kolega trsteno je pitao Kako doći do informacija o zaključivanju predstečajne? i ja sam postao link na kojem se traže takve informacije ako postoje ,ni više ni manje
ULPL (Alpha Adriatic d.d.)
-
-
-
Kad ispune sve svoje obveze prema vjerovnicima... Konačno dospijeće duga je 30.05.2026............
-
kolega trsteno je pitao Kako doći do informacija o zaključivanju predstečajne? i ja sam postao link na kojem se traže takve informacije ako postoje ,ni više ni manje
Hoćete reči da taj link ne znači ništa jer ništa nije objavljeno?
A kad saznamo da je objavljeno onda ćemo naći na tom linku?
Hvala!
-
Preokret. Nadzorni odbor sad je odobrio zaduživanje “3. maja”, pod račun stavljena tvrtka kći?
Važni rokovi
Očito se računa da bi se od prodaje osnivačkog udjela u ovom povezanom društvu, preko koje se planira nastaviti brodograđevna djelatnost na postojećem lokalitetu, mogao zatvoriti kredit. S obzirom na to da se prostor brodogradilišta i sve zgrade nalaze na pomorskom dobru, da na novogradnji 527 već stoje hipoteke Ministarstva financija za raniji kredit koji je odobren za završetak ovog broda, nije isključeno da su se ove garancije vraćanja kredita moguće još dodatno podebljale s 40-postotnim udjelima koje »3. maj« ima na dva broda pulskog brodara Alpha Adriatic, »Verudi« i »Stoji«, no teško je bilo što reći o tome koliko isti vrijede. Naročito u okolnostima kad poslovni udjeli njihovim vlasnicima, uz prava, nose i određene obveze. Kao što je poznato, većinski udjelničar u kompanijama čija su jedina imovina ovi brodovi, pulski je brodar koji raspolaže s 55 posto, a uz »3. maj« udio od 5 posto zadržao je i Uljanik brodogradilište u stečaju.
-
Suđenje u “slučaju Uljanik” još nije počelo, rasprava nije zakazana, obiman spis ima više od petnaest tisuća stranica, a, prema sudskom rješenju, presuda bi trebala biti donesena do sredine 2025.
https://www.novilist.hr/novosti/gospod…o-sredine-2025/ -
Norway’s EGD Holding has turned a big profit from selling a chemical tanker bought two years ago.
The company, controlled by Espen Galtung Dosvig, has offloaded the 25,600-dwt Bow Emma (built 2009) for $24m to unnamed Chinese interests.
VesselsValue has a valuation of $20.4m
Galtung Dosvig’s EGD Holding banks healthy profit from latest tanker saleNorwegian owner sells 2009-built vessel for nearly $8m gainwww.tradewindsnews.com -
Vise oni zaradili nego oni koji su ga izgradili i financirali njegovu gradnju kreditom (banke) 🙃
-
Priopćenje od 10. studenog 2023.
U kaznenom predmetu ovog suda poslovnog broja K 4/2022. protiv 1.okr.
Marinka Brgića i drugih zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u
gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavka 1. i 2. KZ/11 određena je rasprava
za dane:
18. prosinca 2023.,
8. do 12. siječnja 2024. i
5. do 9. veljače 2024. -
Suđenje će početi tri godine i osam mjeseci od podizanja optužnice https://www.novilist.hr/novosti/crna-k…krece-postupak/
-
Black friday po 18,20................
-
-
Tanker Verige- 27 500 dolara po danu punih 6 mjeseci.
Veruda, Stoja, Valovine, Punta- prosjek Q4 nije ispod 13 500 tisuca dolara po danu.
Cijena-18,20 eura. Q4 ce izvuci cilu godinu i zaradit ce se barem 10 posto trzisne vrijednosti u njemu.
———————-
Prvih 9 mjeseci 2023:Verige -29 900 dolara
Veruda, Stoja, Valovine i Punta- 8 750 dolara
Cijena i do 24 eura.
Sad se pitam tko je tu lud? Cak se i na trazenje Alphe ubrzao postupak i napokon pokrenulo odvjetnistvo.BSI 10 T/C routes 58328 13389
Index konstantno raste i 2024-ta izgleda sve bolje a cijena pada. -
Ispricavam se Nabidu, cijena je isla i do 27,80 da, moja greska.
-
A sad ces nekom poremetit planove, vidis da je stavio strasilo na prodaju da izazove prodaju i pokupi, a i jos netko moze povoljnije pokupit 🫣
-
Neka rasprodaje.
BCTI je danas lijepo potegnuo.
A sad ces nekom poremetit planove, vidis da je stavio strasilo na prodaju da izazove prodaju i pokupi, a i jos netko moze povoljnije pokupit 🫣
I meni to izgleda kao strašilo, ali može mu to netko pokupiti. Rizik je ako je strašilo.
-
BSI 10 T/C routes 58328 13918 206
Dry bulk nam sve bolje izgleda. Steta sto nisu sa potpisivanjem za brod Verige pricekali, vec sad bi potpisali za preko 30 000, a ovako je 27 500. Q4 ce biti dobar plus. -
Dajte malo loših vijesti, suđenje, stečaj i tome slično, jer na dobre vijesti dionica skoro uvijek padne
-
Koliko su narasle vozarine u mjesec dana, stvarno nema veze sa vezom cijena.
-
Dajte malo loših vijesti, suđenje, stečaj i tome slično, jer na dobre vijesti dionica skoro uvijek padne
Nemam ništa protiv ove cijene pa da još prije NG dokupim.
Koliko su narasle vozarine u mjesec dana, stvarno nema veze sa vezom cijena.
Ma ja im dry bulk cijelo vrijeme računam kao da voze s nulom. To niti ne gledam.
Dovoljno je vidjeti tankerske vozarine pa da je cijena smiješna, ali neka. Zato je ZSE i odlična burza.
-
Spominje se dokup i super prilika a kad je na 18,20 dva dana stajalo soma i pol komada skinulo se jedva soma komada.
Niste baš nešto raspoloženi bili
-
Spominje se dokup i super prilika a kad je na 18,20 dva dana stajalo soma i pol komada skinulo se jedva soma komada.
Niste baš nešto raspoloženi bili
Ja ove godine stalno kupujem pomalo kada cijena padne. I sada imam toga toliko da bih morala jako zrokati cijenu da to moram prodati. Nemam uopće toliko novaca da skidam 1000 komada sa aska, a zašto i bi?
Nemam ništa protiv ovoga koji je stavio branu na 18.20 eura. Znači da se može pomalo niže kupovati.
Vi ste valjda kupovali to kada je bilo 300 kuna i više pa je cijena sa PSNom pala u ambis i sada se tu žalite jer to nije valjda raketa.
Naravno da ima vjerovnika koji ih mogu baciti u stečaj. Samo zašto bi to napravili sada, a 2019 su pristali na PSN kada je sve bilo crno. U doba korone nisu itd.
Pa se piše da će ih država baciti u stečaj zbog sudskog spora. To mi se i čini najvjerojatnije da će država uništiti te ostatke ostataka što je ostalo od nekada velike Uljanik grupe. Možda baš pred izbore.
Nadam se da nema tu ekipe na forumu koji kupiju zbog foruma pa se kasnije žale.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin