da nije rad ovoga izbijo rat
Jel i on tako fleksibilan ?
možda bolje reći da nije više tako krut, a Duh sveti mislim da nije nadležan za ruski teritorij
da nije rad ovoga izbijo rat
Jel i on tako fleksibilan ?
možda bolje reći da nije više tako krut, a Duh sveti mislim da nije nadležan za ruski teritorij
Vidim čim vani pada odmah se jave svi dušebrižnici koji ili nisu u dionici ili oni koji su prodali...naravno nitko od njih nije se niti će se javiti kad ameri rastu danima niti će reći da su glavni igrači koji su isplatili lijepu dividendu i s jučerašnjim padom iznad najviše vrijednosti dionica u prošloj godini niti će reći da se ovakav pad desio već dva puta u zadnje vrijeme pa su oba puta nakon toga glavni igrači otišli na veće cijene nego prije pada...neki imaju dionice JDPL ili TPNG a crnjake bacaju na ATPL dok na temi JDPL ili TPNG (uzgled budi rećeno i tankeri su jučer padali vani više od 10%)šute kao zaliveni ...ne znam zbog čega...možda su frustrirani zato što je ATPL rasla više od JDPL ove godine...što će tek biti nakon objave dividende...kako god ne bude li W.W 3.....ATPL krajem 7.ili početkom 8.mj. očekujem na 750 kn...na kraju zdrave valuacije i dobra dividenda odrade svoje..to je moja prognoza i ništa više ne kupujte i ne prodajte na temelju nje...a ljutiti se i hejtati možete do mile volje...i svima vam želim da vam dionice u kojima jeste rastu više nego ATPL...živi,zdravi i veseli mi bili.
Vidim čim vani pada odmah se jave svi dušebrižnici koji ili nisu u dionici ili oni koji su prodali...naravno nitko od njih nije se niti će se javiti kad ameri rastu danima niti će reći da su glavni igrači koji su isplatili lijepu dividendu i s jučerašnjim padom iznad najviše vrijednosti dionica u prošloj godini niti će reći da se ovakav pad desio već dva puta u zadnje vrijeme pa su oba puta nakon toga glavni igrači otišli na veće cijene nego prije pada...neki imaju dionice JDPL a crnjake bacaju na ATPL dok na temi JDPL šute kao zaliveni ...ne znam zbog čega...možda su frustrirani zato što je ATPL rasla više od JDPL ove godine...što će tek biti nakon objave dividende...kako god ne bude li W.W 3.....ATPL krajem 7.ili početkom 8.mj. očekujem na 750 kn...to je moja prognoza i ništa više ne kupujte i ne prodajte na temelju nje...a ljutiti se i hejtati možete do mile volje...i svima vam želim da vam dionice u kojima jeste rastu više nego ATPL...živi,zdravi i veseli mi bili.
Opusti se kolega, dobit ces cir na zelucu. Nije ovo hejtanje nijedne dionice. Vidis kako si nepotrebno burno reagirao... moj post je posluzio svrsi
Vidim čim vani pada odmah se jave svi dušebrižnici koji ili nisu u dionici ili oni koji su prodali...naravno nitko od njih nije se niti će se javiti kad ameri rastu danima niti će reći da su glavni igrači koji su isplatili lijepu dividendu i s jučerašnjim padom iznad najviše vrijednosti dionica u prošloj godini niti će reći da se ovakav pad desio već dva puta u zadnje vrijeme pa su oba puta nakon toga glavni igrači otišli na veće cijene nego prije pada...neki imaju dionice JDPL a crnjake bacaju na ATPL dok na temi JDPL šute kao zaliveni ...ne znam zbog čega...možda su frustrirani zato što je ATPL rasla više od JDPL ove godine...što će tek biti nakon objave dividende...kako god ne bude li W.W 3.....ATPL krajem 7.ili početkom 8.mj. očekujem na 750 kn...to je moja prognoza i ništa više ne kupujte i ne prodajte na temelju nje...a ljutiti se i hejtati možete do mile volje...i svima vam želim da vam dionice u kojima jeste rastu više nego ATPL...živi,zdravi i veseli mi bili.
Opusti se kolega, dobit ces cir na zelucu. Nije ovo hejtanje nijedne dionice. Vidis kako si nepotrebno burno reagirao... moj post je posluzio svrsi
Ovaj tvoj komentar samoga sebe doista govori najviše o tebi samom....budi ti meni blagoslovljen mitko i nek ti se sva ulaganja pozlatila.
Evo kolega Mcvilly vam je lijepo sve naveo i iznio svoj stav.
Samo da imate broj za usporedbu, na kraju ozujka 2022 godine , konsolidirano je firma imala 668 zaposlenih.
Kolega Leon : pa kaj niste upravo vi komentirali da je konferencijski poziv prema vasem misljenju otvoren za investitore?
I sad zelite da ja javno komentiram sto se na pozivu raspravljalo?
kaj nije bilo jednostavnije da se sami prijavite i poslusate prezentaciju i postavite pitanja.
Osim toga kolega Mcvilly ima puno bolje informacije od mene , ipak covjek tamo radi .
mislim da daljnja igra trataratata svima odgovara više nego Putinu, sada čak mislim da su svjetski vladari u njemu vidjeli dobru mušteriju, koju nisu smjeli izgubiti i krenuli su ga polako navlačiti i plašiti, sada ga dalje samo plaše, te ukoliko posegne prstom prema crvenom gumbiću da će zaigrati i posljednju igru kružić, križić, s tim da se već Putin preplatio na križić, jasno je da je izgubio prije nego li je i krenuo, prije sam mislio da je Baba Vanga bila KGBov igrač, ali sada sam promijenio mišljenje i mislim da je upravo radila za CIU i da ga je ona prva krenula navlačiti, Vladimire biti ćeš Velik, ali mu nije rekla da će ga prije toga morati nategnuti.
Display MoreMoze li ovo jos nize il ne?
pa jos odradi ovih 6 u minus i onda smo opet na 100%
to je kao sat koji ide urikverc.
znaci jos malo i na konju smo
Raketama uvijek mogu napast. Ne mislim da će krenuti pješadija. Odmazda raketnim napadima. Al ak se to dogodi, jadna nam majka onda...
mogu ih jedino prackama gadjat potrosili su sve pametne rakete kolko citam. i ukrajince gadjaju s nekim prastarim koji odstupaju kilometar vamo tamo .
prijete rusi prijete al osim nuklearki oni su vojska od papira a finska je u odnosu na ukrajinu vojna velesila.
Nista od te prijetnje finskoj nece biti osim sto ce im rec da su usmjerili neku nuklearku i prema njima. (kao da i do sad te nuklearke nisu gledale prema njima)
to što čitaš mačku o rep objesi. rat ne dobijaju skladišta već industrija. javelini koje su isporučili su totalno smeće od kojih ginu i operateri. ako te bilo šta zanima prouči ural zavod koji je u 2svr tjedni isporučivao po 2000 tenkova. 60000 za cijeli rat. raketa ima po glavi stanovnika. svakom po jedna. kaćuša 12 miliona.
Display MoreDisplay Morepa jos odradi ovih 6 u minus i onda smo opet na 100%
to je kao sat koji ide urikverc.
znaci jos malo i na konju smo
mogu ih jedino prackama gadjat potrosili su sve pametne rakete kolko citam. i ukrajince gadjaju s nekim prastarim koji odstupaju kilometar vamo tamo .
prijete rusi prijete al osim nuklearki oni su vojska od papira a finska je u odnosu na ukrajinu vojna velesila.
Nista od te prijetnje finskoj nece biti osim sto ce im rec da su usmjerili neku nuklearku i prema njima. (kao da i do sad te nuklearke nisu gledale prema njima)
to što čitaš mačku o rep objesi. rat ne dobijaju skladišta već industrija. javelini koje su isporučili su totalno smeće od kojih ginu i operateri. ako te bilo šta zanima prouči ural zavod koji je u 2svr tjedni isporučivao po 2000 tenkova. 60000 za cijeli rat. raketa ima po glavi stanovnika. svakom po jedna. kaćuša 12 miliona.
jeje
a majka rusija je najveca i najjaca u cijelom svemiru
pa kako to jedna rusija toliko jaka koja ima po 1 raketu za svakog ne moze jednu ukrajinu koja nista to nema savladat u par dana?
mozda zato sto citas krive novine. predji na one na latinici pa ces progledat.
sjecam se prica JNA 4 sila europe. eto rusija 2 sila svijeta mozda i svemira ako ne i dalje .
je al u ispijanju rakije i gubljenju tenkova.
Display Moreto što čitaš mačku o rep objesi. rat ne dobijaju skladišta već industrija. javelini koje su isporučili su totalno smeće od kojih ginu i operateri. ako te bilo šta zanima prouči ural zavod koji je u 2svr tjedni isporučivao po 2000 tenkova. 60000 za cijeli rat. raketa ima po glavi stanovnika. svakom po jedna. kaćuša 12 miliona.
jeje
a majka rusija je najveca i najjaca u cijelom svemiru
pa kako to jedna rusija toliko jaka koja ima po 1 raketu za svakog ne moze jednu ukrajinu koja nista to nema savladat u par dana?
mozda zato sto citas krive novine. predji na one na latinici pa ces progledat.
sjecam se prica JNA 4 sila europe. eto rusija 2 sila svijeta mozda i svemira ako ne i dalje .
je al u ispijanju rakije i gubljenju tenkova.
tko je ikad rekao da će se to desiti u jednom danu, mjesecu ili godini. količina nacizma u ukrajini je zaprepašćujuća. dok ih bar pola milona ne ostane bez glave pameti doći neće. u ratnoj strategiji ima pojam totalne pobjede. kad ih satereš na frontu moraš uništiti i gravitacioni centar buduće pobune. primjer čečena. u zadnjih 100 godina 3x su se bunili i sad napokon pucaju za cara. njima isto. volimo taj sport. onda bar pucaj gdje treba. ukrainci su puno mekši od čečena.
Ja čekam dividendu kao ozebli sunce, jer ću u suprotnom trebati prodati dio dionica da platim rate kredita koje mi stižu,
tako da mi se baš ne sviđa ova odgoda . Koliki je konsenzus za iznos dividende koju bi mogli isplatiti, mislim
da je negdje oko 60 - 80kn Forumaši , šta mislite
Ja čekam dividendu kao ozebli sunce, jer ću u suprotnom trebati prodati dio dionica da platim rate kredita koje mi stižu,
tako da mi se baš ne sviđa ova odgoda . Koliki je konsenzus za iznos dividende koju bi mogli isplatiti, mislim
To bi bilo ok da su danas objavili. Sa ovom odgodom to mora ići samo gore.
Lijepo je biti se..nja!Ovisiš li o ovoj dividendi bolje da prodaš sve dionice koje imaš i zauvijek odeš u tri p.m.
Lijepo je biti se..nja!Ovisiš li o ovoj dividendi bolje da prodaš sve dionice koje imaš i zauvijek odeš u tri p.m.
Kolega, ovo baš nije bilo kolegijalno!
Tko smo mi da sudimo!?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…itivno-15196770
Zanimljivo, nekad kako kazu diktator razmislja realnije nego velike demokracije .
Krkan koji je umislio da će obnoviti Otomansko carstvo. Razgovara sa Vladimirom, Bašarom, Viktorom i Zokijem.
Vođa je velike države pa je važan ali to ne mjenja činjenicu da je kozojebac.
Kako možete podržavati ovakve? Javno pisati da je diktator bolji od demokracije? Pa gdje živite?
Vidim da Hugh ne razumije najosnovnije postulate poslovanja.
Ako imate ugovor o kreditu odnosno još povoljnije refinancirani ugovor o kreditu kojem je zalog brod ili neki drugi oblik financiranja onda se držite ugovora i otplatnog plana jer bi naprosto prijevremenom otplatom izmijenili odredbe ugovora. Zato se kod zaduženosti firme računa neto dug koji je defacto kratkoročna i dugoročna financijska zaduženost umanjena za kes na računu i brzo unovcivu imovinu i onda se taj podatak stavlja u odnos sa Ebitda-om. I onda kad vam raste brzo zaliha kesa i brzo univcive financijske imovine (a to uključuje i osigurana potraživanja iz poslovanja), kao i Ebitda onda vam taj omjer snazno pada. Dug je dug, al to vam nije isto sto i neto dug. Njega trebate promatrati i analizirati.
kužim ja zato postulate poslovanja atpl ekipe i odgodu revizorskog izvješća kao i prodaju broda nedavno.......
Hugh, molim vas nemojte konstantno vaditi događaje iz konteksta i njihove kronologije i onda ih još komentirati van elementarne logike i zdravog razuma.
Vaši upisi ugkavnom govore o vašem karakteru i nastojanjima, a to nije tema ove rasprave. Moj point je bio da ne pisete o onome o čemu ne znate jer na taj način zloupotrebljavate javni prostor odnosno forum i igrate za svoje sitne osobne interese. Ako već želite javnosti nešto poručiti onda nadjite bolje argumente i smislite pametniju priču. Unaprijed zahvaljujem
Napisano je u kontekstu rata u Ukrajini.
Da se razumijemo ne podrzavam ruse i gade mi se kaj rade u Ukrajini, al ak dublje zagrebete onda su i Ukrajinci krivi za ovaj rat.
Slava Ukraini.
Kaj bi bilo da se rusi dogovore sa Kubancima i na tih par kilometara od Floride postave svoje nuklearno oruzje i recimo 10 000 vojnika?
Ameri bi bili odusevljeni ? Sumnjam
Nato pakt u Ukraini? Rusi ce pljeskat i bit odusevljeni ? Sumnjam.
Da rusi dopreme nuklearno oruzje ili konvencionalno u srbiju na granicu sa Hrvatskom i, nato pakt i Hrvatska bi bili odusevljeni? Sumnjam.
Da se BIH raspadne i srbi dovuku 50 000 vojnika i kaj ja znam koliko oklopnih sredstava u Banja Luku? Mi bi pljeskali i rekli , ma bravo srbi, odlicno? Sumnjam ...
Hajmo ponovo...2014. godine ukrajnici nakon 15 godina uspjevaju presjeć rusku kandžu i okrenuti se zapadu, prema EU. Rusi vrše aneksiju krima i potiču i podupiru balvan revoluciju u donbasu. Tko je tada spominjao Nato??? Ili je priča sa Natom nastala kasnije?Dakle, danas su Finci i Švedi nacisti? Teško probavljam ove šizofrene zaključke. Erdogan, koji zatire svaki čin Ataturka, je veliki državnik?
na nijednoj temi nije dobro pisati da imaš kredit za dionice te firme a pogotovo na atpl.......moja je sumnja da ovdje ima još i margina a to sam onako naivno i pitao neki dan ne očekujuči odgovor......plitka je ovo dionica, ne zbog likvidnosti nego zbog vlasničke strukture......zato mudro s otkrivanjem.....znaš da se ovdje viri u svaki novčanik, več po tome čim napišeš nešto što nije bull i raketa za mjesec, odma ekipa zaključi da si prodao i da drukaš i znaju stanje tvog portfelja "točnije" od tebe samog.......netreba se otkrivati a propitkivati treba samo ako imaš vremena, volje i živaca objašnjavat svima zašto........ja nemam i neču al svejedno ču pitat što me zanima što mi je sumnjivo ili ono što neznam.......i opet imamo situaciju gdje svi kupuju u svakom padu a osim mollera nitko prodao nije ........forumaši doma printaju više nego Fed i Ecb zajedno........
Kolega, ovo baš nije bilo kolegijalno!
Tko smo mi da sudimo!?
Vidim pucaju zivci...lijepo sam govorio da ne kupujete dionice na margin...i ne racunate previse na dividendu...ako dodje dodje...kod nas stvarno nikad ne znas...