Neke je i majka u mladosti zvala ŽUČ.
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
Neke je i majka u mladosti zvala ŽUČ.
Ja cutim cijelo vrijeme i ne zelim nista reci, javi se tip i nazove me govnom, ja odgovorim, i ja ispadnem ŽUČ. Ajde ok
-
Pa ako budu ovakve vozarine valjda bude neka dividenda mornarima za rum. Mislim da sam vidio da neki veliki brodari već pričaju o tome
Ima kaj novo ovdje?
"Ide dividenda".....I.B. jesi li to ti?
-
Oho...nisam bas upucen u "sveobuhvatnu dobit" ali neke osnove znam...
TPNG je u izvjescu q1 iskazala +30mil kn sveobuhvatne dobiti temeljem tecajnih razlika...i da,dolar je prema HRK aprecirao za oko 5% od sijecnja do kraja ozujka...
Trepere mi ruke i srce dok ovo pisem...jer ocekujem i kod ATPL nesto slicno (+operativnu dobit) i brutalni rast kapitala (kroz sveobuhvatnu dobit)...uf uf...
Kad ce taj petak???
zato su tamo brže bolje počeli drukati na pad, jer ne žele čitati "sitna slova".
-
StatusQuo da ali ponuda je valjda dana prošle godine.. u ožujku.. pa ako je i ove godine u 4. Kvartalu.. nema valjda sad korekcije ako su ponude već dane... Da ne i EBITDa.. negativna.. mislim pa ako su već dane ponude.
Sve te ponude nemaju direktne veze sa izvještajnom Ebitdom jer se Ebitda računa kao interna varijabla koju procjenjuje kupac. Na kraju će nekako morati vrednovati transakciju pa će reci za javnost to je toliko i toliko Ebitda prije jednokratnih stavki ili već čega.
Znaci, Optima sa investicijskog stajališta ima svoju vrijednost, ali sa stajališta uključivanja Optime u neki drugi sustav ima još vecu vrijednost jer se kroz konvergenciju stvara dodatna vrijednost. Čak i pod pretpostavkom da prihodi ne rastu, konvergencija će donijeti koristi kroz uštede. Za tu i takvu logiku i način valuiranja, molim još jednom proučiti: https://www.telekom.com/resource/blob/…ustria-data.pdf
k. ne razumim
-
Pokusao sam pomoci, ali vi znate vise od mene. Tu ne mogu pomoci. Ti mozes napisati da ti stan vrijedi 1,5 mil. Mozes i 6. Netko ga mora kupiti. Siguran sam da ce biti reda za kupnjom. To sto ti nesto revaloriziras vise, jer mislis da je vise, ne znaci da je više. Ali ok. Nema veze.
Ja sam svjedočio brutalnom rušenju dionice ATPL kad je revalorizirala (umanjila) vrijednost imovine u jednom izvješću za cca 750 milja kuna. Kad je napisano da je gubitak 750 milja kuna, lupalo se po bidu ko da nema sutra.
"Nebitna" je vrijednost imovine (stan, auto, zemljište) do trenutka dok ga nemaš namjeru prodat ili stavit pod hipoteku za neki kredit. Al pisat na način kako si ti to napisao, doista puno govori o tebi. Ne čudim se da si u forumskom komfliktu sa mnogima.
Ajme meni. Ovo je strasno. Oni su onda morali otpisati imovinu jer su vozarine padale do bola. Zato je dionica pala. Kao drugo, kazem ti da je jedino u hrvatskoj taj podatak bitan, jer nitko od vas knjigu u zvotu nije procitao. Uf koji sam ja budala. Ln
-
Totalno odmaram od teme. Nikad necu shvatiti neciju zelju da nesto ne nauci novo. Kada sam ucio o dionicama prije 20 godina ja sam citao knjigu dnevno. Sad ljudi koji knjigu u zivotu nisu procitali mene uce pameti. Ajme meni. Ovdje je najstrasnija ekipa koju sam ikad upoznao. Svima lijep pozdrav. Lijepo more i veliku dobit.
-
Totalno odmaram od teme. Nikad necu shvatiti neciju zelju da nesto ne nauci novo. Kada sam ucio o dionicama prije 20 godina ja sam citao knjigu dnevno. Sad ljudi koji knjigu u zivotu nisu procitali mene uce pameti. Ajme meni. Ovdje je najstrasnija ekipa koju sam ikad upoznao. Svima lijep pozdrav. Lijepo more i veliku dobit.
Kolega, uzalud sve te vaše pročitane knjige kada ne znate komunicirati.
-
kak si ti to ljepo zamislil!!?? za 31.12. bude napisan, a za 31.03. ga budemo opet računali odokativnom metodom! nažalost.
Njah.. to revidirano sa stanjem na 31.12.2020. Ima vaznost kao i 2008. Kad se u ovih 4-5 mjeseci sve stubokom promjenilo zestoko
Nikada nisam kuzio tu rijec - stubokom
-
Njah.. to revidirano sa stanjem na 31.12.2020. Ima vaznost kao i 2008. Kad se u ovih 4-5 mjeseci sve stubokom promjenilo zestoko
iz temelja, temeljito, tako da bude gore što je bilo dolje
-
-
Evo imam malo vremena, pa ako zelite da vas nesto naucim onda procitajte.
Znaci revalorizacija imovine ne znaci apsolutno NIŠTA. Ta stavka je jedino u hrvatskoj bitna, jer ljudi ne znaju računovodstvo. ATPL-u je vrijednost imovine i onako bila precjenjena, ali i da povecaju vrijednost imovine, to je potpuno nebitno jer ono ne mjenja novcani tok. To je samo racunovodstveni podatak. Oni tom promjenom nisu zaradili nista. Svaki analiticar, pa tako i ja, vadim sve podatke iz RDiG i bilance koji su samo računovodstvene prirode i nisu iz redovnog poslovanja koje je jedino važno. Primjer; ATPL posluje s gubitkom, ali postavi da je "fiktivno" zaradio jer si je revalorizirao tj. povecao imovinu (sto moze napraviti subjektivno, kao i sto se radilo). Dal bi vama bilo vazno što je iz redovnog poslovanja bio u minusu, il je zapravo u plusu jer je izmislio da mu je imovina povecala vrijednost? Uglavnom, revalorizacija nema nikakve veze s dividendom. Bas nikakve. Ne govorim samo kod rasta imovine, nego i kod pada. To niti jednom analiticaru na svijetu nije vazno. Ne znam, sad je nedavno jedna kompanija imala otpis imovine preko 20 milijardi dolara, a cijena dionici porasla. Malo potrazite. Cekajt da vidim koji jebrodar najvise smanjio vrijednost imovine, pa to nije pomaklo cijenu nit 1%. Evo GNK je imao otpis imovine od preko 200 mil$, a dionica porasla 70%. Dakle, zaboravite revalorizaciju
2. Ostala sveobuhvatna dobit znaci da je dolar porastao ili pao, ali ga oni ne mjenjaju jer im treba za daljnje poslovanje. Kuzite, oni dosta toga placaju dolarom, i ako je dolar narastao oni napisu da su u plusu s njim, ali samo racunovodstvenom, jer ce ga dalje koristiti. Npr. platiti kredit u dolaru.
Mislim, sve to mozete potraziti. Zelim pomoci ako nekoga zanima sta sta znaci. Morate nauciti sta je racunovodstvo i kako se ono vodi. Primjer vam je npr. IGH. Oni kazu da su vratili preko 200 mil kuna. To je potpuna laz. Njima su otpisale banke toliko, i oni racunovodstveno to nekako moraju uvesti. Kazem, racunovodstvo je varljivo, i tko ga ne kuzi se opece.
Ovo sta vam pisem nema veze sta ce biti s ATPL-om ili imovinom ili dobiti ili icime. nego vidim da ne kuzite pojmove pa da pokusam pomoci. Iako mi se cini da cu opet ispasti druker. Ali ok
Jos cu vam dati jedan primjer racunovodstva. Znaci radio sam analizu solaraca. Firma ima konvertibilne obveznice za dionice. Kako cijena dionici raste, tako su te obveznice zapravo sve skuplje. Solarci rasli kao ludi, a firma iz kvartala u kvartal pise da ima gubitke preko 100 mil$. Kad izvadis to firma je u plusu, jer se samo konvertibilne obveznice tako moraju voditi, ali ako se one promjene za dionice nista se strasno nece dogoditi
Čekaj i ti si ozbiljno neki analitičar??? I vrijednost imovine ti nije bitna? Vrijednost imovine za koju plaćas kredit??? Svasta, nemoj se dalje blamirati
-
Okrenuto naglavačke... 🙂
-
https://www.kontekst.io/hrvatski/stubokom
Ako nekog zanima rijec stubokom
-
Evo imam malo vremena, pa ako zelite da vas nesto naucim onda procitajte.
Znaci revalorizacija imovine ne znaci apsolutno NIŠTA. Ta stavka je jedino u hrvatskoj bitna, jer ljudi ne znaju računovodstvo. ATPL-u je vrijednost imovine i onako bila precjenjena, ali i da povecaju vrijednost imovine, to je potpuno nebitno jer ono ne mjenja novcani tok. To je samo racunovodstveni podatak. Oni tom promjenom nisu zaradili nista. Svaki analiticar, pa tako i ja, vadim sve podatke iz RDiG i bilance koji su samo računovodstvene prirode i nisu iz redovnog poslovanja koje je jedino važno. Primjer; ATPL posluje s gubitkom, ali postavi da je "fiktivno" zaradio jer si je revalorizirao tj. povecao imovinu (sto moze napraviti subjektivno, kao i sto se radilo). Dal bi vama bilo vazno što je iz redovnog poslovanja bio u minusu, il je zapravo u plusu jer je izmislio da mu je imovina povecala vrijednost? Uglavnom, revalorizacija nema nikakve veze s dividendom. Bas nikakve. Ne govorim samo kod rasta imovine, nego i kod pada. To niti jednom analiticaru na svijetu nije vazno. Ne znam, sad je nedavno jedna kompanija imala otpis imovine preko 20 milijardi dolara, a cijena dionici porasla. Malo potrazite. Cekajt da vidim koji jebrodar najvise smanjio vrijednost imovine, pa to nije pomaklo cijenu nit 1%. Evo GNK je imao otpis imovine od preko 200 mil$, a dionica porasla 70%. Dakle, zaboravite revalorizaciju
2. Ostala sveobuhvatna dobit znaci da je dolar porastao ili pao, ali ga oni ne mjenjaju jer im treba za daljnje poslovanje. Kuzite, oni dosta toga placaju dolarom, i ako je dolar narastao oni napisu da su u plusu s njim, ali samo racunovodstvenom, jer ce ga dalje koristiti. Npr. platiti kredit u dolaru.
Mislim, sve to mozete potraziti. Zelim pomoci ako nekoga zanima sta sta znaci. Morate nauciti sta je racunovodstvo i kako se ono vodi. Primjer vam je npr. IGH. Oni kazu da su vratili preko 200 mil kuna. To je potpuna laz. Njima su otpisale banke toliko, i oni racunovodstveno to nekako moraju uvesti. Kazem, racunovodstvo je varljivo, i tko ga ne kuzi se opece.
Ovo sta vam pisem nema veze sta ce biti s ATPL-om ili imovinom ili dobiti ili icime. nego vidim da ne kuzite pojmove pa da pokusam pomoci. Iako mi se cini da cu opet ispasti druker. Ali ok
Jos cu vam dati jedan primjer racunovodstva. Znaci radio sam analizu solaraca. Firma ima konvertibilne obveznice za dionice. Kako cijena dionici raste, tako su te obveznice zapravo sve skuplje. Solarci rasli kao ludi, a firma iz kvartala u kvartal pise da ima gubitke preko 100 mil$. Kad izvadis to firma je u plusu, jer se samo konvertibilne obveznice tako moraju voditi, ali ako se one promjene za dionice nista se strasno nece dogoditi
Čekaj i ti si ozbiljno neki analitičar??? I vrijednost imovine ti nije bitna? Vrijednost imovine za koju plaćas kredit??? Svasta, nemoj se dalje blamirati
Ni ja ne vjerujem da je on analitičar...
-
https://www.kontekst.io/hrvatski/stubokom
Ako nekog zanima rijec stubokom
Ma znam sta znaci, ali cudno mi nekako zvuci, a jos cudnije kada ju vidim napisanu. Nekada ju i sam namjerno koristim iz zezancije kada hocu zvucati pametno
-
Dajte da probam objasniti, jer vidim da niste bas inteligentni, pa vam treba nacrtati. Naravno da je rast vrijednosti imovine vazna. Ali kad on revalorizira imovinu i prikaze to kao dobit, on to nije prodao niti zaradio. On je racunovodstveno napisao da je zaradio lovu iako mu nitko nista za to nije ponudio. Dobit je IMAGINARNA. Dobit nije stvarna dok ne proda. Kad proda, i ako zaradi, onda se to racuna. Mozda mu sljedece godine brod potone. Jel vasi mozgovi to mogu shvatiti?
-
Stavljam Thanks zato jer ste konacno priznali da porast vrijednosti imovine ima nekog znacaja. Za sve ostalo bih najradije rekao da je cisti spam. Pa makar se vi smatrali velikim analiticarem.
-
Ajme kakvi ste........
Alias nema loše namjere
I uistinu, što znači revalorizacija vrijednosti imovine, mada ni o tome nemam pojma....... sve dok tu veću vrijednost ne udijele i meni kroz dividendu.
Što sam dulje na burzi sve mi je čudniji taj pojam dioničarstva. Sve se svede na najveći magarac i najbrži prst. Osim velikih papira sa redovnom dividendom. Ili papira koji ide u preuzimanje, pa imamo dugouška negdje drugdje
Ajde ne navaliti ni na koga.
Mir !
imam ja jednoga koji sve te stvari ima u malom prstu i to nožnom, ali nećete vi mene slušati, a nisam od neke volje natezati se na forumu s velikim znalcima
-
ovdje se samo ceka da zakon bude izglasan u saboru i adio đaci. Cjena se održava u kanalu od 6.2 do 6.6 kn , zašto neznam , al to je očito. Kažem, da se proda i po euro što je neka sweet spot cijena, i to je bolje nego da se ovo odugovlačenje nastavi , puno love leži u optimi koja bi se prelila kao val na naplaćeni zse market .
Da da sigurno ce se prilit u zse.... daj molim te .. ova baretina s volumenom kao neka pijaca u maniem gradu nece vise lipe viditi od mene ...
-
distribucija pješadije na 260, topnička podrška na 270...nije vrijeme za heroje, jer jutro je pametnije od večeri.
U boj u boj za narod svoj
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k