1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 10, 2020 at 9:51 AM
    • #5,641
    Quote from whiteking
    Quote from harpun

danas crobex 3 % gore a u dnevniku ni riječi o tome

Ne može nitko doći na red od "tvrde kohabitacije" između pantovčaka i banskih dvora

treba ih netko lijepo zamoliti da tu svoju tvrdoću ostave za kućnu prezentaciju, nama je već pomalo dosta te njihove tvrdoće, umorni smo i razbucaše nas više nego Jurkotić

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 10, 2020 at 10:48 AM
    • #5,642

2 200 000 tisuća kuna prometa na Adrisu, sve ostalo 600 tisuća kn

Trubim od jučer da se na Adrisu nešto iza brda valja. Moj nos i moj ponos :S

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • November 10, 2020 at 10:55 AM
    • #5,643
    Quote from zlocesti

Šta kaže tehnička za Adris?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • November 10, 2020 at 10:59 AM
    • #5,644

Lagano sve raprodajem što mi je na "dobroj cijeni" budući ocekujem pad vanjskih burzi jer su sve pozitivne vijesti izašle i većina ulagača očekuje rast...fokus će se prebacit na fundamente i ekonomiju, a koji nisu bajni...također IT sektor bi se mogao korigirat i povuć ostale dolje...

Pretpostavljam da će ZSE pratiti vanjska tržišta, a možda i neće...bumo vidili

• Invest
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • November 10, 2020 at 11:05 AM
    • #5,645

Propustio sam vijest da PBZ odlazi s burze.

Istina da je imao jako mali free float ali ovo je još jedan jak udar na percepciju budućih ulagača.

Sve manje i manje kvalitetnih izdanja.

• narko
    Student
    Reakcija primljeno
    123
    • November 10, 2020 at 11:06 AM
    • #5,646
    Quote from zlocesti

Blok transakcija od 6000 komada. Veliki se prebacuju između sebe

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 10, 2020 at 11:13 AM
    • #5,647

TA kažu uskači

Vidim vidim falling wedge, i upward break, stručno rečeno, po naški završio je downtrend i papir cijenom raste

Što je u pozadini toga ostaje da se vidi

Vidim i cup, target mu je 379, onakao na prvu i odokativno. Da imam puno novaca uletila bih.

Našla sam i stari graf, na njemu piše prvi target, valjda iz doba formiranja wedga, on viče 384 kn

Files

Adris prvi target.png 65.04 kB – 0 Downloads Adris grupa d. d. - povla.tene dionice (11).png 55.57 kB – 0 Downloads
  • rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • November 10, 2020 at 11:32 AM
    • #5,648

Već jesam, samo me zanimalo je li me osjećaj iznevjerio. Nije :)

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    314
    • November 10, 2020 at 11:45 AM
    • #5,649
    Quote from Parica

Lagano sve raprodajem što mi je na "dobroj cijeni" budući ocekujem pad vanjskih burzi jer su sve pozitivne vijesti izašle i većina ulagača očekuje rast...fokus će se prebacit na fundamente i ekonomiju, a koji nisu bajni...također IT sektor bi se mogao korigirat i povuć ostale dolje...

Pretpostavljam da će ZSE pratiti vanjska tržišta, a možda i neće...bumo vidili

A kako sam već u godinama, kada je to ZSE pratila vanjska tržišta? Mislim da je to više puta bilo suprotno nego što se to pratilo.

Pa niti ne znam zašto bi ih se pratilo, jako mala bara sa jako specifičnim "našim narodnim običajima".

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 10, 2020 at 11:46 AM
    • #5,650

6000 komada otišlo u bloku, netko misli ozbiljno

Ovo je vjerojatno posljedica deala koji je sklopljen sa NY bankom, Mellon

https://seebiz.eu/tvrtke/adris-g…-nagodbu/239138

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • November 10, 2020 at 11:55 AM
    • #5,651

Ne treba zaletiti, vani ce jos biti burno. Trenutno je rasprodaja online trgovina i dionica tipa zoom, a kupuju se booking, putnicke, turisti ...

Jucer se nista znacajno nije dogodilo, cjepiva jos nema i pitanje je kada ce biti. Vrijeme je za lagano ulazenje, ali uvijek imajte rezervu za dokup

• Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • November 10, 2020 at 2:41 PM
    • #5,652

Kako se često delistiraju kompanije s burze biće da nas vraćaju u socijalizam.:D

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,013
    • November 10, 2020 at 2:48 PM
    • #5,653
    Quote from Backdraft

Ne treba zaletiti, vani ce jos biti burno. Trenutno je rasprodaja online trgovina i dionica tipa zoom, a kupuju se booking, putnicke, turisti ...

Jucer se nista znacajno nije dogodilo, cjepiva jos nema i pitanje je kada ce biti. Vrijeme je za lagano ulazenje, ali uvijek imajte rezervu za dokup

Sva sreča da na zse ne postoje takve dionice koje se vani rasprodaju......u nas je sve na guranac, nema tehnologije.....

• PipiDugaCarapa
    Početnik
    Reakcija primljeno
    9
    • November 10, 2020 at 3:10 PM
    • #5,654

Evo, valjda je došlo vrijeme da i ja napišem svoj prvi post na ovome forumu ...

Dionice pratim od Plive, prošao sam i platio školu 2007-08, a tijekom 03-04/2020 sam poučen 2008. brzo na ZSE povukao crtu i izašao u plusu i kao vjerojatno i mnogi ovdje razmišljam kada da "uletim" ponovo ...

I tu je za mene Kvaka 22 ... ne pravim se kao znalac TA, jer godinama skupljam literaturu, ali nažalost priroda mog posla je takva da nikada nisam uhvatio vremena detaljnije ući u nju, i zanimljivo baš se svaki puta nešto dogodi kad ja ne mogu reagirati na burzi ... dakle može se reći da trgujem po "osjećaju", odnosno nastojim trgovati s onim za što vjerujem da razumijem što i kako funkcionira (koliko je to naravno moguće) ... priznajem da mi je dosta puta nedostajalo hrabrosti realizirati taj "osjećaj", osobito 04/2020, ERNT, NVDA, AMD, ... Nisu mi vjerovali niti kada sam rekao da će nafta pasti ispod $10 ... Naprosto nemam dobru kratkoročnu-"trejd" taktiku, jer ju nisam uspio razviti kako bi mogao mirno dnevno trgovati, a možda se samo bolje osjećam kao dugoročni investitor ...

Ali samo moj skromni osvrt na ovu euforiju i malo elementarne matematike ... prvo cjepivo 03/2021 ... potrebne su dvije imunizacije ... imunizacija počinje djelovati tek nakon 3 mjeseca ... većina je ionako prilično skeptična prema cjepivu ... koliko je meni poznato Nijemci rade na RNA cjepivu, ne na oslabljenim/mrtvim virusima, što zna imati nuspojave ... klinički testovi (nikad brže gotovi) ... i u konačnici to je virus - tko kaže da će iduće godine to cjepivo biti učinkovito ... Ne zagovaram nikave crne scenarije samo pokušavam realno gledati na činjenice ... i izbjeći euforiju. Naravno i gripa svake godine dođe i prođe, ali ne sjećam se da je od kada ja pratim burzu ikada ostavila ovakav trag ...

Htjeli mi to priznati ili ne mnoge stvari su se promijenile i trebati će im dugo vremena da se vrate u normalu, ako ikada na prijašnje stanje.

S druge strane, nemojmo se zavaravati, ljudi su navikli na komfor i sve brzo zaboravljaju ... pa će se možda i ekonomija vratiti vrlo brzo na staro ... Ali svi znamo da nešto što brzo padne, dugo se ponovno vraća uzlazno.

Vani se može zaraditi i na padu i na rastu za razliku od ZSE, ali kao što je to već netko ranije primijetio na ZSE lako preskočiš koji sat, dan, a često i tjedan, a vani ako nisi uz ekran svašta se može dogoditi ...

Long story short - moj "osjećaj" je da priči nije kraj i to ne samo zbog korone ... Previše je novca tiskano, čije posljedice će se kad-tad osjetiti. Ali kao što je već rečeno, tko je bio hrabar, u zadnja dva dana je mogao uhvatiti pristojan prinos, ali kao što je napisano na TA temi ... treba vidjeti slijedi li konsolidacija ili rast ... Kolega mittko je u TA postu 721 (RE: Tehnička analiza - komentari LIVE) pokazao up svijeću ... slažem se, ali postoji i pravilo po kojim se svaki gap popuni ...

Ja se osobno (još) nisam vratio u dionice ...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 10, 2020 at 3:40 PM
    • #5,655

PipiDugaCarapa,

obzirom na tvoj nick, očekujem u tebe puno ne uloženog novca za ulaganje, vidi pod zlocesti iliti forumska zloćka, obzirom da je žensko

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • November 10, 2020 at 4:25 PM
    • #5,656

Mislim da su dionice jos uvijek jeftine. Cijene su jos uvijek koronske. Dovoljno se sjetiti gdje su bile prije godinu dana. Kada krene pravi rast pitanje hocemo li stici uskociti. Inace, i sama sam skrta za lupiti po asku i stalno cekam korekciju😂

A kada sam u bilo kakvom plusu prodam za burek😅

• barbosa
    Guest
    • November 10, 2020 at 5:08 PM
    • #5,657

hehe, kol.PipiDugaCarapa, nakon ovoga kakti "prvog" posta, imam dojam da bi karakteru tvog nicka prikladniji bio naziv samo Pipi, bez ovoga DugaCarapa, to ti je suvišno, a možda da razmisliš i o "Pinokio":P

inaće, "analiza" ti je neozbiljna površna i full šuplja, na intelektualnoj razini herojskog zeca i plamenog jazavca sa toliko jasnim i očitim motivom...

šta... prodano na dnu sa gubitkom, kladio si se na paranoju, pa te zateklo i sada škrgut zubiju... si ti to bio u ekipi koja je riješavala dlkv po 6,5 u petak...a oče to tako... :evil:

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • November 10, 2020 at 5:31 PM
    • #5,658
    Quote from barbosa

hehe, kol.PipiDugaCarapa, nakon ovoga kakti "prvog" posta, imam dojam da bi karakteru tvog nicka prikladniji bio naziv samo Pipi, bez ovoga DugaCarapa, to ti je suvišno, a možda da razmisliš i o "Pinokio":P

inaće, "analiza" ti je neozbiljna površna i full šuplja, na intelektualnoj razini herojskog zeca i plamenog jazavca sa toliko jasnim i očitim motivom...

šta... prodano na dnu sa gubitkom, kladio si se na paranoju, pa te zateklo i sada škrgut zubiju... si ti to bio u ekipi koja je riješavala dlkv po 6,5 u petak...a oče to tako... :evil:

po meni vrlo korektan post i njegovo misljenje s kojim se dosta slazem. ekonomija je vec i prije korone bila nategnuta, a s koronom jos vise. povratak na stari nacin zivota ne ocekujem tako skoro (jos par godina da nadmasimo turizam od prosle). po vama svatko tko je opreza i nije euforican zaziva pad jer stoji na bidu. Po tome onda vi sa svojim postovima stojite na asku pretpostavljam.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • November 10, 2020 at 5:36 PM
    • #5,659
    Quote from Marielena

Mislim da su dionice jos uvijek jeftine. Cijene su jos uvijek koronske. Dovoljno se sjetiti gdje su bile prije godinu dana. Kada krene pravi rast pitanje hocemo li stici uskociti. Inace, i sama sam skrta za lupiti po asku i stalno cekam korekciju😂

A kada sam u bilo kakvom plusu prodam za burek😅

Baš sam danas računao ponderirani p/e svog portfelja koji je inaće trenutno teška defenziva. Možda je sad i vrijeme za hrabriji pristup, ali eto, igram na sigurno i nadam se dividendama. Uglavnom, ispada oko 7. Pa sad, možda i jesmo banana država i burza, ali može se barem kupit jeftinih dionica.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • November 10, 2020 at 6:20 PM
    • #5,660

Naravno da je put do masovne upotrebe cjepiva dug. To zna svatko sa zrncem soli u glavi. Naravno da nas cekaju jos teski dani

Burza reagira na predvidjanje buducih dogadjaja odnosno buducih zarada. Kada se vec to nesto dogodi kasno je za uci.

Jucer je bio dan koji je trziste oznacilo kao nadu u bolju buducnost.

Quote from Moller

PipiDugaCarapa,

obzirom na tvoj nick, očekujem u tebe puno ne uloženog novca za ulaganje, vidi pod zlocesti iliti forumska zloćka, obzirom da je žensko

Da se to nije Neo vratio na forum😂

Ali sumnjam da bi on propustio priliku za uci na vrijeme😅

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (November 10, 2020 at 6:21 PM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 11:42 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. hugh

June 3, 2025 at 11:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 3, 2025 at 10:07 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      912k
      2k
    3. chikenkiller

June 3, 2025 at 10:07 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 3, 2025 at 7:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 3, 2025 at 7:12 PM
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh June 3, 2025 at 11:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

chikenkiller June 3, 2025 at 10:07 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 3, 2025 at 7:12 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago