1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • January 7, 2021 at 12:10 PM
    • #1,501
    Quote from st-brajo

pa naravno.

treba prevladati idiotizam dok se ljudi ne probude i ne progledaju tko sve od toga profitira.

samo šta će onda za većinu biti kasno.

Bojim se da sa sadasnjom mladom generacijom odraslom na mobitelima budjenje nece biti moguce. Kad ti svi izvori vijesti serviraju samo ono sto volis jesti unutar istomisljenih balona prijatelja tesko je izaci van toga i pogledati iz drugog kuta. Ako i izadjes, prijatelji te kao rakovice povuku nazad na dno balona.

Nemojte me krivo shvatiti, no neki dan ona tragedija sa 8 umrlih mladih ljudi bi pred dvadesetak godina bila proglasena masovnim samoubojstvom. Ostaviti generator u zatvorenoj maloj prostoriji sa ventilacijom u sobu gdje je 8 osoba nije nista drugo. Ako se ikakvih samoubojstava sjecam iz starih filmova to su u garazi sa upaljenim motorom.

No tako nesto nije nikada doslo do njih. Najgore je, niti do roditelja.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • January 7, 2021 at 1:18 PM
    • #1,502
    Quote from st-brajo

hvala na pojašnjenju :thumbup:

ali nije mi jasno zašto ga onda lansiraju poviše Švedske, a ne npr. poviše Sahare?

i inače mi nije jasna ta opsesija ledenjacima i njihovim otapanjem ako tu količinu vode i vodene pare na ovaj način možeš preseliti iznad Sahare i Bliskog Istoka?

šta ne bi za Svijet bilo bolje da na cijeloj planeti postoji više manje ujednačena klima i da Sahara i Bliski Istok postanu nova "pluća" Zemlje, a ne da se kuhaju na +50?

u krajnjoj liniji, šta ne bi to pridonijelo zaštiti biološke raznolikosti i stvaranju nove iz krša i kamenjara?

Najvjerojatnije testiraju tamo gdje su dobili dozvole i gdje imaju povoljnje odnose vjetrova, vlage i stratifikacije navedenih u slojevima atmosfere. Bojim se da iznad Sahare nema puno stratifikacije a i adiabatski vjetrovi nisu nesto sto ti treba kod ovakvih testova.

No ovo drugo, da nam se nekako ujednaci klima na cijeloj kugli bi zapravo znacilo skoro instant smrt za vecinu visestanicnih organizama na blijedoj plavoj tocci. Bez vjetrova, kise iz oblaka koju donosi strujanje zracnih masa preko oceana, pustinjskih i tundra podrucja, visokih mlaznih struja, kolanje tople i hladne vode kroz mora ne bi bilo ni nas. Kao ni ikakve raznolikosti koja nam je omogucila razvoj. Treba paziti sto se zeli da to slucajno i ne dobijemo.

Star Wars planete su jedno, stvarni svemir je ipak malo drugaciji.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • January 10, 2021 at 9:47 PM
    • #1,503

Jel zna tko gdje je @Neo ?

On je znao trgovati, jucer sam gledao i sve, ali bas sve je pogodio. Ne znam kako, ali istina.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 10, 2021 at 9:52 PM
    • #1,504
    Quote from BudFox

On je znao trgovati, jucer sam gledao i sve, ali bas sve je pogodio. Ne znam kako, ali istina.

pa kad daš 50 prognoza, jednu ćeš i pogodit :D

btw., da je sve pogodio, ne bi bio baniran ;)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 10, 2021 at 9:55 PM
    • #1,505
    Quote from BudFox

slican zakljucak sam imao i ja kad je banan. ljudi su ga napadali jer se puno hvalisao. s pravom, al covjek je znao poso.

steta sto nije s nama....

st-brajo znamo da se niste volili

al mozete li nabrojat te njegove silne promasaje. Ne one kratkorocne koje ste spominjali i prije. npr igh- on je na 100kn reko da igh ide na 150kn i hvalio se da je prodo na 108kn. al to sto je onprodao ne znaci da nije target od 150 pogodio.

pa eto nece vam bit tesko ako ih je od 50 jednu pogodio imate barem 49 primjera gdje nije...

i ako moze neka vas prognoza kad ste vec tolko protiv njegovih. neki target pa da mi kao neovisni usporedimo ciji su pogoci pogoci a ciju su promasaji.

lako je pljuckat po drugima kad sam ne dajes prognoze. ipod prognozom ne mislim "ide to gore" nego brojkom "to ide do ***kn"

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • January 10, 2021 at 9:58 PM
    • #1,506
    Quote from st-brajo
    Quote from BudFox

pa kad daš 50 prognoza, jednu ćeš i pogodit :D

Baš sam ga se i ja u petak sjetio ali brajo me preduhitrio u komentaru.....kolega je jedan dan imao iznimno visoke tergete a drugi dan iznimno niske......naravno da je sa protekom vremena pogodio one gornje jel tržište je raslo......sad je taman vrijeme za Nea jel sljede nam prvo visoki targeti pa onda podrum targeti a sve u relativno kratko vrijeme.......tornado twister burza nas, jako je moguče čeka........leti ko ludo pa pada......nadam se da će i na crobiju napokon biti ludo i nezaboravno a ne penzionerski.......

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 10, 2021 at 10:05 PM
    • #1,507
    Quote from BudFox

Osim Vira i Sapn. Nakon toga je nestao.

Vodila sam mu statistiku i u pravu je bio rekla bih pedeset pedeset posto. Simpa lik i meni je zao da ga nema.

U pravu je uvijek bio kolega Alias koliko pratim.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 10, 2021 at 10:07 PM
    • #1,508

Mene ako sjećanje ne vara, kad je opte bila na jedno 4.5, u jednom postu je napisao da ide na 6, a u drugom da ide na 4. Kako je netko već napisao, imao je 50-50, ovo s opte to potvrđuje.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 10, 2021 at 10:08 PM
    • #1,509
    Quote from emil

slican zakljucak sam imao i ja kad je banan. ljudi su ga napadali jer se puno hvalisao. s pravom, al covjek je znao poso.

@brajo znamo da se niste volili

al mozete li nabrojat te njegove silne promasaje. Ne one kratkorocne koje ste spominjali i prije. npr igh- on je na 100kn reko da igh ide na 150kn i hvalio se da je prod na 108kn. al t ost oje onprodao ne znaci da nije target od 150 pogodio.

pa et onece vam bit tesko ako ih je od 50 jednu pogodio imate barem 49 primjera gdje nije...

i kao moze neka vas prognoza kad ste vec tolko protiv njegovih. neki target pa da mi kao neovisni usporedimo ciji su pogoci pogoci a ciju su promasaji.

Display More

imate temu TA, pa čitajte malo.

promašaj do promašaja.

pogodio jedino ono što je cijeli forum trejdao.

a navlačenja da uvali dionice prije propada u ožujku, to bolje da i ne komentiram.

dno dna.

dobio je izgon jer je baš na Saponiji besramno drukao da će roknuti, a ona otišla preko 320 kn (moj target).

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • January 10, 2021 at 10:09 PM
    • #1,510
    Quote from Marielena
    Quote from BudFox

Osim Vira i Sapn. Nakon toga je nestao.

Vodila sam mu statistiku i u pravu je bio rekla bih pedeset pedeset posto. Simpa lik i meni je zao da ga nema.

U pravu je uvijek bio kolega Alias koliko pratim.

Bio je 50/5% jer je... kolega spominje igh, pa ću to istaknuti... pisao da ide na 150 i na 100, nije mogao pogriješiti.

Ništa pametno od tog lika, samo besramno drukanje...

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 10, 2021 at 10:10 PM
    • #1,511
    Quote from st-brajo
    Quote from emil

@brajo znamo da se niste volili

al mozete li nabrojat te njegove silne promasaje. Ne one kratkorocne koje ste spominjali i prije. npr igh- on je na 100kn reko da igh ide na 150kn i hvalio se da je prod na 108kn. al t ost oje onprodao ne znaci da nije target od 150 pogodio.

pa et onece vam bit tesko ako ih je od 50 jednu pogodio imate barem 49 primjera gdje nije...

i kao moze neka vas prognoza kad ste vec tolko protiv njegovih. neki target pa da mi kao neovisni usporedimo ciji su pogoci pogoci a ciju su promasaji.

Display More

promašaj do promašaja.

a navlačenja da uvali dionice prije propada u ožujku, to bolje da i ne komentiram.

dno dna.

dobio je izgon jer je baš na Saponiji besramno drukao da će roknuti, a ona otišla preko 320 kn (moj target).

Display More

znaci nemate od spoemnutih 49 promasaj nijedan primjer? odnosno imate taj jedan gdje ste se zakacili?

i sta je on znao za koronu dok nitko nije znao ? pa je navlacio na prodaju prije pada?

ma dajte...ako je to znao onda mu svaka cast...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 10, 2021 at 10:12 PM
    • #1,512
    Quote from emil

znaci nemate od spoemnutih 49 promasaj nijedan primjer?

pa ne budite lijeni, čitajte temu TA od prvog posta, pa vidite sami.

naravno, ako želite vidjeti ;)

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • January 10, 2021 at 10:13 PM
    • #1,513
    Quote from emil
    Quote from st-brajo

promašaj do promašaja.

dno dna.

Display More

znaci nemate od spoemnutih 49 promasaj nijedan primjer? odnosno imate taj jedan gdje ste se zakacili?

Display More

Opet kažem, popratio sam ga na temi igh, druge nisam pratio, kada je pisao da igh cijene 120 ide na 100, a igh otišao na 150

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 10, 2021 at 10:16 PM
    • #1,514
    Quote from titulus
    Quote from emil

Opet kažem, popratio sam ga na temi igh, druge nisam pratio, kada je pisao da igh cijene 120 ide na 100, a igh otišao na 150

ja se sjecam da je rako upravo suprotno pa sam zato i kupio igh na 98kn.-

RE: IGH (Institut IGH d.d.)

posto sam igh prodao negdje na 130 dalje nisam pratio pa ostavljam mogucnost da je i to poslije rekao (mada sumnjam)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 10, 2021 at 10:28 PM
    • #1,515

lik je drukao i prostituirao tehničku analizu za isključivo svoju osobnu korist, a vas navlačio da ga pogurate kad je već ušao u poziciju, pa ako prođe, prođe.

nekad je prošlo, pa ste zaradili, nekad nije, pa imate gubitke, a nekad vas je navukao da on izađe.

kad već znate TA, onda bi njegovi postovi dobro došli da nekad neodlučne poguraju.

(ako ste primijetili, za takve prognoze ga nismo sankcionirali ;))

tako sam i ja trejdao po onim njegovim održivim trejdovima, a ostale ignorirao.

al onaj tko ne zna TA, a samo je njega slušao, taj se gadno oženio.

(za takve prognoze smo ga sankcionirali :))

nemam ništa osobno protiv lika, al cilj je da svi nešto naučimo, a ne samo gledamo svoju guzicu.

isto tako, odigrao je reflation trejd od ožujka, a onda kad se momentum ispuhao, je otišao (mada bi bolje prošao da je u ožujku buy & hold, al ok, valjda nije imao para da sve poprati).

a zašto više ljudi ne objavljuje grafove u temi TA, to mi stvarno nije jasno 🤷

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 10, 2021 at 10:41 PM
    • #1,516

pa ostavljam mogucnost da je to tako al eto ja to nisam tako vidio niti to tako gledam.

Osobno sam na svim njegovim "preporukama" zaradio. Dal zato sto sam imao srece ili ne neznam al je para u djepu.

Prije nego pocnem pratit bilo koga ovdje ili na robinhoodu ili na tradeviewu provjerim mu vecinu proslih targeta pa zakljucim dal ga se isplati pratit.

i neo mi je zapeo za oko kao i mitko kao i zlocesta. znam da je imao svojih "navlakusa" al ja to ne gledam kao navlakusu.

ak je target 150 i on to kaze na 100. to sto on izlazi a ja kupujemna 108 mene ne smeta. ocito vas smeta. od trejda dnevno ja ne i to je to.

Ak procijenim da mu target ne valja ne kupujem i to je to. Pa ne ocekujete valjda da ce covjek umjesto vas crtat- analizirat-mislit uplatit lovu i ak dobije to vam samo prosljedit na racun....

Ako ste primjetili neke cudne TA koje navlace to ste trebali odma i napisat. i stavit ispod njegovog svoj graf pa nek si forumasi sami odluce ( ane da vi odlucite umejsto njih). mislite da je vasa TA bogomdana i nepogresiva? Svi grijese pa kako on tako i vi i lijek za to je kontra graf a ne ban. mada smo saznali naknadno da je ban bio radi drugih stvari a ne tkz "navlakusa".

Eto ja bi osobno zelio da me i dalje NEO navlaci sa svojim targetima a kolko vidim ima nas puno takvih ovdje.

jos nisam nijedan post vidio gdje je pisalo da je netko pogubio novce jer je slusao neu. mada i da je to nista nebi dokazivalo.

• PILAPILA
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,024
    • January 10, 2021 at 10:41 PM
    • #1,517

Kolega Neo a i još poneki koje poznam solidno zaraduju vani puno jednostavnije trgovanje ..manje naknade

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 10, 2021 at 10:47 PM
    • #1,518
    Quote from emil
    Quote from titulus

ja se sjecam da je rako upravo suprotno pa sam zato i kupio igh na 98kn.-

RE: IGH (Institut IGH d.d.)

posto sam igh prodao negdje na 130 dalje nisam pratio pa ostavljam mogucnost da je i to poslije rekao (mada sumnjam)

Da, bila je tada na 90 kuna. Sjecam se da je nacrtao graf da ide na 150 kuna.

Kasnije je imao svakakve prognoze za IGH. Bila je 127 kuna, pisao da ide na 100 a za dva dana otisla na 170 kuna.

Neo zna TA i bio je proziran druker. Tocno si znao kada je ozbiljan a kada druka da kupi. Ono zadnje na Sapn je bilo to.

Po meni, ima puno malicioznijih od njega. On je djetinjasto drukao. Bio je proziran.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • January 10, 2021 at 10:53 PM
    • #1,519

Ima li tko ga nasljedit, da kaže gdje će igh narednih mjesec dana? 🤔

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • January 10, 2021 at 11:18 PM
    • #1,520

Ma pokrenuo sam temu @Neo , jer sam danas gledao njegove preporuke sa pocetka prosle godine i vidim da je neke targete pogodio kao da je imao kristalnu kuglu, pa sam fasciniran s tim. Znam da je nekad bio preuporan, pa je cesto bio banan, ali sveukupno puno bi bolje prosao da sam ga slusao.

P.S. @Neo ako ovo citas javi se ponekad ili posalji neki znak da znamo da si tu ;)

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      436
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt