Babyboomerska zabluda je još oke dok se vrti oko najlonki i Vegete zbog kojih su padale istočnoevropske gaće, a što ćemo sa Vijetnamom, Tajlandom, Indonezijom, Malezijom gdje su upetljane još i religijske / kolonijalne predrasude, a tamo kapital i civilizacija buja daleko od poimanja naših klaustrofibičnih umova.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
ringe..ringe..raja
Na to liči naša Burza
Danas se koliko vidim prodaje Opte da se uđe u Igu, ma ludilo od burze i od investitora
Tko zadnji, magarac !!!!!!!!!!!!!!
baš sve ide kao po špagi, onako školski, jel vi pratite uopće Crobex, krenuo je kao Muskova raketa, a znate kako je ona završila let,
evo
-
Velik promet bez rasta cijene je uvijek distribucija. Velik selling presure
Ovi iz Ige su se baš negospodski ponijeli. To se inače rješava u uredima brokera. Ovako kokošinjac
No, važnije je tko kupuje, sadašnji kupac je budući prodavač, i molimo se da je netko tko ima i para i pameti. Know How
Zloćka nije nikada zlobna. Voli ona da svi vi zaradite, netko će morati i za nju stati ina bid na 8 kn
Osim toga, kada zarađujete veseli ste, a veselo društvo je veledar
-
Velik promet bez rasta cijene je uvijek distribucija. Velik selling presure
Ovi iz Ige su se baš negospodski ponijeli. To se inače rješava u uredima brokera. Ovako kokošinjac
No, važnije je tko kupuje, sadašnji kupac je budući prodavač, i molimo se da je netko tko ima i para i pameti. Know How
Zloćka nije nikada zlobna. Voli ona da svi vi zaradite, netko će morati i za nju stati ina bid na 8 kn
Osim toga, kada zarađujete veseli ste, a veselo društvo je veledar
To Opte prodajete po 8.00 kuna ili?
-
Zasto po 8 ? Pa svi pričamo o minimum 11+ kolege...
-
ringe..ringe..raja
Na to liči naša Burza
Danas se koliko vidim prodaje Opte da se uđe u Igu, ma ludilo od burze i od investitora
Tko zadnji, magarac !!!!!!!!!!!!!!
Začarani krug, prije dva dana prodavali Igu da uđu u OPTE
-
Idući tjedan ide rast kad se premijer konačno spusti iz potkrovlja a raketni rast burze kad on i Z. M. javno uštrcaju u vene cijepivo (ili bar placebo pssst) 🤫.
-
Uvijek krajem godine ide bar neki rast...
-
vikend je vrijeme za edukaciju
za one koji se pitaju zašto sam dežurni "medvjed", evo malo sličica za ilustraciju.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. evo i članak di je sve objašnjeno.
https://alhambrapartners.com/2020/11/24/tre…ry-about-solly/
ako pažljivo pogledate, trenutak lomljenja krivulja je bio baš u ožujku, kad su se i burze slomile.
a ako pogledate sličice, izgledno je da će ponovno doći do sličnog scenarija.
u kojem trenutku će to biti, to nitko ne zna.
isto tako, možete vidjeti da ova kretanja nemaju nikakve veze sa virusom, nego se očito nešto iza brda valja, a to nešto se dogodi iznenada i onda padne kao meteor.
neki od povoda mogu biti balansiranje portfelja krajem godine (u prosincu, sjetimo se korekcije 2018.) ili ožujku/rujnu kad se rade revizije burzovnih indeksa, a nekad jednostavno može doći i nenadano.
u svakom slučaju, kad na bilo kojem tržištu vidimo neke ekstreme, valja biti na oprezu
-
Ne vrijedi ista tržišna metrika kad su referentne kamate 7% ili 0.7%. Naše tržište još uvijek je vrednovano kao da su kamate 6-7% jer indeksi se nisu drastično promijenili od tada. A baš ovaj tjedan imali smo dobre primjere cijene duga za gospodarstvo. Atlantik je izdao korporativnu obveznicu 300m uz prinos ispod 0.9%, Arenaturist se zadužio za 180m uz kamatu 2.6% fiksno a ulpl je reprogramirala sve obveze uz kamatu 4.5% isto fiksno.
-
-
https://www.poslovni.hr/europska-unija…-za-sve-4263260
Kad krenu o ostali. Mi cemo zadnji😊.
Do cjepiva ce bit gadno, i ne samo do cjepiva, vec da se u Europi cjepe barem 50% ljudi,a za to treba i vremena.
-
https://m.vecernji.hr/vijesti/kurz-n…lagdane-1453468
Vezano uz cijepljenje, austrijski je kancelar istakao kako bi ono u Austriji trebalo početi u siječnju, ali da s mogućnošću povratka normalnom životu računa „tek u ljeto“, te još mnogo toga do tada treba izdržati.
-
Ovakvim tempom zaraze nama do 15.01 i neće trebati cjepivo, jer će nas 70% biti prokuženo.
-
A tko bi znao vise kuda ide ovaj svijet. Evo ovaj covjek kaze da ce pandemija trajati jos dvije godine. I meni je to vjerojatnije nego da sada 2 mjeseca svi sjedimo kod kuce a onda slijedi veliki spas u vidu cjepiva i normalizacija. Mislim da cemo morati nauciti zivjeti sa virusom i normalnije na njega reagirati.
-
A tko bi znao vise kuda ide ovaj svijet. Evo ovaj covjek kaze da ce pandemija trajati jos dvije godine. I meni je to vjerojatnije nego da sada 2 mjeseca svi sjedimo kod kuce a onda slijedi veliki spas u vidu cjepiva i normalizacija. Mislim da cemo morati nauciti zivjeti sa virusom i normalnije na njega reagirati.
Naravno, ako ćeš ići u Namibiju ili neku drugu neprocijepljenu državu, postojati će opasnost od zaraze sve do 2022. godine.
-
https://www.seebiz.eu/drustvo/gates-…-najgori/247412
I ovaj govori slicno. Izgleda da cemo morat narucit zivjet sa tim.
-
Naravno, ako ćeš ići u Namibiju ili neku drugu neprocijepljenu državu, postojati će opasnost od zaraze sve do 2022. godine.
I danas već postoje pojedine zemlje u Africi i Aziji u koje nije moguće putovati bez prethodnog cijepljenja protiv bolesti koje se kod nas spominju samo u povijesnim knjigama.
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2238595
Jeli on misli ozbiljno?!
-
Ovakvim tempom zaraze nama do 15.01 i neće trebati cjepivo, jer će nas 70% biti prokuženo.
navodno 50% prokuženih ili 70% cijepljenih je dosta da se epidemija zaustavi. bloger na fejsu objašnjava da je vrhunac bio sredinom studenog.
-
Ne znam koga bih prije pitao da me lječi, Gates ili Bakić...
-
-