1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 557
  • 558
  • 559
  • 840
  • Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 17, 2022 at 12:33 PM
    • #11,141
    Quote from Chuck
    Quote from Parica

Aj da malo detaljnije elaboriram trenutnu situaciju svog portfelja…

Trenutno sam 90% u dionicama, vise zbog spleta (ne)sretnih okolnosti nego strateske odluke…

1. Prinos u ovoj godini mi je oko 17% i imam dobru zalihu u slučaju pada tržišta
    2. Da sam u zadnje 2 godine ulazio u keš svaki put kad bi bila najavljena kataklizma sad bi najvjerojatnije imao barem 40% manji portfelj
    3. ATGR, ide dividenda, Q1 je bio odličan, cijena je pala oko 16% od vrha, očekujem odličnu sezonu i odličan Q3, jako vjerujem u menadžment, kretanje cijene u zadnjih mjesec dana je tipično za ovu dionicu i uskoro očekujem pojačan interes fondova i rast cijene…ne vidim razlog da ovo prodajem po ovim cijenama
    4. ATPL; iscekujem dividendu, vozarine stabilne na iznimno visokim razinama, 4 pnmx-a voze po varijabilnim vozarinama, otvara se Kina i kreće u nadoknađivanje zaostataka (nadam se), objavljuju se izvješća ino bulk brodara koja će dodatno gurat ino brodare…
    5. KODT; ide dividenda, po ugovorenim poslovnima u Q2 mozemo ocekivat daljnji brutalni rast prihoda i dobiti, potentan sektor, bolesno dobra dionica i firma
    6. RIVP&ADRS&ARNT; očekujem brutalnu sezonu (+divka ADRS), za mjesec dana kreće „brojanje“ turista i članci po novinama o brutalnoj sezoni…ne dam prije 15.07.
    7. ERNT, VLEN; ide divka, dobra izvješća za Q2 (nadam se)…
    8. SPAN; ide divka, razvalili Q1, ako Q2 bude preko 10 mil kn neto dobiti pričamo o IT kompaniji sa P/E oko ili ispod 10, rastom prihod od cca. 30% godisnje i dividendom…
    9. Imam disperziran portfelj u blue chip dionicama i u slučaju panike lako ga rasprodam (nema problema sa likvidnosti)
    10. Vani se lijepo sve korigiralo i vrijeme je za mini bull (imho)
    11. U svakom trenutku moguce je da se rat u UKR zaustavi

I sad, molim da mi netko da barem jedan razlog zašto bi trebao prodavat trenutni portfelj osim da se ocekuje KATA KLIZMA za koju nitko ne zna kad će i hoce li biti…

Ovo od mene shvatite dobronamjerno i samo tako i pisem na ovoj aplikaciji. Vani kataklizma na dionicama tek pocinje, na kriptu je vec pocela, a kod nas jos nije ni pocela, jer dionice drze cvrste ruke kao vi. A kad krene kod nas, svi ce opet biti iznenadjeni, s time da racunate na odmak od nekoliko tjedana ili mjeseci u odnosu na trzista vani. Trenutno smo u 2022 (2008) i jos uvijek ima kupaca, a 2023 (2009) se sve vise blizi, a tada (2009) smo bili ostali bez kupaca. Dionice se prodaju na vrhu ili pri vrhu cijene, a ne kada padnu za 50%, tada je kasno.

Stable coin koji bi trebao biti u paritetu s dolarom je pao za 99%, a dionicka trzista i crypto trzista su u zadnje vrijeme, nakon sto su usli veliki fondovi, u korelaciji.

Display More

Mocue da je tako...a mozda i nije, zar ne?

Nitko ne zna sto buducnost nosi...ono sto znam da se 2007. sve trgovalo na P/E preko 35 (gradjevina i preko 100) i sve je fundamentalno bilo barem 3x precijenjenije nego danas...bilo je tonu margina, OIF-ova, beskonacno malih ulagaca koji nista nisu razumijeli (skupa sa mnom u to vrijeme), stranaca...

Sad je prica potpuno suprotna, valuacije su jako niske, margina nema, stranaca nema (koji su bjezali 2008 glavom bez obzira), malih nema, usli smo u EU, idemo u eurozonu...dividende su bogovske...predvidjanja za rast gospodarstva nikad bolja...jednostavno, sve je dijametralno suprotno od 2008. godine (kod nas; vani je druga situacija)...

Na trzistu su ostali samo mohikanci koji su uz 2008. prosli i Agrokor i Covid i rat u Ukr...pa sam siguran da ce proci i ovo...

