A pogledajte tko vodi Ukrajinu pa će vam štošta biti jasnije...
Ak nije fake news, mozda ima neke kvalitete koje su na cijeni kod suprotnog spola ili istog koji voli isti spol.
A pogledajte tko vodi Ukrajinu pa će vam štošta biti jasnije...
Ak nije fake news, mozda ima neke kvalitete koje su na cijeni kod suprotnog spola ili istog koji voli isti spol.
a ovaj guzonja je dobar, jelte
a ovaj guzonja je dobar, jelte
I naš Joža je rekel da voli mlađe jer starih nema.
Display MoreDisplay MoreŠto je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spušio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine je ZB Euroaktiv gubitak samo -22%. Pa ti onda ulaži u hrvatske fondove.
Molio bih savjet od znalaca, gdje bi mogao uložiti da spušim neku lovu, da ne moram platiti toliki porez na kapitalnu dobit?
Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu knjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali za pad.
1. ATPL
2. TPNG
3. DDJH
4. DLKV
5. ADPL
6. VART
7. VLEN
8. Obveznice RH
Od navedenih Za spušit lovu bi bile DDJH, DLKV i VART, ja ih nemam niti ih planiram imat
Za sada se pokazalo da ste bili potpuno u pravu.
DDJH i VART su se pokazali kao dobitnici tjedna u tome koja će više pasti.
Na drugima je također pušiona, pa prilika za spušiti lovu na ZSE ima koliko hoćeš, jedino je problem što sam puno zaradio ove godine, pa mi treba velika pušiona da ne moram platiti porez u eurima iduće godine, te i dalje prihvaćam prijedloge.
Moj kandidat za pušionu za ovaj tjedan je VLEN, uz nezaobilaznu ATPL koja bi mogla biti kandidat za pušionu mjeseca, a dodajem još neke dionice na popis za spušiti lovu
IGH
INGRA
JDPL
Jutros kontam, na što me ovo podsjeća...
i ja sam si to kontao preko vikenda čitajući ovaj forum i mene sve ovo sa svim tim se teškim riječima i frazama podsjeća na nedavnu psihozu oko korone...jako dobro znate kakav je to debakl ispao a tako će ispasti i sve ovo sa inflacijama, stagflacijama, recesijama i svime time što se priziva na jesen i zimu...jedan veliki debakl
Nesto slicno htio napisat,cini mi se da grebemo po dnu.
i ja sam si to kontao preko vikenda čitajući ovaj forum i mene sve ovo sa svim tim se teškim riječima i frazama podsjeća na nedavnu psihozu oko korone...jako dobro znate kakav je to debakl ispao a tako će ispasti i sve ovo sa inflacijama, stagflacijama, recesijama i svime time što se priziva na jesen i zimu...jedan veliki debakl
Nesto slicno htio napisat,cini mi se da grebemo po dnu.
dnu novčanika i brokerskog?........
jedno od tih dna sigurno je........
hugh
Jeste bar u shortu u usa sa xxx xxx dolara pa cete zaradit par miliona dolara ?
Ili ste jednostavno mrgud po rodjenju , neshvacen ili nesto trece , pa ovdje prosipate zuc ?
Ne bih se htio miješati u raspravu, ali rekao sam vam dobronamjerno prije 2 mjeseca što će se dogoditi. Kako sam znao? Pa zato jer imam kristalnu kuglu, već sam rekao, a znam što će i dalje događati. Kako? Jer svakodnevno radim analize i ne slušam propagandu. Gdje su sada oni koji su širili propagandu i prodavali na vrhu, netragom su nestali? Ja sam u gotovini ili kešu i nikud mi se ne žuri, samo da još nekako smanjim porez na kapitalnu dobit, pa bih vas molio da se svi uključite u nagradnu igru.
hugh
Ili ste jednostavno mrgud po rodjenju , neshvacen ili nesto trece , pa ovdje prosipate zuc ?
nervoza?
ili ljubomora što nema šorta na ZSE?
hugh
mrgud po rođenju i neshvačeni borac za istinu i pravicu kako u životu tako i na marketu......... ........na marketu i prema gore i prema dolje a trenutno je istina da je market u banani pa nemam potrebe lagati nikome.......... to se može naravno promjeniti al trenutno su male vjerojatnosti nekog velikog pozitivnog preokreta jel "vjetrova u prsa je previše" a još nismo vidjeli ni što još "vrag" nosi u torbi........lanjski snijeg i pogled u retrovizor najgori je........isto vrijedi i za put gore i za put dolje.......nema crnjačenja, tak je kak je.......svi vidimo isto ali drugaćije shvaćamo, prihvaćamo i zaključujemo.......prilika za zaradu će bit onima koji pogode tajming ulaska, a prilika za gubitak bit će još puno više.........
Display MoreOd navedenih Za spušit lovu bi bile DDJH, DLKV i VART, ja ih nemam niti ih planiram imat
Na drugima je također pušiona, pa prilika za spušiti lovu na ZSE ima koliko hoćeš, jedino je problem što sam puno zaradio ove godine, pa mi treba velika pušiona da ne moram platiti porez u eurima iduće godine, te i dalje prihvaćam prijedloge.
Moj kandidat za pušionu za ovaj tjedan je VLEN, uz nezaobilaznu ATPL koja bi mogla biti kandidat za pušionu mjeseca, a dodajem još neke dionice na popis za spušiti lovu
IGH
INGRA
JDPL
Evo, pratim pa se javim za tjedan dana.
Idem po kokice sada...
Ne bih se htio miješati u raspravu, ali rekao sam vam dobronamjerno prije 2 mjeseca što će se dogoditi. Kako sam znao? Pa zato jer imam kristalnu kuglu, već sam rekao, a znam što će i dalje događati. Kako? Jer svakodnevno radim analize i ne slušam propagandu. Gdje su sada oni koji su širili propagandu i prodavali na vrhu, netragom su nestali? Ja sam u gotovini ili kešu i nikud mi se ne žuri, samo da još nekako smanjim porez na kapitalnu dobit, pa bih vas molio da se svi uključite u nagradnu igru.
Za provjeriti sjaj Vaše kugle ste nam mogli bar predikciju u prošlost dati za Q2 na ATPL pošto ste prilično aktivni i dobronamjerni.
Q3 i Q 4 za blisku buducnost ukoliko ima štogod sjaja 😉
Ako baš blišti stisni ćemo zube za 2023. 😅
Hvala unaprijed !!
Display MoreOd navedenih Za spušit lovu bi bile DDJH, DLKV i VART, ja ih nemam niti ih planiram imat
IGH
INGRA
JDPL
Jedino mi nije jasno zašto INGRA i VLEN na tjednoj bazi ?
kažu da na ovakvom marketu za pristup "lječenju" moraš reći : ja sam "taj i taj" i ovisan sam o kupovini u dipu.......
ja bi dodao da samo najbrži i najsretniji stignu nakon takve kupovine izaći da plusom........
kažu da na ovakvom marketu za pristup "lječenju" moraš reći : ja sam "taj i taj" i ovisan sam o kupovini u dipu.......
ja bi dodao da samo najbrži i najsretniji stignu nakon takve kupovine izaći da plusom........
….teške komplikacije za kratkoročne, nije lako vrtit se ko gladna mačka oko vruće kaše.
Display MoreDisplay MoreZa sada se pokazalo da ste bili potpuno u pravu.
IGH
INGRA
JDPL
Jedino mi nije jasno zašto INGRA i VLEN na tjednoj bazi ?
Hipohonderu je nakon 97 god. života na nadgrobnoj ploči pisalo:
Jesam li vam rekao?
Danas CPI brojevi u USA.
Warren Buffett on CNBC just now predicted June consumer inflation to come in over 10%.
Also expects Fed to hike rates by 100bp.
Drži gaće
kod nas u Njemačkoj ide odbijanac a kod Amera se sve zeleni također
Danas CPI brojevi u USA.
Warren Buffett on CNBC just now predicted June consumer inflation to come in over 10%.
Also expects Fed to hike rates by 100bp.
Drži gaće
Ja mislim da inflacija za lipanj neće biti veća od one za svibanj.
Pravi test će biti fi za 2q. Tek tada ćemo vidjeti je li dosadašnji pad već uračunati u cijenu.
Bez njih nema ni nas.