1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • December 10, 2020 at 12:08 PM
    • #5,901
    Quote from hugh
    Quote from jasko

Evo šta Nijemci pišu o nama... Hrvatsko gospodarstvo premašit će razinu prije krize već 2021. godine. Burza u Zagrebu doživljava pravi vatromet. Plus od 30 posto dovoljan je za novi vrhunac svih vremena. https://www.fondsprofessionell.de/news/maerkte/h…069/newsbild/3/

Stvarno svašta.....naznam niti jednog koji je rekao da čemo 2021. premašiti razinu prije krize.......ovo mora da je neki ober stručnjak pisao.......mi ako 2024. dođemo ne te razine od prije, možemo se lupat nogom u guzicu od sreče.......

Nije to bilo tko pisao, to je ugledni menadžer Thomas Altmann iz QC Partnersa.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 10, 2020 at 12:11 PM
    • #5,902
    Quote from jasko
    Quote from hugh

Stvarno svašta.....naznam niti jednog koji je rekao da čemo 2021. premašiti razinu prije krize.......ovo mora da je neki ober stručnjak pisao.......mi ako 2024. dođemo ne te razine od prije, možemo se lupat nogom u guzicu od sreče.......

mora da se nakrcao naših dionica :)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • December 10, 2020 at 12:16 PM
    • #5,903
    Quote from jasko
    Quote from hugh

Svak mu čast na njegovom ugledu.....ako ove godine BDP padne 10% koliko mora rasti sljedeče da bi bili iznad?.....predviđanja su ako se ne varam 3-5%, kako od koga i ovisno o situaciji s koronom.....po tome treba nam rast od gotovo 12% u 2021 za nulu ili recimo 15% da bi bili u nekom osjetnijem plusu.....o da....how,yes,no.......nek padne i 8% ovo opet u sljedečoj treba rast bar 10%.......

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • December 10, 2020 at 12:16 PM
    • #5,904
    Quote from Moller
    Quote from jasko

mora da se nakrcao naših dionica :)

Kad sam prije 2mjeseca napisao da stranac kupuje dionice Podravke Admin me odmah kaznio ...usput rečeno cijena je tada bila 450 kn.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • December 10, 2020 at 12:25 PM
    • #5,905
    Quote from jasko
    Quote from hugh

Nije to bilo tko pisao, to je ugledni menadžer iz QC Partnersa.

Možda je malo preoptimističan, ali treba imat na umu da su neki sektori poput građevine imali rast i u ovoj godini koji će značajno i u idućim godinama potegnuti uslijed obnove Zagreba i pojačanog dotoka novca iz EU fondova. Industrijska proizvodnja je pala neznatno i rast će iduće godine. Znači, puno toga ovisi o turizmu i uslugama, a turizam bi se stvarno mogao ekspresno vratiti na razinu 2019. jer mi imamo onaj tip turizma za koji ljudi štede cijele godine i koji se pomalo već smatra potrebom, a ne luksuzom. Moglo bi biti iznenađenja u 2021. Turizam kako je naglo pao tako bi se naglo mogao i vratiti i čak premašiti rekorde jer su ljudi željni putovanja, a s njime će i ostale usluge potegnut.

• juraj
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    232
    • December 10, 2020 at 8:19 PM
    • #5,906

https://www.seebiz.eu/trzista/ecb-po…rdi-eura/247178

Uz ovakve stimulacije rasti će autoindustrija,turizam,plus snažno građevina(obnova od potresa) tako bi se to moglo obistiniti da oporavka bude iznimno snažan.

Živi bili pa vidjeli!

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 11, 2020 at 9:49 AM
    • #5,907

Relativno velik promet u prvih 15 minuta, uz pad indeksa

Vani je sve u crvenom, čisto pomodarstvo :)

Propustili smo dakle rast svjetskih burzi, znatan rast... pad nećemo, business as usual

Sve skupa, kuhača :S

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • December 11, 2020 at 9:52 AM
    • #5,908

Moramo se malo ohladiti od stagnacije.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 11, 2020 at 10:06 AM
    • #5,909
    Quote from zlocesti

Relativno velik promet u prvih 15 minuta, uz pad indeksa

Vani je sve u crvenom, čisto pomodarstvo :)

Propustili smo dakle rast svjetskih burzi, znatan rast... pad nećemo, business as usual

Sve skupa, kuhača :S

treba uzeti u obzir i epidemiološku situaciju, stanje premijera, zastupanje Janše u EU, te niz drugih faktora, od kojih je najvažniji da je danas ipak petak i mnogi izbjegavaju da im zacrni pred očima

p.s.

ufff, malo sam osvježio pogled na Europu, bili su u kasu, a sada galopiraju :(

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 11, 2020 at 10:09 AM
    • #5,910

Naša burza je toksična.

Nakon toliko puno godina gledanja u monitor stekla sam uvjetni refleks. Kada vidim da cijena raste, uvijek se pitam tko izlazi, a ne tko ulazi :(

Al' sve se uvijek u konačnici svede na isto. Nama nedostaje ulagača. Uspješno smo ih u posljednjih desetak dana otjerali sa burze. Njih i njihovu djecu, ako ne i unuke

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • December 11, 2020 at 10:59 AM
    • #5,911

sve bit će u redu

https://www.cnbc.com/2020/12/10/pfi…rgency-use.html

bez ocjena molim

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 11, 2020 at 11:03 AM
    • #5,912
    Quote from zlocesti

Naša burza je toksična.

Nakon toliko puno godina gledanja u monitor stekla sam uvjetni refleks. Kada vidim da cijena raste, uvijek se pitam tko izlazi, a ne tko ulazi :(

Al' sve se uvijek u konačnici svede na isto. Nama nedostaje ulagača. Uspješno smo ih u posljednjih desetak dana otjerali sa burze. Njih i njihovu djecu, ako ne i unuke

čemu kuknjava?

pa ljudi Božji, gledate li Vi ikakve evaluacije ili samo gledate kolika je cijena bila u prošlosti?

doće ulagači ako evaluacije roknu ispod EV/EBITDA = 5.

nećete ni znati odakle su.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    314
    • December 11, 2020 at 12:18 PM
    • #5,913

E moj brajo, došli su pomalo već, a i još će doći svi oni za koje smo mi nekada bili "Amerika"!

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • December 11, 2020 at 12:41 PM
    • #5,914

Ajd da ubijem iluziju koju svi vi baby boomeri toliko volite, a to je da smo "mi" bili toliko napredni u odnosu na neke tamo Čehe, Poljake, Ruse, Rumunje itd...

To je dragi i drage moje bila samo kratkotrajna smetnja u povijesti izazvala komunističkim brutaliziranjem i posljedičnom depresijom istočno-Europskih zemalja. Pogledajte samo stanje na početku 20-tog stoljeća, gdje smo bili mi (Austrijska kolonija), a gdje Češka, Rusija, Poljska i ostali. Prestigli smo ih SAMO zato jer smo imali najblaži socijalistički sistem od svih na Istoku. Ali su zato nas prešišali Grci koji su bili još više zaostali, ali su u 20-om stoljeću imali KAPITALIZAM, iako crony vrste - što upravo plaćaju sad i to sa kamatama.

Sad se stvari vraćaju na svoje mjesto, Istok šiša 100 na sat, a mi zaostajemo. Zašto? Istok ima daleko jači kapitalizam od nas UPRAVO zato jer im se socijalizam u svim svojim oblicima ZGADIO. Nama nije jer nije bio ni blizu tako žestok kao kod njih pa ga i dalje toleriramo iako je direktno odgovoran za ekonomsko propadanje, iseljavanje i ostalo. Istok se vraća na svoje povjesno mjesto, a to je uz bok Zapadu, a mi smo propustili svoju povjesnu priliku da se priključimo jednima i drugima jer nam je eto draži naš HDZ / SDP socijalizam od slobode i kapitalizma. Pa eto, uživajte...

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • December 11, 2020 at 12:56 PM
    • #5,915
    Quote from rambo_5

Ajd da ubijem iluziju koju svi vi baby boomeri toliko volite, a to je da smo "mi" bili toliko napredni u odnosu na neke tamo Čehe, Poljake, Ruse, Rumunje itd...

To je dragi i drage moje bila samo kratkotrajna smetnja u povijesti izazvala komunističkim brutaliziranjem i posljedičnom depresijom istočno-Europskih zemalja. Pogledajte samo stanje na početku 20-tog stoljeća, gdje smo bili mi (Austrijska kolonija), a gdje Češka, Rusija, Poljska i ostali. Prestigli smo ih SAMO zato jer smo imali najblaži socijalistički sistem od svih na Istoku. Ali su zato nas prešišali Grci koji su bili još više zaostali, ali su u 20-om stoljeću imali KAPITALIZAM, iako crony vrste - što upravo plaćaju sad i to sa kamatama.

Sad se stvari vraćaju na svoje mjesto, Istok šiša 100 na sat, a mi zaostajemo. Zašto? Istok ima daleko jači kapitalizam od nas UPRAVO zato jer im se socijalizam u svim svojim oblicima ZGADIO. Nama nije jer nije bio ni blizu tako žestok kao kod njih pa ga i dalje toleriramo iako je direktno odgovoran za ekonomsko propadanje, iseljavanje i ostalo. Istok se vraća na svoje povjesno mjesto, a to je uz bok Zapadu, a mi smo propustili svoju povjesnu priliku da se priključimo jednima i drugima jer nam je eto draži naš HDZ / SDP socijalizam od slobode i kapitalizma. Pa eto, uživajte...

Upravo tako. A na neki način nam tak treba jer smo izmišljali viceve o Čehima i paštetama. Tako bahati i priglupi nismo shvačali da je njihova umjetnost, kultura, industrijsko nasljeđe, školstvo, visoka znanost i sve ostalo daleko naprednije od našeg i da su naše povijesne ličnosti mahom išle u Prag na školovanje i da je tako bilo stoljećima. Ta kratka anomalija gdje smo prestigli Čehe po plaćama kad smo uz pomoć zapadnih kredita i Titove politike da smo i s jednim i drugim blokom mogli surađivati pa se prodavala roba na istoku koja je imala primjesu zapada. S padom berlinskog zida stvari su se vratile na svoje mjesto. Kad je istočni blok dobio priliku kupovati zapadne proizvode, brzo se vidjelo da smo tehnološki inferiorni. Samo smo mi nastavili vjerovat da smo super dok su se oni pogledali u ogledalo i krenuli mijenjat. Mi smo tek na putu da doživimo katarzu ili smo tu negdje oko točke preokreta, 20 godina u zaostatku.

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    314
    • December 11, 2020 at 12:57 PM
    • #5,916

Mislimo isto, samo se meni toliko ne piše.

Mi smo od koječega napravili što?

• jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • December 11, 2020 at 12:57 PM
    • #5,917
    Quote from rambo_5

Ali su zato nas prešišali Grci koji su bili još više zaostali, ali su u 20-om stoljeću imali KAPITALIZAM, iako crony vrste - što upravo plaćaju sad i to sa kamatama.

S kojim kamatama?

Ovim 0.6% na 10 godišnju obveznicu :)
    https://tradingeconomics.com/greece/government-bond-yield

• juraj
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    232
    • December 11, 2020 at 1:08 PM
    • #5,918

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-eura-20200527

mejbi,mejbi,zbog ovoga padamo

plenki je legenda,poteže eure ko srdelice u mrežicu,znači mirni smo 7 god.,a imamo još potezati iz onih koh i eu fondova,biti će BDP junački

da li je to onih 7g. debelih krava:))

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 11, 2020 at 2:08 PM
    • #5,919

ringe..ringe..raja

Na to liči naša Burza :)

Danas se koliko vidim prodaje Opte da se uđe u Igu, ma ludilo od burze i od investitora :S

Tko zadnji, magarac !!!!!!!!!!!!!!

• Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    663
    • December 11, 2020 at 2:17 PM
    • #5,920
    Quote from zlocesti

ringe..ringe..raja

Na to liči naša Burza :)

Danas se koliko vidim prodaje Opte da se uđe u Igu, ma ludilo od burze i od investitora :S

Tko zadnji, magarac !!!!!!!!!!!!!!

Prilagodi se i čuvaj živce.

Kupi par komada optime pa ćeš se bolje osjećati.

NHF:):):)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago