnoj razini
-
Meni je ova rasprava o Neovom drukanju jalova i smiješna jer Neo mi je bio simpa lik kao i mnogi drugi koji ovdje iznose svoje mišljenje i analize, ali nikad nisam kupila nijednu dionicu ni jednog društva temeljem pisanja na ovom forumu i ne vjerujem da drukanje ima ikakvog utjecaja na iole ozbiljnog investitora niti može bitnije utjecati na rast ili pad cijene bilo koje dionice.
Interesantnije je pratiti kad na primjer jedan dioničar iz top 10 jedne odlične, ali slabije likvidne dionice proda paket dionica vrijedan 60 milijuna kuna kako će to utjecati na promete pojedinih dionica i rast Crobexa jer tu lovu čovjek mora negdje parkirati , nije to jednostavno potrošiti kad svega već u životu imaš i previše .
Čini mi se da ulaže konzervativno , klasika , HT, Adris, Podravka, Končar .....
Što mislite ? A ?
Nisam bas pratio burzu u zadnje vrijeme, koja dionica je u pitanju?
-
Kolege kada.moraju izaći FI za 4. Kvartal ? Do 31.1.? Mislim da sam već pitao pa nitko ni traga ni glasa.
-
Kolege kada.moraju izaći FI za 4. Kvartal ? Do 31.1.? Mislim da sam već pitao pa nitko ni traga ni glasa.
Mislim do 31.02.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k