1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 7, 2022 at 7:36 PM
    • #11,821
    Quote from zlocesti

havi

uistinu ne znam kuda će market. Nitko ne zna.

Ovisi o podacima o inflaciji u idućim razdobljima, i o tome hoće li se, i kada će FED chicken out.

Odustati od tighteninga i povišenja kamatnih stopa.

------------U Bearu se može - Buy the dip, Sell the rip

Kupovati u padu i nadati se dobrom prosjeku, pod uvjetom da dulje možeš ostati likvidan nego market iracionalan

Stati sa strane i čekati dok se stvari ne slegnu-----------------

Ima kruha za svih. I kako piše Elder, samo početnici na marketu misle da znaju, ili mogu predvidjeti kuda će market. Malo iskusniji znaju da ne znaju, oni hendlaju poziciju, ili stoje sa strane. Jedina prednost koju imamo kao mali ulagači je u tome da naprosto ne moramo trgovati.

Display More

Bear market nije ništa čega se trebamo bojati, nego je samo potrebna adekvatna priprema. Na kraju krajeva, kako ono vele? Bull markets can make you money, but bear markets that can make you rich.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • July 7, 2022 at 8:02 PM
    • #11,822
    Quote from havi

Jel ima tko kakvu ideju zašto bas sad bezanija Marica iz MFIN? Volio bih čuti ideje, spekulacije, tračeve i potencijalne razloge?

Offtopic je, ali ajde da se ja okušam.

Marić je debelo unutra u Agrokor aferi. Po Todinoj tužbi pred Arbitražnim sudom u Washingtonu glavni argument RH (i DORH) je da je taj sud nenadležan, ako je Nacional meritoran izvor za informacije o tom postupku. Netom prije Marićeve ostavke je stigla presuda za MOL u kojem taj sud nije prihvatio (isti) argument o nenadležnosti za sporove unutar EU. Teško je reći sa slabo dostupnim podacima u javnosti, ali za očekivati je da isti sud neće prihvatiti taj argument i u postupku Agrokor te da slijedi pušing, a nakon toga i čistka glavnih aktera priče. Marić je izletio na vrijeme kao jedan od rijetkih neokaljanih bivših ministara. Vidjeti ćemo još kako će ga povijest pamtiti...

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • July 7, 2022 at 8:24 PM
    • #11,823
    Zagrebačka burza: CROBEX kliznuo šesti dan zaredom
    ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su dionički indeksi ponovno oslabili, pri čemu Crobex već šesti dan zaredom, uz skroman promet jer investitorima…
    www.seebiz.eu

Nek mi netko kaze da Crobex prati svjetska trzista kapitala?!

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 7, 2022 at 8:28 PM
    • #11,824
    Quote from verdi
    Quote from Yieldchaser

Problem s US tržištem je što su oni ~70% svjetskog market capa, a samo 25% GDPa. Njihove dionice su zapravo uvijek skuplje od ostalih, čak i kad 'nisu', koliko god to čudno zvučalo.

po nekim novim informacijama su ispod 20% svijetskog bdp (sssr je 1985 bio 25%) ali to nije jedini problem. to je ekonomija usluga. cca 70% bdp su precijenjene usluge. npr. šišanje u LA može koštati i 100$, večera u restoranu recimo 500$ i kakav to utjecaj ima na osnovne potrebe ljudi? tržišna kapitalizacija im je bila preko 50 000B$ bdp oko 20 000B$. i onda pogledaš strukturu pa vidiš pošto je twiter, fejs, netflix. to je industrija zabave koja u krizi može biti nulirana. tona pšenice, riže, metala, nafte je uvijek tona a hoćeš ti gledati neki film ili seriju na netflixu koga to briga.

To je sve istina, ali ne zaboravi da je televizija, visual art, tj 7. umjetnost zabava za siromašne. To glede Netflixa i ostalih streamimg servisa..

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • July 7, 2022 at 8:45 PM
    • #11,825

je li se izgled portala izmjenio

bez ocjena molim

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 7, 2022 at 8:47 PM
    • #11,826

samo da nam u budućnosti visal art ne bude cijepanje drva. ljudi su od postanka naveče gledali u vatru i opuštali se. još kad su imali guštera za nataknuti na štapić ajme zabave.

što se tiče Marića vrlo lako bi mogao biti najbolji ministar od osnutka rh.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 7, 2022 at 8:57 PM
    • #11,827

Philidor

Ja ne mislim da je izravno problem Agrokor nego se meni čini da iz perspektive vanjske i unutarnje politike Vlada RH igra neku čudnu igru. Članica je NATO-a i EU, a većinu kapitalnih resursa posljednih godina je prepustila Rusima odnosno interesima koje isti promiču.

Jel normalno da nekolicina obavještajaca i poduzetnika okupljenih oko PPD-a preuzme Agrokor, PP Orahovicu i još neke poljoprivredne resurse, obje Luke (Ploče i kontejnerski terminal u Rijeci), Dalekovod Itd Itd

Meni se cini da su Ameri umiješali prste i da će oni ovaj put miješati karte i da ovi koji su do sada dobijali, vise neće. Marić je bistar momak i shvatio je da dolaze neizvjesna vremena kako globalno, tako i lokalno i obzirom na omjer snaga i prevrat koji je moguć (iz jedne u drugu interesnu sferu) da je najbolje stajati po strani i krenuti nekim drugim putem. Nije tu lova najvaznija niti karijera. Treba najprije spasiti glavu.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • July 7, 2022 at 9:26 PM
    • #11,828

A što ako je Marić bio obični talentirani dečko koji nije imao želudac za politiku? To bi bilo neko naivno i banalno razmišljanje, ali možda je čovjeku stvarno dop++dilo radit 14 sati dnevno s ljudima tupavijima od sebe za apsolutno nezahvalni i nikad zadovoljni narod i vjerojatno ženu koja također p++di jer ga nikad nema doma.

Možda sad jednostavno ode na neko mirnije radno mjesto gdje će imati više slobodnog vremena, manje stresa i triput veću plaću.

Politika je za nesposobne, on se ne uklapa u taj profil.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 7, 2022 at 9:29 PM
    • #11,829
    Quote from verdi

samo da nam u budućnosti visal art ne bude cijepanje drva. ljudi su od postanka naveče gledali u vatru i opuštali se. još kad su imali guštera za nataknuti na štapić ajme zabave.

Vjerovao ili ne na Netflixu i to postoji. Doduse vec su nacjepana i lagano tinjaju 🤣

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • July 7, 2022 at 9:53 PM
    • #11,830
    Quote from lebowski

A što ako je Marić bio obični talentirani dečko koji nije imao želudac za politiku? To bi bilo neko naivno i banalno razmišljanje, ali možda je čovjeku stvarno dop++dilo radit 14 sati dnevno s ljudima tupavijima od sebe za apsolutno nezahvalni i nikad zadovoljni narod i vjerojatno ženu koja također p++di jer ga nikad nema doma.

Možda sad jednostavno ode na neko mirnije radno mjesto gdje će imati više slobodnog vremena, manje stresa i triput veću plaću.

Politika je za nesposobne, on se ne uklapa u taj profil.

sigurno nije nesposoban, pogotovo ne za sebe ... po aferama koje ima iza sebe a koje se znaju to je sigurno.......one koje javnost nezna sigurno su još unosnije......

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 7, 2022 at 10:56 PM
    • #11,831
    Quote from renchi
    Quote from verdi

Vjerovao ili ne na Netflixu i to postoji. Doduse vec su nacjepana i lagano tinjaju 🤣

vidio sam neke da tinjaju na ekranu ali su bili na plin. to je u današnje doba stvarno nerazumno.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 8, 2022 at 1:22 AM
    • #11,832
    Quote from verdi
    Quote from renchi

vidio sam neke da tinjaju na ekranu ali su bili na plin. to je u današnje doba stvarno nerazumno.

Pa to je samo u filmu :) kobajagi ;), a možda je to ugljen ili su to fakat cjepanice 😱

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 8, 2022 at 9:44 AM
    • #11,833

Gledam jutros.

Zarobljena u papiru, KOTR 2 , gdje je trenutno ponuda na kupnji za 16 dionica , i 1182 dionice na prodaji

Lijepa je sreća da ih imam u simboličnoj količini,, i da mi taj novac ne treba, nadam se na rok Never

Prokletstvo malog tržišta i nelikvidnih papira

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • July 8, 2022 at 10:50 AM
    • #11,834
    Quote from zlocesti

Gledam jutros.

Zarobljena u papiru, KOTR 2 , gdje je trenutno ponuda na kupnji za 16 dionica , i 1182 dionice na prodaji

Lijepa je sreća da ih imam u simboličnoj količini,, i da mi taj novac ne treba, nadam se na rok Never

bar su na ZSE

sljedeća stepenica OTC

sljedeća Njuškalo :S

kad čuješ da je Gažićka isto otišla u nekretninski biznis... zadnja ugasiš svjetlo

• Vergilije
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    1,080
    • July 8, 2022 at 11:22 AM
    • #11,835

A kupuje se udio u Makedonskoj burzi, šta ćemo s njim nemam pojma :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

2+2=4

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 8, 2022 at 11:34 AM
    • #11,836
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

Gledam jutros.

Lijepa je sreća da ih imam u simboličnoj količini,, i da mi taj novac ne treba, nadam se na rok Nikad

bar su na ZSE

sljedeća stepenica OTC

sljedeća Njuškalo :S

kad čuješ da je Gažićka isto otišla u nekretninski biznis... zadnja ugasiš svjetlo

Display More

nakon ovakve zavidne karijere, mogla bi nastaviti s glazbenom

[mediji]

[/media]

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • July 8, 2022 at 6:56 PM
    • #11,837

Lagano ulazimo u fazu kad se od muke sprdamo. Kad je teško crvenilo, uvijek je tako.

Moram priznati da mi to pomaže.. 😅

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 8, 2022 at 7:22 PM
    • #11,838

Idući tjedan opet isto crvenilo, baš nema dobrih vjesti niotkuda, gdje god se okrenuo naopako. Najviše me brine Njemačka.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 8, 2022 at 9:10 PM
    • #11,839
    Quote from KultLicnosti

Idući tjedan opet isto crvenilo, baš nema dobrih vjesti niotkuda, gdje god se okrenuo naopako. Najviše me brine Njemačka.

Na Poslovnom me pokoji kolega zabavlja s nekim kakti dobrim pokazateljima.

Stvarnost je da su trendovi loši. Loši su preko bare, a kud u EU. U pravu ste za Njemačku. Ne ide to na dobro. Trendovi su loši. Bili su loši još pred mjesec dana, da ne bi sad bili. A na jesen? Na godinu?

U zadnjih 6 godina koliko se bavim ulaganjima, po prvi puta sam se pretvorio u velikog debelog medvjeda.

• Kadisibil91
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    429
    • July 9, 2022 at 8:12 AM
    • #11,840
    Quote from Yieldchaser
    Quote from KultLicnosti

Na Poslovnom me pokoji kolega zabavlja s nekim kakti dobrim pokazateljima.

Stvarnost je da su trendovi loši. Loši su preko bare, a kud u EU. U pravu ste za Njemačku. Ne ide to na dobro. Trendovi su loši. Bili su loši još pred mjesec dana, da ne bi sad bili. A na jesen? Na godinu?

U zadnjih 6 godina koliko se bavim ulaganjima, po prvi puta sam se pretvorio u velikog debelog medvjeda.

Da je i dobro svakodnevnim crnjačenjem i ponavljanjem mora biti loše. Ok ,shvatili smo svi. Inflacija,stagflacija,recesija,depresija,bankroti,nafta ,plin,rat,populacija,globalno zatopljenje,mad max,sumrak svijeta,kraj života.......

Život može bit onakav kakvim ga živite i percipirate. I radostan,ako niste znali.Sami odabirete svoj put i sreću.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      449
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago