Ne znam što je sa ovim HPB-om, još za ne falit imamo desetine izjava zadnjih tjedana čelnih ljudi ECB kako kamatne stope do lipnja se ne diraju...još imamo i Jemen koji će dodatno razbuktat inflaciju na europskom kontinentu
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Polako kolega, skupljajte jeftino dok se može. Na burzi sve dođe na svoje. Nešto prije, nešto kasnije.
Zanimljivo da banke ponovno dižu naknade od početka godine.
Bankari opet dižu naknade, poskupljuju i novčani transferi preko popularnih aplikacija - Novi listErste banka od 1. veljače povećava dio svojih naknada u poslovanju s građanima, izvijestili su iz te banke odgovarajući na naš upit. Dodaju da to čine »u…www.novilist.hr -
Kao što kažu kolege, HPB zaostaje malo za cijenom svojih konkurenata na burzi.
Baš me zanima sa kojom cijenom će dočekati izvješće, trebao bi odraditi.
-
Kao vlasnik malo dionica bankara, super mi je da su zarade takve.
Ali kao korisnik bankarskih usluga mi je bolesno da se dižu stalno naknade jer je kao "inflacija", "troškovi poslovanja", a to naprosto nije istina što se vidi iz tih zarada koje su žestoke.
Banke su u prošlom vremenu profitirale više on onih za koje je uveden onaj smiješni porez za 2022. na kao extradobit. -
"Malo zaostaje" je veliki eufemizam. Npr., ZABA je po svim metrikama ugrubo duplo skuplja. Vjerojatno većina samo baci oko na TTM P/E pa vidi da je omjer 14 : 8.
HPB ima trenutno TTM P/E 8 zbog velikog gubitka u zadnjem kvartalu 2022. Lako moguće da nakon idućeg izvješća padne na oko 4, ZABA će teško ispod 10.
Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi bilo s HPB-om da odluči u nekom trenutku isplatiti značajniji dio dobiti kroz dividendu.
-
Do tada treba pametno iskoristit cijenu sadasnju 😉
-
Kad je izvješće?
-
Nikad lakša zarada banaka u Hrvatskoj, HNB im lani isplatio gotovo pola milijarde euraBanke u 2022. godini od 'ležarina' nisu zaradile ni centa. Što se promijenilo?www.telegram.hr
Uglavnom već, obradjena tema.
I ove godine će banke imati vanredna prinose, ni krive ni dužne.
Lako tako zaposli novac a ti uživaš i čekaš
-
da li negdje ima specificirano koliko je svaka pojedina banka dobila kamata od HNB-a? ..za prvo polugodište 2023. ili za 9 mjeseci?
-
Gledam 5-godišnji graf ukupnog dioničkog povrata i sad nam ZABA opet puše za vratom!
Nikako da se odlijepimo od njih malo jače, stvarno su jako dobri. Ja sam inače ovdje umjesto u tržišnom lideru jer sam računao da tržište ipak krivo relativno valorizira, da ovo mora biti i bolja prilika. Na trenutak krene tako kako sam si ja zamislio, ali onda za koji mjesec opet nas sustignu 😅
-
-
Napokon se HPB makla preko 200€( i to relativno olako),, mislim da ovdje najviše grča stvara nepotrebna akcija od 1.11.23 od 3% kamate na štednju, pa se čeka 4Q23...
EDIT: Jedva čekam sutrašnji dan, pa da možda vidim tko to prodaje po 500 komada.
-
Nego kolege imate li kakve prognoze za 4Q23? Ja osobno tipujem na neto dobit konzervativno od 5-15 milijuna €...
Moguće je to i više ,ali ima dosta nepoznanica kao npr. ima li značajnih rezervacija, hoće li trošak administracije ostati na razini 3Q, hoće li po računu dobiti i gubitaka negativno djelovati ostali troškovi poslovanja, koliko će porasti kamatni rashod radi ove akcije na oročenu štednju( a možda će i pasti jer je dosta njih razročilo oročenja po malim kam. stopama i oročilo po 3%?!), da li je bilo značajnijeg smanjenja zaposlenih, te koliko su plaće raste...
Također banka povećava naknadu za vođenje tekućeg računa od gotovo 20%, pa će i tu biti veći priljev novca na osnovu naknada
Ove godine je je banka stradala na ime naknada i provizija, jer je izgubila prihode od mjenjačkih poslova. Tako da imaju opravdanje na ovo dizanje cijena...
-
Prognoza Intercapitala za 2024.
CROBEX10 & SBITOP Underpriced At Current P/E Levels - InterCapitalStarting today, you can access the forward 2024 P/E multiples of the largest Croatian and Slovenian blue chips in the CROBEX10 and SBITOP indices, available in…inter.capital -
Treba još možda pričekati jer ovi sa po 500 kom koji se stalno javljaju na prodaji bi mogli i prodati po bidu.
-
HPB FOND ZA FINANCIRANJE RAZGRADNJE NEK -500 -0.02% 47,825 2.36% 10.04M Evo čiji je nalog bio od 500 komada...Očito im nije pod mus prodati, jer sljedeći nalog od 500 je stavljen tek na 210€.
-
6M EURIBOR i NRS za HPB i kredite NHB, tko voli može malo prostudirat... https://www.hpb.hr/UserDocsImages…a.pdf?vel=87576
-
"Malo zaostaje" je veliki eufemizam. Npr., ZABA je po svim metrikama ugrubo duplo skuplja. Vjerojatno većina samo baci oko na TTM P/E pa vidi da je omjer 14 : 8.
HPB ima trenutno TTM P/E 8 zbog velikog gubitka u zadnjem kvartalu 2022. Lako moguće da nakon idućeg izvješća padne na oko 4, ZABA će teško ispod 10.
Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi bilo s HPB-om da odluči u nekom trenutku isplatiti značajniji dio dobiti kroz dividendu.
ozbiljnija divka ide vrlo vjerovatno ove godine. led je probijen ovom mizerijom...
a kaj se tiče fundamenata.... oni uopće nisu loši, a q4 će ih još dodatno popraviti. cijena smiješna u usporedbi sa zabom. čak je i ikba osjetno skuplja od hpb.
-
Kad je izvješće?
-
Najvjerovatnije ove godine!
-
Trezor počeo kupovati...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora