Gdje nam je kolega Zvonar!?
Nestao netragom i to baš sada kada bi najviše ovdje trebao doprinosit...
Čini se da sad na forumu piše njegov alter ego.
Gdje nam je kolega Zvonar!?
Nestao netragom i to baš sada kada bi najviše ovdje trebao doprinosit...
Čini se da sad na forumu piše njegov alter ego.
Dalekovod vrijedi koliko mu se umanji dug i to utjece na cijenu dionice. Trenutna od 7,x kuna mislim da je maksimalna cijena od ovog trenutka do iduce objave izvjestaja.
To ste vrlo argumentirano prikazali.
Pazi, ima danas dionicara, maratonaca kojima to jos treba jednostavno objasnjavati
hoce li ispod 5kn ili preko 6kn danas?
Kakva depozitna banka?
Neće depozitna banka prodavati imovinu nego će je vlasnici međusobno podijeliti. Nije depozitna banka vlasnik.
I što čini imovinu tog fonda?
Firme, više njih. Fond može kroz likvidaciju završiti s radom prodajom i podjelom imovine udjelničarima (vlasnicima) ili prijenosom te imovine na njih bez prodaje iste. Ako je to opcija, sama imovina (firme) se mogu podijeliti sukladno vlasničkim udjelima udjelničara u fondu ili se oni mogu sporazumno dogovoriti da svatko preuzme neku firmu odnosno drugačiji udjel u njoj (nego bi joj to pripalo kroz pro rata model podjele).
ma daj ne piši više gluposti i ne dezinformiraj forum molim te!
Budite ljubazni pa nas vi onda informirajte.
I napišite i potkrijepite dokazima u kojem dijelu priče ja ili ostali prisutni griješe?
Nitko ne tvrdi ništa nego pišemo i raspravljamo o hipotetskim scenarijima koji bi mogli uslijediti krajem siječnja odnosno početkom veljače sljedeće godine.
ovaj je izgleda krenuo k nama
Ja mislim da se trenutno jedino nista ne zna.
Ja mislim da se trenutno jedino nista ne zna.
ne sudite po sebi
A na temelju čega brodari vani tako jako rastu? Valjda predvidjanja da bude iduce godine dobrih stvari za ovaj sektor.
Usporedba nase burze sa ovima vani nema nikakvog smisla.
Konkretno, na Atpl i Tpng trenutno nema nikakvih prometa. Sve je to mizerija. Kupaca ovdje jednostavno nema. A ako netko mora izaći, mora srusiti cijenu pet po
Samo su ova dva brodara jace potegnuli. Ostali nisu bas. Vidite, bio je besplatan savjet. Jos jednom. NMM ima i kontenjere. Sad pripaja svoju firmu kontenjerasa u kojoj ima 35%. Kontenjerasi sad voze po gotovo nikad vecim vozarinama. Sta se dogada to je ludilo. Znaci brodovi koji su im vozili po 6.000$ dnevno, sad su ugovorili na dvije godine po 22.000$. Nesto nenormalno. I što je najbolje kod kontenjerasa da su ugovori vecinom na godinu ili dvije. Jos jednom da se shvati koliko je NMM jeftin. Dakle, ima 49 dry bulk brodova i 7 kontenjerasa. Sad pripaja jos 29 kontenjerasa. Ukupan Mcap cijele firme je 100 mil $. Od ATPL-a je 33 mil.$. Samo da se stavi u kontekst. Dakle, samo trecina. Dobit ce sljedece godine biti oko 100 mil $, tako da ce imati P/E 1. Ono sta ti hocu reci Mariaelena je da nisu svi brodari isti. Pa zasto nisi kupila JDPL, nego ATPL? Jer si mislila da JDPL ne vrijedi. Tako isto neki brodari vrijede, drugi ne.
A gle, bolje bi mi bilo da sam kupila Ulpl ili Jdpl, nego Viro. Ovi prvi mislim da imaju vecu sansu izaci iz smeca, ali trenutno nemam hrabrosti ulaziti u stecajuse. Zadnje sam iskocila iz Dlkv. Mozda i bolje da nemam hrabrosti nakon Vira😅
dok neki shvate.....
samo turbo!
neznam zašto ste stavili šah, mogli ste nakeljiti npr. digitron ako je već matematika u pitanju.
neznam zašto ste stavili šah, mogli ste nakeljiti npr. digitron ako je već matematika u pitanju.
Igrao sam sah. beba mi je lupala po laptopu pa je i to nekako ubacila
Igrao sam sah. beba mi je lupala po laptopu pa je i to nekako ubacila
Beba ti je nalupala i onaj post. :)))
Kolega mitko, shvatit cete da se ne isplati. Tu ili postoje neki osobni razlozi ili cista iracionalnost, ili nesto trece potpuno nedokucivo. Ali svakako je potpuno silly uhvatiti se Atpl jos tamo od proljeca ili ljeta i drviti po tome.
I ti mi zlato gubis logiku u ovoj zavrzlami Dakle, ako je to pozitivno, i ako smanjuje kamate, i ako smanjuje dugove, i ako povecava profitabilnost, i ako popravlja sve parametre poslovanja, zasto onda to ne napraviti za sve brodove? Pa onda im i ovi ostali brodovi nepotrebno nabijaju kamatu i troškove
Možda na kraju sve kompanije isto naprave, pa budu morali placati ATPL-u troškove patenta, jer su ovi to prvi uveli.
5. element
naporan si. ako hoces raspravljati argumentirano, OK. Ako ne, prestani daviti. Ili Idi pronađi neku prikladnu poslovicu pa je ubaci.
Ja više nemam ATPL, ali pročitam tu i tamo šta se piše, ali ti si stvarno naporan.
Koji je tvoj motiv da pišeš o dionici koja ništa ne valja, koju nemaš i koju ne namjeravaš kupiti?
Ja ne kažem da nisi u pravu, i ja mislim da je ATPL sve lošija tvrtka i da je situacija zabrinjavajuća, ali ne davim svakih 5 minuta sve oko sebe i ne pravim se pametan. Ima još ovakvih nazadujućih kompanija na ZSE, ali tamo se ne javljaš, samo ATPL ti je zanimljiva,
Iritantan si, moram priznati.
Display MoreI ti mi zlato gubis logiku u ovoj zavrzlami Dakle, ako je to pozitivno, i ako smanjuje kamate, i ako smanjuje dugove, i ako povecava profitabilnost, i ako popravlja sve parametre poslovanja, zasto onda to ne napraviti za sve brodove? Pa onda im i ovi ostali brodovi nepotrebno nabijaju kamatu i troškove
Možda na kraju sve kompanije isto naprave, pa budu morali placati ATPL-u troškove patenta, jer su ovi to prvi uveli.
5. element
naporan si. ako hoces raspravljati argumentirano, OK. Ako ne, prestani daviti. Ili Idi pronađi neku prikladnu poslovicu pa je ubaci.
Ja više nemam ATPL, ali pročitam tu i tamo šta se piše, ali ti si stvarno naporan.
Koji je tvoj motiv da pišeš o dionici koja ništa ne valja, koju nemaš i koju ne namjeravaš kupiti?
Ja ne kažem da nisi u pravu, i ja mislim da je ATPL sve lošija tvrtka i da je situacija zabrinjavajuća, ali ne davim svakih 5 minuta sve oko sebe i ne pravim se pametan. Ima još ovakvih nazadujućih kompanija na ZSE, ali tamo se ne javljaš, samo ATPL ti je zanimljiva,
Iritantan si, moram priznati
Dakle, da sažmemo. Tebi je iritantno procitati koliko toliko suvislu raspravu, a nije ti iritantno procitati svaki dan objavu BDI-a, kao i postavljanje vijesti koje nemaju nikakve veze s vezom s ATPL-om?
Molim admina da ograniči postove user name/dan. Ovako svaka konverzacija gubi smisao. Forum je natrpan kojekakvim prepucavanjima i besmislenim tvrdnjama i teorijama... Unaprijed hvala!
a i neki su bili istjerani odavde pa su stavili bradu i brkove i opet se vratili
(3) U slučaju kada se korisnik ne može prijaviti (logirati), ne smije izraditi novi račun. U navedenom slučaju prvo mora kontaktirati voditelje foruma, odnosno onoga tko mu je uskratio pristup.
Flight jel možeš gatat i ljudima ili samo firmama?
Zanima me dal mi je sadašnja cura buduća žena jer smo tek 3 mjeseca zajedno?
Kako god ustvari!