ako je đuro sa ovakvim stanjem kompanije u plusu 10%,
a vlen npr. sa svojim FI na minus 1 i po...
kakvu onda težinu u trgovanju imaju financijska izvješća?
očito drukerska, papir sve trpi osim vatre
ako je đuro sa ovakvim stanjem kompanije u plusu 10%,
a vlen npr. sa svojim FI na minus 1 i po...
kakvu onda težinu u trgovanju imaju financijska izvješća?
očito drukerska, papir sve trpi osim vatre
I ja mislim da je Djuro omiljena dionica za burek trejd. Samo ne znam kako ju ja jos nisam otkrila🙃
"Ako ga tempiraš dobro" iz svake dionice izađeš sa par tisuća u plusu
I ja mislim da je Djuro omiljena dionica za burek trejd. Samo ne znam kako ju ja jos nisam otkrila🙃
možda radi nuspojava sa Vira (nije otok) da ne bi mislili da vas asociram na Spliću iako je ovo bliže Zadra
Na ZSE je očito prisutan paradoks - što je dionica rizičnija to je manje rizično njome trgovati uz uvjet da pazite što radite - npr ĐĐ, Ingra i ostale slične. Obrnuto vrijedi za one koje su "sigurne" - primjer SAPN, VLEN - očekuješ utemeljeni logičan rast, ali to očito ne ide baš tako, pa se pitaš - tko je ovdje lud? Nitko to je jednostavno tako, prihvatiš tu činjenicu i ideš dalje. Ne trgujem, ali pratim što se događa i ne žurim jer vlakići uredno uvijek iznova dolaze i prolaze.
Moj razlog za netrgovanje je zapravo bizaran - eto ne da mi se pred kraj godine stvarati obvezu plaćanja PKD-a pa onda samo povremeno zavrtim one dionice koje imam dulje od 2 godine. Jedino u slučaju da se stvarno pojave neke dobre i vrlo jasne prilike onda postoji čarapica i za to . Sljedeće godine će biti još više prilika i trgovanja. Jedan od mnogih razloga je i BDP +5% kako najavljuje ministar financija.
Display MoreS obzirom da je upravo objavljeno da je g.Bakic konačno prodao svoju dugo gradjenu i visoko vrednovanu poziciju u DDJH, moglo bi se desiti da je odlučio kompletno izaci sa ZSE......a posto ima jos poprilicnu količinu udjela - što na osobno ime, sto na skrbnickim računima - moglo bi biti pljustanja bo bidu gdje se najmanje očekuje.....pa su shodno tome uputno povuci se sto nize......
Njega je ovo burzovno iskustvo skupo koštalo, pusti milioni su u igri (deseci miliona ).
Žao mi je zbog njega, a ne usudim se ni pomisliti što je sa Varteksom u ovim ludim vremenima,
kada dosta ljudi radi od doma i slabije se kupuju odijela za posao i vjenčanja.
Možda ovaj novi ETF 7CRO donese neka bolja vremena na ZSE, bar za bluechip dionice koje su
u Crobexu 10, a koje su i prije bile fondovske miljenice.
Imam neki osjećaj da će dosta od tog novca sletiti u Varteks. On je tamo "zaglibio" toliko duboko da teško može izaći i na pozitivnoj nuli bez velikih ulaganja. Žao mi je jer mu je ideja bila dobra, i sam sam kupio par dionica kad su bile po 8 i nešto kuna, šteta što nisam bio dovoljno pametan da prodam na onom letu prema 20.
Što se tiče njegovog kompletnog povlačenja. Ako me sjećanje dobro služio pričalo se na njegovom fb-u dosta o tome. Doduše, ima tome skoro 2 godine, možda i više. Jel ideja još uvijek u glavi ili ne.?.?. Ne treba zaboravit da on sa svojim godinama i kapitalom može lako da se umirovi... Ako želi...
U crobexu10 je adris koji pokazuje blage simptone korone koji ruši burzu
https://www.investing.com/indices/major-indices a na ostalim burzama zavladao zimski paradajz preuzimanje vlasti u amera, kineska nova godina i nova azijska trgovinska sila i korona još nije rekla svoje. brexit/ovo novo normalno ne može samo tako postati normalno
burze nikada nisu bile normalne i zarađuje samo 2% igrača. printeri novca rade punom parom i ne zna se gdje je kraj ovoj nenormalnoj priči.
Na ZSE je očito prisutan paradoks - što je dionica rizičnija to je manje rizično njome trgovati uz uvjet da pazite što radite - npr ĐĐ, Ingra i ostale slične. Obrnuto vrijedi za one koje su "sigurne" - primjer SAPN, VLEN - očekuješ utemeljeni logičan rast, ali to očito ne ide baš tako, pa se pitaš - tko je ovdje lud? Nitko to je jednostavno tako, prihvatiš tu činjenicu i ideš dalje. Ne trgujem, ali pratim što se događa i ne žurim jer vlakići uredno uvijek iznova dolaze i prolaze.
Moj razlog za netrgovanje je zapravo bizaran - eto ne da mi se pred kraj godine stvarati obvezu plaćanja PKD-a pa onda samo povremeno zavrtim one dionice koje imam dulje od 2 godine. Jedino u slučaju da se stvarno pojave neke dobre i vrlo jasne prilike onda postoji čarapica i za to . Sljedeće godine će biti još više prilika i trgovanja. Jedan od mnogih razloga je i BDP +5% kako najavljuje ministar financija.
Pa SAPN baš lijepo ide, a čak mi je i nekako anticiklična u smislu da kad sve ide gore, SAPN ide dolje, ali kad sve ide dolje, SAPN ide gore. Izvješća super, a i dalje se vrti mogućnost prodaje MRSK i daljnje konsolidacije.
https://www.investing.com/indices/major-indices a na ostalim burzama zavladao zimski paradajz preuzimanje vlasti u amera, kineska nova godina i nova azijska trgovinska sila i korona još nije rekla svoje. brexit/ovo novo normalno ne može samo tako postati normalno
burze nikada nisu bile normalne i zarađuje samo 2% igrača. printeri novca rade punom parom i ne zna se gdje je kraj ovoj nenormalnoj priči.
Prijevod posta dajte.....
Nevalja Adris?
Nevalja Crobex 10?
Niste ukiselili paradajz?
Kupili bi Adris ali malo niže?
Iznenadilo vas cjepivo?
Niste u 2% jel su burze nenormalne?
Htjeli bi biti u 2% ali nemate dionice?
Nema kamate od 2% u banci?
Sve navedeno?
Ostalo?.........
i profesionalci znaju biti amateri
Samo treba biti marljiv i kliknuti treći "tab" po redu koji kaze "Technical" i vidjet ces da ti je preporuka investing.com-a, ako ti je to vec mjerilo stvari, da je 99% burzi na daily bazi "Strong Buy," weekly bazi "Strong Buy," monthly bazi "Strong Buy." Dakle ovo je korekcija koja je normalna uslijed ogromnog rasta zadnjih dana.
Apropo ADRS2, bez obzira kakva su ovo pretumbavanja, dionica u srednjem roku (2-3) mjeseca sigurno ide gore, osiguranje i cromaris rade odlicno, a ako su turisticke dionice mjerilo onda pogledaj invesitiramo.hr rating: Valamar je 2,2% precjenjen (rast od 22% zadnja 2 tjedna), ARNT je 19,39% precjenjen (rast 16% zadnja dva tjedna) dok je ADRS2 12,86% PODcjenjen (rast od samo 4% zadnja dva tjedna). Štoviše dolazi do sve većeg srazmjera između ADRS i ADRS2 dionice, pa je tako ADRS na -20% YTD, a ADRS2 na -24% YTD. Ukratko, nemoj se brinut za ADRS2 u srednjem roku, doci ce to na svoje...
Svi griješe ali oni za svoj džep sigurno neće poriješiti a na nama je da svako po svojoj procijeni odluči koliko če od njihovih punih džepova upasti u naš džepić......neznam čemu opčenito toliko negative oko adrs u zadnje vrijeme jel ako je do turizma onda je Rivp propala več jučer a puno bolji "performans" rasta je imala od Adrs koji ne ovisi samo o turizmu i sutra uz ovo što radi može ulagati i u još nešto iz drugih djelatnosti što drugi turisti ne mogu tako "lako" kao oni.....
Svi griješe ali oni za svoj džep sigurno neće poriješiti a na nama je da svako po svojoj procijeni odluči koliko če od njihovih punih džepova upasti u naš džepić......neznam čemu opčenito toliko negative oko adrs u zadnje vrijeme jel ako je do turizma onda je Rivp propala več jučer a puno bolji "performans" rasta je imala od Adrs koji ne ovisi samo o turizmu i sutra uz ovo što radi može ulagati i u još nešto iz drugih djelatnosti što drugi turisti ne mogu tako "lako" kao oni.....
Adris je po meni jedna od trenutno najpodcjenjenijih dionica na ZSE, fundamentalno jaka kompanija sa jakom keš pozicijom i sa sposobnim managementom.
To ne pišem samo zato što ju imam, već stvarno to mislim, kao što sam pisao svojedobno i za ERNT kada je ove godine bio na 1100 - 1200kn i prepirao se sa kolegama ovdje, pa pogledajte gdje je sada. Mislim da dugoročno nema zime za takve kompanije.
nešto mi je tanak ovaj današnji promet.
pa nije valjda da se ovaj ETF ubacuju samo kune u papiru?
a da DORH počne u njega ubacivati onu "smrznutu" imovinu okrivljenika?
ionako kažu da od trenutne imovine ne može država u cijelosti naplatiti, pa da poguraju malo?
nešto mi je tanak ovaj današnji promet.
pa nije valjda da se ovaj ETF ubacuju samo kune u papiru?
a da DORH počne u njega ubacivati onu "smrznutu" imovinu okrivljenika?
ionako kažu da od trenutne imovine ne može država u cijelosti naplatiti, pa da poguraju malo?
Za početak keš , mizernih 10 milijuna kuna , a dalje se sele papiri skriveni po skrbničkim računima jer nivo tajnosti u ETF- u jednak je kao na skrbničkim ako ne i veći .
"Međutim, rezultati ankete među gospodarstvenicima zapravo su poražavajući. A najgori su u kriteriju – kompetencija višeg menadžmenta. Naime, gospodarstvenici su anketom prema kriteriju ''kompetentan viši menadžment'', Hrvatsku stavili na posljednje 63. mjesto. Lani smo prema tom kriteriju bili bolji – 61.
Prema obrazovanju menadžera potonuli smo na 62. mjesto sa 60.-og. Istovremeno statistički pokazatelj koji određuje rang u kriteriju naknada menadžmentu Hrvatsku stavlja na 51. mjesto ljestvice.
Opravdano je zapitati se je li domaći menadžment preplaćen u odnosu na svoje kompetencije i obrazovanje, baš kao što je opravdano zapitati se što i kako rade sve te silne, što popularne, što popularizirane, škole za menadžere? Među poraznim ocjenama je i 63. mjesto po kriteriju motivacije zaposlenika kao i isto to mjesto po kriteriju odljeva mozgova."
ERNT tema ima samo 10 stranica. Korisno, zanimljivo i poučno štivo. Kvalitetni komentari protiv neutemeljenih...(jedan zamjera kompaniji što uzima diplomante sa završenih 5 godina studija, a škarta ove sa 3.g. kojima se kao "neda bubat gradivo"...a totalno su unutra u branši 🤣Meni je tako nešto (iako je naravno nonsens) super čitati, jer mi pomaže da tako ne griješim. Radujem se 😊ovoj investiciji, po 1.080 kn nitko nije htio štapom taknuti😊
Prije godinu dana sam napisao na drugoj temi da nikome u Hrvatskoj burza više nije u interesu. Lova se može dobiti jeftinim kreditima (nikad jeftiniji), a kad si izlistan na burzi moraš biti transparentan, slagati one dosadne kvartalne izvještaje, trpiti manjince i njihova pitanja na skupštinama itd. Puno je ugodnije biti GAZDA koji nikom ne polaže račune, raditi ispod stola i zaduživati se po 1-2% kamate. Još malo pa će se dionice na ZSE brojiti na prste jedne ruke. Vrijeme je da se kapital prenese vani gdje burza još nešto ljudima znači...
Tko te drži ovdje? Odi van...
ERNT tema ima samo 10 stranica. Korisno, zanimljivo i poučno štivo. Kvalitetni komentari protiv neutemeljenih...(jedan zamjera kompaniji što uzima diplomante sa završenih 5 godina studija, a škarta ove sa 3.g. kojima se kao "neda bubat gradivo"...a totalno su unutra u branši 🤣Meni je tako nešto (iako je naravno nonsens) super čitati, jer mi pomaže da tako ne griješim. Radujem se 😊ovoj investiciji, po 1.080 kn nitko nije htio štapom taknuti😊
znači, tu ste se Vi cijelo vrijeme skrivali dok smo svi trejdali na ZSE.
zadnji put ste se bili jako aktivni prije kraha burze u ožujku kad ste se trebali riješiti dionica, i evo Vas opet.
a da odete malo do Poslovnog, pa da tamo navlačite, da nama pomognete?
ekipa draga, mogu Vam iskreno reći da sam počeo sumnjati u svoj "medvjeđi" scenarij i onda nam se ovaj pajdo oglasi.
sjedi na cash i čekaj
"Međutim, rezultati ankete među gospodarstvenicima zapravo su poražavajući. A najgori su u kriteriju – kompetencija višeg menadžmenta. Naime, gospodarstvenici su anketom prema kriteriju ''kompetentan viši menadžment'', Hrvatsku stavili na posljednje 63. mjesto. Lani smo prema tom kriteriju bili bolji – 61.
Prema obrazovanju menadžera potonuli smo na 62. mjesto sa 60.-og. Istovremeno statistički pokazatelj koji određuje rang u kriteriju naknada menadžmentu Hrvatsku stavlja na 51. mjesto ljestvice.
Opravdano je zapitati se je li domaći menadžment preplaćen u odnosu na svoje kompetencije i obrazovanje, baš kao što je opravdano zapitati se što i kako rade sve te silne, što popularne, što popularizirane, škole za menadžere? Među poraznim ocjenama je i 63. mjesto po kriteriju motivacije zaposlenika kao i isto to mjesto po kriteriju odljeva mozgova."
ovo crveno sam istaknuo
ja bih stavio protupitanje: za što točno da se naši menađeri obrazuju?
koji to imamo visokotehnološki proizvod, k tome izvozni, za koji se trebaš školovati?
pa kod nas pola ekonomije živi na sinekurama i vezama (poslovi s Holdingom i državom) a pola živi od rente (prodavanje sunca na moru i kobasica na Adventu), ostalo što valja i što se stvorilo nije ionako na burzi
ponavljam, već sam dosadan sam sebi: dr. ekonomije, političari, crkveni kler - svi redom 'štede' u ciglama i mortu
u kojoj imovinskoj kartici političara ima AAPL ili ADPL?
kad pitam frendove jel bi ulagali u dionice odgovor je 'pa to treba pratiti, to je teško, moraš se obrazovati... i biti up to date'
eto sve vrli VSS-ovci koji btw rade po državnim firmama, školama i lokalnim monopolima
jel Podravka nakon Vegete izbacila proizvod te kvalitete i profitabilnosti?
ne znamo mi bolje!