1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • February 26, 2022 at 8:58 PM
    • #2,841
    Quote from Sinner99

Neznam dali se sm8je napisat, ali ako smije, koju cijenu ocekujete za mjesec dana, untoc svemu, dobri rezultati sigurno, a sta ce rusija napravit nitko nezna?

nemoj, ja sam napisao sta ocekujem za 2 mjeseca kao salu na 22.2.2022. Pa dobio blokadu od admina 3 dana 😂

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • February 27, 2022 at 9:31 PM
    • #2,842
    Quote from Paulie
    Quote from tiko1

loše vijesti samo dolaze https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktua…tojati-15163346

izgleda da su Rusiju skinuli sa swifta, autovaz u rusiji ukida neke trake za proizvodnju, tvornice u ZG rade smanjenim kapaciteom zbog Revoza, cijena se još dobro drzi

Ruska tvornica ADPL-a će imati dovoljno paladija, a plaćati se može i van SWIFT-a, međutim postoje tu brojni drugi problemi.

Realno ovo je pat situacija i za zapad i za Rusiju, dok ovo stanje traje svi gube. Rusija ima previše plina, nafte, rijetkih metala i minerala bez kojih svijet ne može. Rusija ima 4 puta veći teritorij nego EU, znači to su ogromna prostranstva prirodnih bogatstava, a elektronika o kojoj smo ovisni se ne može proizvoditi u dovoljnim količinama bez Rusije.

Pitanje je tko će prije popustiti, ja bih čak rekao da će zapad prije kleknuti jer su mekani za razliku od Rusa koji su navikli živjeti u brutalnom sovjetskom režimu i mogu bez modernih udobnosti.

Zapadu prijeti ogroman rast cijene energenata, a time i sveopća inflacija, ali i potpuna nestašica krucijalnih komponenti za svu vrstu elektronike. Sad je samo pitanje tko može duže izdržati.

A od ADPL-a neće ništa bolje proći ni veliki VW, Mercedes, ni drugi giganti.

Dao Bog da se svi što prije urazume i sjednu za stolove, jer u ovom ludilu neće baš nitko dobro proći.

Display More

sve 6. Ali, dionica postaje podmornica...

Quote from Paulie
    Quote from Vule

odose te tvornice u rusiji u otpis, kazem vam,.. treba pocet mislit koliko firma vrijedi bez njih?

-imam dione ulaz 185kn... nek stoji pa makar propalo, ak se ovo nastavi a cini se da hoce bice vrijedniji pun frizider, rezervar i puska u ormaru nego sve pare svijeta

Tvornica neće biti nacionalizirana, ako će Rusi nacionalizirati još više njihovog bogatstva na zapadu može biti nacionalizirano.

Već su dogovoreni pregovori za sutra ujutro, zapad ne može bez ruske energije i rudnog bogatstva, Rusija ne može bez zapada. U začaranom krugu kapitalizma svi ovisimo jedni o drugima i vjerujem da će se ovo uskoro smiriti.

Ovo stanje ne odgovara nikome, a zapad također zna da su brojni Rusi protiv ovog rata, sankcije će se maknuti kako su i postavljene.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…ripjat-20220227

Display More

o cemu pricas?

Slijedi ili teško *ranje ili dugotrajna polarizacija...

FATA malo MORGANA

Edited once, last by bank321: Merged a post created by vlad1111 into this post. (February 27, 2022 at 9:32 PM).

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 27, 2022 at 11:01 PM
    • #2,843

Zapad se mora pripremiti na nuklearni rat. A najvaznije je udariti prvi. Spaliti prokletnike. Ubiti ih. Zatrti ih dok ne dignu glavu.

Da to srmrdljivo rusko medjedsko djubre vise ne postoji.

Smrt Putinu!! Smrt tiranima!!!!

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 27, 2022 at 11:11 PM
    • #2,844

Radi se o tome da se odurnim tiranima ne smije dopustiti da utjecu na nas nacin zivota. Nego ako to pokusaju treba ih nemilosrdno spaliti. Jer su bezvrijedna smeca.

Tiranske prokletnike treba fizicki i bioloski unistavati. To je jedini nacin.

Rusija je skupina alkoholicarskih kretena naoruzanih nuklearnim oruzjem. I to postojanje treba nuklearno skratiti. Da vise ne postoje. Nakon toga ce biti mir.

Neke nacije, skupine kretena, naprosto nemaju pravo na postojanje. Nego ih treba unistiti. Jer su stetni za cijeli svijet.

Edited 2 times, last by 5. Element: Merged a post created by 5. Element into this post. (February 27, 2022 at 11:16 PM).

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 27, 2022 at 11:22 PM
    • #2,845

A jednako tako treba bestijalno ubiti sve proklete kretene ovdje koji im pruzaju opravdanje i podrsku. Smrt izdajnicima!!

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 27, 2022 at 11:24 PM
    • #2,846

Putina zaklati i ispeci na raznju kao svinju. To mora biti.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 2, 2022 at 12:10 PM
    • #2,847
    Quote from rambo_5

Da sam predsjednik Ukraine koji zaista voli svoj narod, pristao bi na ovo šta Rusi traže. Dao bi im Krim i Istok, proglasio vojnu neutralnost i po kratkom postupku uveo zemlju u EU. To bi spasilo tisuće života, ekonomiju i dalo Ukrajini budućnost.

Rusija pod Putinom će ionako uskoro propasti jer sama ne može, a kad se to dogodi lako se može sve vratiti nazad i ispraviti povijesne nepravde.

Da sam predsjednik Ukraine koji ne voli svoj narod, bacao bi ročnike u vatru Ruskih granata, provocirao Putina da udre još jače, posebno po gradovima, kako bi mogao medijima prezentirati snimke pobijenih civila i srušenih zgrada. Ukratko, radio bi sve što od mene traže mediji i njihovi handleri, narod ko j...

Jesi takve savjete davao i kad su srbi napali Hrvatsku. pa bi im ti dao slavoniju i krajinu te uveo Zagreb i Varaždin u EU, jer jako volis svoj narod.

Sta sve necu procitat ovdje. katastrofa. <X

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • March 2, 2022 at 12:25 PM
    • #2,848
    Quote from emil
    Quote from rambo_5

Da sam predsjednik Ukraine koji zaista voli svoj narod, pristao bi na ovo šta Rusi traže. Dao bi im Krim i Istok, proglasio vojnu neutralnost i po kratkom postupku uveo zemlju u EU. To bi spasilo tisuće života, ekonomiju i dalo Ukrajini budućnost.

Rusija pod Putinom će ionako uskoro propasti jer sama ne može, a kad se to dogodi lako se može sve vratiti nazad i ispraviti povijesne nepravde.

Da sam predsjednik Ukraine koji ne voli svoj narod, bacao bi ročnike u vatru Ruskih granata, provocirao Putina da udre još jače, posebno po gradovima, kako bi mogao medijima prezentirati snimke pobijenih civila i srušenih zgrada. Ukratko, radio bi sve što od mene traže mediji i njihovi handleri, narod ko j...

Jesi takve savjete davao i kad su srbi napali Hrvatsku. pa bi im ti dao slavoniju i krajinu te uveo Zagreb i Varaždin u EU, jer jako volis svoj narod.

Slavonija je pusta. Lika i Kordun (Krajina) pusti. Dalmatinska Zagora pusta. Da, rat 1991-95 je bio sulud i nepotreban. I da, iz ove perspektive bi bilo najbolje da smo mogli razbiti bivše republike po etničkom principu, bez rata, i tako ići dalje. Što nam znači što imamo Hrvatsku u AVNOJ granicama kad je 1/3 iste pusta?! Naravno, Srbi su nasilno protjerivali naše ljude i trebalo im je uzvratiti, ali da je bilo razuma na obje strane i mogućnosti za dogovor, trebalo je prekrojiti granice i ići dalje sa glavom na ramenima. To se nadam da će Rusi i Ukrajinci na kraju moći dogovoriti. Rusima Istok i Jug, Ukrajincima Zapad, vuk sit a koza cijela. Ljudi živi, gradovi čitavi. Ali ne očekujem od jednog dobro boostanog hipervaxxxera da to shvati...

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 2, 2022 at 12:32 PM
    • #2,849
    Quote from rambo_5
    Quote from emil

Ali ne očekujem od jednog dobro boostanog hipervaxxxera da to shvati...

hipervaxer ^^ ^^ ^^ ^^super si me nasmijao kolega.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 2, 2022 at 1:43 PM
    • #2,850
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from Roki

Vjerojatno će im se povećati opseg posla ali je tečaj pravi problem, vidjet ćemo u kojem iznosu.

Kako će im se povećati obim posla??

Hahahahahahahahaha

Čudio sam se tko se uopče stavlja na bid ADPL ali kad vidim ove teorije, sve ima smisla.

Rusije nema više ovdje. Adio. Novi auti se ne kupuju. Adio.

Nitko vas ne tjera nit da kupujete adpl, niti novi auto. I jedno i drugo će se kupovati s vama ili bez vas. Šta mislite da će rusija u ovoj teškoj situaciji kada im eu okrene leđa i kada prestane uvoziti između ostaloga i automobile, hoće li poticati proizvodnju svega što više ne mogu uvesti ili će gasiti proizvodnju? Šta će voziti, kočije? Kužim da je situacija teška i kompleksna i pitaj boga šta će se desiti i to je nemoguće prognozirati, ali vi ste stava kao da se sve gasi na nulu što naprosto nije istina. Čudite se vi i dalje kako netko sad kupuje, mada kladio bih se po vašim komentarima da i vi imate otvoren nalog na bidu na 90kn za adpl pa drukate da padne što niže...

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • March 2, 2022 at 2:01 PM
    • #2,851

Войдите на Facebook

ne znam oćete moći otvoriti. Čovjek je stvarno ko lutak

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 2, 2022 at 2:59 PM
    • #2,852
    Quote from zm1

https://www.facebook.com/10006420751464…0119818236/?d=n

ne znam oćete moći otvoriti. Čovjek je stvarno ko lutak

Kada covjek vidi Bidena i Putina i zivahne ekspresije lica odmah pomisli da imaju istog dobavljaca farmaceutsko estetskih proizvoda.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 2, 2022 at 3:38 PM
    • #2,853

Ovo s podmornicama je isto super zapazanje. Posve su bezopasne, ako znas gdje su. A i onda sto ako je detoniras, potopis, a ona nuke ? Kod Šolte npr.

Nego zna li netko koristi se kada Botox da ti AI ne bi mogao reci kaj fakat mislis ?

Poker face :)) ima li to kakvih nuspojava ?

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 2, 2022 at 3:51 PM
    • #2,854
    Quote from Moller

imam trenutno dvije nedoumice, tj. dvoumice

a) kada i kao ti ljudi, koji su pokrenuli rat spavaju

b) je li moguće u Postjonskoj jami preživjeti nuklearni udar i koliko će biti ulaznica

Covjecja ribica prezivjela sve major extincions. Dobar biznis za Slovence.

Extinction proof tourism.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 2, 2022 at 4:02 PM
    • #2,855
    Quote from renchi
    Quote from Moller

imam trenutno dvije nedoumice, tj. dvoumice

a) kada i kao ti ljudi, koji su pokrenuli rat spavaju

b) je li moguće u Postjonskoj jami preživjeti nuklearni udar i koliko će biti ulaznica

Covjecja ribica prezivjela sve major extincions. Dobar biznis za Slovence.

Extinction proof tourism.

na nju sam upravo i pomislio, jer ako ona živi, može i čovjek, zato valjda i je čovječja ribica, ako ne dođe Putin pa i nju ulovi da mu ispunjava želje

mislim, mogli bi i burzu tamo organizirati, jedan preduvjet je već tamo

Doživljaj za cijelu obitelj » Park Postojnska jama

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 2, 2022 at 4:45 PM
    • #2,856
    Quote from D_artagnan

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ezane_vijesti_d

Ma ovo je najbolja obrana. Lako je gađati nekoga topovima i avionima kad ga ne vidiš, ali kad imaš ispred sebe nenaoružane ljude, mlade, stare, sve pa ti budi psihopata pa pucaj. I to uz današnju modernu tehniku gdje ovi mogu snimiti i Live prenjeti ako imaš mobilni net.

Vjerujem da i većina rusa koji su tamo završili su normalni ljudi koji bi rekli wtf. koji k... radimo ovdje.

Jedno je kad se braniš u svojoj domovini, a drugo kad ideš napadati nekoga zbog bolesnih ideja nekog psihopate, kojeg legalno ni ne možeš smjeniti.

Na pocetku rata u Hrv bila je jedna stranka koja se zvala Stranka naravnog zakona - demokratskih promjena. Ona je imala slicnu ideju. Stati ispred tenkova ili jos bolje sjesti u lotus polozaj i meditirati.

Kao sto vidimo u Ukrajini ta je stranka bila - u pravu. A ne mi, mi bi ratovali...

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 2, 2022 at 4:50 PM
    • #2,857

Onda ste Vi mogli sa vasom djecom , majkom, ocem, lagano u Vukovar , Skabrnju i ostale gradove i sela lijepo pred cetnike i nakon toga gledat kako Vas i Vase najmilije siluju , rezu grkljane , masakriraju i slicno .

Kaj ja sve necu cut u zivotu :cursing:

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 2, 2022 at 4:56 PM
    • #2,858
    Quote from havi

Onda ste Vi mogli sa vasom djecom , majkom, ocem, lagano u Vukovar , Skabrnju i ostale gradove i sela lijepo pred cetnike i nakon toga gledat kako Vas i Vase najmilije siluju , rezu grkljane , masakriraju i slicno .

Kaj ja sve necu cut u zivotu :cursing:

Ja sam isto mislila da sam vec sve vidjela ili cula. Eto, nisam 😂🤣😂🤣🤣🤣

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 2, 2022 at 5:20 PM
    • #2,859
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marielena

Mozda su samo trebale prodati drhtave rucice.

ili su čvrste ručice morale kupiti po 449... :)

pa sto se ti nisi hvalio kako si prodao jucer?

citam te ovdje tjednima kako navijas da ne treba prodavat da to ide na 600 a prodao si prvom prilikoma a nije ni do 450 doslo.

sad opet prozivas te "prodavace" sto prodaju a u biti si ti taj prodavac koji druka ostale da ne prodavaju dbi im uvalio svoje dionice.

stvarno si karakter.

Quote from NaBiduAsku

trenutno je u minusu :) i većina ide po bidu unatoč rastu BDI-a valjda zbog tog vražjeg rata. Baš nam ne ide. Vjerujem da bi bili na 500 kn da nema tog utega.. a hebiga.

bilo bi to 500 da nema utega drukera kao sto si ti koji stalno vice da to ide na 500 600 a prodaje svaki dan i jos se sa time hvali

mozda ste zaboravili sto ste pisali taj dan pa evo da vas podsjetim :

- ATPL na 449

vratio natrag znatnu količinu znatno ispod 440... čekam niže ako bude samoubojica.

i naravno da nisu krivi takvi kao VI koji svakodnevno ruse cijenu nego je kriv netko drugi pa ih nakon kupnje odma prozivate sto prodaju:

Meni takvi nisu nikad jasni... znači mogao si po 449 sve prodat ali ne ajmo sad silovat bid

A to sto ste vi prodali an 449 a ne na 500 600 kolko ste zazivali da ide dan prije je bilo "OK "

Nema sta karakter ste samo takav :(

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

Edited once, last by emil: Merged a post created by emil into this post. (March 2, 2022 at 5:22 PM).

• ivan0003
    Guest
    • March 2, 2022 at 5:33 PM
    • #2,860
    Quote from barbosa 2.0

au...sigurno će biti danas u vijestima...tko računa na sberbank aktivu 11B i 2% tržišta od prije svega ovoga, bojim se da se gadno preračunao ?(

...mislim da je ovo ipak loš posao za hpb, preuzeli su vruči krumpir i veliki teret da bi se odblokirali računi fortenove i čini mi se da je to uglavnom što će od sberovih klijenata i ostati a i pitanje je što će s tim računima biti kada se jednog dana skulira situacija sa rusijom...bolje da su odmah promjenili ime u HPB pa bi dio klijenata zadržali...vidjeti ćemo u narednih 10etak dana što će od sbera ostati i da li će ovo biti "dobar" posao za hpb ?(

auu težak minus u moju teku za vas Barbosa, vi i ja smo tu na temi jaaako dugo (od bulla BTCa sam pasivan ovdje i danas me ova izvrsna vijest prizvala na temu) i uistinu sam cijenio vaša razmišljanja i stav, ali čovjek se nakon svega vremena zahvali, oprosti, pohvali na dobroj zaradi i već 2 sata kasnije FUD-a ovim postom.. <X

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      414
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice