1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Steve
    Reakcija primljeno
    10
    • July 6, 2022 at 9:08 PM
    • #11,781
    Quote from Chuck

Što je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spušio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine je ZB Euroaktiv gubitak samo -22%. Pa ti onda ulaži u hrvatske fondove.

Molio bih savjet od znalaca, gdje bi mogao uložiti da spušim neku lovu, da ne moram platiti toliki porez na kapitalnu dobit?

Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu knjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali za pad.

1. ATPL

2. TPNG

3. DDJH

4. DLKV

5. ADPL

6. VART

7. VLEN

8. Obveznice RH

Display More

Mislim da nikako ne treba potcijeniti sposobnost DLKV da ide prema dolje ^^

Files

Capture.JPG 47.7 kB – 0 Downloads
  • LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • July 6, 2022 at 9:21 PM
    • #11,782
    Quote from Chuck

Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu knjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali za pad.

Osobno kad me takve stvari muce aktiviram unutarnju snagu medjeda pa mi je lakse donijeti odluku.

giphy.gif

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 6, 2022 at 9:31 PM
    • #11,783
    Quote from Chuck

Što je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spušio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine je ZB Euroaktiv gubitak samo -22%. Pa ti onda ulaži u hrvatske fondove.

Molio bih savjet od znalaca, gdje bi mogao uložiti da spušim neku lovu, da ne moram platiti toliki porez na kapitalnu dobit?

1. ATPL

2. TPNG

3. DDJH

4. DLKV

5. ADPL

6. VART

7. VLEN

8. Obveznice RH

Display More

Mene pak zanima na kojima ste ostvarili toliku golemu kapitalnu dobit od 02. siječnja na ovamo!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 6, 2022 at 9:33 PM
    • #11,784
    Quote from Chuck

Što je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spustio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine ZB Euroaktiv gubi samo -22%. Pa ti onda ulazi u hrvatske fondove.

Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu uknjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali zapad.

1. ATPL

2. TPNG

3. DDJH

4. DLKV

5. ADPL

6. VART

7. VLEN

8. Obveznice RH

Display More

e pa baš kraljica na prvom mjestu, ja bih tu napravio malu rošadu i stavio DLKV na mjesto kralja, jer tamo će sigurno biti još nekih pretumbacija da se počiste zadnje mrvice od sitnih dioničara

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • July 6, 2022 at 9:42 PM
    • #11,785
    Quote from Moller
    Quote from Chuck

Što je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spustio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine ZB Euroaktiv gubi samo -22%. Pa ti onda ulazi u hrvatske fondove.

Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu uknjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali zapad.

1. ATPL

2. TPNG

3. DDJH

4. DLKV

5. ADPL

6. VART

7. VLEN

8. Obveznice RH

Display More

e pa baš kraljica na prvom mjestu, ja bih tu napravio malu rošadu i stavio DLKV na mjesto kralja, jer tamo će sigurno biti još nekih pretumbacija da se počiste zadnje mrvice od sitnih dioničara

Display More

možda je to poredak za ovaj tjedan........

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • July 6, 2022 at 10:01 PM
    • #11,786
    Quote from Chuck

1. ATPL

2. TPNG

3. DDJH

4. DLKV

5. ADPL

6. VART

7. VLEN

8. Obveznice RH

Display More

Od navedenih Za spušit lovu bi bile DDJH, DLKV i VART, ja ih nemam niti ih planiram imat

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • July 6, 2022 at 10:09 PM
    • #11,787
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Chuck

1. ATPL

2. TPNG

3. DDJH

4. DLKV

5. ADPL

6. VART

7. VLEN

8. Obveznice RH

Display More

Mene pak zanima na kojima ste ostvarili toliku golemu kapitalnu dobit od 02. siječnja na ovamo!

Display More

Rekao bih samo puno sam analizirao, imao više besanih noći razmišljajući, te sam mudro ulagao. Naravno imam i kristalnu kuglu, te unaprijed vidim i znam što će se dogoditi. Tko me na vrijeme poslušao mogao je, možda ne zaraditi, ali sigurno manje izgubiti na nekim od kandidata za spušiti lovu.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 6, 2022 at 10:37 PM
    • #11,788
    Quote from Chuck
    Quote from Yieldchaser

Rekao bih samo puno sam analizirao, imao više besanih noći razmišljajući, te sam mudro ulagao. Naravno imam i kristalnu kuglu, te unaprijed vidim i znam što će se dogoditi. Tko me na vrijeme poslušao mogao je, možda ne zaraditi, ali sigurno manje izgubiti na nekim od kandidata za spušiti lovu.

Ono što je vrlo vjerojatno je da je Global Techology fond ima još prostora za jači pad. Očekujem ga na šezdesetak dolara po udjelu pa i manje.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 7, 2022 at 6:10 AM
    • #11,789

Opet propaganda iz tabora….

Pa ovdje bi se valjda trebala voditi rasprava tko će najviše rasti ili imati najjaci povrat….

A tu su na prvom mjestu brodari. Problem je samo taj sto nitko ne zna (osim ovih koji znaju da ništa ne znaju 😁) gdje je dno odnosno točka okreta. Kratkoročno gotovo sam siguran - nije daleko.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 7, 2022 at 7:35 AM
    • #11,790
    Kina opet proglasila lockdown za desetke milijuna ljudi: 'Poludjet ću više, korona mi je uništila mladost' - Novi list
    Deseci milijuna ljudi u lockdownu su u Kini u srijedu, jer su tvrtke u velikom turističkom gradu prisiljene zatvoriti svoja vrata a najnovija žarišta izazvala…
    www.novilist.hr

Ponovno lockdown, a sva je prilika da će potresti tržišta.

Vozarine, kontejnerski zastoj itd,

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 7, 2022 at 7:41 AM
    • #11,791

To o Lockkdownima u našim medijima, pogotovo lokalnim, je stara vise puta prožvakana priča. Sve uopćene informacije ništa konkretno…. Deseci milijuna bla bla

To će opet dovesti do zagušenja za koji tjedan u lukama i problema u dobavno-opskrbnim lancima. A kako će novo zagušenje utjecati na vozarine, procijenite sami

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 7, 2022 at 7:42 AM
    • #11,792

kolega povijest kriza nas uči da mora biti u par dana snažan pad. koliko god ovo od početka godine pada to je ipak jedna stagnacija. i onda trasss 5-7% dole, sutra još toliko, pa onda odbijanac, prekosutra bum o pod, pa lagani odbijanac i onda ko kižnal direkt u podrum. da li će biti zatvaranja burzi ili ne vidjet ćemo. tako je bar bilo 2008. sada je balončina još veća, neiskusnih igrača i bezvrijednog novca više. koliko dugo ćemo ostati u podrumu je nepoznanica.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 7, 2022 at 8:02 AM
    • #11,793

Ma dajte kolega Verdi ne pisite gluposti. Ne možete vlastite probleme oko ulaganja (LCDS i slične promašaje) rjesavati pišući besmislice. Čak i da ste u pravu, za vrijeme posljednje krize, trgovanje se na razvijenim tržištima nije prekidalo (bio je ukinut short nakratko) al to je bilo godinu i pol odnsono skoro dvije godine nakon peaka. Znate li kad je bio nedavni vrh na SPX? Ajde provjerite prije nego nastavite nepotrebno crnjaciti i izmisljati situacije koje se nisu dogodile.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 7, 2022 at 8:09 AM
    • #11,794

kolega vama za informaciju ja sam u dobranom plusu i trenutno u kešu. pošto je znanje krhko slobodno guglajte krizu 2008 i događaj zvani debeli prst. bilo je spektakularno. ona kriza nije ni blizu ovoj predstojećoj.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 7, 2022 at 8:36 AM
    • #11,795

Pa sve ste rekli time da ste u kesu. Od Optime pretpostavljam…. I ja sam. Al ne izmišljam ovdje price i ne prodajem maglu preuveličavajući nešto o čemu nemam pojma. Ajde vi nama pojasnite i usporedite prošlu i predstojeću krizu?

Cudi me da odavno ne sjedite u uredu jedne od najvecih američkih investicijskih banaka kad tako dobro procjenjujete budućnost i znate ono sto većina najupućenijih ne zna.

Možda bi se prije takvih izjava trebali naučiti koristiti …”mislim da je moguće”…. I sl. Jer ovako kako vi pisete još malo pa će raspad svemira, a onda će se sve opet sastaviti za mjesec ili dva dana, a vi nakon toga vise nećete biti, pretpostavljam, u kešu! Ili?

Tema su komentari trgovanja, a ne hipotetski scenariji u kojima vi vidite nešto sto ne postoji ili za sto postoji mala ili nikakva vjerojatnost da se dogodi. Barem ne u dogledno vrijeme. Da se tema bavi proročanstvom, zvala bi se pogled u budućnost ili sto je Verdi zelio, a nije se ostvarilo. Ili nekak slično.

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • July 7, 2022 at 8:52 AM
    • #11,796

Pa zasto ne krenete u short, steta propusti takvu krizu ... :/

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 7, 2022 at 8:53 AM
    • #11,797

ja ne mislim već sam siguran da nas čeka masakr. što se tiče investicionih bankara dosta mi je da šef JPM priča o mogućoj cijeni nafte od ZAMISLI TO 380$ za barel !!! na eventualinih 170$ sam se već ladno navikao ali ovo... ministri financija bježe glavom bez obzira na more. treba li još koji signal da prestanete zračiti optimizmom? zadnje što sam očekivao raspad vlade u londonu a oni su uvijek bar dva koraka ispred nas. čeka se samo medijski okidač za munjeviti pad. mora to nešto spektakularno biti jer običnom stanovništvu izjave fed-a ništa ne znače. to što je nafta sad ispod 100$ je aktiviranje s/l naloga i uzimanje zaleta.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 7, 2022 at 9:07 AM
    • #11,798

Ja nisam optimist, nego realist. A vi ste cini se populist i “zero hedge” teoretičar igara.

Vama izjave FED-a ništa ne znače, a meni i marketu znače. Moram vam reci da vam je strategija promašena. Zašto? Pa zato sto ste fokusirani na izmišljenu priču, a ne na djelovanje. Jer da ste sami uvjereni u to sto pisete bili bi sad ultra short na marketu i jedina vasa briga bila bi koliko ću podebljati račun.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 7, 2022 at 9:20 AM
    • #11,799

vidite kolega to je vaš način razgovora. stavljate svoje riječi u moja usta. ja nisam rekao da meni izjave fed-a ništa ne znače već običnom narodu (američkom sam mislio) meni izjave feda puno znače jer imam više iskustva od običnog naroda.o šortu razmišljam, preko ovog brokera na stranim burzama još nisam radio zbog provizija i dr. da sad aktiviram stari fx na polugu to je brzo i stresno. sve u svemu zse poznam ko svoj džep i ne vidim ništa loše da npr. opet kupujem atgr po cca 200 kao nekad. ovaj puta neću prodati na 400. nešto mi govori da ćemo mi u ovoj krizi proći bolje od kolektivnog zapada. tamo su po firmama ogromni dugovi. dok su kod nas fundamenti zdraviji i dobre firme žilavije.

• DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • July 7, 2022 at 9:27 AM
    • #11,800

Za one koji žele znati više: prolistajte temu unazad do prošlog većeg dna, tamo negdje oko kraja ožujka 2020. Skoro pa u dlaku isti protagonisti, isto crnjačenje i isti crni gloom&doom scenariji. Pattern se ponavlja.

Dno pada burzi izaziva i najgore dno dna pisanja na forumu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      420
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago