Mensecini da je u nas mali Crobi pocelo ulaziti nesto love koja nije samo od nas parsto sa foruma.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Znači svi tipujete na rast i da nećemo roknut? Jel to sad treba ići protiv foruma i očekivat pad ili da i ja vjerujem u rast?
-
Znači svi tipujete na rast i da nećemo roknut? Jel to sad treba ići protiv foruma i očekivat pad ili da i ja vjerujem u rast?
Svaku dionicu treba zasebno procijeniti.
-
Da me netko ujutro, onako mamurnog i nabuhlog pitao može li danas ATPL do 570,00 kn, rekao bih da to na našoj ZSE nije moguće.
Sad već preispitujem svoju neoptimističnost.
-
Hrvatska ekonomija se pretvara u jednu od mini ekonomskih lokomotiva EU, u pravo vrijeme budući da se trenutno događa situacija gdje je Njemačka u laganom ekonomskom posustajanju i stagnaciji a politički i financijski primat preuzima Francuska.
Francuska će tako predvoditi EU a Hrvatska će uz nju (kao mini economical i geopolitical powerhouse) uspješno navigirati turbulentnim morima i biti svjetionik nade za napaćenu jugoistočnu braću.
-
Da me netko ujutro, onako mamurnog i nabuhlog pitao može li danas ATPL do 570,00 kn, rekao bih da to na našoj ZSE nije moguće.
MIsliš do 12 sati .
Kad gle ono prije 11.sati
-
Mensecini da je u nas mali Crobi pocelo ulaziti nesto love koja nije samo od nas parsto sa foruma.
novo Normalno-nitko ne prodaje u maju, jer bullbulli cvjetaju
tko je mislio prodao je u travnju,
-
Radi li vam agram, meni ne!!
-
MIsliš do 12 sati .
A što reći, već do 10.47 h. 👍
-
Ni meni
-
-
Ni meni
Radi stari
A sta ti vrijedi ocekivat pad, kad u padu ne mozes zaradit onda bar pokusaj nesto uzest dok raste pa ko zadnji magarac, do kad ce ne zna se ali raste ne cini mi se bas da ce sutra kleknit, a s ljetom ce nam i depresija otic, jos kad pocmemo trosit ove zaradjene pare bit ce prometa sa plaze ko 2008 , uz to mozda i rusima bude vruce u tim odorama ipak su oni navikli na zimske uvjete pa malo i oni odluce popit neku pivu u hladu dok mi otrgujemo svoje
-
Tako je. Tko danas kupi npr dionice ATPL sutra će ih najvjerojatnije moći prodati po višoj cijeni. Zašto to propustiti. Zašto ne iskoristiti ovaj trenutak...
-
Sad baš gledam, u posljednjih 6 mjeseci S&P 500 je pao 10,41%, za nas možda i važniji Dax je pao 12,35%. Uz to sve Crobex je rastao 5,86%, nevjerojatno. Kako to komentirate? Što očekivati dalje s obzirom da vani i dalje svi lagano tonu, a mi smo rasli pa sada stagniramo na nekom nivou iznad 2100?
Pa realno oni vani su još malo pali, moraju još. Mi smo jako malo narasli. Pogotovo brodarske dionice, to je bilo smiješno za koliko si ih mogao kupiti, samo zato što nije bilo interesa.
Pogledaj zadnjih 10-15 godina, ja sam se puno puta pitao kako da smo toliko loši općenito na ZSE, pozicije vani mi rastu a toliko su bile nabrijane već, a sve ovdje niš posebno. Već je vrijeme da se malo sredi taj nesrazmjer
-
Svaku dionicu treba zasebno procijeniti.
Baš tako.
Svaki put kad otvorim trader, prvo pogledam indekse. Da se psihički pripremim na moguće šokove.
Tako i danas. Gledam ih kako se crvene, ali ovoj put nisu u pozitivnoj korelaciji s mojim portfeljem. Baš naprotiv... Više neću ni gledati da si ne pokvarim raspoloženje.
-
Zamislite da FED umjesto 0.5% digne stope za 0.75%, koji bi to kuršlus bio...
-
Blue chipovi se nude po pristojnim cijenama.
-
kuršlus ili ne kuršlus razina stvarne inflacije se prikriva stalnim promjenama metodologije izračuna. kaže jedan nezavisni ekonomista kad bi se mjerilo po metodi od kraja prošlog stoljeća inflacija u americi je na razini 20%. naravno da ne računam kad ferari poskupi 20% ali energija i hrana direktno utječu na obične građane pa je to zapravo još i gore nego što se javno priča.
-
Naravno da je, ali ovo je supply side inflacija, a ne demand side. Takve su uglavnom kratkotrajne, odnosno prestaju čim se supply stavi u ravnotežu. Sad smo imali COVID pa rat + stimmy checks. Nekako mi se ne čini da će FED ići jako visoko sa kamatama, ne smije jer je demand slab. Ovo nije 1980, danas je demografija daleko nepovoljnija nego onda, globalno. Ići će do 2% max, možda ni toliko. Imat ćemo kratkotrajnu korekciju, smirit će se Ukrajina kad demokrati dožive kataklizmu na middterms, a onda kamate idu opet negativno, a burza će
Nakon toga Kina preuzima globalnu palicu, a Amerika i Europa lagano postaju Brazil
-
američki bdp u prvom kvartalu pao za 1,4% navodno pod utjecajem virusa !? samo još treba da uz inflaciju padne i proizvodnja i eto nas u stagflaciji. veselje pravo. što se tiče zemljopisa evropa je od uvijek slijepo crijevo azije
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k