1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 11, 2023 at 7:09 PM
    • #13,761
    Quote from BudFox

Dosta crnjačenja za ovaj vikend, okrenite se malo pozitivnim stvarima, evo npr. Simona Gotovac je rodila 5. dijete,

a kada sam je davno vidio na Velesajmu bila je bomba, ali je i malo zastranila sa bivšim mužem. Sada je pronašla

vjeru i štanca djecu kao na traci. E pa sretno njoj i njenom mužu, jer i on je odradio možda ne najvažniji, ali jednako

bitan dio posla ^^ ^^

Strana banka će se sanirati, neka veća će ju preuzeti za 1 $, SAD će uskočiti kao i uvijek, jer i tamo idu uskoro izbori.

Majketi digli ste tu graju cijeli vikend oko neke banke za koju vjerujem ili sam gotovo siguran da 99% ljudi

nikad nije ni čula, a ni ja skup sa svima i koja je vidi čuda financirala crypto mjenjačnice i najsigurnije firme

na svijetu startupove i a znamo da uspije 1 od 100. treba iskoristiti pad vani ako do njega uopće i dođe za

zauzeti neke pozicije, ali cijeli vikend pisati da će propasti npr. ZABA, zbog neke 70. te po veličini banke u SAD-u je

ono, malo bez veze. Treba biti oprezan, ali najvjerojatniji scenarij sam opisao gore.

Display More

unatoč svemu, ja sam danas savjetovao užu rodbinu da presraspodjeli cash do 100.000 € po OIB-u u banci.

better safe than sorry 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 7:17 PM
    • #13,762

koja je poveznica svb-a i nasih banaka?

ajde da je propala bank of america ili tako nes, pa bi se to vjerojatno prelilo, ali ne vidim poveznicu od svba do banke u hrvatskoj nikako

what am i missing?

(preraspodjela casha preko 100K u razlicite banke je dobra ideja nevezano sa ovom situacijom)

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 11, 2023 at 7:19 PM
    • #13,763
    Quote from zdenkic

ajde da je propala bank of america ili tako nes, pa bi se to vjerojatno prelilo, ali ne vidim poveznicu od svba do banke u hrvatskoj nikako

what am i missing?

(preraspodjela casha preko 100K u razlicite banke je dobra ideja nevezano sa ovom situacijom)

Pa da, ja upravo tako razmišljam, ne kužim poveznicu, ali ok, svatko ima pravo na mišljenje.

Također, ako fakat imaš para preko 100 kila ojra isto ih malo pomiješaj po bankama, nevezano

za sve navedeno. Možda je i dobro da je propala ta banka, sada će se prenapuhane Tech dionice

sa P/E 50 vani malo ispuvati, pogotovo ako su izgubili pare u toj banci koja je valjda radila većinom

u silikonskoj dolini, ali ne onoj u Beogradu, gdje se šeću djevojke sa silikonima, pa ju zato tako zovu :)

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 11, 2023 at 7:26 PM
    • #13,764
    Quote from zdenkic

what am i missing?

a čuješ, na prvu nije bilo poveznice ni kraha američkih hipoteka 2008. sa europskim bankama, pa su se, ipak, nekako našle u problemu.

nemamo mi pojma koliko su svjetski tokovi novca isprepleteni i koliko malo treba da sve ode u papar 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 7:31 PM
    • #13,765

kako ide ono, ako kihne amerika, europa pokupi prehladu, ili tako nes...

kao zasebni event veliko je sranje sto se desilo, ali ne vidim bas kako bi to moglo utjecat na cjelokupno trziste u americi, da bi se to prelilo kod nas

tech stoch i ostali startupi ce biti u problemima, ali nisu tu ni penzije, ni social security, ni wallmart place, itd

jako pojednostavljeno, geekovi su izgubili brdo love

evo vec se prica da ce uletiti musk i kupit si jos jednu igracku :D

nesto slicno i kad je FTX prdnuo, ogromno sranje, i jos to nije sve gotovo, ali...direktnog utjecaja na globalno trziste i ekonomiju nije veliko

a mozda sam samo star i indiferentan pa ne vidim probleme dok ne bude too late

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 11, 2023 at 7:37 PM
    • #13,766

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Vuk_s_Wall_Streeta_(2013.)

Danas na Doma tv, mislim da u 20:00 sati

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 11, 2023 at 7:38 PM
    • #13,767
    Quote from zdenkic

kao zasebni event veliko je sranje sto se desilo, ali ne vidim bas kako bi to moglo utjecat na cjelokupno trziste u americi, da bi se to prelilo kod nas

tech stoch i ostali startupi ce biti u problemima, ali nisu tu ni penzije, ni social security, ni wallmart place, itd

nesto slicno i kad je FTX prdnuo, ogromno sranje, i jos to nije sve gotovo, ali...direktnog utjecaja na globalno trziste i ekonomiju nije veliko

Display More

Dobra avatar slika, samo je odjednom iskočila hahahahah ^^ ^^ ^^ .

Ja sam lijep i zgodan na avatar slici, ali mi brajo djeluje malo zabrinuto

sa ovom Einstein frizurom i bradom hahahaha ^^ ^^

Bilo bi dobro da se onaj kripto isto ispuše sa Tech junkom i da value

dionice opet dođu na cijenu, a ne samo prenapuhane Tech valuacije,

jer mi stariji to kao ne razumijemo, da je P/E > 100 dobar, a za 100 godina

tko živ tko mrtav.

Firma, neću reći koja, ali ime joj počinje na T i direktor joj se zove EM realno

vrijedi 15 godišnjih zarada, a oni je napucaju na 100 ili 150 i to je sada novo

normalno. Da, to stvarno mi stariji ne razumijemo.

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    314
    • March 11, 2023 at 7:57 PM
    • #13,768
    Quote from Normani
    Quote from abc1

Ne vidim tko bi se to od stranih investitora sada mogao povući sa ZSE?

Stalno se koristi taj odsjaj velikih svjetskih turbulencija na naše tržište. Na pad svakako, na rast nikako.

To samo ja.

Zar postoje strani investitori u smislu držanja RH dionica na ZSE u nekom spomena vrijednom postotku? Nije mi poznato. Molim da me prosvijetlite, možda jednostavno nisam informiran.

Što se tiče turbulencija, koliko sam primijetio, ZSE se u novije doba djelomično distancirala od slijepog praćenja prekobarskih burzovnih događaja i sl.

Da, zato što ih nema, a svi galamite kako se sve to nas direktno tiče. Možda će malo okrznuti poznati naš izvoz, a ne znam.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 11, 2023 at 8:02 PM
    • #13,769
    Quote from st-brajo
    Quote from zdenkic

what am i missing?

a čuješ, na prvu nije bilo poveznice ni kraha američkih hipoteka 2008. sa europskim bankama, pa su se, ipak, nekako našle u problemu.

nemamo mi pojma koliko su svjetski tokovi novca isprepleteni i koliko malo treba da sve ode u papar 🤷

Display More

Ne znam, nisam upoznat sa cijelom pričom tko kome duguje i što točno, ali vidim da crypto BTC danas raste 3%, a on je dobar nagovještaj što slijedi, jer se trguje 24/7 i nema pauze preko vikenda. Kada je propao FTX (tko ne zna, to je bila najveća crypto mjenjačnica u SAD-u) BTC je pao 20% u jednom danu, a i to je sada već lanjska priča. U konačnici se sve takve priče svedu na to da je netko nekome ukrao pare, samo se to eto sada nakon x godina otkrilo. Ma taj crypto bi trebalo zabraniti zakonom jer je čista špekulacija bez stvarne vrijednosti i za to se zalaže Charlie Munger, a on ima 99 godina i nagledao se svega, nešto kao naš Joža Manolić :)

Bitcoin

BTC

$20,493.87 0.22%3.19%8.23%

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 11, 2023 at 8:12 PM
    • #13,770
    Quote from zdenkic

Display More

šta se tiče američkih mirovinaca, slušao sam jednog lika koji se bavi financijskom forenzikom, da se tamo u knjigama krije hrpa smeća koja ima dobar book value, jer ga isto drže do dospijeća, a, u biti, ne vrijedi ništa.

obično se radi o privatnim tvrtkama koje ne kotiraju na burzi.

njega obično angažiraju učitelji, vatrogasci i slična ekipa da im pročešlja knjige od njihovih mirovinskih fondova.

prevedeno: njihovi "poslovni anđeli", VC-i i slični su svoje portfolio-e tamo utrpali mirovincima, a vidim da i kod nas lobiraju da mogu uraditi istu stvar (ako niste pratili, većinom se radi o nekakvim "tech" startupima).

da ne spominjem tamo još spac-ove i slične toksične proizvode.

hoće li ovo bit event nakon kojeg će "maske" konačno pasti, ne znam, ali, ima jako dobre izglede da bude 🤷

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 11, 2023 at 8:20 PM
    • #13,771
    Quote from st-brajo
    Quote from zdenkic

Display More

šta se tiče američkih mirovinaca, slušao sam jednog lika koji se bavi financijskom forenzikom, da se tamo u knjigama krije hrpa smeća koja ima dobar book value, jer ga isto drže do dospijeća, a, u biti, ne vrijedi ništa.

njega obično angažiraju učitelji, vatrogasci i slična ekipa da im pročešlja knjige od njihovih mirovinskih fondova.

prevedeno: njihovi "poslovni anđeli", VC-i i slični su svoje portfolio-e tamo utrpali mirovincima, a vidim da i kod nas lobiraju da mogu uraditi istu stvar (ako niste pratili, većinom se radi o nekakvim "tech" startupima).

da ne spominjem tamo još spac-ove i slične toksične proizvode.

hoće li ovo bit event nakon kojeg će "maske" konačno pasti, ne znam, ali, ima jako dobre izglede da bude 🤷

Display More

Ne znam, meni bi pasalo da Tesla padne na 25-30$, pa da se nakrcam sa ili bez AI ili Chat GPT-a, ali ne vjerujem, mokri snovi, ahh..

Propustio sam onaj rast sa 100 na 200$, pa sada navijam za pad, ali nisam siguran, jer Elon leti na Mars hahahhaa :)

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 8:20 PM
    • #13,772

molio bih lijepo dosta sranja, zelim se i ja umiroviti

zajebala me corona, pa putin, dokle vise

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 11, 2023 at 8:36 PM
    • #13,773
    Quote from BudFox

Ne znam, meni bi pasalo da Tesla padne na 25-30$, pa da se nakrcam sa ili bez AI ili Chat GPT-a, ali ne vjerujem, mokri snovi, ahh..

Propustio sam onaj rast sa 100 na 200$, pa sada navijam za pad, ali nisam siguran, jer Elon leti na Mars hahahhaa :)

USDC 'Stablecoin' Breaks Peg As Circle Admits Billions Stuck With SVB | ZeroHedge

moga bi Elon uletit u bankarstvo, a ionako i on sam već dulje vremena misli da je Tesla precijenjena, pa možda na kraju sve ipak dođe na svoje :S

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,058
    • March 11, 2023 at 8:44 PM
    • #13,774
    Quote from zdenkic

molio bih lijepo dosta sranja, zelim se i ja umiroviti

zajebala me corona, pa putin, dokle vise

To su bile prilike, koje i sam nisam u punoj mjeri iskoristio.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 8:52 PM
    • #13,775

yeap...corona mi je trebala biti ticket to retirement, ali na zalost moram priznati da su me osjecaji sprijecili na neke velike poteze

to sto je market isao dole nije bio problem, ali posto su na zalost svi bili bolesni, umirali, potresi, karantene...uopce nisam bio fokusiran na trziste i doslovce sam rekao "ma nek sve ide kvragu", umjesto da sam ostao priseban i cashed in the ticket...

sad cekam da putin baci nuklearku, i onda ulazim all in :S

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • March 11, 2023 at 9:19 PM
    • #13,776
    Quote from st-brajo

🤷

Toga se najvise bojim a krenulo je . pocelo se pricat da ce omogucit mirovincima ulaganje u startupove i raznorazne IPO ICO sheme.
    Naravno da takve spike odma nalete na plodno tlo. Uzmimo Rimca. ak pitas na placu za Rimca i dal bi ulozil u njega naravno da bi 99% njih ulozilo :D

a rimac grupa npr nije revidirala fi za 2021 godinu. naravno da su im svi rokovi istekli odavno. naravno da proizvede 0 ili 1 auto na godinu i naravno da je u minusu kolko se sjecam 500milja 2021g i da je to daleko vise pa zato ni ne revidira fi. kad tome dodamo da mu je drzava poklonila zemljiste na 69 godina i da placa 1lipu po kvadratu te da mu je tata poznat hrvatskom pravosudju s malverzacijom zemljista po slavoniji, kako ta prica onda moze poc u krivo :D

al hebiga raja misli da je rimac novi tesla i mladji musk. sto se ovog drugog tice tu bi se jos mogao i slozit jer mate stvarno zna lupetat bezveze(od svemirskog lifta preko el.brodova do najbrzeg el.auta na svijetu) kao i musk samo za razliku od muska mate ne zaradjuje nista.

i da spomenemo ono sto nas novi Tesla cesto govori. "..sam odvajao od gableca da bi si sklepao kockicu"... tata tajkun a on odvaja od sedvica :D

nakon toga je slijedio strelovit rast naseg tesle. najvise je znanja upio na forumima gdje je cak saznao tajne i razlike izmedju DC i AC struje .

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 11, 2023 at 11:58 PM
    • #13,777
    Quote from zdenkic

Jadranska banka, kad se povuče paralela aktiva banke---BDP Hrvatske, te aktiva ove banke u Kaliforniji i BDP SAD-a.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 12, 2023 at 12:06 AM
    • #13,778
    Quote from zdenkic

Mislim da je ipak sigurnije prebaciti cash u male banke( koje imaju do par milijardi kuna ukupne imovine), tu ćete sigurno biti isplaćeni....ako legne PBZ, ZABA, Erste, HPB,OTP , odnosno ako nastupi osigurani slučaj, novac nećete viditi ni ako ste ispod 100k eura,.

Hrvatska agencija za osiguranje depozita, nema više od 4 milijarde kuna na računu, tu nikakvi savjeti rodbini neće pomoći osim migracija u male banke, koje usput svoju imovinu ne ulažu u obveznice.

Država vam garantira vašu štednju do 100k € , ali samo sa imovinom ex DAB-a. ^^

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 12, 2023 at 12:11 AM
    • #13,779
    Quote from BudFox
    Quote from zdenkic

what am i missing?

Pa da, ja upravo tako razmišljam, ne kužim poveznicu, ali ok, svatko ima pravo na mišljenje.

Također, ako fakat imaš para preko 100 kila ojra isto ih malo pomiješaj po bankama, nevezano

za sve navedeno. Možda je i dobro da je propala ta banka, sada će se prenapuhane Tech dionice

sa P/E 50 vani malo ispuvati, pogotovo ako su izgubili pare u toj banci koja je valjda radila većinom

u silikonskoj dolini, ali ne onoj u Beogradu, gdje se šeću djevojke sa silikonima, pa ju zato tako zovu :)

Display More

Meta 14% keša držala u toj banci. Doduše to je podatak od 31.12.22.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 12, 2023 at 12:13 AM
    • #13,780
    Quote from Normani

Oni koji nisu skloni investiranju na financijskim tržištima, a to su gotovo svi, ^^ imaju dva izbora: držati novac na štednji u banci ili kupiti nekretninu.

(Iz ovoga proizlazi da smo mi "gotovo nitko". ^^ )

https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d

pa tako nas se i tretira.

imaš uhljebe, rodijake i ostale povlaštenike, i nas ostale, stoku sitnog zuba.

a institucije nas svakim danom podsjećaju di nam je mjesto.

mislim, ja sam na to već i "oguglao", al vidim da ima kolega koji bi ovima dali još više novaca i ovlasti.

tako da mi uopće nije jasno čemu se čudimo 🤷

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago