1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• Manu
  • February 12, 2020 at 7:39 PM
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 24, 2024 at 2:26 PM
    • #1,161
    Quote from KicanCRO

Novi veliki rast MR tankera. Vozarine za brod kao što je Verige su trenutno na 47 000 dolara, što znaci da takvi brodovi u jednom danu zarade preko 30 000 dolara cistog novca za firmu. Bolesno.

Futuresi dry bulka, naša ostala 4 broda, iznad ocekivanja i prosjeka prvi kvartal. Drugi se vec bliži solidnih 16 000 dolara.

Dionicom danas nije trgovano. A ni Jadroplovom. Vani su tankeri, pogotovi oni koji imaju Mr i Lr na vrhovima…..

A čuj, svi nasi na ZSE su uplašeni, vjerovatno i sa ovim oko APTL, pa nezjanju šta bi i kako.

Al da bolesno, samo da istekne ovaj ugovor za verige...
    Inače da ostanu ovako vozarine na 47k $, da ne rastu više, to je godišnje cca 17 mil.$.. ili oko 29$ po dionici 8|
    Sama zarada što si napisao od 30k$ dnevno daje godišnju dobit po dionici 19 $ samo od tankera ?(

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 24, 2024 at 2:35 PM
    • #1,162

Verigeu ugovor istice kroz mjesec i pol do dva najkasnije. To su dnevne vozarine, ugovor bi bio potpisan na bliže 40 k nego 50 k na duzi rok od 6 mjeseci. Ipak svako produzenje krize u crvenom moru sa ovakvim demandom dovest ce do jos vecih divljanja vozarina prema gore. Prepostavljam da im je trebao cash kad su potpisali po 27 500 tisuca na 6 mjeseci. Nisam ni ja ocekivao ovakve vozarine al sam prepostavio da ce bar biti na 30 do 35 k a Ulpl zaposljava nekoliko vrsnih brodarskih znalaca.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • January 24, 2024 at 2:49 PM
    • #1,163

Današnji rast

TC1 +25%

TC20 +21%

TC5 +12.6%

TC2 +16.9%

ejpox
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • January 24, 2024 at 3:19 PM
    • #1,164
    Quote from D_artagnan
    Quote from KicanCRO

Novi veliki rast MR tankera. Vozarine za brod kao što je Verige su trenutno na 47 000 dolara, što znaci da takvi brodovi u jednom danu zarade preko 30 000 dolara cistog novca za firmu. Bolesno.

Futuresi dry bulka, naša ostala 4 broda, iznad ocekivanja i prosjeka prvi kvartal. Drugi se vec bliži solidnih 16 000 dolara.

Dionicom danas nije trgovano. A ni Jadroplovom. Vani su tankeri, pogotovi oni koji imaju Mr i Lr na vrhovima…..

A čuj, svi nasi na ZSE su uplašeni, vjerovatno i sa ovim oko APTL, pa nezjanju šta bi i kako.

Inače da ostanu ovako vozarine na 47k $, da ne rastu više, to je godišnje cca 17 mil.$.. ili oko 29$ po dionici 8|
    Sama zarada što si napisao od 30k$ dnevno daje godišnju dobit po dionici 19 $ samo od tankera ?(

Sve je to lijepo, samo koliko godina bi trebale biti ovakve vozarine da ULPL izađe iz gubitaka u pozitivu.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 24, 2024 at 3:40 PM
    • #1,165

Koji to brodar nije zaduzen? Naravno, slazem se ja sa vama, zaduzeni su, ali je svaki brodar.. Oni vracaju svoje dugove, kvartalno nekih 1.4 miliona dolara, do sad 30 miliona dolara iz psna. Samo kad to dode 2025 sve na svoje cijena ce biti nekoliko puta veca.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 25, 2024 at 8:53 AM
    • #1,166

Baltic Clean Tanker index

IndexChangeChange%HighLowOpenYTDlocal
    1411.0089.006.73%---46.98%01/24
  • jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 25, 2024 at 9:09 AM
    • #1,167
    Quote from ejpox
    Quote from D_artagnan

Sve je to lijepo, samo koliko godina bi trebale biti ovakve vozarine da ULPL izađe iz gubitaka u pozitivu.

Kupuje se buduće poslovanje …NAV….i dobit koja će biti..

Gledajte kakvi će pokazatelji…vozarine…NAV …dobit i sve drugo biti za godinu dvije….i onda recite koliko bi platili za cijenu dionice..

Zaboravite prošlost….gledajte sto će se desiti u budućnosti i to je ono sto kupujete…

Kad NAV bude pozitivan i prikazana velika dobit….meni je to signal za prodaju

• enes.razman
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • January 25, 2024 at 10:43 PM
    • #1,168

moze mi tko objasniti ova 4 broda suhog tereta su samo djelimice u vlasnistvu ULPL-a tj 50 postotnom

ejpox
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • January 25, 2024 at 11:17 PM
    • #1,169
    Quote from jasko
    Quote from ejpox

Gledajte kakvi će pokazatelji…vozarine…NAV …dobit i sve drugo biti za godinu dvije….i onda recite koliko bi platili za cijenu dionice..

Zaboravite prošlost….gledajte sto će se desiti u budućnosti i to je ono sto kupujete…

Jee gleda se jaaaakoooo dugo poslovanje. Koliko je ono bio dug iz predstečajne nagodbe, cca 630 mil. kuna a na kraju 2022 se je otplatilo cca 25 mil. EUR. Znači, ostaje još za otplatiti cca 55-60 mil. EUR. Ovim tempom čekati ćemo min. 6-7 godina da dođemo na nulu. Predug period za mene. Imam nešto malo dionica ULPL. Uletio sam nepromišljeno, ima već neko vrijeme. Čekam priliku za malo povoljniji izlazak jer sam kupovao na sličnim cijenama pa da barem ne budem u gubitku a znam da ovo moje pisanje neće toliko utjecat na cijenu da sam sebi "podmećem noge" jer ima onih koji razmišljaju drukčije.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 26, 2024 at 1:24 AM
    • #1,170
    Quote from ejpox
    Quote from jasko

Jee gleda se jaaaakoooo dugo poslovanje. Koliko je ono bio dug iz predstečajne nagodbe, cca 630 mil. kuna a na kraju 2022 se je otplatilo cca 25 mil. EUR. Znači, ostaje još za otplatiti cca 55-60 mil. EUR. Ovim tempom čekati ćemo min. 6-7 godina da dođemo na nulu. Predug period za mene. Imam nešto malo dionica ULPL. Uletio sam nepromišljeno, ima već neko vrijeme. Čekam priliku za malo povoljniji izlazak jer sam kupovao na sličnim cijenama pa da barem ne budem u gubitku a znam da ovo moje pisanje neće toliko utjecat na cijenu da sam sebi "podmećem noge" jer ima onih koji razmišljaju drukčije.

Eto, brodovi su mukte, ne vrijede nista. Samo se dug gleda..Sto sve necu procitati na ovom forumu. Koji brodar nema duga i koji je to tocno na nuli sto se tice duga? Ostavite se ove branše kad je ne kuzite..

ejpox
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • January 26, 2024 at 8:30 AM
    • #1,171
    Quote from KicanCRO
    Quote from ejpox

Eto, brodovi su mukte, ne vrijede nista. Samo se dug gleda..Sto sve necu procitati na ovom forumu. Koji brodar nema duga i koji je to tocno na nuli sto se tice duga? Ostavite se ove branše kad je ne kuzite..

Pa svaka firma koja želi napredovat ima dug jer ulaže u razvoj i širenje a ovdje je dug proistekao zbog krpanja starih rupa koje najprije treba zakrpat. A time prostora za daljnje širenje i razvoj baš i nemaju.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 26, 2024 at 12:46 PM
    • #1,172
    Quote from ejpox
    Quote from KicanCRO

Pa svaka firma koja želi napredovat ima dug jer ulaže u razvoj i širenje a ovdje je dug proistekao zbog krpanja starih rupa koje najprije treba zakrpat. A time prostora za daljnje širenje i razvoj baš i nemaju.

Prije dvije godine su proširili flotu kupnjom 50 posto udjela u dva broda za rasuti teret. Vidi vraga nema širenja i razvoja. Uz to otvorili i firmu za zaposljavanje pomoraca i opetativno vođenje drugih brodova prije godinu dana.

• Kirac
    Početnik
    Reakcija primljeno
    15
    • January 26, 2024 at 1:55 PM
    • #1,173

Kolega KicanCRO,

činjenice kažu da imaju sve skupa tri (3)broda odnosno 1 tanker 100 % i 2 puta po 1/2 bulk, u dealu sa 3 Majom čini mi se imju 2 x 55 /45 %. Isto tako vi ULPL cijelo vrijeme kroz svoje postove pokušavate krivo prikazat, nazivajući firmu "tankerašom" te istu uspoteđujete sa pravim tankerašima što je samo po sebi složit ćete se neispravno i netočo, pa vas stoga molim za objektivnost prilikom pisanja jer ovako vaše pisanje može se smatrat kao pisanje po zadatku i sa nekim "skrivenim" ciljem. U krajnjem slučaju svi mi koji pratimo ULPL i postove vezane uz firmu nadamo se rastu. Čnjenica je da bivša i nesposobna uprava koja još uvjek ima vlast u firmi vodila firmu duboko netransparentno i protivno interesima malih dioničara te je najodgovornija za sadašnju situaciju, jer je situacija na svjetskom tržištu je bila ista ( loša) za sve brodare ali ovi su uprskali daleko vise nego ostali (vidi financije i vrijednost firme) te skladno tome izgubili tržišnu utakmicu.

- "otvorili i firmu za zaposljavanje pomoraca i opetativno vođenje drugih brodova prije godinu dana." mislim da je smiješno uopće komentirat vaš navod jer čini mi se vi jako dobro znate kako im ide na tom polju.

Želim vam da i dalje pišete i objavljujete nove informacije ali isto tako da smanjite navijanje koje stvarno ne doprinosi ničemu.

Lp

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 26, 2024 at 2:30 PM
    • #1,174

Molim vas da citirate gdje sam napisao da je Alpha Adriatic tankeras.

Napisao sam 10 puta postotak vlasnistva brodova. Cinjenica je da objavljujem puno vise o tankerima jer taj Verige donosi velike prihode, isto tako naglasim da trenutno ne vozi po 45 k nego 27 500 i da za mjesec i pol izlazi iz ugovora i da ce voziti na spotu.

Danasnja uprava sa Zevnikom(dipl. Inzinjer pomorskog prometa), Akšamija(bivsi bankarski direktor), Kačić (strucnjak za pomorsko pravo) i Pliniom je strucna i dobra.

Firma Asp Adriatic je tek osnovana, ne znam koje ste milione odmah ocekivali, nerealno.

Jos jednom molim da nađete gdje sam tocno napisao da je Alpha tankeraš.

• Kirac
    Početnik
    Reakcija primljeno
    15
    • January 26, 2024 at 3:43 PM
    • #1,175

Poštovani,

vi kao ozbiljan investitor jako dobro znate kako to ide kod privatnog kapitala i tko postavlja upravu. Sadašnja uprava je postavljena od znamo koga i tek nakon što je prethodna završila u via Romi, po zadatku da spasi što se spasit da. Super je da im je trenutno tržište naklonjeno i stvarno navijam da se firma spasi ali to ne znači da vjerujem Zevniku jer je isti i prije bio u uskom krugu "odabranih" te nije reagirao na malverzacije nit je svojim djelovanjem doprinio povećanju transparentnosti niti zaštiti firme te njenih manjinskih dioničara pa ne znam od dakle sad treba njemu baš vjerovat da se je toliko puno promjenio. "Asp Adriatic je tek osnovan" samo istine radi nisam ja doveo u priču tu firmu nego vi, niti sam istu spomenuo u kontekstu zarade "milona". Činjenica je da ste se vi pozvali na taj argumenat, ja sam samo konstatirao da je subjekt "bezvrijedan" a šta će bit u budućnosti tek će se vidit.

Lp

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 26, 2024 at 3:52 PM
    • #1,176
    Quote from Kirac

Poštovani,

vi kao ozbiljan investitor jako dobro znate kako to ide kod privatnog kapitala i tko postavlja upravu. Sadašnja uprava je postavljena od znamo koga i tek nakon što je prethodna završila u via Romi, po zadatku da spasi što se spasit da. Super je da im je trenutno tržište naklonjeno i stvarno navijam da se firma spasi ali to ne znači da vjerujem Zevniku jer je isti i prije bio u uskom krugu "odabranih" te nije reagirao na malverzacije nit je svojim djelovanjem doprinio povećanju transparentnosti niti zaštiti firme te njenih manjinskih dioničara pa ne znam od dakle sad treba njemu baš vjerovat da se je toliko puno promjenio. "Asp Adriatic je tek osnovan" samo istine radi nisam ja doveo u priču tu firmu nego vi, niti sam istu spomenuo u kontekstu zarade "milona". Činjenica je da ste se vi pozvali na taj argumenat, ja sam samo konstatirao da je subjekt "bezvrijedan" a šta će bit u budućnosti tek će se vidit.

Lp

Zelite reci da je Plinio postavljen kao neciji pijun? Stvarno?

Asp je dio firme i spomenut je zbog prijasnjeg posta gdje se spominje razvoj. Za mene je to razvoj, i sto sad?

Uglavnom, ovako mozemo do jutra, posto mi stavljate da sam nesto rekao sto nisam, a i izvrcete napisano, pozdrav i ugodan dan.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 26, 2024 at 4:10 PM
    • #1,177
    Quote from Kirac

Poštovani,

Lp

O kakvim malverzacijama pričaš?

Nije bilo nikakvih malverzacija!

I to će se dokazati na sudu.

Disklejmer: dioničar sam ULPL više od 20 godina. Sudjelovao sam u svim dokapitalizacijama osim zadnje i nisam primijetio neku netransparentnost niti potrebu da me se kao manjinskog "štiti" od nekoga.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 26, 2024 at 9:07 PM
    • #1,178

Za godinu dana, 32 000..slika nazvana neka pate dušmani.

Files

IMG_7273.png 16.14 kB – 0 Downloads
  • Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • January 27, 2024 at 7:03 PM
    • #1,179

Financijski protokol

Brodogradilište Uljanik i Uljanik plovidba sklopili su u siječnju 2010. godine ugovor po kojem će Uljanik po cijeni od 39,5 milijuna američkih dolara sagraditi brod “488 Verudu” za poduzeće kćer Uljanik plovidbe United Shipping Services 12 (skraćeno USS 12). Istoga dana, međutim, uljanikovci i čelnici Uljanik plovidbe sklopili su i ugovor o poslovnoj suradnji i ugovor o međusobnim odnosima vezanima uz gradnju Verude po kojima će Uljanik sagraditi brod vlastitim sredstvima, a potom će ga Uljanik plovidba otkupiti “po svjetskoj cijeni sličnoga tipa broda iste nosivosti prema Clarksonovoj procjeni”.

Clarkson PLC brokerska je i konzultantska tvrtka sa sjedištem u Londonu i 63 ureda u 24 zemlje, koja se bavi istraživanjem i analizom brodograđevne, lučke, brodarske, logističke i srodnih industrija, i čiji se podaci u cijelom svijetu smatraju meritornima i objektivnima.

Prilikom primopredaje Verude u listopadu 2011. Marinko Brgić u ime Uljanika i Dragutin Pavletić u ime USS 12 zaključili su financijski protokol kojim je utvrđeno da kupoprodajna cijena broda prema Clarksonovoj procjeni uvećana za dodatne troškove iznosi 31,39 milijuna dolara. Od tog iznosa 17,19 milijuna dolara ili 55 posto USS 12 plaća u novcu, a za preostali iznos od 14,06 milijuna dolara ili 45 posto Uljanik brodogradilište d.d. postaje vlasnikom 45 posto preferencijskih dionica USS 12, tvrtke kćeri Uljanik plovidbe. Taj dogovor uredno je i realiziran.

Evo tko je zapravo kriv za mračnu i tragičnu sudbinu nekada slavnog hrvatskog giganta Uljanika | 7dnevno
    Marinko Brgić, Dragutin Pavletić, Veljko Grbac, Gianni Rossanda, Anton Brajković, Silvan Kranjc, Darko Šorc, Elvis Pahljina i Eduard Milovan, elita istarske i…
    www.7dnevno.hr

Znači sve prema sklopljenim ugovorima i po tadašnjoj tržišnoj vrijednosti brodova. A tužiteljstvo valjda smatra da su brodove trebali plaćati dvostruko skuplje od konkurencije.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 28, 2024 at 10:31 PM
    • #1,180

Ledene slike sa champion Istra kojim Alpha tehnicki i kadrovski upravlja.

Files

IMG_7342.jpeg 97.34 kB – 0 Downloads IMG_7341.jpeg 113.98 kB – 0 Downloads IMG_7340.jpeg 120.98 kB – 0 Downloads

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago