1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 201
  • 202
  • 203
  • 840
  • calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • August 13, 2020 at 1:53 AM
    • #4,021

Ajd da se i ja malo javim... Dakle, proteklih mjesec dana sam proveo na moru - Korcula i Pakostane...

Sredinom 7. mjeseca, kada smo dosli na Korculu u grad Korculu - rekao bih da je pred-predsezona kolisno je ljudi bilo... Skoro pa zive duse nije bilo... Trajekt Ploce-Trpanj jedva napunjen do kraja, trajekt Orebic-Korcula ako je bilo 30 auta stavljam ruku u vatru (na trajekt stane valjda 120)... Pola hotela u Korculi zatvoreno, nocna setnja - zalosno kako to izgleda... Mislim, iz moje perspektive, nama je bilo genijalno tamo jer se nismo sa nikim guzvali, a imali smo privatnu plazu tjedan dana... :) Nezaboravno iskustvo... Sto se cijena tice - tamo nitko nije snizavao cijene sto me totalno cudi, al dobro... Nakon tjedan dana se navodno pocelo popunjavati i malo je mjesto zazivjelo...

Nakon tjedan dana Korcule smo otisli u Pakostane... To je kamp-destinacija i kampovi su dobro popunjeni (nisu puni kao prijasnjih godina)... Navecer je totalna guzva u mjestu, lokali i restorani su pristojno popunjeni... Ali ono sto me ugodno iznenadilo je da su cijene prilagodjene prilikama, cak jeftinije nego u Zagrebu... Kafic pored plaze - gazirani sok 16kn, 0.5L toceno pivo 18kn, porcija przenih lignji sa pommesom 42kn (?!!!!!! obicno su na moru lignje 70-80kn), cheeseburger 27kn (WTF?!!!!!!), limunada je mislim 12kn ili tako nekako... Kuglica sladoleda 9-10kn, ovisno o slasticarni... Dosta se rentaju gliseri i brodice, ona semi-sumbarine stalno zuji okolo... Dakle, filing je kao da se nista ne desava u svijetu...

Biograd n/m - navecer sve puno ljudi, ko da nema korone... Cijene hrane/pica skroz normalne...

Zadar - osjetilo se da je puno manje ljudi tamo... Kalelarga je poluprazna (obicno je u ovo doba godine bio covjek na covjeku), na rivi isto nije velika guzva... Kod morskih orgulja ima dosta ljudi, ali tamo bi ionako svi dosli poslusat/pogledat tako da to ne brojim... Lokali i restorani nisu bili ni blizu puni... Kuglica sladoleda 8-10kn, ovisno o mjestu... I sto je najbolje, u onoj glavnoj slasticarni (ne znam kako se zove), dobio kuglicu sladoleda tolko veliku da bi u nekoj drugoj slasticarni to bile 3 kuglice... I naplate mi 8kn... :D Nemos vjerovat...

E, da, danas smo bili na putu i ima poprilicno prometa na A1 u smjeru sjevera...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • August 13, 2020 at 8:58 AM
    • #4,022

nisam ni očekivao krizu sa posljedicama kao ubod nožem. netko gubi, netko profitira, tko je profitirao gubiti će normalizacijom, ako do nje dođe, nešto će otići u ropotarnicu prošlosti.

virtualni novac se oslobađa, materijalizira.

mi spadamo u umiruće nacije ( postoje članci i definicije umirućih nacija, ne radi se samo o demografiji već i o komercijalno/mentalnoj snazi).

zanimljivo je da je crobex ispao zgodan indikator umiranja.

svuda se praši da se sve praši, pa i u zemljama koje tradicionalno smatramo nižima od nas.....

kuknjavu ne priznam, svak je gospodar svoje sudbine, ipak nismo u Gulagu već u demokratskoj otvorenoj zemlji.

bi li se mogao otvoriti neki topic o trgovanju vani, pa da poradimo na početničkim koracima? olaksalo bi nam puno ....

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2204779.aspx

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 13, 2020 at 9:02 AM
    • #4,023

imamo cijelu rubriku ^^

Tržište kapitala – Regija & Svijet

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • August 13, 2020 at 9:15 AM
    • #4,024

previdio sam, sramota!! hvala!!

nemojte me krivo shvatiti, no mislim da forum ima ogroman ljudski potencijal koji se uzaludno troši na u principu ljudskim ili okolišnim korupcijskim faktorima pa se tako drobi TA na dionice sa 10000 Eura prometa, koja ovisi jel nagrađenom članu Upravnog odbora zatrebalo za gebis.....

da navalimo skupa na nako vanjsko nama mentalno blisko tržište, onda bi ta i fa imalo smisla a i korupcijski faktori su jači, globalniji, prepoznatljiviji i ne ovise o gebisu.

Crobex umire.

neće ga spasiti ni eksplozija brodara ni dvije znamenke optime ni dišpet egzotičnog tajkuna.

mislim ako ga i spasi, nije baš neka referenca

Edited once, last by my moon (August 13, 2020 at 9:29 AM).

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • August 13, 2020 at 9:24 AM
    • #4,025
    Quote from calypso

Ajd da se i ja malo javim... Dakle, proteklih mjesec dana sam proveo na moru - Korcula i Pakostane...

Sredinom 7. mjeseca, kada smo dosli na Korculu u grad Korculu - rekao bih da je pred-predsezona kolisno je ljudi bilo... Skoro pa zive duse nije bilo... Trajekt Ploce-Trpanj jedva napunjen do kraja, trajekt Orebic-Korcula ako je bilo 30 auta stavljam ruku u vatru (na trajekt stane valjda 120)... Pola hotela u Korculi zatvoreno, nocna setnja - zalosno kako to izgleda... Mislim, iz moje perspektive, nama je bilo genijalno tamo jer se nismo sa nikim guzvali, a imali smo privatnu plazu tjedan dana... :) Nezaboravno iskustvo... Sto se cijena tice - tamo nitko nije snizavao cijene sto me totalno cudi, al dobro... Nakon tjedan dana se navodno pocelo popunjavati i malo je mjesto zazivjelo...

Nakon tjedan dana Korcule smo otisli u Pakostane... To je kamp-destinacija i kampovi su dobro popunjeni (nisu puni kao prijasnjih godina)... Navecer je totalna guzva u mjestu, lokali i restorani su pristojno popunjeni... Ali ono sto me ugodno iznenadilo je da su cijene prilagodjene prilikama, cak jeftinije nego u Zagrebu... Kafic pored plaze - gazirani sok 16kn, 0.5L toceno pivo 18kn, porcija przenih lignji sa pommesom 42kn (?!!!!!! obicno su na moru lignje 70-80kn), cheeseburger 27kn (WTF?!!!!!!), limunada je mislim 12kn ili tako nekako... Kuglica sladoleda 9-10kn, ovisno o slasticarni... Dosta se rentaju gliseri i brodice, ona semi-sumbarine stalno zuji okolo... Dakle, filing je kao da se nista ne desava u svijetu...

Biograd n/m - navecer sve puno ljudi, ko da nema korone... Cijene hrane/pica skroz normalne...

Zadar - osjetilo se da je puno manje ljudi tamo... Kalelarga je poluprazna (obicno je u ovo doba godine bio covjek na covjeku), na rivi isto nije velika guzva... Kod morskih orgulja ima dosta ljudi, ali tamo bi ionako svi dosli poslusat/pogledat tako da to ne brojim... Lokali i restorani nisu bili ni blizu puni... Kuglica sladoleda 8-10kn, ovisno o mjestu... I sto je najbolje, u onoj glavnoj slasticarni (ne znam kako se zove), dobio kuglicu sladoleda tolko veliku da bi u nekoj drugoj slasticarni to bile 3 kuglice... I naplate mi 8kn... :D Nemos vjerovat...

E, da, danas smo bili na putu i ima poprilicno prometa na A1 u smjeru sjevera...

Display More

Nisam siguran vidim li ikakvu svrhu ovog vašeg osvrta. Ali hajde, tamo gdje sam ja bio komad pizze je 12 kn, kugla sladoleda 10, pivo je 18 kn, večera za dvoje 250 kn,,,

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • August 13, 2020 at 10:15 AM
    • #4,026
    Quote from Roki

Nisam siguran vidim li ikakvu svrhu ovog vašeg osvrta. Ali hajde, tamo gdje sam ja bio komad pizze je 12 kn, kugla sladoleda 10, pivo je 18 kn, večera za dvoje 250 kn,,,

Osvrt nema direktne veze sa temom, no indirektne ima... Zelio sam pokazati koliko ce turizam utjecati na gospodarstvo ove godine... Cijene su se prilagodile situaciji, sto znaci i manji priljev novca u drzavni proracun... Opcenito manji broj turista znaci i smanjenu potraznju za mnogim stvarima koje uzimamo zdravo za gotovo tijekom godine (hrana, pice, gorivo, elektroenergetika, itd)... Pa samo pogledaj kolko ce INA love izgubit na gorivu - smanjeni broj automobila na cesti, smanjeni broj brodica na moru... Prehrambeni sektor isto - tko kupuje hranu po ljeti? Lokalno stanovnistvo ili hoteli gdje odsjedne par milijuna turista u 3 mjeseca preko ljeta? Znaci, osim ugostiteljstva koje ce biti na aparatima ce i sve ostalo sto je povezano biti na aparatima...

A onda uzevsi sve to u obzir, mogu samo pretpostaviti kakav ce potop biti na jesen nakon Q3 rezultata... I to je onda poveznica sa ovom temom...

Ako netko ima neku statistiku ili uvid u udio povezanih djelatnosti sa turizmom, molio bih da objavi...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• Filjur
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • August 13, 2020 at 3:03 PM
    • #4,027
    Quote from Roki
    Quote from calypso

Display More

Display More

osvrt smo zato čitali u široj slici, ovo je samo prva karika u lancu, i te informacije sigurno govore nešto više osim toga da sladoled košta x kn. Vjerujem da je to pisac u konačnici htio istaknuti, a ne se samo pohvaliti da je jeo lignje za bagatelu :)

• snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • August 13, 2020 at 4:09 PM
    • #4,028

pa nece sve firme imati pad prihoda i dobiti u ovoj godini ajmo pogledati Sapn,Vlen,Kodt pa cak i ugodno iznenadjenje Podravka nemzete tako kolega sve stavljati u isti kos

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • August 14, 2020 at 3:28 PM
    • #4,029

Primjetno povlačenje bida na mnogim turistickim dionicama koje pratim.......čak i na Krasu, sto je iznenadjujuće......

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 17, 2020 at 10:02 AM
    • #4,030

200 tisuća kuna prometa u prvih pola sata trgovanja.

Da li je ovo rekord ?

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 17, 2020 at 10:04 AM
    • #4,031

Bolji promet na kiosku😅

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 17, 2020 at 10:06 AM
    • #4,032
    Quote from zlocesti

200 tisuća kuna prometa u prvih pola sata trgovanja.

Da li je ovo rekord ?

bolje i to nego rasprodaja i minus 1-2% s 10mil. prometa,

veni vidi vani:)

• sasab
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • August 17, 2020 at 11:10 AM
    • #4,033

Dlkv je interesantan, lijepo je krenulo

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 17, 2020 at 11:23 AM
    • #4,034

DLKV i TPNG po rezultatima trenutno imaju najviše izgleda za rast.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 18, 2020 at 10:12 AM
    • #4,035
    Quote from tin

DLKV i TPNG po rezultatima trenutno imaju najviše izgleda za rast.

je, samo što nam burza radi kao Suze Sv.Lovre, čim se pojavi nova zvijezda svi se zagledaju u nju i dok krenu kupovati, već se gasi i kreće druga :)

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 19, 2020 at 12:13 PM
    • #4,036

Još jedan dan za zaborav na ZSE...

• Cold
    Student
    Reakcija primljeno
    62
    • August 19, 2020 at 3:23 PM
    • #4,037
    Quote from fajrvol

Još jedan dan za zaborav na ZSE...

Meanwhile Ameri na All Time High X/

• tepra
    Guest
    • August 19, 2020 at 3:40 PM
    • #4,038

Dugo sam razmišljao o tome zašto je ZSE ovako ukiseljena.

Vidim dva/par razloga, ljudi burzu kod nas smatraju kao kladionicom za bogate. Mjestom gdje moraš igrat sa velikom lovom inače 100% gubiš.

Nitko nas u osnovnoj i srednjoj školi a ni na fakultetu (osim ako nisu odabrali baš to zanimanje) nije učio o različitim vidovima investiranja. Kod nas se još uvijek nekretnine smatraju kao potpuno sigurne investicije gdje samo možeš zaradit jer kako kažu rastu za 10% godišnje.

Trgovanje je kod nas jako skupo. Kako da ekipa sa 18-19 godina napravi prvu kupovinu i prodaju ako ga to košta 100 kuna. Pa većina ekipe tih godina može izvest curu za te pare.

Ne postoji dovoljno "sretnih" priča u eteru. Kada se one i pojave, tipa neki blog ili nešto, ekipa se uskuka, krene blatit čovjeka ovo ono... I liku/likici dosadi. I ne ne pravdam ovdje nikoga samo kažem da nema dovoljno sretnih priča. Možda bi bilo zanimljivo da nakon mira i dobra i nekih panorama imamo emisiju o burzi.

No ukoliko konstantno kokošarimo, nije potrebno ni očekivat neke veće promjene. Ponudi ono što želiš da dobiješ.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • August 19, 2020 at 3:45 PM
    • #4,039
    Quote from tepra

Vidim dva/par razloga, ljudi burzu kod nas smatraju kao kladionicom za bogate. Mjestom gdje moraš igrat sa velikom lovom inače 100% gubiš.

Nitko nas u osnovnoj i srednjoj školi a ni na fakultetu (osim ako nisu odabrali baš to zanimanje) nije učio o različitim vidovima investiranja. Kod nas se još uvijek nekretnine smatraju kao potpuno sigurne investicije gdje samo možeš zaradit jer kako kažu rastu za 10% godišnje.

Trgovanje je kod nas jako skupo. Kako da ekipa sa 18-19 godina napravi prvu kupovinu i prodaju ako ga to košta 100 kuna. Pa većina ekipe tih godina može izvest curu za te pare.

Ne postoji dovoljno "sretnih" priča u eteru. Kada se one i pojave, tipa neki blog ili nešto, ekipa se uskuka, krene blatit čovjeka ovo ono... I liku/likici dosadi. I ne ne pravdam ovdje nikoga samo kažem da nema dovoljno sretnih priča. Možda bi bilo zanimljivo da nakon mira i dobra i nekih panorama imamo emisiju o burzi.

No ukoliko konstantno kokošarimo, nije potrebno ni očekivat neke veće promjene. Ponudi ono što želiš da dobiješ.

Display More

Lex Agrokor je dovoljan razlog.

Pa upravo tada su dionicari proglaseni kladionicarima.

Naravno da svatko normalan bjezi nakon toga

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 19, 2020 at 3:54 PM
    • #4,040
    Quote from noviulagac
    Quote from tepra

Display More

Lex Agrokor je dovoljan razlog.

Pa upravo tada su dionicari proglaseni kladionicarima.

Naravno da svatko normalan bjezi nakon toga

Display More

i jedino su se tada mediji uključili u (anti)reklamiranje burze, kada je padanje indexa dnevno bio horor i za nas koji imamo koliko toliko iskustva na burzi, nemamo mi pametnih ljudi, koji bi na plastičan način objasnili mladim ljudima zašto i kako ulagati na burzi, pored toga naši mirovinski fondovi su toliko pasivizirani oko ulaganja, da u stvari djeluju kao neki privjesak politike i to se također pokazalo kod Agrokora, tko bi se u to vrijeme imao .... suprotstaviti Gazdi i ne dati mu 8500 kn za Ledo dok je na burzi bio 4500-4600, kad je čovjeku trebalo za dalje širenje, najbitnije da su uspjeli sve uvjeriti da građani nisu ništa izgubili na Agrokoru

• 1
    • 201
    • 202
    • 203
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 11:50 PM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. filca

May 10, 2025 at 11:50 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 8:38 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      823k
      1.9k
    3. misterno

May 10, 2025 at 8:38 PM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      183k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

filca May 10, 2025 at 11:50 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno May 10, 2025 at 8:38 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,789 Replies, 5 years ago