1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • April 28, 2021 at 5:15 PM
    • #1,461

Neke je i majka u mladosti zvala ŽUČ.

• alias
    Guest
    • April 28, 2021 at 5:20 PM
    • #1,462
    Quote from KicanCRO

Neke je i majka u mladosti zvala ŽUČ.

Ja cutim cijelo vrijeme i ne zelim nista reci, javi se tip i nazove me govnom, ja odgovorim, i ja ispadnem ŽUČ. Ajde ok

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 28, 2021 at 5:53 PM
    • #1,463
    Quote from JoSko111
    Quote from JoSko111

Pa ako budu ovakve vozarine valjda bude neka dividenda mornarima za rum. Mislim da sam vidio da neki veliki brodari već pričaju o tome

Ima kaj novo ovdje?

"Ide dividenda".....I.B. jesi li to ti?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 28, 2021 at 6:53 PM
    • #1,464
    Quote from Parica

Oho...nisam bas upucen u "sveobuhvatnu dobit" ali neke osnove znam...

TPNG je u izvjescu q1 iskazala +30mil kn sveobuhvatne dobiti temeljem tecajnih razlika...i da,dolar je prema HRK aprecirao za oko 5% od sijecnja do kraja ozujka...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Trepere mi ruke i srce dok ovo pisem...jer ocekujem i kod ATPL nesto slicno (+operativnu dobit) i brutalni rast kapitala (kroz sveobuhvatnu dobit)...uf uf...

Kad ce taj petak???

zato su tamo brže bolje počeli drukati na pad, jer ne žele čitati "sitna slova".

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • April 28, 2021 at 7:45 PM
    • #1,465
    Quote from Flight
    Quote from dionicar

StatusQuo da ali ponuda je valjda dana prošle godine.. u ožujku.. pa ako je i ove godine u 4. Kvartalu.. nema valjda sad korekcije ako su ponude već dane... Da ne i EBITDa.. negativna.. mislim pa ako su već dane ponude.

Sve te ponude nemaju direktne veze sa izvještajnom Ebitdom jer se Ebitda računa kao interna varijabla koju procjenjuje kupac. Na kraju će nekako morati vrednovati transakciju pa će reci za javnost to je toliko i toliko Ebitda prije jednokratnih stavki ili već čega.

Znaci, Optima sa investicijskog stajališta ima svoju vrijednost, ali sa stajališta uključivanja Optime u neki drugi sustav ima još vecu vrijednost jer se kroz konvergenciju stvara dodatna vrijednost. Čak i pod pretpostavkom da prihodi ne rastu, konvergencija će donijeti koristi kroz uštede. Za tu i takvu logiku i način valuiranja, molim još jednom proučiti: https://www.telekom.com/resource/blob/…ustria-data.pdf

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

k. ne razumim

• alias
    Guest
    • April 28, 2021 at 9:54 PM
    • #1,466

Pokusao sam pomoci, ali vi znate vise od mene. Tu ne mogu pomoci. Ti mozes napisati da ti stan vrijedi 1,5 mil. Mozes i 6. Netko ga mora kupiti. Siguran sam da ce biti reda za kupnjom. To sto ti nesto revaloriziras vise, jer mislis da je vise, ne znaci da je više. Ali ok. Nema veze.

Quote from maratonac

Ja sam svjedočio brutalnom rušenju dionice ATPL kad je revalorizirala (umanjila) vrijednost imovine u jednom izvješću za cca 750 milja kuna. Kad je napisano da je gubitak 750 milja kuna, lupalo se po bidu ko da nema sutra.

"Nebitna" je vrijednost imovine (stan, auto, zemljište) do trenutka dok ga nemaš namjeru prodat ili stavit pod hipoteku za neki kredit. Al pisat na način kako si ti to napisao, doista puno govori o tebi. Ne čudim se da si u forumskom komfliktu sa mnogima.

Ajme meni. Ovo je strasno. Oni su onda morali otpisati imovinu jer su vozarine padale do bola. Zato je dionica pala. Kao drugo, kazem ti da je jedino u hrvatskoj taj podatak bitan, jer nitko od vas knjigu u zvotu nije procitao. Uf koji sam ja budala. Ln

Edited once, last by alias: Merged a post created by alias into this post. (April 28, 2021 at 9:56 PM).

• alias
    Guest
    • April 28, 2021 at 10:08 PM
    • #1,467

Totalno odmaram od teme. Nikad necu shvatiti neciju zelju da nesto ne nauci novo. Kada sam ucio o dionicama prije 20 godina ja sam citao knjigu dnevno. Sad ljudi koji knjigu u zivotu nisu procitali mene uce pameti. Ajme meni. Ovdje je najstrasnija ekipa koju sam ikad upoznao. Svima lijep pozdrav. Lijepo more i veliku dobit.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 10:10 PM
    • #1,468
    Quote from alias

Totalno odmaram od teme. Nikad necu shvatiti neciju zelju da nesto ne nauci novo. Kada sam ucio o dionicama prije 20 godina ja sam citao knjigu dnevno. Sad ljudi koji knjigu u zivotu nisu procitali mene uce pameti. Ajme meni. Ovdje je najstrasnija ekipa koju sam ikad upoznao. Svima lijep pozdrav. Lijepo more i veliku dobit.

Kolega, uzalud sve te vaše pročitane knjige kada ne znate komunicirati.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 28, 2021 at 10:17 PM
    • #1,469
    Quote from D_artagnan
    Quote from tollway

kak si ti to ljepo zamislil!!?? za 31.12. bude napisan, a za 31.03. ga budemo opet računali odokativnom metodom! nažalost.

Njah.. to revidirano sa stanjem na 31.12.2020. Ima vaznost kao i 2008. Kad se u ovih 4-5 mjeseci sve stubokom promjenilo zestoko

Nikada nisam kuzio tu rijec - stubokom :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 28, 2021 at 10:22 PM
    • #1,470
    Quote from mitkko
    Quote from D_artagnan

Njah.. to revidirano sa stanjem na 31.12.2020. Ima vaznost kao i 2008. Kad se u ovih 4-5 mjeseci sve stubokom promjenilo zestoko

iz temelja, temeljito, tako da bude gore što je bilo dolje

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 28, 2021 at 10:22 PM
    • #1,471
    Quote from alias

Evo imam malo vremena, pa ako zelite da vas nesto naucim onda procitajte.

Znaci revalorizacija imovine ne znaci apsolutno NIŠTA. Ta stavka je jedino u hrvatskoj bitna, jer ljudi ne znaju računovodstvo. ATPL-u je vrijednost imovine i onako bila precjenjena, ali i da povecaju vrijednost imovine, to je potpuno nebitno jer ono ne mjenja novcani tok. To je samo racunovodstveni podatak. Oni tom promjenom nisu zaradili nista. Svaki analiticar, pa tako i ja, vadim sve podatke iz RDiG i bilance koji su samo računovodstvene prirode i nisu iz redovnog poslovanja koje je jedino važno. Primjer; ATPL posluje s gubitkom, ali postavi da je "fiktivno" zaradio jer si je revalorizirao tj. povecao imovinu (sto moze napraviti subjektivno, kao i sto se radilo). Dal bi vama bilo vazno što je iz redovnog poslovanja bio u minusu, il je zapravo u plusu jer je izmislio da mu je imovina povecala vrijednost? Uglavnom, revalorizacija nema nikakve veze s dividendom. Bas nikakve. Ne govorim samo kod rasta imovine, nego i kod pada. To niti jednom analiticaru na svijetu nije vazno. Ne znam, sad je nedavno jedna kompanija imala otpis imovine preko 20 milijardi dolara, a cijena dionici porasla. Malo potrazite. Cekajt da vidim koji jebrodar najvise smanjio vrijednost imovine, pa to nije pomaklo cijenu nit 1%. Evo GNK je imao otpis imovine od preko 200 mil$, a dionica porasla 70%. Dakle, zaboravite revalorizaciju

2. Ostala sveobuhvatna dobit znaci da je dolar porastao ili pao, ali ga oni ne mjenjaju jer im treba za daljnje poslovanje. Kuzite, oni dosta toga placaju dolarom, i ako je dolar narastao oni napisu da su u plusu s njim, ali samo racunovodstvenom, jer ce ga dalje koristiti. Npr. platiti kredit u dolaru.

Mislim, sve to mozete potraziti. Zelim pomoci ako nekoga zanima sta sta znaci. Morate nauciti sta je racunovodstvo i kako se ono vodi. Primjer vam je npr. IGH. Oni kazu da su vratili preko 200 mil kuna. To je potpuna laz. Njima su otpisale banke toliko, i oni racunovodstveno to nekako moraju uvesti. Kazem, racunovodstvo je varljivo, i tko ga ne kuzi se opece.

Ovo sta vam pisem nema veze sta ce biti s ATPL-om ili imovinom ili dobiti ili icime. nego vidim da ne kuzite pojmove pa da pokusam pomoci. Iako mi se cini da cu opet ispasti druker. Ali ok

Jos cu vam dati jedan primjer racunovodstva. Znaci radio sam analizu solaraca. Firma ima konvertibilne obveznice za dionice. Kako cijena dionici raste, tako su te obveznice zapravo sve skuplje. Solarci rasli kao ludi, a firma iz kvartala u kvartal pise da ima gubitke preko 100 mil$. Kad izvadis to firma je u plusu, jer se samo konvertibilne obveznice tako moraju voditi, ali ako se one promjene za dionice nista se strasno nece dogoditi

Display More

Čekaj i ti si ozbiljno neki analitičar??? I vrijednost imovine ti nije bitna? Vrijednost imovine za koju plaćas kredit??? Svasta, nemoj se dalje blamirati

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 10:25 PM
    • #1,472
    Quote from mitkko
    Quote from D_artagnan

Okrenuto naglavačke... 🙂

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 28, 2021 at 10:31 PM
    • #1,473

https://www.kontekst.io/hrvatski/stubokom

Ako nekog zanima rijec stubokom :)

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • April 28, 2021 at 10:38 PM
    • #1,474
    Quote from D_artagnan
    Quote from alias

Evo imam malo vremena, pa ako zelite da vas nesto naucim onda procitajte.

Znaci revalorizacija imovine ne znaci apsolutno NIŠTA. Ta stavka je jedino u hrvatskoj bitna, jer ljudi ne znaju računovodstvo. ATPL-u je vrijednost imovine i onako bila precjenjena, ali i da povecaju vrijednost imovine, to je potpuno nebitno jer ono ne mjenja novcani tok. To je samo racunovodstveni podatak. Oni tom promjenom nisu zaradili nista. Svaki analiticar, pa tako i ja, vadim sve podatke iz RDiG i bilance koji su samo računovodstvene prirode i nisu iz redovnog poslovanja koje je jedino važno. Primjer; ATPL posluje s gubitkom, ali postavi da je "fiktivno" zaradio jer si je revalorizirao tj. povecao imovinu (sto moze napraviti subjektivno, kao i sto se radilo). Dal bi vama bilo vazno što je iz redovnog poslovanja bio u minusu, il je zapravo u plusu jer je izmislio da mu je imovina povecala vrijednost? Uglavnom, revalorizacija nema nikakve veze s dividendom. Bas nikakve. Ne govorim samo kod rasta imovine, nego i kod pada. To niti jednom analiticaru na svijetu nije vazno. Ne znam, sad je nedavno jedna kompanija imala otpis imovine preko 20 milijardi dolara, a cijena dionici porasla. Malo potrazite. Cekajt da vidim koji jebrodar najvise smanjio vrijednost imovine, pa to nije pomaklo cijenu nit 1%. Evo GNK je imao otpis imovine od preko 200 mil$, a dionica porasla 70%. Dakle, zaboravite revalorizaciju

2. Ostala sveobuhvatna dobit znaci da je dolar porastao ili pao, ali ga oni ne mjenjaju jer im treba za daljnje poslovanje. Kuzite, oni dosta toga placaju dolarom, i ako je dolar narastao oni napisu da su u plusu s njim, ali samo racunovodstvenom, jer ce ga dalje koristiti. Npr. platiti kredit u dolaru.

Mislim, sve to mozete potraziti. Zelim pomoci ako nekoga zanima sta sta znaci. Morate nauciti sta je racunovodstvo i kako se ono vodi. Primjer vam je npr. IGH. Oni kazu da su vratili preko 200 mil kuna. To je potpuna laz. Njima su otpisale banke toliko, i oni racunovodstveno to nekako moraju uvesti. Kazem, racunovodstvo je varljivo, i tko ga ne kuzi se opece.

Ovo sta vam pisem nema veze sta ce biti s ATPL-om ili imovinom ili dobiti ili icime. nego vidim da ne kuzite pojmove pa da pokusam pomoci. Iako mi se cini da cu opet ispasti druker. Ali ok

Jos cu vam dati jedan primjer racunovodstva. Znaci radio sam analizu solaraca. Firma ima konvertibilne obveznice za dionice. Kako cijena dionici raste, tako su te obveznice zapravo sve skuplje. Solarci rasli kao ludi, a firma iz kvartala u kvartal pise da ima gubitke preko 100 mil$. Kad izvadis to firma je u plusu, jer se samo konvertibilne obveznice tako moraju voditi, ali ako se one promjene za dionice nista se strasno nece dogoditi

Display More

Čekaj i ti si ozbiljno neki analitičar??? I vrijednost imovine ti nije bitna? Vrijednost imovine za koju plaćas kredit??? Svasta, nemoj se dalje blamirati

Display More

Ni ja ne vjerujem da je on analitičar...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 28, 2021 at 10:38 PM
    • #1,475
    Quote from havi

https://www.kontekst.io/hrvatski/stubokom

Ako nekog zanima rijec stubokom :)

Ma znam sta znaci, ali cudno mi nekako zvuci, a jos cudnije kada ju vidim napisanu. Nekada ju i sam namjerno koristim iz zezancije kada hocu zvucati pametno :S

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• alias
    Guest
    • April 28, 2021 at 10:46 PM
    • #1,476

Dajte da probam objasniti, jer vidim da niste bas inteligentni, pa vam treba nacrtati. Naravno da je rast vrijednosti imovine vazna. Ali kad on revalorizira imovinu i prikaze to kao dobit, on to nije prodao niti zaradio. On je racunovodstveno napisao da je zaradio lovu iako mu nitko nista za to nije ponudio. Dobit je IMAGINARNA. Dobit nije stvarna dok ne proda. Kad proda, i ako zaradi, onda se to racuna. Mozda mu sljedece godine brod potone. Jel vasi mozgovi to mogu shvatiti?

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • April 28, 2021 at 10:56 PM
    • #1,477

Stavljam Thanks zato jer ste konacno priznali da porast vrijednosti imovine ima nekog znacaja. Za sve ostalo bih najradije rekao da je cisti spam. Pa makar se vi smatrali velikim analiticarem.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 28, 2021 at 11:32 PM
    • #1,478
    Quote from zlocesti

Ajme kakvi ste........

Alias nema loše namjere

I uistinu, što znači revalorizacija vrijednosti imovine, mada ni o tome nemam pojma....... sve dok tu veću vrijednost ne udijele i meni kroz dividendu.

Što sam dulje na burzi sve mi je čudniji taj pojam dioničarstva. Sve se svede na najveći magarac i najbrži prst. Osim velikih papira sa redovnom dividendom. Ili papira koji ide u preuzimanje, pa imamo dugouška negdje drugdje :S

Ajde ne navaliti ni na koga.

Mir !

Display More

imam ja jednoga koji sve te stvari ima u malom prstu i to nožnom, ali nećete vi mene slušati, a nisam od neke volje natezati se na forumu s velikim znalcima

• Nemanpojma
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • April 29, 2021 at 8:22 AM
    • #1,479
    Quote from Mrcash

ovdje se samo ceka da zakon bude izglasan u saboru i adio đaci. Cjena se održava u kanalu od 6.2 do 6.6 kn , zašto neznam , al to je očito. Kažem, da se proda i po euro što je neka sweet spot cijena, i to je bolje nego da se ovo odugovlačenje nastavi , puno love leži u optimi koja bi se prelila kao val na naplaćeni zse market .

Da da sigurno ce se prilit u zse.... daj molim te .. ova baretina s volumenom kao neka pijaca u maniem gradu nece vise lipe viditi od mene ...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 29, 2021 at 3:42 PM
    • #1,480
    Quote from bubimir

distribucija pješadije na 260, topnička podrška na 270...nije vrijeme za heroje, jer jutro je pametnije od večeri.

U boj u boj za narod svoj :)

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice