Ajde priznajte koliko vam je portfelja skinilo danas i u petak...meni oko -6%...
1%
Meni 2, ali ne postotka 😡
Ajde priznajte koliko vam je portfelja skinilo danas i u petak...meni oko -6%...
1%
Ne bi se štel mešat jer stvarno ne znam hoće li to gore ili dole ali pun je forum onih koji su se čudili kako neuki rasprodaju suho zlato a na kraju je ispalo da baš i nije zlato sve što sija.
Vani je level vrlo visoko i na svaki mig može biti i ozbiljnijeg podrhtavanja. Mi nismo nešto uzljetali ali za pad smo uvijek spremni.
Jednom će te pogoditi...ne vidim razlog za ništa ozbiljnije od korekcije dakle do -10% kod nas, vani do -20% max i to je to.
1%
Miliončeka?
Ja više nemam ništa dionica na ZSE, danas prodao zadnje. Malo ću gledati sa strane.
Sve EU burze trenutno oko -3% i u padu, amerikanci upravo otvorili u debelom minusu. Ne sviđa mi se kako sve izgleda.
Da, stravično je gledati, ja sam sva totalno ogrnuta debelom crvenom bojom, sad mi je zao sto nemam Đuru, Varteks, Koku, Terra firmu…..😀
Đuro i Varteks su "Barcelona", ne možeš njih u isti koš s druge dvije koje su 3.HNL "Sjever"
Tako je lijepo bit zablokiran u OPTIci. Da mi je ovo netko pred 3 mj. .......
Šetaju otac i sin ulicom i vide kako 2 tipa nekog cipelare.
- Tata, da uletim? - pita sin.
- Ne još. - kaže otac.
Poslije pak koraka sin opet pita:
- Tata, da sad uletim?
- Ne još! - opet kaže otac.
Nakon par koraka, sin opet:
- Jel sad?!
- Ne još!!
Još par koraka naprave...
- Tata, jel sad?!?!
- Sad sine, sad!!!!
Za pola minute vrati se sin i kaže ocu:
- Stari, al smo ga razbili!! 🤣
.....
Hoću reć, još je rano za dokupiti. Mislim da će se cijene sad pacati na ovim razinama, prije nego će otić gore. Ja ću čekati, možda i cijeli tjedan, ako ne i duže.
Malu satisfakciju imam što sam nešto prodao u petak, mogao sam ja to i bolje. Šteta.
Pa crobi je zamalo besramno probio 5godišnju krivlju i treba da pada.
Današnji dan je prošao, sutra treba novu strategiju smišljati...
evo baš čitam na marketwachu, njima je sve ovo normalno, evo par odlomaka
uglavnom, nisu nešto impresionirani a naglasak je na špekulativnu imovinu
i također, osim što su dionice-dionice, ali nikakvu poveznicu između njih i nas u ovoj korekciji ja ne vidim a posebno u upumpavanju likvidnosti koja se upuhuje ili ispuhuje na tržište...što se tiće upumpavanja likvidnosti, mi pojima nemamo što bi to bilo a tržište nam je tako malo likvidno da nam se smiju i oni ameri koji kopaju po kontejnerima
Nema apsolutno nikakve sličnosti između profitaliblih HPB-a, VLEN, KODT, MEDIKE, PODR, LPLH i sl. koje se trguju na P/E 5-10 i često na pola booka od američkih ponzi shema gdje su neke firme napucane do neba bez ikakvog temelja tipa Gamestop, AMC, Revian i slične. Nemam ništa protiv Amazona, Tesle, Netflixa i slično ali je činjenica da su preskupe i to jako. Amerikanci rastu valjda 10 godina u komadu uz male prekide. Mi od 2008. nismo bili ni blizu takvim valuacijama. Tako da ne upadajte u ovakve zamke i pamet u glavu. Treba svatko znati što ima u portfelju i zašto to ima, da može objasniti djetetu od 3 godine. Kako kaže P. Lynch, dionice nisu srećke za lutriju.
Još će Amerikanci danas u plus mi Hrvati smo veći katolici od Pape. Obično kod ulaganja imaš alternativu, ako su dionice skupe, malo ideš u obveznice, nekretnine, cash...danas je problem da ne možeš ići nigdje jer je sve skupo a inflacija te lijepo oporezuje i to masno. U što će ulagati naši mirovinski fondovi? Neće valjda u obveznice gdje je siguran negativan prinos. Zato ne mogu shvatiti da su danas paničari prodavali neke odlične kompanije koje su daleko od balona ali to je ljepota ulaganja...
Današnji dan je prošao, sutra treba novu strategiju smišljati...
ja ozbiljno razmišljam o svinjskim polovicama i zamrzivaču, mislim da će na tome i ostati
nebo otpri se!! od skoro -4, ameri sada malo ispod 0!!!! i sad ti budi pametan kaj naprajti!!! moja je dugogodišnja deviza.... kad nisi siguran kaj treba napraviti, nemoj delati nikaj!
Ameri u plusu, i to poštenom plusu...kako sam i najavio prije 3 sata zato se tako nikad ne ulaže. Da se proda kad je panika..
U SAD-u su burze rasle zbog raznih faktora stvarajući balon(e) i ovo je za njih približavanje burze realnosti. Za nas nije. Iako su realne valuacije mnogih dobrih firmi na ZSE ispod burzovnih - mi ronimo. OK - taj pad stvara prilike za jeftiniji ulaz tamo gdje će poslovni rezultati biti (ostati) pozitivni. Ali to je igra za strpljive.
E sad po meni su veći problem okolnosti u kojima je moguće da firma (kao DLKV) - potezom pera u trenu i na ime "otpisa dugova" svede postojeću imovinu (i dioničare) na 0 i onda odjednom nakon tog "manevra" i mutnog dokapa na burzi vrijedi 10x više. I što ako sličnu logiku pokrenu i drugi, a ne znaš tko, kad i zašto. Je idemo "po pravicu" pa ćemo kao u Karlovačkoj banci nakon decenija razvlačenja po sudovima dočekati - figu i zastaru.
U konačnici na burzama vrijedi samo ona - "Džaba vam novci moji sinovci, džaba vam bilo dobre volje. I pogledi čvrsti i ljepljivi prsti - ja ipak varam malo bolje. E pa da. "
evo ih u plusu nako -3,+...kauboji i indijanci, očekivano... nema biznisa ka što je šou biznis
Sve je bilo lijepo do 18h, a iza nam je kartušina opet počela ubrzano gubiti vrijednost po starom dobrom običaju.
Ameri u plusu, i to poštenom plusu...kako sam i najavio prije 3 sata zato se tako nikad ne ulaže. Da se proda kad je panika..
Hehe ujutro mi je bilo 78% portfelja u dionica, na kraju dana 99,71% Valjda je to to!
nikako da oni odrade postenu korekciju i ispuhivanje da mozemo dalje…. Ali zato mi umjesto njih odradilo u zadnjih 15 godina stalno 🤣🤣🤣
Maheri su nema šta 💰💰💰😎
nikako da oni odrade postenu korekciju i ispuhivanje da mozemo dalje…. Ali zato mi umjesto njih odradilo u zadnjih 15 godina stalno 🤣🤣🤣
Maheri su nema šta 💰💰💰😎
kad se pogledaja vrh njihovih indexa s početka godine nisu oni tako malo ni pali.........sqp te dow danas su se nekako izčupali iz minusa od 10% dok je nasdaq i dalje u minusu cca 15%........mi nismo tako napuhani pa je na neki način i logično da od vrha nismo toliko ni zviznuli......ja mislim da oni nisu još rekli svoju "zadnju" a nama kak bude.......