Adris grupa i grupacija ENCRO potpisale su 18. listopada 2023. u Zagrebu ugovor o zajedničkom ulaganju u obnovljive izvore energije. Kako je naznačeno u ugovoru, svaka tvrtka raspolagat će s pedeset posto udjela u četiri projektna društva koja razvijaju šest projekata proizvodnje električne energije, jednu vjetroelektranu i pet sunčanih elektrana, ukupne priključne snage od 122,3 MW, odnosno 141,8 MW instalirane snage. Riječ je o dobro uravnoteženom proizvodnom portfelju zelene energije - sunca i vjetra, usklađenim s potrebama Adrisovih tvrtki. Prva proizvodnja iz sunčanih elektrana očekuje se krajem 2024. godine, a iz vjetroelektrane početkom 2025. godine.
ADRS (Adris grupa d.d.)
-
-
-
Adris napreduje u svakom pogledu osim na ZSE
-
Adris grupa u prvih devet mjeseci 2023. godine ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 815 milijuna eura, što je za 15 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 770 milijuna eura i za 15 posto je veći od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 162 milijuna eura i za tri posto je veća od prošlogodišnje. Neto dobit za prvih devet mjeseci 2023. godine iznosi 103 milijuna eura, što je rast od osam posto.
-
Adris grupa u prvih devet mjeseci 2023. godine ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 815 milijuna eura, što je za 15 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 770 milijuna eura i za 15 posto je veći od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 162 milijuna eura i za tri posto je veća od prošlogodišnje. Neto dobit za prvih devet mjeseci 2023. godine iznosi 103 milijuna eura, što je rast od osam posto.
S neto dobiti se može igrati (rezervacijama, razgraničenjima...) ali gledam Ebitda u odnosu na prihode: 3% naspram 15%
znači pojela inflacija zaradu kroz veće troškove? da pogodim: plaće djelatnika, troškovi energije?
-
Nevrijeme u zg odnijelo cca 20 mio eura u crosu
-
Nevrijeme u zg odnijelo cca 20 mio eura u crosu
Jednokratno da.
Dugoročno će sigurno isto to nevrijeme motivirati ljude da se osiguraju protiv sličnih problema u budućnosti. Isto kao i potresi prije par godina.
-
ADRS nije high performer, no kontinuirano povećava prihode i dobit.
TTM prihoda je presao milijardu €, fini milesotone, P/E je pao ispod 13 (za ADRS2). I to uz jednokratni trosak od 20 mil € CROS-a.
Godišnja zarada će biti oko 4.5 €, dovoljno za podizanje dividende na 2.5 € slijedeće godine.
Svidja mi se iskorak u zdravstvo i podizanje kvalitete kampova. Očekivao sam veći rast Cromarisa. No sve u svemu solidno.
"Ovogodišnja ulaganja u kampove znatno su podigla kvalitetu proizvoda i ponude, a na tržište je uvedeno i 305 novih mobilnih kućica. Očekuje se da će do sljedeće sezone gotovo tri četvrtine kapaciteta kampova u Adrisovom turističkom segmentu biti na razini četiri zvjezdice s ambicijom daljnjeg rasta"
"U prvom polugodištu otvorena je nova Croatia Poliklinika u Osijeku, šesta po redu u Hrvatskoj, a do kraja godine planirano je otvaranje još tri nove poliklinike u Zadru, Varaždinu i Splitu"
-
Turizam jako podigao profit (zanimljivo uoči izvješća ostalih turista), dok je CO razumno otišao u kontra smjeru.
Dug na stabilnim razinama, gotovo kao i prethodne godine, prihodi rastu iznad inflacijske stope.
Sve u svemu, izvješće vrlo dobro, za stabilnu 4, sa možda i BUY signalom. (iako neću kupovati)
-
Sve 4 i sve 5 već godinama a izvješća copirana na plusu 12 % već godinama. Sve što je investirano imate će povrat na uloženom pitaj boga kad. Najnovija ulaganja po ugovoru su 50 % u energiju sa partnerom a povrat novaca opet tek kroz nekoliko godina kao i za sve investicije do sada. Zaradu od ove dionice ima samo AV/compani.
I kao što reće poštovani ne znam dal je pametno kupovati.
-
Sve 4 i sve 5 već godinama a izvješća copirana na plusu 12 % već godinama. Sve što je investirano imate će povrat na uloženom pitaj boga kad. Najnovija ulaganja po ugovoru su 50 % u energiju sa partnerom a povrat novaca opet tek kroz nekoliko godina kao i za sve investicije do sada. Zaradu od ove dionice ima samo AV/compani.
I kao što reće poštovani ne znam dal je pametno kupovati.
Pa ne može solarna elektrana niknuti preko noći, rok za puštanje u pogon s početkom 2025.godine je uredu, što se tiče partnerstva pola pola je razumna jer je riječ o firmi koja je već godinama u poslu sa OIE od projektiranja do instaliranja i puštanja u pogon
-
-
Otvorena nova Croatia Poliklinika u ZadruZADAR - Croatia osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koje posluje u sklopu Adris grupe, otvorilo je novu Croatia Polikliniku u Zadru.…seebiz.eu
I t r.
-
Adrisu je potrebna akvizicija koja će uloženi novac početi vraćati odmah i to ne samo adrisu nego i njegovim dioničarima kroz veću dividendu i cijenu dionice čega nema već godinama.
-
Ima li neki razuman razlog zašto na ADRS prođe nalog od 800.000 eura po 70+ eura, a ADRS2 mirno stoji na 55 eura? Meni iskreno nije vidljiv, ali slabo pratim ovu dionicu.
-
Ima li neki razuman razlog zašto na ADRS prođe nalog od 800.000 eura po 70+ eura, a ADRS2 mirno stoji na 55 eura? Meni iskreno nije vidljiv, ali slabo pratim ovu dionicu.
Pravo glasa.
-
Pravo glasa.
Za male dioničare nema razumnog razloga za tako veliku razliku u cijeni, veliki valjda imaju svoje razloge, a ja se tješim da i moje Adris 2 vrijede 70 € , tako mi je lakše 😂
-
ide samo u jednom smjeru ..nizbrdo 🙄
a lijepo mi govoraše da je ADRS sr@nje od dionice 😪
-
ide samo u jednom smjeru ..nizbrdo 🙄
a lijepo mi govoraše da je ADRS sr@nje od dionice 😪
Još kada se uračuna trošak toalet papira, onda je to več dizenterija.
-
Adrisu je potrebna akvizicija koja će uloženi novac početi vraćati odmah i to ne samo adrisu nego i njegovim dioničarima kroz veću dividendu i cijenu dionice čega nema već godinama.
A jučer netko kupio 30000 kom povlaštene?
-
ADRS2 jer super jeftin (P/E=11,9) na ovim razinama i to treba iskoristiti. Ja sam dokupio po 53,80, a ako bude sreće opet ću na još nižoj razini. Da, cijena tone i nije lijepo gledati kad ti je papir u minusu, ali dividenda od nekih cca 4% bez poreza je ono što mi se sviđa i što me drži dok se vrijednost ne otključa.
Sad vi pitate pa koja vrijednost? E pa barem ona u zadržanoj dobiti:
Zadržana dobit 1.227.546.000 eura što je 78 eura po dionici (dionica košta oko 53 eura XD XD XD ). Ako ovo nije ludo i nerealno onda ne zna što jest. P/B je 0,63.
-
Zadržana dobit je knjigovodstveni podatak i nije isto što i novac na računu. Što se dividende bez poreza tiče iskorišteno je već mnogo godina i bliži se kraj tome.
P/E Adrisa je uvijek najbolji poslije Q3 jer je jako sezonska kompanija, isti treba gledati nakon cijele godine. U Q4 jako često iskažu gubitak. -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner
October 12, 2020 at 2:54 PM - Investicijski fondovi