Ajd da se i ja malo javim... Dakle, proteklih mjesec dana sam proveo na moru - Korcula i Pakostane...
Sredinom 7. mjeseca, kada smo dosli na Korculu u grad Korculu - rekao bih da je pred-predsezona kolisno je ljudi bilo... Skoro pa zive duse nije bilo... Trajekt Ploce-Trpanj jedva napunjen do kraja, trajekt Orebic-Korcula ako je bilo 30 auta stavljam ruku u vatru (na trajekt stane valjda 120)... Pola hotela u Korculi zatvoreno, nocna setnja - zalosno kako to izgleda... Mislim, iz moje perspektive, nama je bilo genijalno tamo jer se nismo sa nikim guzvali, a imali smo privatnu plazu tjedan dana... Nezaboravno iskustvo... Sto se cijena tice - tamo nitko nije snizavao cijene sto me totalno cudi, al dobro... Nakon tjedan dana se navodno pocelo popunjavati i malo je mjesto zazivjelo...
Nakon tjedan dana Korcule smo otisli u Pakostane... To je kamp-destinacija i kampovi su dobro popunjeni (nisu puni kao prijasnjih godina)... Navecer je totalna guzva u mjestu, lokali i restorani su pristojno popunjeni... Ali ono sto me ugodno iznenadilo je da su cijene prilagodjene prilikama, cak jeftinije nego u Zagrebu... Kafic pored plaze - gazirani sok 16kn, 0.5L toceno pivo 18kn, porcija przenih lignji sa pommesom 42kn (?!!!!!! obicno su na moru lignje 70-80kn), cheeseburger 27kn (WTF?!!!!!!), limunada je mislim 12kn ili tako nekako... Kuglica sladoleda 9-10kn, ovisno o slasticarni... Dosta se rentaju gliseri i brodice, ona semi-sumbarine stalno zuji okolo... Dakle, filing je kao da se nista ne desava u svijetu...
Biograd n/m - navecer sve puno ljudi, ko da nema korone... Cijene hrane/pica skroz normalne...
Zadar - osjetilo se da je puno manje ljudi tamo... Kalelarga je poluprazna (obicno je u ovo doba godine bio covjek na covjeku), na rivi isto nije velika guzva... Kod morskih orgulja ima dosta ljudi, ali tamo bi ionako svi dosli poslusat/pogledat tako da to ne brojim... Lokali i restorani nisu bili ni blizu puni... Kuglica sladoleda 8-10kn, ovisno o mjestu... I sto je najbolje, u onoj glavnoj slasticarni (ne znam kako se zove), dobio kuglicu sladoleda tolko veliku da bi u nekoj drugoj slasticarni to bile 3 kuglice... I naplate mi 8kn... Nemos vjerovat...
E, da, danas smo bili na putu i ima poprilicno prometa na A1 u smjeru sjevera...