sigurno netko iz uprave čita forum. i sada baš u inat, što svi očekujemo utješnu/izdašnu divku...... e nećete..... ne ide to tako! svima u inat... dobiti ćete, ali kad mi kažemo, a ne kad vi želite!
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
je li moguce da su koristili korona poticaje pa zato "ne smiju" isplatiti divku u 2021.?
Mislim da nije jer njihova grupa djelatnosti ne podlijeze skupini djelatnost za koje je predvidena potpora za ocuvanje radnih mjesta.
-
Mislim da je isto bilo i kod medike išao je skupštini protuprijedlog i isplaćena divka, al mislim da ovo nije u skladu sa dobrim poslovnim običajima da se nagrađuje nadzorni odbor a nedaje divke
Kod Medike je drugačija situacija. Zbog dugova države uprava fingira da ne želi divku jer eto nema love, a onda na skupštini većinski zatraži i redovito prođe.
-
Mislim da je isto bilo i kod medike išao je skupštini protuprijedlog i isplaćena divka, al mislim da ovo nije u skladu sa dobrim poslovnim običajima da se nagrađuje nadzorni odbor a nedaje divke
Kod Medike je drugačija situacija. Zbog dugova države uprava fingira da ne želi divku jer eto nema love, a onda na skupštini većinski zatraži i redovito prođe.
Moguća je i ovde takva situacija, uprava fingira zabrinutost zbog corna krize, u u kvaratnom izvješću su to napomenuli da ne mogu predvidjeti tok corona krize i da imaju jaku likvidosnu poziciju onda na skupštini ide protuprijedlog za isplatu divke i isti se izglasa.
-
Moguća je i ovde takva situacija, uprava fingira zabrinutost zbog corna krize, u u kvaratnom izvješću su to napomenuli da ne mogu predvidjeti tok corona krize i da imaju jaku likvidosnu poziciju onda na skupštini ide protuprijedlog za isplatu divke i isti se izglasa.
Kako mogu dati protuprijedlog ako se radi o izvanrednoj glavnoj skupštini na kojoj se uopće ne raspravlja o raspodjeli dobiti?
Mogu eventualno napraviti dopunu dnevnog reda, al za to postoji propisani prag za podnošenje za predlagatelja i obveza objave te dopune prethodno na burzi (u zakonom propisanim rokovima).
Očito je da se na ovoj skupštini neće odlucivati o dividendi već na redovnoj glavnoj skupštini koja će se odrzati sljedeće godine. Ako je za isplatu dividende potrebna skupštinska odluka odnosno ona već nije prethodno donesena.
-
Uopće se ne zabrinjavam i ako ne bude dividende.
Čak se ne bojim ni squeeze outa jer mi je ulaz puno puno niži od sadašnjih cijena, a na 60tak kuna ću opet krenuti u kupovanje.
S obzirom na vlasničke udjele njima sigurno nije problem isplatiti manjinskim dioničarima dividendu.
Moguće da imaju nekakav deal sa Allianzom pa je zato Frano krenuo izlaziti, iako osobno vjerujem da to nije povezano.
Nekako ne vjerujem da će ići u tom smjeru ali sve je moguće.
Realno je vrijednost ove dionice puno veća.
-
Ne bih baš tako analogiju vukao. Mislim da se treba pomiriti s tim da divke nema i okrenut se idućoj godini. Tim više što je dobit ove je godine dobit i veća nego lani. Imaju priliku nas sve nagraditi sa zaostacima
-
Na skupštini će se raspravljati o bonusima upravi, ali rasprava o dividendi nije najavljena.
Ili je strategija da se proširi dnevni red i uvrsti pitanje dividende, a ovi što su prodavali proteklih dana počnu čupati nokte?
-
Zna li netko bvps ?
-
Zna li netko bvps ?
kapital poduzeća/broj svih izlistanih dionica: 66,06879476
-
-
Zna li netko bvps ?
kapital poduzeća/broj svih izlistanih dionica: 66,06879476
Hvala.
Knjigovodstvena vrijednost veca od trzisne cijene??
Znaci da investitori ne vjeruju da je zabina cijena veca od vrijednosti u knjigama. Da nije profitabilna dovoljno pa je ne cijene dovoljno na trzistu.
Kako to?? A oni prave milijarde godisnje.
Pa ovo vrijedi najmanje 100 kn.
Gdje ja kvaka ?
-
Gorane pisali ste da bude delista,to onda 100kn kod delista mislite?
-
Pa smrdi mi na taj scenario kao kod pbz.
Kopija pbz-a.
Jeli pbz dao divku prije delista?
Nije.
Sada ni Zaba neda.
Zasto ?
Kod delista se uzima prosjek 3 mjeseca i zato ne moze da bude 100 kn.
Dionicom se obicno trguje na berzi nekoliko puta vecom od bvps.
Ako je cijena 9 ili 10 x veca od bvps ,dionica je precjenjena ,a ako je 2 ili 3 podcjenjena.
Po ovome bi bilo da je Zaba debelo podcjenjena.
Imaju i drugi faktori.
-
znači ShibaZaba k od ovce se možemo nadati?!
heboje pas takav!
Pa smrdi mi na taj scenario kao kod pbz.
Kopija pbz-a.
Jeli pbz dao divku prije delista?
Nije.
Sada ni Zaba neda.
Zasto ?
Kod delista se uzima prosjek 3 mjeseca i zato ne moze da bude 100 kn.
Dionicom se obicno trguje na berzi nekoliko puta vecom od bvps.
Ako je cijena 9 ili 10 x veca od bvps ,dionica je precjenjena ,a ako je 2 ili 3 podcjenjena.
Po ovome bi bilo da je Zaba debelo podcjenjena.
Imaju i drugi faktori.
kakve mi to imamo pase na burzi,niti laju,niti dividenda,ništa,pušing rođo
-
Cuvaj tu dionicu jer najvaznija stavka su prihod i dobit.
A oni prave milijarde.
Najveca banka u HR. Banke su stupovi kapitalizma.
Zadnje padaju kada je kriza i prve se dizu kad je oporavak od krize.
Osim ako nemas nesto jos bolje tj. nesto sto vrijedi mnogo vise od cijene na berzi.
-
Delistiranje nije baš cool ali nije problem poput squeeze out-a, e to ne bi bilo baš ugodno. Koliko je meni poznato, za squeeze out je potrebno imati 95% vlasništva što Unicredit nema, ima 84,48% ali Unicredit i Allianz imaju zajedno 96,2% vlasništva. jesu li oni povezani i koliko, pojma nemam. E sad, mislim da bi za otkup od Allianza morala kapnut masna premija da se to dogodi. Da otkupe cijeli njihov dio po cijeni od 63 kn, to bi izašlo 2,36 milijardi kn. Zaba to iskešira bez problema, samo Allianzu nema smisla prodati ovakvu zlatnu koku ako premija neće biti jako jako masna, kad bi morao bubnuti rekao bi bvps 2-2,5 ali tko to može pretpostaviti...
-Na temelju ovog mog intelektualnog proljeva usudio bih se reći da je squeeze out vrlo vrlo malo vjerojatan (osim ako Allianz sa Unicredit nema nekakve vrlo vrlo prisne odnose ili sl.)
-Za delistiranje pojma nemam. Imam hrpu zabe i držim ju isključivo zbog dividende. Tu nikad ni nisam očekivao neko podizanje vrijednosti iz više razloga, neda mi se sad o tome... Ugl ako delistiraju, ne prodajem, držim i skupljam dividendu a nek se onda moja djeca z@jebavaju s prodajom dionica preko hite za 50 godina kad ja krepam...
-
Zaba iskešira
Cuvaj tu dionicu jer najvaznija stavka su prihod i dobit.
A oni prave milijarde.
Najveca banka u HR. Banke su stupovi kapitalizma.
Zadnje padaju kada je kriza i prve se dizu kad je oporavak od krize.
Osim ako nemas nesto jos bolje tj. nesto sto vrijedi mnogo vise od cijene na berzi.
Uf, koliko izjava bez čvrsćih argumenata i dokaza.
Po čemu je to Zaba bolja od ostalih banaka, lokalno i šire da bi baš vezao dugoročno kapital uz nju?
Ako ćemo o dividendi onda je bolje ulagati u slovenski NLB, ako ćemo o potencijalu rasta, onda je mnogo veći prostor za rast cijene ispred HPB, ako ćemo po efikasnosti onda je tu Komercni i slične srednjoeuropske banke.
Zaba jest dobra, al njezinu "dobrotu" treba gledati u kontekstu cijene njezine dionice koja nije niska. Očito ta cijena nosi i neka očekivanja, koja se u ovom trenutku nisu ispunila, pa se cijena dionice iskorigirala.
-
meni miriše na protuprijedlog na Skupštini, nemam pojma tko ga može dati, ali mi se ovo trgovanje posljednjih dana učinilo baš kao da se pokupi još neka količina po nižoj cijeni
-
Kakav protuprijedlog? Pa ne može se na skupštini raspravljati o nečemu što nije bilo u pozivu na skupštinu...
-
Kakav protuprijedlog? Pa ne može se na skupštini raspravljati o nečemu što nije bilo u pozivu na skupštinu...
može se dopuniti dnevni red, jednom sam na jednoj dionici imao takav slučaj, gdje je većinski, čak s preko 80% dopunio dnevni red, upravo točkom o isplati dividende
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner