Moller ne spamaj. Ako ti je krivo i ne možeš gledati radije kupi.
vjeruj mi kupio bih, ali nemam još unuke
Moller ne spamaj. Ako ti je krivo i ne možeš gledati radije kupi.
vjeruj mi kupio bih, ali nemam još unuke
Ktome ovo da s banira netko jer je dao krivu prognozu je besmisleno. Pa ovdje nitko nikoga ne placa za ikakvu prognozu i nitko nikoga ne tjera da slusa preporuke. Sto se mene tice forumas Neo bi trebao imat posebnu temu samo za sebe pa onda svima kojima smetaju njegove prognoze nek ne citaju tu temu. JA cu se odmah pretplatit na nju
Dost dobra ideja.
Display MoreMa daj, pa i onaj koji kupuje i daje milione mora znati kada dobije to što kupi. I on diktira dio uvjeta jer uzeti OPTE nije samo plung and play jer tko god kupio ima tu dosta za integrirati, administracije i papirologije.
Baš će se HT zaigrati do 10.07.2021 i onda otvorit birtiju 5 do 12. I ono, ekipa stoji u redu i kida se da napravi posao navrat nanos...
Al vidim šta žulja, nestrpljivost...zaključani kapital dioničarima u OPTE. A zamisli da crobex poleti, sve zeleni a OPTE status quo još godinu dana. Ko to nemre izdržat, nek ni ne probava.
Jos jednom procitaj moj post sa razumijevanjem..daklem to i pisem, da sve ovisi tko ce imati jaci pressing i lobiranje HT-Zaba ili neki novi kupac. Samo kazem sto je teoretski moguce. Naravno da ako netko zeli kupiti nesto da mu je u pravilu u interesu da to dobije cim prije. Isto tako jel mi mozes potvrditi ili argumentirati da li je HT-Zabi u cilju cim prije prodati ili drzati do kraja? A svatko ce gurat svoje ineterese.
I sto ti znas dal ce se HT zaigrati ili ne? To nitko ne zna osim njih samih. Samo kazem da teoretski mogu. Da netko zna vise, onda bi i cijena valjda bila drugacija - up or down. A mozda je i zbog cijele situacije tu gdje je.
Mene apsoultno ne zulja nista, isao sam sa jednim (netrejderskim) ciljem i toga se drzim. Dobro sam proucio koji su rokovi pa za mene trenutno nema iznenadjena. Ako ti nisi usao na vrijeme pa to tebe zulja, ima gro drugih trendovskih ovdje pa navali, sve pršti od zelenila.
Stvarno...kolega ja sam dao moje mišljenje na opću situaciju a ti govoriš, nabadaš osvrt na moju sitaciju. Odakle ti znaš jel trejdam ili ne i kada sam ušao?? Svoju neurozu nemoj meni kačit. Komentiram dionice i situacije a ne investitore.
"Al vidim šta žulja, nestrpljivost...zaključani kapital dioničarima u OPTE. A zamisli da crobex poleti, sve zeleni a OPTE status quo još godinu dana. Ko to nemre izdržat, nek ni ne probava.
".Komentiram dionice i situacije a ne investitore.."
Svakim svojim novim postom pobijas prethodni, na taj nacin nemam vise namjere polemizirati a i ovo nije mjesto za to, postoje topici za ti
Edit: u medjuvremenu je tvoj reply prebacen u svastaru gdje mu je i mjesto
Kolega..sad je akumulacija pri kraju...doticna na mozda 8000 kom. Kad izadje onda krece vatromet. Nestat ce odjednom naloga na prodaji.
Kolega..sad je akumulacija pri kraju...doticna na mozda 8000 kom. Kad izadje onda krece vatromet. Nestat ce odjednom naloga na prodaji.
Ja samo upozoravam mlade ulagače da vaše navlačenje i vatrometi će za većinu završiti kobno. Što i da napucate cijenu na 200 kn. Kome će ti (najčešće mladi investitori) koji će platiti 200 kn po dionici prodati svoje dionice? Trenutno, po dostupnim informacijama, u firmi se nije ništa dramatično promijenilo. Pa nisu u stanju izbaciti FI. Apsurd je da se busate ugovorom o nadzoru u vrijednosti 16 milijuna kn. Halo, pa TPNG je ostvarila dobit u Q1/2020 višu od tog ugovora pa cijena je neznatno otišla gore!?
ajde ne rise
Ja samo upozoravam mlade ulagače da vaše navlačenje i vatrometi će za većinu završiti kobno. Što i da napucate cijenu na 200 kn. Kome će ti (najčešće mladi investitori) koji će platiti 200 kn po dionici prodati svoje dionice? Trenutno, po dostupnim informacijama, u firmi se nije ništa dramatično promijenilo. Pa nisu u stanju izbaciti FI. Apsurd je da se busate ugovorom o nadzoru u vrijednosti 16 milijuna kn. Halo, pa TPNG je ostvarila dobit u Q1/2020 višu od tog ugovora pa cijena je neznatno otišla gore!?
ajde ne rise
Ti ćeš se obogatiti i najesti ovoga što ja remse.
Momci nađite si sobu
Kolega ima PMS pa se obrusio.
Ne mora kupovati ako ne zeli. Moze i prodati kad bi imao dionice.
Koji padež nije jasan. Zaradi ti pajdo milijune, ali to što pišeš su gluposti. Rade super i q1 -3,5 milijuna kuna i to prije korone. Možda bi bilo bolje da rade manje i da stižu pa da je rezultat nekakva 0. Q2 će biti još i bolji. Za nagradu ono što po knjigama vrijedi kolilo? -76,xx kn po tebi ide na 220 pa na 500 za koji dan vjerojatno i na 1000 kn. Nisi vjerodostojan nedavno si pisao saponija ide 300 kn, pa 500 kn i koliko je ista 200 i nešto...
Zašto je razlika po knjigama i trenutne cijene na tržištu 200 kuna? A? Znalac? Padež?
Koji padež nije jasan. Zaradi ti pajdo milijune, ali to što pišeš su gluposti. Rade super i q1 -3,5 milijuna kuna i to prije korone. Možda bi bilo bolje da rade manje i da stižu pa da je rezultat nekakva 0. Q2 će biti još i bolji. Za nagradu ono što po knjigama vrijedi kolilo? -76,xx kn po tebi ide na 220 pa na 500 za koji dan vjerojatno i na 1000 kn. Nisi vjerodostojan nedavno si pisao saponija ide 300 kn, pa 500 kn i koliko je ista 200 i nešto...
Zašto je razlika po knjigama i trenutne cijene na tržištu 200 kuna? A? Znalac? Padež?
Jel znaš ti što je FATAmorgana?
Sve je to lijepo, ti vasi odgovori.
A sada dajmo priliku manuu da to obrazlozi. Ipak je on strucnjak jos od ere ulpl prije par godina
Sve je to lijepo, ti vasi odgovori.
A sada dajmo priliku manuu da to obrazlozi. Ipak je on strucnjak jos od ere ulpl prije par godina
Upravo tako! Za razliku od tebe, đorđe, čiji je jedini doprinos na ovom forumu sijanje zlobe i sarkazma bez imalo stila.
Kakve se tu gluposti lupetaju danima vec da to nije normalno.
Fundamentalna a. očajna. Transparentnost očajna. Cijena već 20 30% iznad dna. Hrpa burek trejdera unutra samo čeka da se riješi tisuća i tisuća papira sa par % dobiti, već su počeli na 105 kn. Fondova nema, nitko ne brani cijenu. Ne ide ovo gore tako skoro. A čak da je to u planu s pogonom na "sindikat", neće dok ne odradi bear trap kako je Neo najavio, bar do 90 kn. A vidjet ćemo koliko vas će zadržati živce kad budu gledali kako gube 10% ono kupljeno po 100 ili više.
PS: dodatan rizik je Amerika, tamo se upravo sprema gadno sr... nje baš pred izbore, nitko od moćnih ne želi gledati Trumpa još 4 godine... Bome, za ovo kupovati po 100 kn i više u ovakvom trenutku treba imati čelična muda... 😳
Nemojte tako stručno kolega
Pa u tome i jest point. Već se odrazila na cijenu. Al ako vi očekujete još neki odražaj, samo dajte. Možda vam se posreći.
Hvala na lijepim željama, al sto se mene tiče, meni sreće oko Opte ili drugih domaćih dionica ne treba. Vise ne ulažem na lokalnom terenu.
A koliko gubite vani? Jer su vas dobro osisali ovdje..a vani nema dobrog sisanja...odmah nulerica
Ako nešto fundamentalno vrijedi 10, a netko ga napuca na 20, onda ti je lakše odoliti sirenskom zovu da kupiš kad cijena nakon napucavanja padne na 15. Ili 13. Ili 12... Naravno ako gledaš prave brojeve, odnosno znaš čitati između redaka. Kad je zemljište turističke firme koju gledam zadnji put revalorizirano? Kakve su marže proizvodne firme zadnjih 10 godina unazad u odnosu na EBIT, a kakve u odnosu na konkurenciju? Kolike su vanbilančne stavke i mogu li iskopati o čemu se rade? Ako imate takve informacije, budite sigurni da vam nikakav "sindikat" neće više nikad pokvariti dan. Igrat ćete njihovu igru ako tako odlučite jer ćete točno znati u što se upuštate. Nadam se da sam sad bio malo jasniji...
Da skratimo, malo je dionica na zse koje su cijenom na nekakvim fundametalnim vrijednostima firme, tak da to sve ne drži vodu. Držiš li se kupnji prema fundametalnim vrijednostima uvijek si izvan priče i uvijek kasniš. Za zaraditi treba pratiti naloge, valove i cijene. U najjednostavnijoj osnovi kupiti kada više ne pada niti uz veće promete, prodati kad zastane i prestane trgovina, kad se bid raspline, a ask podeblja. Naravno, nije to baš
Display MoreDisplay MoreDa te ne poznajem (a ne poznajem ), mislio bi da to Bero sa svojim crnjacima piše ovdje po forumu.
Kada pogledam kakvi se auti voze po gradu, zaboravim odmah onih par ljudi koji kopaju po
kontenjerima, jer većina ljudi koje poznajem uopće ne živi loše, čak naprotiv žive i bolje nego
prije 5 godina kada je SDP zadnji put vladao...Čak najbolje žive oni koji nikad nisu ni čuli za burzu,
jer ovdje možeš samo izgubiti novce...nije to NYSE gdje ljudi zarađuju, već Zagrebački berzan koji je
kockarnica samo takva i to bez dna...
Zao mi je sto ne dopirem do tebe. To sto ti vidis te aute i taj stil zivota trebalo bi te upozoriti da nesto ne stima u ovoj banana drzavi.
U Njemackoj manageri voze auto nize klase od one koje si mogu priustiti, kod nas je to visa klasa od one koji si mogu priustiti?
Kako to?
Jadni, siroti Nijemci. Život im prođe u tandrkanju u polovnim kramama. Dobro da nemaju na svojim niskoklasnim limuzinama i propad za noge u stilu Fred Kremenka....
Kolega Naim je indisponiran jako i gnjevan.Ima neke slicnosti s kolegom Tigrusom koji nije vidio pad na 2050 kad sam danima i danima ponavljao sell. Isti je bezglavo kupovao i pogubio sve.
Neki od nas ovdje zaradjuju bolje nego ikada i opet je tu zavist i jal. I na padu se moze lijepo zaraditi.
Prerezite gubitke kolega Naim i zaboravite burzu jer ne znate gubiti...a jos manje dobivati.
Meni krece ljeto..trgovanje zavrseno. Lijepi su se novci digli u 3mj. Vise nego 1 prosjecna godisnja Hr placa. Sad idem uzivati zahvaljujuci kolegi Naimu.
Nekima će uskoro krenuti nova tura tretmana na psihijatriji. Tamo ćeš moći pričati i uvjeravati “kolege” kako su nakon prethodne terapije zabrijali da su burzovni mešetari, dugoročni value investitori i spekulanti na robe, naftu, dionice, derivate i one izvedenice koje genijalci u Goldmanu I Dojče banci još nisu ni izmislili.