1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Što smo danas tržili

• harpun
  • February 15, 2020 at 11:11 AM
  • Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 5:21 PM

Hvala kolega Budfox.

Mozda se ne sjecate...ali na 400kn kad je bila Atpl postao i pisao..pa cak i na PM bas Vama i kolegi Mitku da prodajete..jer ce poprilicno dolje.

U tome nisam imao nikakvog osobnog interesa...postupio tako samo iz razloga da pomognem meni dragim kolegama s foruma. Iste nisam nikad sreo u zivotu, ali su mi dragi ko najbolji frendovi.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 23, 2020 at 5:24 PM
    Quote from Neo

Hvala kolega Budfox.

Mozda se ne sjecate...ali na 400kn kad je bila Atpl postao i pisao..pa cak i na PM bas Vama i kolegi Mitku da prodajete..jer ce poprilicno dolje.

U tome nisam imao nikakvog osobnog interesa...postupio tako samo iz razloga da pomognem meni dragim kolegama s foruma. Iste nisam nikad sreo u zivotu, ali su mi dragi ko najbolji frendovi.

Znam kolega, vi ste se pokazali kao iskren i dobar forumski prijatelj, pa vam saljem palac gore :thumbup:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • June 23, 2020 at 5:24 PM
    Quote from Neo

Sad cu zvucati umisljeno i pompozno...nisam taj tip uistinu..ali nemam razloga ni lagati i mogu potkrijepiti i dokazima. Kad napisem da ce nesto rasti ne radim to jer kupujem vec zato sto to tako vidim i cvrsto u to vjerujem. Moj cilj je pomoci malim ulagacima da zarade.

Od posljednje moje 33 transakcije cak 32 su bile uspjesne.

kolega, činjenica je da imate određena znanja, al koristite ih onda za edukaciju ostalih sudionika zajednice, a izbjegavajte neka navlačenja koja koriste samo i isključivo Vama, kao i nepotrebno hvalisanje.

neki kolege rade fundamentalnu analizu, Vi tehničku, al mislim da bi svi trebali sve objavljivati u dobroj vjeri tako da svi imamo od toga neku korist, bilo kao zaradu ili kao edukaciju, a najbolje oboje.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 5:31 PM

Kolega St Brajo... ne znam kako da napisem da ce nesto rasti..ako tu dionicu imam..jer po tome ja navlačim. Uistinu ne navlacim nikada. Ako u nesto vjerujem da ce rasti i ako to vidim na grafu ja i napisem.

Eto sad nemam Atpl..izisao..al svejedno mislim da ce prema 250kn uskoro. Al duze nece preko 270kn. Nemam ni Dlkv vise svojom greskom pa cu reci da je ekvivalent za njega 7.5 kn sto je Atpl 250kn.

Igh imam i isti ima elvivalent 155kn. Al tesko ce preko 165-170kn.

I kako da objasnim da nije zavlacenje vec to vidim tako i vjerujem. Stvarno ne znam.

Nisam uvijek u pravu..da ne mislite da sam pun sebe. Stvarno nisam.

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 23, 2020 at 5:38 PM
    Quote from Neo

Kolega St Brajo... ne znam kako da napisem da ce nesto rasti..ako tu dionicu imam..jer po tome ja navlačim. Uistinu ne navlacim nikada. Ako u nesto vjerujem da ce rasti i ako to vidim na grafu ja i napisem.

Eto sad nemam Atpl..izisao..al svejedno mislim da ce prema 250kn uskoro. Al duze nece preko 270kn. Nemam ni Dlkv vise svojom greskom pa cu reci da je ekvivalent za njega 7.5 kn sto je Atpl 250kn.

I kako da objasnim da nije zavlacenje vec to vidim tako i vjerujem. Stvarno ne znam.

Prijatelju, ne znam zasto se pravis nevjest kad nisi. Nitko ne spori pricu - nego spori trenutak. Ti kad si na kupnji nagovojestavas propast, kad si na prodaji vices "ne prodajte svoje dionice IGH ispod 168". Na kraju dana i sam priznas da si prodao po 108. Uvik kontra uvik kontra, to je takva sorta i kad nije je kad je nije.... Ali kako toulen kaze,nemamo mi nista protiv stovise puno se da iscitati iz foruma :thumbup:

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 5:39 PM

Ja sam bas zato naveo primjer Atpl.

Objava grafa na 180kn..simetricni trokut s targetom 225kn. I bio sam baniran 7 dana jer drukam. Razlog je sto sam imao dionice Atpl.

Na kraju se ispostavilo da sam imao pogodak i bio u pravu.

Ispada da je ok postati misljenje ako nemam istu dionicu. Mogao sam staviti graf i reci kako nemam Atpl. A opet nisam. Vec naveo da imam 700kom.

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 5:45 PM

Kolega George...Atpl je odradila put od 137kn do 240kn. Zar ne? U medjuvremenu sam istu trgovao cca 9-10puta. Necu nabrajati kako i kada. Ista nije isla pravocrtno od 135 do 240kn.

Igh ce rasti i tu nemam sumnje. I kao i Atpl nece ici pravocrtno. Al sad postati rast ce do 108kn..pasti do 97..rast ce do 115 pa pasti do 105..i onda ide prema 130kn za pocetak...pa sam bi komentirao za takvog forumasa da nije svoj. Zato sam lijepo napisao IGH rast 90 do 130kn za pocetak. I napisao isplativo je kupovati na 92-93kn jer je jeftin. Pa zar moram pisati sve podvaliće? Uoatalom cijena je 102kn..dakle 11% iznad cijene koju sam naveo da treba kupovati.

I koga ja tu varam? Zao mi je ako to tqko dozivljavate.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • June 23, 2020 at 5:47 PM
    Quote from Neo

kolega, opet ću ponoviti.

ništa nije problem ako se piše u dobroj vjeri.

Vi i sami znate da ste znali navlačiti na nekim dionicama kako bi ih se riješili da izađete s profitom, i zato ste i bili banirani.

pogledajte malo kako to radi kolega mittko u temi TA, neka Vam to bude putokaz za ubuduće, a izbjegavajte paušalne navode.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 5:49 PM

Pa i Atpl sam postao kupnju 137 prodaju 170..kupnju 150 i prodaju 170..kupnju 162 i prodaju 195-200..pa opet kupnju 177 i 180 i prodaju na 220-230kn. I sto je tu lose?

Dionica je odradila 137-240kn a ja je trejdao malo vise nego drugi.

Pa isto je i kod IGH.

TA je u prepoznavanje patterna. Na Atpl je simetricni trokut bio baniran. Kasnije ga je postao kolega Mitko i to je ispravno jer ima slow stochastic i RSI.

I osti trokut se ostvario kako sam predvidio. Gdje je tu bila moja loša namjera?

Sve 5. Odsad dajem preporuku i graf samo kad sam siguran 100% i dokazem grafom da nema greske.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • June 23, 2020 at 5:57 PM
    Quote from Neo

Pisao i kako kupujem Adpl po 93 95 i 98kn.

Igh napravio retest trokuta i sutra ce rasti.

Nesto kao Dlkv na 4.5kn.

Eto pitam glasno clanove foruma zelite li tipove i savjete? Zelite li grafove?

Ako ne..nema problema necu nista postati.

Ovo je moj prvo javljanje . Do sad sam samo citao i pratio i to upravo vas.

Mislim da ste u proslom postu upravo dotakli srz zasto nekom smeta vase pisanje...

Imate osebujan stil koji ocito nekog nervira( i mene bi da sam zaglavio, al eto nisam)

Vasi grafovi i tipovi su meni osobno ukazali na neke koje nikad nebi ni stapom dirnuo, al ocito su se vremena primijenila a ja nemam dovoljno znanja-vremena i volje istrazivat svaku dionicu pogotovo nekog provjerenog gubitasa. al cinjenica je da su se vremenena promijenila i da lakse zaradis za burek na nekom gubitasu nego na provjerenoj jakoj firmi.

I da ne duljim dalje evo ja ŽELIM da pisete sto vise i da crtate sto vise grafova i dajete svoja misljenja dal ce cijena gore ili dole sa sto vise pojasnjenja (ako imate toliko vremena)

Pa barem svatko zna sto da radi sa svojim novcima. Dal ce netko vjerovat vasoj prognozi i grafu je cisto osobna stvar...

Zato za Vas samo :thumbup:

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 23, 2020 at 6:00 PM

@Neo - evo ako mogu reći mislim da ne vidiš problem koji sam vjerojatno nesvjesno stvaraš. Oprosti ako nisam u pravu - u dobroj je namjeri. I kao što tvoje kalkulacije mnogima ovdje pomažu (hvala na tome), mislim da ti nedostaje ovaj dio da razumiješ u čemu je problem. Ako ne onda zanemari ovaj post.

Dakle kolege ti sugeriraju da problem nije u tvojim kalkulacijama nego u netočnim informacijama oko toga što stvarno namjeravaš. I mislim da ti sam sebe tu prevariš jer upravo te ti "podvalovi" torpediraju.

A ta situacija vjerojatno ni tebi nije jasna sve dok ne vidiš trenutno stanje na burzi i onda u datom momentu mijenjaš odluku - kupujueš/prodaješ - što je sasvim legitimo, ali onda trguješ mimo onoga što si ovdje rekao i to onda dovodi u pitanje tvoju vlastitu vjerodostojnost i integritet. Evo što bi ti rekao da vam ja sada kažem "Kupite Ingru sigurno raste na 20" i za to pružim vjerodostojne dokaze u TA analizi, a onda za 3 dana kažem "Ja prodao na 6". Da li bi to netko doživio kao druk ? - Apsolutno.

Taj dio u svojim postovima nekako drugačije formuliraj, ostavi ono što je pozitivno i funkcionira i mislim da te više nitko neće banirati niti prozivati niti zbog kalkulacija, a niti prijedloga o budućem smjeru cijena koje ovdje ostavljaš. :)

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 6:00 PM

Hvala kolega.

Prikavljujem opet kupnju IGH 200kom

na 97 HRK.

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 6:11 PM

Kolega Toluen..niti se ljutim na ikoga niti shvacam Vase pisanje i pisanje nekih kolega kao kritiku.

Dapace cilj je biti bolji.

Razumijem Vas. Mozda bolje da ne prijavljujem unutarnje trejdanje vec na koncu kazem OUT kad mislim da vise nece rasti.

Atpl sam znao da ce visoko..jer TA je ukazala na to.Malo se igrao u medjuvremenu jer sam trejder i djelujem prema TA. Ok, priznajem imao sam par drukova na njoj da ubrzamo radnju. I tu sam pogrijesio. Zao mi je ako sam ikoga zavarao time. Nisam imao niti ikad imam lose namjere.

Na IGH uistinu sam 99.99 % siguran da ce rasti.

Ne smijem staviti 100% jer nitko nije savrsen. Postoji mogucnost da i TA grijesi.

Isto tako rast na IGH nece biti pravocrtan, a i sama TA je promjenljiva i ide valovito.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • June 23, 2020 at 6:13 PM
    Quote from george
    Quote from Neo

Prijatelju, ne znam zasto se pravis nevjest kad nisi. Nitko ne spori pricu - nego spori trenutak. Ti kad si na kupnji nagovojestavas propast, kad si na prodaji vices "ne prodajte svoje dionice IGH ispod 168". Na kraju dana i sam priznas da si prodao po 108. Uvik kontra uvik kontra, to je takva sorta i kad nije je kad je nije.... Ali kako toulen kaze,nemamo mi nista protiv stovise puno se da iscitati iz foruma :thumbup:

Display More

Ne bih se slozio s ovom vasom konstatacijom. Forumasa Neu pratim vec neko vrijeme i znate kako se kaze. Lako je bit general posle bitke. E pa kad s te pozicije pogledate unatrag 3 mjeseca postove od forumasa NEO njegove prognoze u u 90% tocne. nije tesko procitat njegovu preporuku prije 3 mijeseca i otvorit TA i pogledat gdje je otisla dionica. Eto ja sam to sagledavao tako kad sam poceo pratit ovaj forum jer me zanimalo tko ovdje prica bajke a tko je dobronamjeran. I nakon pregleda stotine postova od doticnog zakljucio sam da su nejgove procjene ovdje jako dobre. Ok neki dan mu nije trebalo ono s IGH da je prodao na 108 a dan prije je reko da ce na 150. al pricekajmo malo. prosaao je tek 1 dan na burzi od tada. taj njegov potez prodaje cemo sagledat tek za tjedan dva pa ak IGH ode na 140 sto cemo onda rec? da nas je navuko da kupimo na 105 pa smo jadni zaradili u par tjedana 30%? Da mu taj post da je prodo na 108 nije trebao - nije. jer je ispao kao hvaljenje . Mene osobno to nije smetalao da kupim po 100igh . Pa svi smo ovdje da zaradimo .To sto on u jednom mojem krugu odvrti 5-6 svojih je njegovo znanje i umijece.

Ktome ovo da s banira netko jer je dao krivu prognozu je besmisleno. Pa ovdje nitko nikoga ne placa za ikakvu prognozu i nitko nikoga ne tjera da slusa preporuke. Sto se mene tice forumas Neo bi trebao imat posebnu temu samo za sebe pa onda svima kojima smetaju njegove prognoze nek ne citaju tu temu. JA cu se odmah pretplatit na nju :)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

Edited once, last by emil (June 23, 2020 at 6:18 PM).

• barbosa
    Guest
    • June 23, 2020 at 6:23 PM

kol. neo, ja uopće nemam ništa protiv tebe, ćak i volim pročitati tvoje postove kao i od svih kolega koje tu pišu ali bahatost i aroganciju ne volim a upravo ti takav ispadaš trljajući nos kolegama sa izjavama" kako sam vam uzeo 5k kn, aha...sada još 8k kn i td"....što ti to treba kada već imaš vještinu koju kapitaliziraš, , kome se dokazuješ, zašto uopće imaš potrebu još dodatno exponirati široke mase svojim prihodima:/

inaće, i ja sam zavrtio atpl 7-8 puta po 20kn po dionici, rivp ako ne i 20 puta, adpl jedno 5 puta kao i ernt, dlkv...i šta sad, treba trljati nos kol. koji su to platili, qurčiti se prinosima i raditi psihijatriju onima koi su manje vješti ili iskusni...ako možeš pomoći pa ćak i laganini druk- ok, ali biti zloban nije ok.

i što se tiće igh, možda se iz tvog horoskopa daju izvesti targeti koje navodiš ali realno, kapital igh je 200 miliona u minusu i ta dionica fundamentalno ne vrijedi ništa i što ako ili kada se postignu ti targeti...onda najbrži prst i natrag na 70 kn i gubitak 50% onih koji su zapeli...ali u redu tko voli kockarnicu, slobodan je sa svojim parama raditi što god mu padne na pamet pa i kupovati igh po 130kn...

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • June 23, 2020 at 6:32 PM

Kolega Neo, kupujte i prodavajte, pisite i risite, nema frke, ali malo smanjite kolicinu jer ovo je vec poprilican spam. Vrte i drugi ljudi trejdove, i to neki sasvim uspjesno, pa ipak ne spamaju toliko. Ono, NHF, stvarno, smirite se malo...

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 23, 2020 at 6:35 PM

@Neo - sve Ok. :thumbup:

Samo nastavi i kao što korigiraš svoje TA nišanske sprave to radi i na planu komunikacije i samo nebo je granica. Vjeruj mi na riječ ne postoji veća čast na ovoj planeti nego kada netko stekne svojim radom povjerenje drugih jer stoji iza svojih riječi i djela i ima integritet. Nažalost danas rijetka pojava ne zato što ne postoji nego zato što je potisnuta modelom ponašanja koji nam ne ide u čast.

Ovo što ću sada napisati ide izvan granica namjene ovog foruma, ali ne bi li ovaj svijet bio bolje mjesto kada bi svi zaista pomogli jedni drugima u onome u čemu možemo pomoći? Meni osobno je žalosno gledati kako naša civilizacija propušta fantastične prilike da zaista postane nevjerojatna i dobra za sve koji u njoj žive, a zanimljivo ima ljudi koji na globalnom planu doista rade na tome i uspjevaju. Za nepovjerovati da je to moguće. Srećom ima ih i djeluju.

I znam da to mnoge (duboko u sebi) ovdje isto zanima, ali trenutno ne živimo u takvom svijetu i osuđeni smo - dok je tako - biti jedni drugima gotovo pa neprijatelji. Kako pogrešno.

Na forumu nas ima 700 a RH ima (teoretski) 4 milijuna potencijalnih dioničara. Nema li onda smisla razvijati ovaj forum u tom smjeru da zaista postane mjesto okupljanja svih zainteresiranih za ovo područje. Stoga nam treba mladi i stručnih ljudi iz svih područja, jer ovo što sada ovdje imamo nije mi tisućinka potencijala koji ovdje leži neprepoznat, zajedno sa stotinama milijardi kn po bankovnim računima i privredom u komi. Razmislite svi malo i o tome. :thumbup:

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 6:35 PM

Igh je potencijal kolega. Jedan od jacih na ovoj burzi jer ima strasne multiple kad krene. Samo 1 posao ih moze vinuti visoko. A posla sve vise i vise. Rast ce s opravdanim razlogom. Tako bar ja mislim.

Ima i Ernt book na 200 pa se trzi na 1200kn. Sve ima svoje Zasto kolega.

Eto sad bi ja trebao reci Vi drukate na IGH jer pisete da ne vrijedi nista. I jos me nazivate i zlobnim. Al to je Vase misljenje i ja ga postujem.

Pa tako postujte i Vi sto ja objavljujem kupnje i prodaje.

Osobno smatram da gradjevinari tek krecu u dugorocni bull.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • June 23, 2020 at 7:06 PM

Bilo je vec najava "tsunamija poslova", za kolege koji se sjecaju. I vidjeli smo kako je to zavrsilo.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • June 23, 2020 at 7:25 PM
    Quote from kupoprodajnik

Bilo je vec najava "tsunamija poslova", za kolege koji se sjecaju. I vidjeli smo kako je to zavrsilo.

kolega, budite sigurni da će EU štedljivci inzistirati da se ovaj korona stimulans utroši u obnovu infrastrukture, jer je to nešto opipljivo i sufinancira se iz EU fondova, što značajno smanjuje mogućnost muljaže.

na istome inzistira i Trump u USA na užas socijalista (a kod nas Ribića) koji bi htjeli da im taj novac kapne u džepove bez da prstom mrdnu.

novac iz helikoptera bez ikakvih kriterija vodi u globalnu Venezuelu i totalno uništenje srednje klase (mokri san sindikalista i sličnih uhljeba).

srećom pa su to na vrijeme shvatili mali poduzetnici pa su se i organizirali, a vidimo sad da se i predizborna kampanja opet polako usmjerava na ekonomske teme.

Dobra stvar kod IGH i DLKV što većinom rade vani (nemaju probleme s naplatom), imaju dobar ugled i konkurentni su.

nadam se da će i ERNT, Končar i još neke jake izvozničke firme iskoristiti ovu povijesnu priliku.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago