1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 27, 2022 at 11:08 AM
    • #1,441
    Quote from tiko1

loše vijesti samo dolaze https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktua…tojati-15163346

izgleda da su Rusiju skinuli sa swifta, autovaz u rusiji ukida neke trake za proizvodnju, tvornice u ZG rade smanjenim kapaciteom zbog Revoza, cijena se još dobro drzi

Ruska tvornica ADPL-a će imati dovoljno paladija, a plaćati se može i van SWIFT-a, međutim postoje tu brojni drugi problemi.

Realno ovo je pat situacija i za zapad i za Rusiju, dok ovo stanje traje svi gube. Rusija ima previše plina, nafte, rijetkih metala i minerala bez kojih svijet ne može. Rusija ima 4 puta veći teritorij nego EU, znači to su ogromna prostranstva prirodnih bogatstava, a elektronika o kojoj smo ovisni se ne može proizvoditi u dovoljnim količinama bez Rusije.

Pitanje je tko će prije popustiti, ja bih čak rekao da će zapad prije kleknuti jer su mekani za razliku od Rusa koji su navikli živjeti u brutalnom sovjetskom režimu i mogu bez modernih udobnosti.

Zapadu prijeti ogroman rast cijene energenata, a time i sveopća inflacija, ali i potpuna nestašica krucijalnih komponenti za svu vrstu elektronike. Sad je samo pitanje tko može duže izdržati.

A od ADPL-a neće ništa bolje proći ni veliki VW, Mercedes, ni drugi giganti.

Dao Bog da se svi što prije urazume i sjednu za stolove, jer u ovom ludilu neće baš nitko dobro proći.

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    482
    • February 27, 2022 at 11:32 AM
    • #1,442
    Isporuke za Rusiju blokirane. Mediji: Bit ćemo Venezuela s nuklearnim projektilima
    POSLOVNI svijet počeo se okretati od Rusije i prije uvođenja sankcija zbog invazije na Ukrajinu, a od njezina početka robni tijekovi i lanci neumoljivo pucaju,…
    www.index.hr

"Zaustavljene su i isporuke elektronike i kućanskih aparata u Rusiju, pa su ruskim pogonima za proizvodnju Bosch hladnjaka, bojlera Ariston i niz drugih prijeti gašenje, kao i pogonima za sklapanje automobila koji ovise o uvoznim komponentama i rezervnim dijelovima."

Zvijezda je rođena!

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • February 27, 2022 at 11:56 AM
    • #1,443
    Quote from Zvjezdani

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

"Zaustavljene su i isporuke elektronike i kućanskih aparata u Rusiju, pa su ruskim pogonima za proizvodnju Bosch hladnjaka, bojlera Ariston i niz drugih prijeti gašenje, kao i pogonima za sklapanje automobila koji ovise o uvoznim komponentama i rezervnim dijelovima."

možda je bilo pametno iskoristiti u petak bounce i izaći na 139 kn?

već je u četvrtak testiralo i na kratko probilo 130

ako sljedeći tjedan ponovno testira i probije 130 kn, iduća razina vam je 100

pa tko voli nek' izvoli

(na PODR, isto značajan interes u Rusiji, će se moguće voditi 'borba' na 600 kn, ali tamo su režimski fondovi aktivni na braniku... ovisi o tome jesu li vas 'trpali' dionicama na razinama 640-700 ili su Pivci spremni postaviti svoje naloge niže?)

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • February 27, 2022 at 1:38 PM
    • #1,444

Ja ne bi uspoređiva adp i podravku nikako.Mislim da trenutno je podravka u puno boljoj situaciji, nisu baš puno vezani za Rusiju.Pronaći će novo težište.Hrana je neophodna i na prvom je mijestu, a auto se nemora vozit.Neki dan sam poša kupit novi audi i svoga nudim za zamjenu, kad mi procjenija ispod cjene, odusta sam.Jer na svemu bi tili zaraditi...i na novome i na starome...E sad necu ništa...

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • February 27, 2022 at 2:42 PM
    • #1,445

ovaj interview je presmjesan , očajnicki pokusaj da rukama zaustavis vodu iz napukle brane . Ništa jadnije nisam procitao nepamtim odkad , ruganje sa zdravim razumom

• Vule
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    377
    • February 27, 2022 at 2:44 PM
    • #1,446

odose te tvornice u rusiji u otpis, kazem vam,.. treba pocet mislit koliko firma vrijedi bez njih?

-imam dione ulaz 185kn... nek stoji pa makar propalo, ak se ovo nastavi a cini se da hoce bice vrijedniji pun frizider, rezervar i puska u ormaru nego sve pare svijeta

• Vule
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    377
    • February 27, 2022 at 3:21 PM
    • #1,447
    Quote from Vule

odose te tvornice u rusiji u otpis, kazem vam,.. treba pocet mislit koliko firma vrijedi bez njih?

-imam dione ulaz 185kn... nek stoji pa makar propalo, ak se ovo nastavi a cini se da hoce bice vrijedniji pun frizider, rezervar i puska u ormaru nego sve pare svijeta

izgleda da se ukrajina predaje, onda postoji mogucnost da ne dodje do nacionalizacije tvornica, ali nece sankcije tako samo nestati..

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • February 27, 2022 at 3:39 PM
    • #1,448

Problem je što je Putin psihopata, luđak, oko njega isti luđaci... maloprije je stavija nuklearno oružje u visoku pripravnost.Ako se brzo ne dogovore....možemo se pozdravit.Njega i sve diktatore treba likvidirat ako se želi mir na zemlji...nema druge.Nadam se da će se dogovoriti, nac će se negdi na granici, ali jado putin neće doć, jer se plaši ko moj maltezer...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 27, 2022 at 6:08 PM
    • #1,449
    Quote from Vule

Tvornica neće biti nacionalizirana, ako će Rusi nacionalizirati još više njihovog bogatstva na zapadu može biti nacionalizirano.

Već su dogovoreni pregovori za sutra ujutro, zapad ne može bez ruske energije i rudnog bogatstva, Rusija ne može bez zapada. U začaranom krugu kapitalizma svi ovisimo jedni o drugima i vjerujem da će se ovo uskoro smiriti.

Ovo stanje ne odgovara nikome, a zapad također zna da su brojni Rusi protiv ovog rata, sankcije će se maknuti kako su i postavljene.

Ukrajina i Rusija dogovorili pregovore na bjeloruskoj granici; blizu rijeke Pripjat
    Ukrajinski i ruski dužnosnici sastat će se zbog pregovora na bjeloruskoj granici s Ukrajinom, priopćio je u nedjelju ured predsjednika Volodimira Zelenskija
    www.tportal.hr
  • Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • February 27, 2022 at 8:33 PM
    • #1,450

nema šanse, posljedice sankcija će se osjećati još mjesecima nakon što budu ukinute. Svaka firma koja posluje sa rusima dugo će osjećati posljedice ovoga , adpl je posebno izložena.

• Marsovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    448
    • February 27, 2022 at 10:35 PM
    • #1,451

Mene muči što je Došen, predsjednik uprave, donedavno više puta izjavio da njima situacija sa Ukrajinom neće utjecati na poslovanje jer da sve što proizvedu u Rusiji, tamo i prodaju i da ih više muči nestašica čipova nego Rusija. E sad s obzirom da će u Rusiji faliti svih ostalih dijelova za aute, nema šanse da ADPL to drastično ne sruši poslovanje u Rusiji.

Ovakve izjave nažalost ukazuju na to da je ADPL potpuno nespremna ušla u ovu krizu, a iz krize čipova u ostalim zemljama još nisu niti izašli. Ne vidim da stvari za ADPL idu u dobrom smjeru.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 27, 2022 at 11:12 PM
    • #1,452

Iluzorno je ocekivat ista dobro sama devalvacije rublje i inflacija i jos dodatne sankcije ce udrit u temelje ekonomije koje ce masovno utjecat na potrosnju dobara koji nisu presusno potrebni.

• Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • February 28, 2022 at 8:54 AM
    • #1,453

Uisitinu komično uspoređivati PODR i ADPL.

PODR Rusiju neće ni osjetiti, više bi joj naškodio pad turizma. A da ne pričam o jakoj farmaciji tu.

ADPL ovisi dosta o Rusiji i Rumunjskoj a tamo situacija nije bajno.

Pogotovo sada kada Putin priča kako će zbog SWIFT-a možda nacionalizirati imovinu firmi država koje su bile dio toga.

Rubalj je pao dosta a još postoji mogućnost nacionalizacije... ne znam kako je ADPL i dalje ovako visoko.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 28, 2022 at 9:02 AM
    • #1,454
    Quote from Dr.Kalica

Uisitinu komično uspoređivati PODR i ADPL.

PODR Rusiju neće ni osjetiti, više bi joj naškodio pad turizma. A da ne pričam o jakoj farmaciji tu.

ADPL ovisi dosta o Rusiji i Rumunjskoj a tamo situacija nije bajno.

Pogotovo sada kada Putin priča kako će zbog SWIFT-a možda nacionalizirati imovinu firmi država koje su bile dio toga.

Rubalj je pao dosta a još postoji mogućnost nacionalizacije... ne znam kako je ADPL i dalje ovako visoko.

Zar ruski oligarsi nemaju mnogo više imovine na zapadu ? Ukoliko zapad nacionalizira rusku imovinu puno više će Rusija izgubiti. Gdje sve bogati Rusi imaju rezidencije i spremljene milijarde ?

Trenutno je samo raspolaganje imovinom zamrznuto za ruske oligarhe, ali ništa nije oduzeto.

Zaboravite nacionalizaciju, to se neće dogoditi.

Također vas molim da stavite link gdje je Putin spomenuo nacionalizaciju, ja to nigdje nisam vidio.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • February 28, 2022 at 9:14 AM
    • #1,455

Ja se slažem da u ADPLu situacija nije dobra, ali pripazite, nemojte nasjesti na foru gdje se bogati još više obogate a mi, sitna raja, postanemo još više siromašni svaki put kad se dogode situacije da tržište dosta padne. Po pisanju ovdje ispada da je ADPLu 90% poslovanja u rusiji. Nemojte se zaletjeti i prodati nešto za sitnu lovu a onda kasnije plakati. Situacija nije dobra, i tko zna gdje će cijena ali neće firma propasti, a za godinu ili dvije firma može nastavit poslovati po starom a ovdje se katastrofizira kao da pričamo o DDJH. I sam sam unutra i naravno da mi nije svejedno ali neću ništa dirati. Strpljivo sam godinama skupljao malo po malo i po prihvatljivim cijenama i ne pada mi na pamet sada panično izaći s nekom nulom. Svako nek radi po svome!

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • February 28, 2022 at 9:40 AM
    • #1,456

Ma jasno da je nekima u interesu da cijena padne (doduše, samo do određene razine - ne valja previše) da bi mogli dokupiti dionice. AD Plastik je samo 1/4 izložen u Rusiji, kako je kolega Paulie već spomenuo, i ovo stanje neće trajati zauvijek. Ne bi se dionice mogle prodavati kada ne bi bilo onih koji su ih spremni kupiti. Ovo je ionako dugoročna pozicija.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • February 28, 2022 at 10:07 AM
    • #1,457

izgleda da nevjeruju bajkama Dosanovim previse

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • February 28, 2022 at 10:09 AM
    • #1,458

Oni koji kupuju očito vjeruju..

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • February 28, 2022 at 10:10 AM
    • #1,459

Ako ovako nastavi izgleda ću i ja kupovati.

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • February 28, 2022 at 10:13 AM
    • #1,460

Što se mora nije teško.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 17, 2025 at 10:40 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 17, 2025 at 10:40 AM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 11:37 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. dionicar

May 16, 2025 at 11:37 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 16, 2025 at 7:37 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 16, 2025 at 7:37 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 4:27 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 16, 2025 at 4:27 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 3:45 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      907k
      2.1k
    3. All

May 16, 2025 at 3:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 17, 2025 at 10:40 AM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 16, 2025 at 11:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:45 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

piho May 16, 2025 at 11:03 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 16, 2025 at 10:45 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago