1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 16, 2023 at 7:53 PM
    • #14,101

Lipo je ovo gledat. Ako zelenjava potraje još par sedmica mogao bi se oglasiti i AP da si preuzme zasluge.

Nadam se da svi kolege uživaju u visokomasnim prinosima. Za zimnicu.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 16, 2023 at 7:55 PM
    • #14,102

iskreno meni ova zelenjava smeta, jer znam da je napuhano i neprirodno

i ne mogu se opustiti i oteti dojmu da samo cekam kada ce sve riknut

da sve padne nekih 20ak posto, bio bih zadovoljniji, jer bih onda mogao ulupit vise love i za par godina bi trebalo na nulu

a ova bolesnina di netko propadne, ti mu das lovu, i market ode gore jer su banke propale...

me no like

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • March 16, 2023 at 8:26 PM
    • #14,103

Boje se ljudi držat pare na bankama. Sigurnije im je kupit tech balone ili kripto. A na njima bi još mogli i zaraditi.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 16, 2023 at 9:08 PM
    • #14,104
    Quote from zdenkic

iskreno meni ova zelenjava smeta, jer znam da je napuhano i neprirodno

i ne mogu se opustiti i oteti dojmu da samo cekam kada ce sve riknut

da sve padne nekih 20ak posto, bio bih zadovoljniji, jer bih onda mogao ulupit vise love i za par godina bi trebalo na nulu

a ova bolesnina di netko propadne, ti mu das lovu, i market ode gore jer su banke propale...

me no like

volatilnost sama po sebi nije dobra. to je loš znak. i ja sam očekivao brutalan pad pa da znamo na čemu smo. izgleda da je ovo kaskadni pad. brutalan pad ide kad su promjene kozmetičke naravi. ovo ide malo po malo i nigdje kraja. fundamentalne promjene koje se rijetko viđaju. živimo u interesantnom vremenu.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 16, 2023 at 10:04 PM
    • #14,105
    Quote from zdenkic

rekao sam ja da ne brinete, zeleno zeleno samo zeleno

al nam ponestaje tonera, skoknem do hgspota

FED naprintao novih 300 milijardi $$$ =O

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 16, 2023 at 10:13 PM
    • #14,106

Ae, sta ste mislili da nece? Pa koja je druga solucija, pustiti da se sve raspadne? To nikome ne odgovara 😉

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 16, 2023 at 10:22 PM
    • #14,107

trebaju pustiti da propadnu oni koji trebaju propasti

jer ovo samo nagradjuje neodgovorno ponasanje, drugi put ce biti jos vece sranje, pa jos vece, pa jos vece

netko mora reci dosta

kao da ti dijete radi gluposti a ti samo slijezes ramenima, kad tad treba stat na loptu

rekao sam prije, ali ja iskreno mislim da rade sve da biden izdrzi mandat

kada, tj ako izgubi 2024, mislim da ce sve puknut

evo ovaj FRC, znaci pala dole, pa se pocela dizati, onda se dogovorili da ce je spasit, i sada u after hoursu ponovno 20% dole

nek mi netko objasni

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • March 17, 2023 at 7:10 AM
    • #14,108
    Quote from zdenkic

jer ovo samo nagradjuje neodgovorno ponasanje, drugi put ce biti jos vece sranje, pa jos vece, pa jos vece

netko mora reci dosta

kao da ti dijete radi gluposti a ti samo slijezes ramenima, kad tad treba stat na loptu

evo ovaj FRC, znaci pala dole, pa se pocela dizati, onda se dogovorili da ce je spasit, i sada u after hoursu ponovno 20% dole

nek mi netko objasni

Display More

Po mojem mišljenju :oni koji trebaju propast nisu trebali ni postojat! Jer ovo mi sada liči kao da ih se namjerno tjera u propast!

I mogao bi se malo promjeni zakon, npr:kada firma, banka, D. D., ili nešto drugo propadne onda drugi dan trebaju direktori, članovi nadzornog odbora i revizori ljepo fino otići u zatvor i neka budu u zatvoru do završetka istrage i onda neka državne institucije neka slobodno oduže istragu😁. Pa nemože se svaki put krivnja prebaciti na štediše, dioničare, radnike i porezne obveznike (a porezni obveznici su uglavnom štediše, radnici i dioničari),, možda je malo prebrutalno ali drukčije neide😢

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 17, 2023 at 7:33 AM
    • #14,109

A ovdje kod nas, ako imas neku firmu koja si bacio namjerno u stecaj, koju si unistio da nemozes drugu otvarati bar 10tak godina

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • March 17, 2023 at 8:57 AM
    • #14,110
    Quote from zdenkic

nek mi netko objasni

Ako imas likvidnosti, i ako imas povece kratke pozicije na navedenoj dionici, onda ti je osjetno jeftinije izaci iz kratkih pozicija tako da:

1. srusis cijenu navedene dionice kracenjem
    2. zatvoris kratke pozicije po boljoj cijeni
    3. otvoris duge pozicije po boljoj cijeni
    4. vratis potrosene novce buducim rastom novih pozicija

Naravno, operacija nije bez rizika te zahtijeva i dionice i likvidnost.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 17, 2023 at 9:25 AM
    • #14,111

ma mislim znam sta rade da dignu pare, mislio sam kao nek mi netko objasni jer nema veze sa dogadjajima

nekako kako bi objasnio nekome tko ima pet godina, skupili se ljudi i dali im novce da im pomognu, joj, znaci da ce ta banka biti dobro, pa ce dionica rasti

a trenutacno je upravo to sto si ti opisao, znaci nema nikakvog doticaja sa ekonomijom ni svijetom ni nicime vec se samo trejderi i insideri igraju

znam da inace nema generalno ali ovo je bas too much

tak da uopce ne znam sta da radim, a ja se zelim umiroviti u sljedece dvije godine

utopit pare sada? kad imamo rat, inflaciju, banke propadaju, recesiju, da, logicno bi da ce sada market explodirati i otic gore 30%

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • March 17, 2023 at 10:08 AM
    • #14,112
    Quote from darac11
    Quote from zdenkic

netko mora reci dosta

nek mi netko objasni

Display More

Po mojem mišljenju :oni koji trebaju propast nisu trebali ni postojat! Jer ovo mi sada liči kao da ih se namjerno tjera u propast!

I mogao bi se malo promjeni zakon, npr:kada firma, banka, D. D., ili nešto drugo propadne onda drugi dan trebaju direktori, članovi nadzornog odbora i revizori ljepo fino otići u zatvor i neka budu u zatvoru do završetka istrage i onda neka državne institucije neka slobodno oduže istragu😁. Pa nemože se svaki put krivnja prebaciti na štediše, dioničare, radnike i porezne obveznike (a porezni obveznici su uglavnom štediše, radnici i dioničari),, možda je malo prebrutalno ali drukčije neide😢

Display More

zato i recesije postoje, da trulo i loše propadne i napravi mjesta za novo i zdravo a što se novaca i depozita po bankama tiče, novac nije imovina, to je sredstvo kojom stječeš imovinu a svako čuvanje novca u banci je svojevrsan gosopdarski infarkt jer kao u fizici flujda, novac mora teći da bi se stvarala dodana vrijednost koja je jedina prava vrijednost a ako ga zaustaviš ili oduzmeš onda sve staje, zato i centralne banke moraju balansirati ponudu i potražnju novca da sustav bude održiv a u svemu tome su države regulativom, nadzorom i represivni mjerama trebaju napraviti da recesijskih poremećaja bude što manje...a to očito rade jako loše jer su ignorirali neproduktivnu ponzijevu kladionici kripto tržišta...stoga kolege, dokle god se stvara dodana vrijednost dobro je a u problemu smo kada se dodana vrijednost stvara manje ili nikakako i zato je dobro da su predmetne banke propale jer sve od reda su davale podršku kripto startup i sl. kockarnicama koji fiktivno od ničega rade nešto što je neprirodno i to treba propasti i kao što vidimo i propada...predmetne banke će se sanirati i protok novca se nastaviti ali ovo kripto hoštaplerstvo neće, odnosno svesti će se na najmanju moguću mjeru kojom neće utjecati na real. odnosno fundamentalno mjerljivo gospodarstvo

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • March 17, 2023 at 10:13 AM
    • #14,113
    Quote from barbosa 2.0

zato i recesije postoje, da trulo i loše propadne i napravi mjesta za novo i zdravo a što se novaca i depozita po bankama tiče, novac nije imovina, to je sredstvo kojom stječeš imovinu a svako čuvanje novca u banci je svojevrsan gosopdarski infarkt jer kao u fizici flujda, novac mora teći da bi se stvarala dodana vrijednost koja je jedina prava vrijednost a ako ga zaustaviš ili oduzmeš onda sve staje, zato i centralne banke moraju balansirati ponudu i potražnju novca da sustav bude održiv a u svemu tome su države regulativom, nadzorom i represivni mjerama trebaju napraviti da recesijskih poremećaja bude što manje...a to očito rade jako loše jer su ignorirali neproduktivnu ponzijevu kladionici kripto tržišta...stoga kolege, dokle god se stvara dodana vrijednost dobro je a u problemu smo kada se dodana vrijednost stvara manje ili nikakako i zato je dobro da su predmetne banke propale jer sve od reda su davale podršku kripto startup i sl. kockarnicama koji fiktivno od ničega rade nešto što je neprirodno i to treba propasti i kao što vidimo i propada...predmetne banke će se sanirati i protok novca se nastaviti ali ovo kripto hoštaplerstvo neće, odnosno svesti će se na najmanju moguću mjeru kojom neće utjecati na real. odnosno fundamentalno mjerljivo gospodarstvo

pa nisu li 2007-08 davale gradjevincima a ne kriptomanijacima novce? oni su stvarali dodatnu vrijednost pa su svejedno svi propali.

kad bi kripto bio kriv za sve to bi se rijesilo u jedno popodne. al to nije tako. banke su propadale i prije kripta a propadace i nakon kripta.

bitno je da ste vi sebi nasli krivca za sve. kritpo je gremlin koji stalno kvari postena i pametna ulaganja banaka :D

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 17, 2023 at 10:16 AM
    • #14,114

pa ovdje je najveci problem sto ne propada ono sto je trulo vec je the opposite

ovaj market kao da gledam costanzu :D

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • March 17, 2023 at 10:34 AM
    • #14,115
    Quote from emil

pa nisu li 2007-08 davale gradjevincima a ne kriptomanijacima novce? oni su stvarali dodatnu vrijednost pa su svejedno svi propali.

kad bi kripto bio kriv za sve to bi se rijesilo u jedno popodne. al to nije tako. banke su propadale i prije kripta a propadace i nakon kripta.

bitno je da ste vi sebi nasli krivca za sve. kritpo je gremlin koji stalno kvari postena i pametna ulaganja banaka :D

ne, nisu davali novce građevincima nego su fiktivno nabrijali založnu vrijednost nekretnina kao kolateral za veći iznos hipotekarnog kredita i onda su sa tako nabrijanim založnim pravima iako su znali da su ne naplativa trgovali dok nije došlo do "tko zadnji-magarac" ...ako kompariramo sa kripto, dođe na skoro isto...prenapuhani baloni i jedno i drugo...i da, ova kriza us banaka sada je kripto kriza, odnosno prouzročena sa urušavanjem kripto industrije koja je u vrlo kratkom vremenu generirala enormnu količinu likvidnosti s kojom banke u izrazito expanzivnim monetarnim uvjetima nisu znali što bi pa su ulazile u obveznice i manjim djelom u rizične plasmane na kojima su sada u restriktivnim monetarnim uvjetima ostvarile velike gubitke koji su ih uz negativnu percepciju deponenata(kripto trgovci i startupi), odnosno panični odljev istih, koštali bankrota

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • March 17, 2023 at 10:51 AM
    • #14,116
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from emil

ne, nisu davali novce građevincima nego su fiktivno nabrijali založnu vrijednost nekretnina kao kolateral za veći iznos hipotekarnog kredita i onda su sa tako nabrijanim založnim pravima iako su znali da su ne naplativa trgovali dok nije došlo do "tko zadnji-magarac" ...ako kompariramo sa kripto, dođe na skoro isto...prenapuhani baloni i jedno i drugo...i da, ova kriza us banaka sada je kripto kriza, odnosno prouzročena sa urušavanjem kripto industrije koja je u vrlo kratkom vremenu generirala enormnu količinu likvidnosti s kojom banke u izrazito expanzivnim monetarnim uvjetima nisu znali što bi pa su ulazile u obveznice i manjim djelom u rizične plasmane na kojima su sada u restriktivnim monetarnim uvjetima ostvarile velike gubitke koji su ih uz negativnu percepciju deponenata(kripto trgovci i startupi), odnosno panični odljev istih, koštali bankrota

aha znaci ipak nisu 2008 davali kruiptomanijacima novce a svejedno je sve u bunar otislo?

americkim bankama je sve kriv kripto? 100% imovine su u kriptu imali ? nisu li propali kako i sami kazete radi obveznica? treba ukinut obveznice pod hitno ..sve je to balon-tulipan ako ne i magla :D

ko je onda kriv za Credit Suisse ?? opet kripto .

ma tako je najlakse . zabit glavu u pijesak i okrivit kripto :D

kad ukinu kripto onda ce sve bit ruzicasto(pardon zeleno).... a nakon otrijeznjenja cemo nac krivca u AI

AI ce nam bit kriv, a ne pokvareni bankari i njihova pohlepa...

Vidim ja da ste vi jedan od osisanih u kriptu :D

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • March 17, 2023 at 10:59 AM
    • #14,117

gle kolega emil , ne moraš se ti složiti sa mnom, zašto bi, demokracija...za mene je ovako kako sam napisao, za tebe očito nije...

...Credit Suisse je nešto drugo ali ja se neću tu prepucavati s tobom oko tih stvari na koje i tako nemam utjecaja... :*

ps.

a u kriptu nisam bio nikada, čak niti sportsku kladionicu nikada nisam odigrao tako da ti konstatacija o šišanju uopće ne drži vodu, ni najmanje X/

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • March 17, 2023 at 11:03 AM
    • #14,118
    Quote from barbosa 2.0

gle kolega emil , ne moraš se ti složiti sa mnom, zašto bi, demokracija...za mene je ovako kako sam napisao, za tebe očito nije...

...Credit Suisse je nešto drugo ali ja se neću tu prepucavati s tobom oko tih stvari na koje i tako nemam utjecaja...

:*

pa slazem se ja s vama da kripto ima svoje probleme - nema funadamente itd

al bas da okrivite kripto radi propasti banaka bas je pretjerivanje.

SAd kad padne ATPL odma ce svi pomislit da je kripto kriv :D

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 17, 2023 at 11:13 AM
    • #14,119

Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još

nazdravlje

Izbrisano 165 milijardi dolara vrijednosti dionica američkih banaka. Yellen tvrdi da je bankarski sustav ‘zdrav‘
    Šest najvećih banaka s Wall Streeta ovog je mjeseca izgubilo gotovo 165 milijardi dolara tržišne kapitalizacije, ili 13 posto njihove zajedničke vrijednosti,…
    lidermedia.hr
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 17, 2023 at 11:16 AM
    • #14,120
    Quote from Moller

Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još

nazdravlje

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…av-zdrav-149421

Ovi ljudi su bolesno korumpirani i zli, kad nešto kažu vjerujem baš u suprotno. Silvergate, Sillicon Valley Bank, Signature su doživjele bankrot. First Republic banka jedva spašena upumpavanjem novca.

Zabrinjavajuće je što pravi kapitalizam treba kazniti neodgovorne. FDIC će depozite spasiti javnim novcem kroz printanje i inflaciju. Super poticaj ostalim bankarima da se nastave ponašati neodgovorno, da daju riskantne kredite, itd.

Živjela trula verzija kapitalizma, dok se ne dogodi kompletno urušavanje sustava.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago