To vam je ZSE... Slično je i sa HTom, super firme, očajne dionice
ADRS (Adris grupa d.d.)
-
-
-
adrs2... 395 kn... ovo kakti blue chip neki?
bude to i niže
-
Tko je duze unutra sigurno se sjeca i onih Vlahovicevih bajki o redovnom godisnjem rastu dionice... Sam da mi sad neki pametnjakovic ne kaze da sam kroz dividendu sve sve godine ipak nes zaradio... Ova dionica je katastrofa...
-
Kod domaćih bluechipova možemo usporediti gdje su bile 2005, 2010, 2015 i danas. Izuzev turista koji su jako napredovali u proteklih 15g, svi ostali više manje ne posluju puno bolje od 2005/06, a neki i gore, čast iznimkama. Todex je ukraden, velika građevina se raspala...
A onda pogledamo sastavnice Sp500 ili Dji iz 2005 i danas, razlika na dulji rok je nebo i zemlja. Kod nas je vrijeme davno stalo. Naglo se napredovalo samo od 2000-2006/07.
-
Dividenda mi sjela jutros. PBZ banka
-
Meni nije jasno zašto Adris ne kupuje povlaštene dionice u većem broju.
Moja je logika da bih Adris trebao kupovati povlaštene dionice do cijene 574kn (book value).
-
Moja je logika da bih Adris trebao kupovati povlaštene dionice do cijene 574kn (book value).
Nije dionica samo book value, da li zarade opravdavaju tu cijenu ? Ja bih rekao ne kao dioničar Adrisa.
P/E Adrisa je već sada 20-tak, ovisno da li gledamo redovnu ili povlaštenu dionicu.
Dugovi se vraćaju, hoteli se grade, a dividende isplaćuju iz cash flowa, ne iz book valuea.
-
Nije dionica samo book value, da li zarade opravdavaju tu cijenu ? Ja bih rekao ne kao dioničar Adrisa.
P/E Adrisa je već sada 20-tak, ovisno da li gledamo redovnu ili povlaštenu dionicu.
Dugovi se vraćaju, hoteli se grade, a dividende isplaćuju iz cash flowa, ne iz book valuea.
Zar ne očekujete ove godine dobre zarade? P/E je bio dosta velik, čak i preko 20 ako se ne varam ali s obzirom da je npr ADRS2 pao sad ~430 na ~400 a zarade bi po svim prognozama trebali biti dobre, realno je očekivati pad P/E na neke prihvatljivije razine. Dividenda od neto 15,5 kn (išla je iz stare zadržane dobiti pa nije oporezivana) na ovu cijenu oko 400 kn ispada oko 3,88% što je otprilike kao i neto dividenda HTa, a realno je očekivati da će iduće godine biti nešto veća. Nije da cvatu ruže ali nije ni loše za diverzifikaciju portfelja kod nas koji pucamo samo na dividenduše. Imam ADRS2 u portfelju ali samo par % i s tim postotkom vrlo mirno spavam.
-
Mislim da je Adris trenutno prilično fer vrednovan kad se u obzir uzmu svi pokazatelji, a to je book, zarade, (ne)transparentnost (tužba za milijardu u Agrokoru koju nigdje ne spominju), management - poglavito sposobnost upravljanja novcem i nagrađivanje menadžmenta dionicama koje kupuju na burzi, itd.
Ne bih rekao da je Adris precijenjen, ali ni podcijenjen. Vjerujem da će ove godine prihodi rasti, ali će rasti i rashodi zbog inflacije, dobit će vjerojatno biti nešto bolja nego lani.
I slažem se da je Adris super dionica za nekog tko hoće opći mir i dugo godina sjediti u dionici, jer se ovdje ništa loše neće dogoditi. Međutim ovdje nema ni brze zarade.
-
Moja očekivanja:
Dobit CO će rasti. Uskoro će CERP staviti ostatak CO na prodaju.
Dobit Maistre će rasti
Dobit HUP će rasti
Dobit Cromarisa će rasti
Minimum vrijednost Adrisa je 9.000.000.000HRK ili 1,2 milijarde eura
Ovogodišnja dobit će biti preko 500.000.000. Podjeljeno s 15.700.000 je 32 kn/dionici
-
-
I uz tu rastuću dobit i računicu imat ćete P/E u rasponu 13-15 ovisno o kojoj klasi dionica govorimo, što nije prejeftino, niti preskupo, kako sam rekao taman fer vrednovanje. Ne vjerujem da će ostatak CO-a brzo u prodaju, o tome se već dugo priča pa ništa.
Također mislim da je dobar dio tog rasta dobiti inflatorni, a ne organski.
Da se usvoji vaša cijena od 574 kn, P/E bi otišao na 20-tak. Ja vjerujem da Adris toliko ne vrijedi uz ovu upravu. Barem trenutno. Dobit unazad nekoliko godina stagnira, neki faktori jesu bili eksterni, ali to su činjenice.
Ukoliko želite stabilnost ovo je svakako top dionica. Dolje može jedino u slučaju recesije ili opet nekog vanjskog nepredvidivog događaja. Gore definitivno može 10-tak posto u kratkom roku, međutim ovisit će o općoj situaciji na tržištu.
-
Mislim da je Adris trenutno prilično fer vrednovan kad se u obzir uzmu svi pokazatelji, a to je book, zarade, (ne)transparentnost (tužba za milijardu u Agrokoru koju nigdje ne spominju), management - poglavito sposobnost upravljanja novcem i nagrađivanje menadžmenta dionicama koje kupuju na burzi, itd.
Ne bih rekao da je Adris precijenjen, ali ni podcijenjen. Vjerujem da će ove godine prihodi rasti, ali će rasti i rashodi zbog inflacije, dobit će vjerojatno biti nešto bolja nego lani.
I slažem se da je Adris super dionica za nekog tko hoće opći mir i dugo godina sjediti u dionici, jer se ovdje ništa loše neće dogoditi. Međutim ovdje nema ni brze zarade.
Ja volim mir, volim redovitu dividendu, i volim dugo "sjediti" u mirnim i stabilnim dionicama, tako da ja za Adris imam samo riječi hvale😁, ali uvijek može bolje😁
-
Remenar me nije nimalo oduševio i ne bi me iznenadilo da ga smijene. Možda će biti nasljednik ZM?
Meni je u ADRS najveća pozicija jer nisam trader pa me ovakve dionice zanimaju.
-
Jel kome kakva dividenda sjela? Kao da je trebala biti ili se samo varam?
-
I ja volim mir, i biti barem dvije godine u dionici. I ovaj adris mi je svojedobno bio okosnica portfelja, kao stup sigurnosti. Dividenda, jaka bilanca, diverzificirane djelatnosti, ulaganja itd. Sve to i danas stoji, ali od 2016. godine do sada dionica stoji na mjestu, od ogromne imovine i hrpetine zaposlenika neto dobit jako slaba. Imam osječaj da gazda Vlahović čisto iz svojeg osječaja važnosti i preseravanja ulaže u projekte poput Marjana koji će progutati hrpetinu novaca i čekat čemo 5 do 10 godina da se izgrade. Supruzi sam svojedobno sugerirao da proda svojih 30 dionica adrisa i kupi jednu Mediku, takav je bio odnos u vrijeme. Nije me poslušala jer je adris kakti sigurnost i likvidnost, sad te dionice vrijede 12 000 kn, a medika 29 000 i još je obilne dividende isplaćivala. Svaka mu čast, ali nisam više oduševljen tom firmom kao nekad.
-
Za isplatu dividende morate ispuniti obrazac koji je dostupan na web stranici Adrisa.
-
Jeste dostavili podatke ?
-
NI meni nije sjela dividenda, registriran sam u SKDD, HT-ova je sjedala bez problema. Zna li tko gdje je zapelo?
-
NI meni nije sjela dividenda, registriran sam u SKDD, HT-ova je sjedala bez problema. Zna li tko gdje je zapelo?
Adris ne isplaćuje preko SKDD, morate Adrisu poslati podatke, upute su na njihovim web stranicama. Skinite obrazac, popunite ga i pošaljite ga Adrisu.
-
https://www.adris.hr/odnosi-s-javnoscu/odnosi-s-investitorima/dokumenti/
Adris ne isplacuje preko skdd, dostavit podatke i budu isplatili kroz koji dan, tjedan, uglavnom nitko nece ostat bez novaca
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner