Lipo je ovo gledat. Ako zelenjava potraje još par sedmica mogao bi se oglasiti i AP da si preuzme zasluge.
Nadam se da svi kolege uživaju u visokomasnim prinosima. Za zimnicu.
Lipo je ovo gledat. Ako zelenjava potraje još par sedmica mogao bi se oglasiti i AP da si preuzme zasluge.
Nadam se da svi kolege uživaju u visokomasnim prinosima. Za zimnicu.
iskreno meni ova zelenjava smeta, jer znam da je napuhano i neprirodno
i ne mogu se opustiti i oteti dojmu da samo cekam kada ce sve riknut
da sve padne nekih 20ak posto, bio bih zadovoljniji, jer bih onda mogao ulupit vise love i za par godina bi trebalo na nulu
a ova bolesnina di netko propadne, ti mu das lovu, i market ode gore jer su banke propale...
me no like
Boje se ljudi držat pare na bankama. Sigurnije im je kupit tech balone ili kripto. A na njima bi još mogli i zaraditi.
iskreno meni ova zelenjava smeta, jer znam da je napuhano i neprirodno
i ne mogu se opustiti i oteti dojmu da samo cekam kada ce sve riknut
da sve padne nekih 20ak posto, bio bih zadovoljniji, jer bih onda mogao ulupit vise love i za par godina bi trebalo na nulu
a ova bolesnina di netko propadne, ti mu das lovu, i market ode gore jer su banke propale...
me no like
volatilnost sama po sebi nije dobra. to je loš znak. i ja sam očekivao brutalan pad pa da znamo na čemu smo. izgleda da je ovo kaskadni pad. brutalan pad ide kad su promjene kozmetičke naravi. ovo ide malo po malo i nigdje kraja. fundamentalne promjene koje se rijetko viđaju. živimo u interesantnom vremenu.
rekao sam ja da ne brinete, zeleno zeleno samo zeleno
al nam ponestaje tonera, skoknem do hgspota
FED naprintao novih 300 milijardi $$$
Ae, sta ste mislili da nece? Pa koja je druga solucija, pustiti da se sve raspadne? To nikome ne odgovara 😉
trebaju pustiti da propadnu oni koji trebaju propasti
jer ovo samo nagradjuje neodgovorno ponasanje, drugi put ce biti jos vece sranje, pa jos vece, pa jos vece
netko mora reci dosta
kao da ti dijete radi gluposti a ti samo slijezes ramenima, kad tad treba stat na loptu
rekao sam prije, ali ja iskreno mislim da rade sve da biden izdrzi mandat
kada, tj ako izgubi 2024, mislim da ce sve puknut
evo ovaj FRC, znaci pala dole, pa se pocela dizati, onda se dogovorili da ce je spasit, i sada u after hoursu ponovno 20% dole
nek mi netko objasni
Display Moretrebaju pustiti da propadnu oni koji trebaju propasti
jer ovo samo nagradjuje neodgovorno ponasanje, drugi put ce biti jos vece sranje, pa jos vece, pa jos vece
netko mora reci dosta
kao da ti dijete radi gluposti a ti samo slijezes ramenima, kad tad treba stat na loptu
evo ovaj FRC, znaci pala dole, pa se pocela dizati, onda se dogovorili da ce je spasit, i sada u after hoursu ponovno 20% dole
nek mi netko objasni
Po mojem mišljenju :oni koji trebaju propast nisu trebali ni postojat! Jer ovo mi sada liči kao da ih se namjerno tjera u propast!
I mogao bi se malo promjeni zakon, npr:kada firma, banka, D. D., ili nešto drugo propadne onda drugi dan trebaju direktori, članovi nadzornog odbora i revizori ljepo fino otići u zatvor i neka budu u zatvoru do završetka istrage i onda neka državne institucije neka slobodno oduže istragu😁. Pa nemože se svaki put krivnja prebaciti na štediše, dioničare, radnike i porezne obveznike (a porezni obveznici su uglavnom štediše, radnici i dioničari),, možda je malo prebrutalno ali drukčije neide😢
A ovdje kod nas, ako imas neku firmu koja si bacio namjerno u stecaj, koju si unistio da nemozes drugu otvarati bar 10tak godina
nek mi netko objasni
Ako imas likvidnosti, i ako imas povece kratke pozicije na navedenoj dionici, onda ti je osjetno jeftinije izaci iz kratkih pozicija tako da:
Naravno, operacija nije bez rizika te zahtijeva i dionice i likvidnost.
ma mislim znam sta rade da dignu pare, mislio sam kao nek mi netko objasni jer nema veze sa dogadjajima
nekako kako bi objasnio nekome tko ima pet godina, skupili se ljudi i dali im novce da im pomognu, joj, znaci da ce ta banka biti dobro, pa ce dionica rasti
a trenutacno je upravo to sto si ti opisao, znaci nema nikakvog doticaja sa ekonomijom ni svijetom ni nicime vec se samo trejderi i insideri igraju
znam da inace nema generalno ali ovo je bas too much
tak da uopce ne znam sta da radim, a ja se zelim umiroviti u sljedece dvije godine
utopit pare sada? kad imamo rat, inflaciju, banke propadaju, recesiju, da, logicno bi da ce sada market explodirati i otic gore 30%
Display MoreDisplay Moretrebaju pustiti da propadnu oni koji trebaju propasti
netko mora reci dosta
nek mi netko objasni
Po mojem mišljenju :oni koji trebaju propast nisu trebali ni postojat! Jer ovo mi sada liči kao da ih se namjerno tjera u propast!
I mogao bi se malo promjeni zakon, npr:kada firma, banka, D. D., ili nešto drugo propadne onda drugi dan trebaju direktori, članovi nadzornog odbora i revizori ljepo fino otići u zatvor i neka budu u zatvoru do završetka istrage i onda neka državne institucije neka slobodno oduže istragu😁. Pa nemože se svaki put krivnja prebaciti na štediše, dioničare, radnike i porezne obveznike (a porezni obveznici su uglavnom štediše, radnici i dioničari),, možda je malo prebrutalno ali drukčije neide😢
zato i recesije postoje, da trulo i loše propadne i napravi mjesta za novo i zdravo a što se novaca i depozita po bankama tiče, novac nije imovina, to je sredstvo kojom stječeš imovinu a svako čuvanje novca u banci je svojevrsan gosopdarski infarkt jer kao u fizici flujda, novac mora teći da bi se stvarala dodana vrijednost koja je jedina prava vrijednost a ako ga zaustaviš ili oduzmeš onda sve staje, zato i centralne banke moraju balansirati ponudu i potražnju novca da sustav bude održiv a u svemu tome su države regulativom, nadzorom i represivni mjerama trebaju napraviti da recesijskih poremećaja bude što manje...a to očito rade jako loše jer su ignorirali neproduktivnu ponzijevu kladionici kripto tržišta...stoga kolege, dokle god se stvara dodana vrijednost dobro je a u problemu smo kada se dodana vrijednost stvara manje ili nikakako i zato je dobro da su predmetne banke propale jer sve od reda su davale podršku kripto startup i sl. kockarnicama koji fiktivno od ničega rade nešto što je neprirodno i to treba propasti i kao što vidimo i propada...predmetne banke će se sanirati i protok novca se nastaviti ali ovo kripto hoštaplerstvo neće, odnosno svesti će se na najmanju moguću mjeru kojom neće utjecati na real. odnosno fundamentalno mjerljivo gospodarstvo
zato i recesije postoje, da trulo i loše propadne i napravi mjesta za novo i zdravo a što se novaca i depozita po bankama tiče, novac nije imovina, to je sredstvo kojom stječeš imovinu a svako čuvanje novca u banci je svojevrsan gosopdarski infarkt jer kao u fizici flujda, novac mora teći da bi se stvarala dodana vrijednost koja je jedina prava vrijednost a ako ga zaustaviš ili oduzmeš onda sve staje, zato i centralne banke moraju balansirati ponudu i potražnju novca da sustav bude održiv a u svemu tome su države regulativom, nadzorom i represivni mjerama trebaju napraviti da recesijskih poremećaja bude što manje...a to očito rade jako loše jer su ignorirali neproduktivnu ponzijevu kladionici kripto tržišta...stoga kolege, dokle god se stvara dodana vrijednost dobro je a u problemu smo kada se dodana vrijednost stvara manje ili nikakako i zato je dobro da su predmetne banke propale jer sve od reda su davale podršku kripto startup i sl. kockarnicama koji fiktivno od ničega rade nešto što je neprirodno i to treba propasti i kao što vidimo i propada...predmetne banke će se sanirati i protok novca se nastaviti ali ovo kripto hoštaplerstvo neće, odnosno svesti će se na najmanju moguću mjeru kojom neće utjecati na real. odnosno fundamentalno mjerljivo gospodarstvo
pa nisu li 2007-08 davale gradjevincima a ne kriptomanijacima novce? oni su stvarali dodatnu vrijednost pa su svejedno svi propali.
kad bi kripto bio kriv za sve to bi se rijesilo u jedno popodne. al to nije tako. banke su propadale i prije kripta a propadace i nakon kripta.
bitno je da ste vi sebi nasli krivca za sve. kritpo je gremlin koji stalno kvari postena i pametna ulaganja banaka
pa ovdje je najveci problem sto ne propada ono sto je trulo vec je the opposite
ovaj market kao da gledam costanzu
pa nisu li 2007-08 davale gradjevincima a ne kriptomanijacima novce? oni su stvarali dodatnu vrijednost pa su svejedno svi propali.
kad bi kripto bio kriv za sve to bi se rijesilo u jedno popodne. al to nije tako. banke su propadale i prije kripta a propadace i nakon kripta.
bitno je da ste vi sebi nasli krivca za sve. kritpo je gremlin koji stalno kvari postena i pametna ulaganja banaka
ne, nisu davali novce građevincima nego su fiktivno nabrijali založnu vrijednost nekretnina kao kolateral za veći iznos hipotekarnog kredita i onda su sa tako nabrijanim založnim pravima iako su znali da su ne naplativa trgovali dok nije došlo do "tko zadnji-magarac" ...ako kompariramo sa kripto, dođe na skoro isto...prenapuhani baloni i jedno i drugo...i da, ova kriza us banaka sada je kripto kriza, odnosno prouzročena sa urušavanjem kripto industrije koja je u vrlo kratkom vremenu generirala enormnu količinu likvidnosti s kojom banke u izrazito expanzivnim monetarnim uvjetima nisu znali što bi pa su ulazile u obveznice i manjim djelom u rizične plasmane na kojima su sada u restriktivnim monetarnim uvjetima ostvarile velike gubitke koji su ih uz negativnu percepciju deponenata(kripto trgovci i startupi), odnosno panični odljev istih, koštali bankrota
ne, nisu davali novce građevincima nego su fiktivno nabrijali založnu vrijednost nekretnina kao kolateral za veći iznos hipotekarnog kredita i onda su sa tako nabrijanim založnim pravima iako su znali da su ne naplativa trgovali dok nije došlo do "tko zadnji-magarac" ...ako kompariramo sa kripto, dođe na skoro isto...prenapuhani baloni i jedno i drugo...i da, ova kriza us banaka sada je kripto kriza, odnosno prouzročena sa urušavanjem kripto industrije koja je u vrlo kratkom vremenu generirala enormnu količinu likvidnosti s kojom banke u izrazito expanzivnim monetarnim uvjetima nisu znali što bi pa su ulazile u obveznice i manjim djelom u rizične plasmane na kojima su sada u restriktivnim monetarnim uvjetima ostvarile velike gubitke koji su ih uz negativnu percepciju deponenata(kripto trgovci i startupi), odnosno panični odljev istih, koštali bankrota
aha znaci ipak nisu 2008 davali kruiptomanijacima novce a svejedno je sve u bunar otislo?
americkim bankama je sve kriv kripto? 100% imovine su u kriptu imali ? nisu li propali kako i sami kazete radi obveznica? treba ukinut obveznice pod hitno ..sve je to balon-tulipan ako ne i magla
ko je onda kriv za Credit Suisse ?? opet kripto .
ma tako je najlakse . zabit glavu u pijesak i okrivit kripto
kad ukinu kripto onda ce sve bit ruzicasto(pardon zeleno).... a nakon otrijeznjenja cemo nac krivca u AI
AI ce nam bit kriv, a ne pokvareni bankari i njihova pohlepa...
Vidim ja da ste vi jedan od osisanih u kriptu
gle kolega emil , ne moraš se ti složiti sa mnom, zašto bi, demokracija...za mene je ovako kako sam napisao, za tebe očito nije...
...Credit Suisse je nešto drugo ali ja se neću tu prepucavati s tobom oko tih stvari na koje i tako nemam utjecaja...
ps.
a u kriptu nisam bio nikada, čak niti sportsku kladionicu nikada nisam odigrao tako da ti konstatacija o šišanju uopće ne drži vodu, ni najmanje
gle kolega emil , ne moraš se ti složiti sa mnom, zašto bi, demokracija...za mene je ovako kako sam napisao, za tebe očito nije...
...Credit Suisse je nešto drugo ali ja se neću tu prepucavati s tobom oko tih stvari na koje i tako nemam utjecaja...
pa slazem se ja s vama da kripto ima svoje probleme - nema funadamente itd
al bas da okrivite kripto radi propasti banaka bas je pretjerivanje.
SAd kad padne ATPL odma ce svi pomislit da je kripto kriv
Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još
nazdravlje
Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još
nazdravlje
Ovi ljudi su bolesno korumpirani i zli, kad nešto kažu vjerujem baš u suprotno. Silvergate, Sillicon Valley Bank, Signature su doživjele bankrot. First Republic banka jedva spašena upumpavanjem novca.
Zabrinjavajuće je što pravi kapitalizam treba kazniti neodgovorne. FDIC će depozite spasiti javnim novcem kroz printanje i inflaciju. Super poticaj ostalim bankarima da se nastave ponašati neodgovorno, da daju riskantne kredite, itd.
Živjela trula verzija kapitalizma, dok se ne dogodi kompletno urušavanje sustava.