Misljenja sam da vise nikad nece bit kristalno jasnih situacija (kao prije), volatilnost trzista kojima smo svjedocili zadnjih par godina postat ce novonormalno (vec je postalo)... treba se na to naviknut i prihvatit kao nesto normalno i svakodnevno...

Osobno sam na dan blokada AGROKORKI mislio da ide blokada kompletne drzave i gospodarstva i da smo u bankrotu...u COVIDU je 3 mjeseca skoro cijelo svijetsko gospodarstvo zaustavljeno...i sto se dogodili, nista, svijet ide dalje, raste i napreduje...tako ce i sada biti...sve do pada cijelog sustava/kapitalizma..a do tada, trguj, bori se, svaki dan preispituj odluke...i tako dan za danom...

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 17, 2022 at 12:35 PM
    • #11,142
    Quote from lebowski

MOskva je kupila Renault ruski, možda je to vijest koja se tumači kao dobra?

moguće da je to. to je nešto kao prisilna kupnja ili ti nacionalizacija. ima jedna priča da su na nakom vijeću već davno odlučili nećemo proizvoditi auta, šporete i vešmašine jer to svako zna napraviti već idemo na 5. i 6. industrijsku revoluciju. nano tehnologija i ostale stvari gdje nema konkurencije. u glavnom pratimo šta će se desiti sa adpl.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 17, 2022 at 2:09 PM
    • #11,143
    Quote from Chuck

Ovo od mene shvatite dobronamjerno i samo tako i pisem na ovoj aplikaciji. Vani kataklizma na dionicama tek pocinje, na kriptu je vec pocela, a kod nas jos nije ni pocela, jer dionice drze cvrste ruke kao vi. A kad krene kod nas, svi ce opet biti iznenadjeni, s time da racunate na odmak od nekoliko tjedana ili mjeseci u odnosu na trzista vani. Trenutno smo u 2022 (2008) i jos uvijek ima kupaca, a 2023 (2009) se sve vise blizi, a tada (2009) smo bili ostali bez kupaca. Dionice se prodaju na vrhu ili pri vrhu cijene, a ne kada padnu za 50%, tada je kasno.

Stable coin koji bi trebao biti u paritetu s dolarom je pao za 99%, a dionicka trzista i crypto trzista su u zadnje vrijeme, nakon sto su usli veliki fondovi, u korelaciji.

kolega, upravo to što pišeš ali si po meni malo u krivo posložio, odnosno prilagodio svome korisničkom karakteru...

naime, niti jedna "kriza" nije ista i komparabilna pa tako niti ova i moje viđenje aktualne situacije fin. tržišta je upravo na tragu rečenice na samome kraju tvoga posta.

sa QE je expandiralo upravo kripto tržište, meme, spac i sl.izvedenice odnosno razne shity piramide potaknute velikom kol. helikopterskog novca kao i "zombi" tvrtke, dakle upravo sve to što nema fundamentalno uporište i taj sektor pogađa najveći dio krize što je i razvidno kada se detaljnije pogleda što naviše "korigira", upravo najviše pada taj pregrijani tzv"tehnološki"sektor...

što se tiče dioničkih tržišta, nije to "dionice drze cvrste ruke" , iste ruke drže i dionice i cripto ali dionice imaju fundamentalnu vrijednost, ovo drugo nema...međutim i dionice će/su odraditi svoj dio oko zaoštravanja mon. politika, inflacije, geopolitičkih nestabilnosti, zaključavanja kine, distribucijskih i energetskih poremećaja ali ne u toj mjeri koliko mnogi očekuju komparirajući 2008., ovo danas je nešto sasvim drugo...

s druge strane, urušavanjem stable coina i općenito kripto experimenta, oslobađa se impozanta likvidnost i kada tome pridodamo još i inflatorne pritiske, po fizici fluida, ta likvidnost negdje mora teći i upravo zato što likvidnosti ima kao nikada prije, sve ono što ima uporište u fudamentima treba očekivati podršku te "oslobođene" likvidnosti (dionice) za koje ja ne očekujem da će bitnije od ovoga korigirati, možda tek kratkoročna +/- stagnacija...

stoga kolega, kataklizma se upravo događa ali ne na fin. instrumentima koji imaju fundamentalno uporište nego svim ovim piramidalnim idejama i eksperimentima započetih negdje 2017. kao i zombi tvtkama koje povećanjem kam. stopa moraju propasti da se otvori prostor za novo i zdravo, dakle, kako ja to vidim, "kataklizma će pogoditi sve ono neprirodno i trulo nabujalo na kvantitativnom popuštanju i raznim reddit pokretima...

upravo stoga sam i više puta ukazivao da ne treba samo autistično gledati promjene samih indexa nego što korigira unutar istih i uvidjeti će se da upravo taj "tehnološki" sektor koji je te iste indexe doveo na ATH sada korigira i participira u preko 2/3 ukupne korekcije...

ps.

kol. milijarder, divanili smo se prije neki dan, može ovo proći pod "analizu" :|

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • May 17, 2022 at 2:15 PM
    • #11,144
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Chuck

kolega, upravo to što pišeš ali si po meni malo u krivo posložio, odnosno prilagodio svome korisničkom karakteru...

naime, niti jedna "kriza" nije ista i komparabilna pa tako niti ova i moje viđenje aktualne situacije fin. tržišta je upravo na tragu rečenice na samome kraju tvoga posta.

sa QE je expandiralo upravo kripto tržište, meme, spac i sl.izvedenice odnosno razne shity piramide potaknute velikom kol. helikopterskog novca kao i "zombi" tvrtke, dakle upravo sve to što nema fundamentalno uporište i taj sektor pogađa najveći dio krize što je i razvidno kada se detaljnije pogleda što naviše "korigira", upravo najviše pada taj pregrijani tzv"tehnološki"sektor...

što se tiče dioničkih tržišta, nije to "dionice drze cvrste ruke" , iste ruke drže i dionice i cripto ali dionice imaju fundamentalnu vrijednost, ovo drugo nema...međutim i dionice će/su odraditi svoj dio oko zaoštravanja mon. politika, inflacije, geopolitičkih nestabilnosti, zaključavanja kine, distribucijskih i energetskih poremećaja ali ne u toj mjeri koliko mnogi očekuju komparirajući 2008., ovo danas je nešto sasvim drugo...

s druge strane, urušavanjem stable coina i općenito kripto experimenta, oslobađa se impozanta likvidnost i kada tome pridodamo još i inflatorne pritiske, po fizici fluida, ta likvidnost negdje mora teći i upravo zato što likvidnosti ima kao nikada prije, sve ono što ima uporište u fudamentima treba očekivati podršku te "oslobođene" likvidnosti (dionice) za koje ja ne očekujem da će bitnije od ovoga korigirati, možda tek kratkoročna +/- stagnacija...

stoga kolega, kataklizma se upravo događa ali ne na fin. instrumentima koji imaju fundamentalno uporište nego svim ovim piramidalnim idejama i eksperimentima započetih negdje 2017. kao i zombi tvtkama koje povećanjem kam. stopa moraju propasti da se otvori prostor za novo i zdravo, dakle na kataklizma će pogoditi sve ono neprirodno i trulo nabujalo na kvantitativnom popuštanju i raznim reddit pokretima...

upravo stoga sam i više puta ukazivao da ne treba samo autistično gledati promjene samih indexa nego što korigira unutar istih i uvidjeti će se da upravo taj "tehnološki" sektor koji je te iste indexe doveo na ATH sada korigira i participira u preko 2/3 ukupne korekcije, odnosno

ps.

kol. milijarder, divanili smo se prije neki dan, može ovo proći pod "analizu" :|

Display More

Može Kolega! :)

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • May 17, 2022 at 3:14 PM
    • #11,145

Kina najavila otvorenje luka za 01.06.

U pre-market u brodari i danas u zeleno.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • May 17, 2022 at 3:47 PM
    • #11,146
    Quote from diokidina

Stock Market Index - Major World Indices Live - Investing.com
    Real-time charts for major world stock market indices including the latest price, daily high, low and percentage changes across each index.
    www.investing.com
  • Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 17, 2022 at 3:56 PM
    • #11,147

Rasturanje u travnju:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • May 17, 2022 at 4:05 PM
    • #11,148
    Quote from diokidina
    Quote from diokidina

https://www.investing.com/indices/major-indices

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2Csalt%2Cnmm%2Cnm%2Csb%2Csblk%2Cship%2Cdrys%2Cdsx%2Cegle%2Cesea%2Cgnk/view/v1?ltr=1&bypass=true

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 17, 2022 at 4:35 PM
    • #11,149
    SAD će Europi umjesto embarga predložiti uvođenje carina na rusku naftu
    DUŽNOSNICI američkog ministarstva financija objavili su danas da planiraju na ovotjednom sastanku ministara financija skupine G7 predložiti da europske zemlje…
    www.index.hr

napokon jedna suvisla ideja...još kada bi maknuli hedge fondove i špekulante sa energetskih tržišta, to bi bio preporod

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • May 18, 2022 at 7:01 AM
    • #11,150
    Dobri gospodarski podaci potaknuli ulagače na Wall Streetu
    NA WALL Streetu su danas cijene dionica porasle, ponajviše tehnoloških divova, a dobro raspoloženje na tržištu zahvaljuje se gospodarskim podacima koji su…
    www.index.hr

Nadam se da smo izasli iz negativnog ozracja.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 18, 2022 at 9:29 AM
    • #11,151
    Quote from barbosa 2.0

https://www.index.hr/vijesti/clanak…tu/2365051.aspx

napokon jedna suvisla ideja...još kada bi maknuli hedge fondove i špekulante sa energetskih tržišta, to bi bio preporod

ovaj index je vrh ekonomske analize. oni bi carinili nešto čega nema. aloooo nafta će se na koljenima moliti. to će biti nova religija.

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • May 18, 2022 at 9:30 AM
    • #11,152
    Quote from diokidina

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m

Nadam se da smo izasli iz negativnog ozracja.

Samo privremeno, inverted yield curve najavljuje recesiju iduce godine, kao sto je death cross u 3. mjesecu bio najavio pad S&P indeksa, koji se poslije i dogodio.

Prinosi na kratkoročne obveznice postali su veći nego na dugoročne, a to je siguran znak recesije, reče na besplatnom predavanju u organizaciji Glasa poduzetnika u zagrebačkom UGP caffeu Vuk Vuković, koji se proslavio predvidjevši Trumpovu pobjedu na izborima i Brexit.

Vuković: Pasivni, mirovine zaboravite, ulažite u S&P 500
    Mladi se genijalac kladi na pad indeksa, na recesiju, kaže da su cijene nekretnina napuhane, balon, ali da bi, nađe li što traži, nekretninu i preplatio
    express.24sata.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 18, 2022 at 9:52 AM
    • #11,153
    Quote from verdi
    Quote from barbosa 2.0

https://www.index.hr/vijesti/clanak…tu/2365051.aspx

ovaj index je vrh ekonomske analize. oni bi carinili nešto čega nema. aloooo nafta će se na koljenima moliti. to će biti nova religija.

ne bi li čovječanstvo trebalo malo razmisliti i potisnuti tu naftu u šturc, pa tko želi u rat neka ide biciklom ili gura tenkove

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 18, 2022 at 10:10 AM
    • #11,154

oni koji nemaju oni će ju i potisnuti. ostat će im samo u sjećanju. oni koji imaju će se i dalje vozikati do zadnje kapi.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 18, 2022 at 10:13 AM
    • #11,155
    Quote from verdi

oni koji nemaju oni će ju i potisnuti. ostat će im samo u sjećanju. oni koji imaju će se i dalje vozikati do zadnje kapi.

Moskvičem jelte, baš im ne zavidim, bolje malo prošetati po svježem zraku

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    540
    • May 18, 2022 at 10:16 AM
    • #11,156

Kakvo brutalno iskrcavanje na KODT.. :S

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 18, 2022 at 10:16 AM
    • #11,157
    Quote from Moller
    Quote from verdi

ne znam da li si ikad vidio moskvič ili zaporožac ali sad piče terminatori. ono su bili benzinci a ovo novo ide na naftu. ja ne mogu vjerovati šta mediji naprave od ljudi.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 18, 2022 at 10:19 AM
    • #11,158
    Quote from verdi
    Quote from Moller

ne znam da li si ikad vidio moskvič ili zaporožac ali sad piče terminatori. ono su bili benzinci a ovo novo ide na naftu. ja ne mogu vjerovati šta mediji naprave od ljudi.

pitali Muju, je li gore neznanje ili nezainteresiranost, kaže on; Ne znam i ne zanima me :)

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 18, 2022 at 10:39 AM
    • #11,159

uleti mi sad neki video kad ono u nekom rovu haix čizme iz čakovca. mnogo dobra stvar. preporučam svakome tko ima love da si ih nabavi. skupe su ali sami vrh. sa njima se komotno može sa istoka do londona. nafta je 200 grivni max 5 litara možeš kupiti ali to samo u kijevu. po onim zabitima u stepi je to prošlost.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • May 18, 2022 at 10:57 AM
    • #11,160
    Quote from deny_09

Kakvo brutalno iskrcavanje na KODT.. :S

Šta se desilo?

• 1
    • 557
    • 558
    • 559
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 11:50 PM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. filca

May 10, 2025 at 11:50 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 8:38 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      823k
      1.9k
    3. misterno

May 10, 2025 at 8:38 PM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      183k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

filca May 10, 2025 at 11:50 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno May 10, 2025 at 8:38 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,789 Replies, 5 years ago