Mislim da je sad pravo vrijeme da se Adris pokrene u vezi sa državnim udjelom u Croatia osiguranju
Pa nisu valjda ludi. Sto će im taj udjel? Sto bi dobili njime, a da to već nemaju?
Mislim da je sad pravo vrijeme da se Adris pokrene u vezi sa državnim udjelom u Croatia osiguranju
Pa nisu valjda ludi. Sto će im taj udjel? Sto bi dobili njime, a da to već nemaju?
Mislim da će Adris stopirati dividendu Croatie dok ne stekne i državni udjel a nakon toga će biti izdašna a to će utjecati i na Adrisovu dividendu
A sto će im taj udjel?
Oni ništa ne dobivaju kupnjom tog udjela, nikakva bitna glasačka prava koja već sad nemaju. Oni bi vjerojatno htjeli otkupiti povlaštenu seriju, al ona je mala. Ovu redovnu.... nisam siguran u to. Niti državi nije u interesu to prodati jeftino. Svi bi dobro prošli da Adris proda CROS, al pitanje je kad će se i ako će se taj “film gledati”.
Za sada prema Statutu Croatie osiguranja dividenda se isplaćuje samo povlaštenim dionicama kojih ima 8750 a broj redovnih je 420947 . Iznos dividende je zanemariv jer Adris posjeduje samo 12% povlaštene i 62% redovne. Dobit se skuplja i novci gomilaju i mislim da će Adris štopati CROATIU sa sa isplatom prave izdašne dividende dok ne otkupi državni udjel i nakon toga izmjenit će Statut društva na način da i redovne diionice imaju pravo na dividendu.
Mislim da će Adris stopirati dividendu Croatie dok ne stekne i državni udjel a nakon toga će biti izdašna a to će utjecati i na Adrisovu dividendu
https://lider.media/poslovna-scena…rvatskoj-130644
Odnosi li se ova odluka Hanfe o zabrani isplate dividende i na Croatia osiguranje ?
https://lider.media/poslovna-scena…rvatskoj-130644
Odnosi li se ova odluka Hanfe o zabrani isplate dividende i na Croatia osiguranje ?
Da odnosi se. Ali zadnja dividenda isplaćena je samo povlaštenim dionicama i to simboličnih 112 kuna po dionici što je ukupno 980.000 kuna. Kao što sam rekao mislim da Croatia neće isplaćivati pravu dividendu u postotku sličnu Savi Re i Triglavu dok Adris ne maksimizira svoj udjel.
https://zse.hr/default.aspx?id=97415
Sto reci nego bravo.👏👏
Ovi su kao tenk. Ne može ih ništa zaustaviti.
Je li mi može netko objasniti kako točno funkcionira ovo s brendovima hotela?
npr. Hotel Sheraton je u vlasništvu HUP-Z, kakvu tu ulogu ima Mariott? Je li on ima ikakvog udijela u vlasništvu ili HUP-Z plaća da može nositi ime njihovog brenda ili?
tko komu tu plaća i zašto? kako to uopće funkcionira?
Slažem se sa mišljenjem da Crosig neće isplaćivati dvd prije mogućeg dovršetka okrupnjenja od strane Adris grupe budući da bi taj iznos mogao biti visok,a u podjeli Adris bi dobio dvije trećine ,a ne sve ili veliku većinu.Do sada Adrisu nisu bili potrebni novci iz dividendi,međutim okolnosti su se promijenile.
Adris i dalje otkupljuje vlastite dionice. Jučer i prekjučer otkupio 5700 kom povlaštene.
to je u redu ako ne koriste neku od vladinih mjera za spas gospodarstva ali ako jesu i u isto vrijeme otkupljuju svoje dionice
Adris bio mogao ove godine imati jak financijski udar na svoje poslovanje. Vidjet ćemo sto će biti s dividendom (iako uprava prije malo manje od mjesec dana nije istu dovodila u pitanje). Vjerujem da ove godine Adris neće ništa kupovati (nikakve udjele) nego će resurse uposliti u očuvanje poslovanja i (samo) u nužna kapitalna ulaganja za budućnost.
Predmet: Obavijest o održanoj sjednici Nadzornog odbora
Zauzet je stav da se Glavnoj skupštini ove godine neće predložiti isplata redovne dividende.
Predmet: Obavijest o održanoj sjednici Nadzornog odbora
Zauzet je stav da se Glavnoj skupštini ove godine neće predložiti isplata redovne dividende.
Hm, šteta.
Na zalost unatoc diverzificiranosti na tri razlicite vrste posla sva tri trpe u ovoj krizi samo pokazuje koja je sirina ovog utjecaja od korone.
zar povlaštene dionice ne moraju dobiti dividendu makar i simboličnu? to im i je svrha, zato su povlaštene. plava laguna je nekoliko godina isplačivala samo divku za povlaštene u visini od 1 kune.
Ne moraju. To nije participativna ili kumulativna povlastena dionica nego nazovimo je “obicna”. Bez posebnih prava. A i nastala je preoblikovanjem dijela redovnih dionica kao obrana od mogućeg preuzimanja te zbog obligatornog kotiranja na burzi. Davnih dana.
PLAG je izdanje povlastenih izdao prvotno kao takvo, kao i CROS i KODT. I prilikom izdanja utvrđena su apriori ta neka “povlastena prava”.
https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/m…cMqTABb50RcSdNY
Adris ovako izvjestava o trenutnom stanju.
Na veliku žalost, Adris se samo normalno ponaša.
Nisam najsretniji sa njihovim poslovanjem, ali da su među najboljima, to jesu.