A i čudoviše zvano 2 mirovinski stup je kroz 20 godina od svog nastanka, pomalo pojelo svu likvidnost i free float ZSE dionica.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
baš se oko takvih stvari kolega Marin83 i ja nešto spominjemo na Tpng, to ne traje od jučer na Zse
mladi ljudi u širokom luku izbjegavaju Zse i experimentiraju vani, cijeli svijet im je tržište, ovdje treba razmišljati da se Zse lagano pretvori u Dom za starije i nemoćne s naplatom iz preostalog portfelja
BTC je ubio nadu u nase trziste...volatilan je, zanimljiv i samo raste pa su svi zaradili...cijela moja generacija (83. godiste) trguje (i zaradjuje) sa BTC, a ako nisu u kriptu onda trguju na ino trzistu gdje opet zaradjuju jer dionice samo rastu...nito od njih nikad nece ulozit ni kunu ovdje jer su navikli na dinamicnost, likvidnost i ludilo...ovo im je presporo i dosadno...
Cijela generacija, koja je u najboljim godinama, koja ima dobre place i stednju je zauvijek izgubljena...a bas ona je trebala dizat nase trziste...pa koliko ima forumasa izmedju 30-40??? Mislim da nas nema vise od 10...
Moze nas izvuc samo spajanje sa regijom ili neki ETF-ovi (kripto/zlato/nafta/indeksi)...
Cak sam i ja, vjecni optimist, sve zabrinutiji...
Jeje, na burzama svi zarađuju, kao i u kladionici...
-
evo još jedan proljev za mirovine.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…jednici-1085018
očekujem uskrsnuće novih burzovnih mlatimudana, modnih mačaka, blogera, turbo limača i slične ekipe.
ova priča, nikad ugledat dobit, ali ESG prihvatljivo, je kao stvorena za takve.
i, naravno, ekipu iz fondova koja će uzet zub na proviziji.
htjeli smo Ameriku, pa je sad kusajmo.
-
Razbacivanje hanfe nedefiniranim PR-ovskim pojmovima koji dobro zvuče a nitko ne zna što se iza toga krije u praksi. Konkretan zadnji primjer: Hanfa je jučer odobrila ponudu za preuzimanje Hotela Živogošće za 5.79 kn po dionici. A njena zadnja cijena i to na ovakvoj burzi bila je 13.5 kn. Jasno izgovor je nedovoljan broj trgovinskih dana. Je li to možda doprinos zajednici za kojeg se zalažu?
-
Razbacivanje hanfe nedefiniranim PR-ovskim pojmovima koji dobro zvuče a nitko ne zna što se iza toga krije u praksi. Konkretan zadnji primjer: Hanfa je jučer odobrila ponudu za preuzimanje Hotela Živogošće za 5.79 kn po dionici. A njena zadnja cijena i to na ovakvoj burzi bila je 13.5 kn. Jasno izgovor je nedovoljan broj trgovinskih dana. Je li to možda doprinos zajednici za kojeg se zalažu?
Zadnja cijena na burzi u rezimu niskolikvidnih dionica (PRT-u) stvarno nije nikakav kriterij.
Pa tamo su spredovi uredno na mnogima 50-100&........
Druga je stvar sto su zbog nedovoljnog broja trgovinskih dana morali uzeli elaborat o procjeni fer vrijednosti kao cijenu u ponudi. O tome kako su dosli do upravo te vrijednosti (kojom metodom ili metodama) bi se vec dalo raspravljati i svašta reci - posebno ono što ne smije u eter.......
-
Stalno su im puna usta održivog, hebalo ih održivo, a to vole jer "održivo" prevedeno, znači, mali ili nikakav rast i razvoj tj stagnaciju, ili ti zaštita postojećeg stanja i odnosa unutar njega te onemogućavanje ulaska konkurencije i drugih igrača, a tako funkcionira cijeli tkzv "region", potpomažući jedni druge
-
Stalno su im puna usta održivog, hebalo ih održivo, a to vole jer "održivo" prevedeno, znači, mali ili nikakav rast i razvoj tj stagnaciju, ili ti zaštita postojećeg stanja i odnosa unutar njega te onemogućavanje ulaska konkurencije i drugih igrača, a tako funkcionira cijeli tkzv "region", potpomažući jedni druge
taj izraz održivi razvoj i meni je od početka bio sumnjiv, jer nikada ne čujem da to u Njemačkoj netko spominje, jel se to mi jedini borimo za opstanak ili ostanak
-
Ništa se ne događa. Čini se da svi čekaju ždrijeb u 13 h da vide s kim će Dinamo igrat u 1/4 Evropske lige.
-
Dinamo - Villareala, a u polufinalu protiv Arsenala. Ajmo sad trgovati...
-
Ovo je odlicna burza. Mozes otici kuhati rucak, pojesti i vratiti se u miru
-
-
.....da......a u medjuvremenu te na gledalici dočeka na DDJH cca -12% (kao sto je bilo do malo prije), a bilo bi jos kandidata za takva ugodna iznenadjenja.....
-
pa s ovim prometima i zaradama sigurno se nećemo još dugo hraniti po restoranima, to više priliči sucima pravosucima, da imam broj Maminja, već bih ga nazvao da i meni pribavi kakve cipele za šetnju do buregdžinice, makar iz CK preko Petrinjske veze
kvart99,
u Đure tek otpala jedna gusjenica, pa se vrti u krug
-
Slijedeci tjedan ce se sve vratit u normalu.
Danas treba stat na bid, ako se ima i cekat.
-
Sto je sa Djurom? Neka vijest dosla?
Slijedeci tjedan ce se sve vratit u normalu.
Danas treba stat na bid, ako se ima i cekat.
Eh kolega, ZSE vec dugo nije normalna😂
-
Sto je sa Djurom? Neka vijest dosla?
okupatori iskaču iz pašteta
-
koji je kurcarluk postao ovaj zse .....bote sve ću zvadit .....muka mi ovo gledat .....
-
Ovaj ožuljak je u zadnju godinu dana najgori misec na ZSE...niti ima šta za kupit, niti šta za prodat, stagnacija samo takva..nema veza bar sam maslinik sredija u miru
-
Zatisje pred buru
-
Nije mi jasno o cemu pricate. Citam i ne vjerujen. Cijela je burza nelikvidna i u padu, a vi sad trazite razloge pada pojedinacno po dionicama. 🤦♂️
-
U pandemijskoj 2020. strani su ulagači imali više hrabrosti
https://www.poslovni.hr/burze/u-pandem…abrosti-4271225
"A stranci koji kupuju hrvatske vrijednosnice dolaze s pet kontinenata i 70 država svijeta.
Prevladavaju investitori iz bliskog susjedstva: najviše je Slovenaca koji sudjeluju sa 34 posto u ukupnom broju stranih ulagača.
Slijede ih investitori iz BiH sa 27 posto te Austrijanci kojih je malo više od 6 posto.
Što se tiče država u kojima se nalaze globalna financijska središta, iz SAD-a je 141 investitor, Velike Britanije 93, Kine 5, Japana 4, a iz Singapura dolazi jedan vlasnik računa u SKDD-u.
Iz jedne od najsiromašnijih država svijeta, Sijera Leonea, dolazi čak tri investitora, a glas o hrvatskim dionicama pronio se i do dalekog Uzbekistana gdje je svoj teško zarađeni novac u naše kompanije odlučio uložiti jedan ulagač.
Još je egzotičnija struktura pravnih osoba koje dolaze iz 72 države.
I tu su najbrojniji slovenski ulagači kojih je preko 13 posto, a drugi su američki investitori s udjelom od gotovo 11 posto.
Austrijski investitori su treći s udjelom od 9 posto.
Međutim, solidan broj dolazi iz poreznih oaza.
Tako je iz Lihtenštajna njih 27, Kajmanskih otoka 15, Britanskih Djevičanskih otoka 12, a Paname njih osam.
Na Bahamima je nastanjeno četvero investitora, a na Bermudi njih dvoje. Nizozemski Antili, Curacao, Grenada i Sejšeli imaju po jednog predstavnika."
bemti sve, mi se ovdi trsimo, a Gažićka nas otpisala
Zanimljiva statistika koja govori puno
Znači na 100 domaćih niti dva cijela aktivna strana ulagatelja. Čak dvostruko više je članova ovog foruma nego aktivnih stranih ulagatelja.
S druge strane bilo bi zanimljivo vidjeti statistiku koju nigdje ne mogu pronaći a vjerujem da i ne postoji. Koliko hrvatskih ulagatelja trguje na stranim tržištima? Vjerujem da je taj broj sada čak i veći od 33.907 koliko ih je aktivno ovdje.
Hrvatsko tržište kapitala postalo je jaka preslika hrvatskog društva. Izolirani otok s kojeg se samo odlazi.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun