Ovo je sigurno jedno od najiščekivanijih izvješća ove godine i ugodno bi me iznenadili da ga pošalju npr. sutra ujutro u 8h, a ne u petak popodne poslije 16h, kao uvijek do sada
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Tajming je sve. Prosli put je isto bio s nekom svrhom, ali se desilo Brumadinho disaster. I ocekivanja se nisu ostvarila.
Sad pak imamo ove vozarine, jak porast vrijednosti brodova.
Nema sanse da je bez veze. Bar po meni.
Jer cemu...?
-
Parica...i ja razmišljam u tom smjeru.
Zbog toga su možda prolongirali revidirano izvješće za prošlu godinu.
U tom slučaju imamo predujam dividende u 7/2021.
Ako ne, onda čekamo 7/2022.
Dakle, revalorizacija imovine.
Povećanje iste ide u prihod do visine prethodno priznatih rashoda od umanjenja te iste imovine. A umanjenje smo imali.
Dakle, imamo dobit po tome.
Ako imamo dobit u prošloj godini imamo preduvjet za predujam.
Tko zna, igrači su to. :-))
I baš sad odluka o dividendi/predujmu.
Luda dionica.
Jedno je revalorizacija imovine, a drugo su tecajne razlike imovine iz sveobuhvatne dobiti
-
Koliko milja više može biti samo od revalorizacije imovine? Dosta je rasla vrijednost brodova. Procjena.
vrlo teško pitanje! meni su zadnji dostupni podaci i brojke o NAV-u u najmanju ruku čudni! nisam neki znalac, ali mi prilično previsoki. vidjeti ćemo u konsolidiranom pravu sliku!
-
Ja vam kazem samo jedno: cemu mijenjati s 33 na 40%, cemu ici u promjenu politike, ako je na prazno? I to pazite tajming!
Zato se to i zove politika, a politika je u 99% slučajeva mlaćenje prazne slame.
Kolega lapad je lijepo sve napisao na poslovnom, pa prenosim. Nadam se da
je to ok, jer ne znam da li kolega lapad čita ovaj forum.
"Ne može biti dividende iz prethodne poslovne godine koja ima nerevidirani gubitak od 53 mil kn.
Ovaj pravilnik o isplati dividende je GORI od prethodnog iz 2017/18.
Zato jer ima puno uvjeta koji se moraju ispuniti a prethodni pravilnik nije imao NIKAKVE uvjete."
-
Ja vam kazem samo jedno: cemu mijenjati s 33 na 40%, cemu ici u promjenu politike, ako je na prazno? I to pazite tajming!
Zato se to i zove politika, a politika je u 99% slučajeva mlaćenje prazne slame
Mislite kolega?
Svi preduvjeti iz odluke su Vam ispunjeni ako slučajno naprave ono što sam napisao. A zašto su odgađali revidirano do petka i baš jučer donijeli odluku o predujmu/dividendi.
I. B. naplaćuje!
Što će biti u izvješću to ne znamo, ali sve je moguće. Samo komentiramo.
Ako ste prodali dionicu i lijepo zaradili nema potrebe žaliti za oportunitetnim gubitkom. On je nebitan.
-
Zivi bili pa vidjeli.
Ali jedno je sigurno: u slucajnosti ne vjerujem.
Samo ostaje da vidimo o cemu se radi.
-
tiziane
pobogu, pa od kada je to OP trošak/gubitak nebitan!!!????
-
Zato se to i zove politika, a politika je u 99% slučajeva mlaćenje prazne slame
Mislite kolega?
Svi preduvjeti iz odluke su Vam ispunjeni ako slučajno naprave ono što sam napisao. A zašto su odgađali revidirano do petka i baš jučer donijeli odluku o predujmu/dividendi.
I. B. naplaćuje!
Što će biti u izvješću to ne znamo, ali sve je moguće. Samo komentiramo.
Ako ste prodali dionicu i lijepo zaradili nema potrebe žaliti za oportunitetnim gubitkom. On je nebitan.
Rekao sam, neka objave oba izvjesca veceras ili sutra ujutro prije trgovanja da znamo o cemu pricamo, a ovako je to samo jos jedan spin. Ako su rezultati tako dobri kako vecina ovdje pretpostavlja (20 - 30 mil.kn dobiti za Q1) nece mi biti problem prvi udariti po asku sutra ujutro, ali zelim prvo znati na cemu sam sa revidiranim godisnjim izvjescem i izvjescem za Q1.
-
Zato se to i zove politika, a politika je u 99% slučajeva mlaćenje prazne slame.
Kolega lapad je lijepo sve napisao na poslovnom, pa prenosim. Nadam se da
je to ok, jer ne znam da li kolega lapad čita ovaj forum.
"Ne može biti dividende iz prethodne poslovne godine koja ima nerevidirani gubitak od 53 mil kn.
Ovaj pravilnik o isplati dividende je GORI od prethodnog iz 2017/18.
Zato jer ima puno uvjeta koji se moraju ispuniti a prethodni pravilnik nije imao NIKAKVE uvjete."
Pa ne isplaćuju dividendu iz prošle godine.
Taj tvoj Lapad otkako je prodao ima neku čudnu misiju pisanja.
Poznajem ja malo bolje Lapad od njega.
Ova moja pretpostavka je ok, morate priznati.
Možda i bude samo pretpostavka :-))
-
-
kol.BudFox vrlo objektivno komentira aktualnu temu oko eventualne dividende, bilo je svega prijašnjih godina i prodaje nekretnina i brodova i gubitaka i iako je činjenica da su vozarine nešto više nego prijašnjih godina a samim time i očekivanja većih prihoda, marži i profitabilnosti, sumnjam da bi se već ove godine a kamo li tek u prvom kvartalu mogao dogoditi takav preokret u poslovanju da bi se 2022 isplatila makar i simbolična dividenda...
što se 2021. tiče, uz sve revalorizacije imovine i moguće pozitivne tečajne razlike i cijene goriva, prošla, 2020. je završila sa 53M gubitaka a dividenda se inaće isplačuje iz dobiti prethodnog obračunskog razdoblja a ne iz tekućega, stoga, očekivati dividendu iz 2020.god koja je završila sa prenesenim gubitkom je stvarno ne ozbiljno i ne objektivno očekivati...možda za 3-4 godine ako se dobri tredovi nastave i poslovanje konsolidira...
-
Može li se NAV korigirati u revediniranom izvješću sa stanjem na dan 31.12.2020. a da, se uzme u obzir značajno povećanje vrijednosti brodova koja se dogodila tijekom ova 4 mjeseca 2021.?
-
BudFox
Ovdje se investira na nevidjeno.
Jednom kad je CnB tad se prodaje.
Eh, da, sad sam se sjetio... Revidirano je bilo odgodjeno... DVAPUT??!?
SLUCAJNO??
U Hrvatskoj?!?!
-
tiziane
pobogu, pa od kada je to OP trošak/gubitak nebitan!!!????
Meni je nebitan. :-))
Ovima koji su prodali je možda bitan ali oni mi nisu bitni.
-
Može li se NAV korigirati u revediniranom izvješću sa stanjem na dan 31.12.2020. a da, se uzme u obzir značajno povećanje vrijednosti brodova koja se dogodila tijekom ova 4 mjeseca 2021.?
kak si ti to ljepo zamislil!!?? za 31.12. bude napisan, a za 31.03. ga budemo opet računali odokativnom metodom! nažalost.
-
BudFox
SLUCAJNO??
U Hrvatskoj?!?!
Dragi kolega, malo sam duze u ovoj dionici (>10G), pa sam se stvarno nagledao svega, ali slazem se, da sada vjerujem samo CnB-u, pa makar malo izgubio putem.
Razmislite zasto bi revidirano bilo dvaput odgodjeno i bas ga sada objavljuju zajedno sa izvjescem za Q1, kada su vozarine pocele rasti?
Nazalost, zivimo u Hrvatskoj, gdje transparentnost nije jaca strana, vec kako prevariti svog susjeda, kolegu ulagatelja ili trece, sto je zalosno, ali je tako kako je, jer nas je malo i plitko je trziste.
P.S. Malo se izgubilo putem, ali VI ste jedini jos proslo ljeto predvidjeli ovaj rast vozarina, pa vam skidam kapu na tome. Respect! Ali trebalo je izdrzati proslu godinu koja je bila luda.
-
Ne ulazim u to dal ce bit dividenda ili ne.
Ne ulazim u to dal ce bit 5 ili 35 milja dobiti.
Ne razumijem nekoga tko kad je u dionici pise hvalospjeve a kad proda onda odmah drvlje i kamenje.
Takve nebi nikad volio srest u rl.
Dno dna, majku bi prodali za komad kruha.
-
Ne ulazim u to dal ce bit dividenda ili ne.
Ne ulazim u to dal ce bit 5 ili 35 milja dobiti.
Ne razumijem nekoga tko kad je u dionici pise hvalospjeve a kad proda onda odmah drvlje i kamenje.
Takve nebi nikad volio srest u rl.
Dno dna, majku bi prodali za komad kruha.
Nisam ni ja to nikad razumio.
A gle nisam nikad razumio ni zavist ni hrvatski jal pa neću nikad ni ovo.
Malo jadno, da...
-
BudFox
SLUCAJNO??
U Hrvatskoj?!?!
Dragi kolega, malo sam duze u ovoj dionici (>10G), pa sam se stvarno nagledao svega, ali slazem se, da sada vjerujem samo CnB-u, pa makar malo izgubio putem.
Razmislite zasto bi revidirano bilo dvaput odgodjeno i bas ga sada objavljuju zajedno sa izvjescem za Q1, kada su vozarine pocele rasti?
Nazalost, zivimo u Hrvatskoj, gdje transparentnost nije jaca strana, vec kako prevariti svog susjeda, kolegu ulagatelja ili trece, sto je zalosno, ali je tako kako je, jer nas je malo i plitko je trziste.
P.S. Malo se izgubilo putem, ali VI ste jedini jos proslo ljeto predvidjeli ovaj rast vozarina, pa vam skidam kapu na tome. Respect! Ali trebalo je izdrzati proslu godinu koja je bila luda.
Pa do kada su zakonski rokovi za objavu revidiranog izvješća?
I jesu li probijeni ti rokovi?
-
smiješno je kako neki ovdje pokušavaju od ove smiješne obavijesti isčitati nešto za što nema nikakvog temelja a odnosi se na nekakve dividende. Ista takva obavijest bila vam je pred 2 godine i naravno da od toga nema ništa https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3VJZMvQMw__.pdf
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner