Zašto su radnici u Fortenovi uvijek umorni?
Zato što stalno pokušavaju pronaći izlaz iz Agrokora!
Što je Fortenova? To je poduzeće koje je bilo Agrokor, koje je postalo Fortenova, koje je skoro postalo Sberbank, ali na kraju je postalo ništa.
Zašto su radnici u Fortenovi uvijek umorni?
Zato što stalno pokušavaju pronaći izlaz iz Agrokora!
Što je Fortenova? To je poduzeće koje je bilo Agrokor, koje je postalo Fortenova, koje je skoro postalo Sberbank, ali na kraju je postalo ništa.
Nažalost Paulie ovo nitko ni ne želi kupiti osim mirovinaca vjerojatno na mig politike, jer dvaput je valjda dvaput za izgubiti novce, a prodavači su Pavo i dvije ruske banke
To su naše mirovine, ako AP naredi mirovinskim fondovima da se ovo kupi u svrhu pogodovanja Borgu, narod i oporba moraju reagirati. Dosta je paljenja novaca naših mirovina. Da ovo išta valja ne bi prodavali vjerujte mi. Oni su bankrotirali.
a kako će onda Penava i Grmoja do plaće, koji su "veliki zaštitnici hrvatskih građevina i njihovih mirovina" a za malo ruskih rubalja bi olizali i veće guzice
Glavno da je tuljan prijatelju poklonio Super-Konzum u pola cijene prije ove prodaje. Gadi mi se ova država, pokrali su i unovčili iz kompanije sve što je vrijedilo. Penava je očito niskog intelekta ili morala kad mu je jedini uvjet poštenja je li neka tvrtka iz Vukovara ili nije.
Sad kad mirovinci ovo plate nekoliko milijardi eura, to će biti glazura ove super-pljačke. Da oporba nije ovako jadna kakva je, ovo se ne bi moglo događati.
Glavno da je tuljan prijatelju poklonio Super-Konzum u pola cijene prije ove prodaje. Gadi mi se ova država. Penava je očito niskog intelekta ili morala kad mu je jedini uvjet poštenja je li neka tvrtka iz Vukovara ili nije.
da je Penava sam potkapacitiran, mi bi bili presretan narod, ovdje mnogi ne kuže ništa, inače u Konzuma ne bi išli još od vremena Todorića, a poslije njega ni pod prislilom
To su naše mirovine, ako AP naredi mirovinskim fondovima da se ovo kupi u svrhu pogodovanja Borgu, narod i oporba moraju reagirati. Dosta je paljenja novaca naših mirovina. Da ovo išta valja ne bi prodavali vjerujte mi. Oni su bankrotirali.
sad se mislim je li bila dobra odluka prijeći u PBZ CO - A koji je već nakrcan dionicama, za razliku od ovih drugih koji su nakrcani obveznicama.
da prodaju nerizični državni dug da bi kupili ovo, e to bi tek bio šlag na tortu.
Najveća ironija je što ovoj ekipi ni DORH ni USKOK, niti EU ne mogu stati u kraj. Jedina nada je da Ivica Todorić dobije brutalnu odštetu u arbitraži, pa da se nakon izbora nešto zarola i konačno počne mijenjati. Što veća odšteta i šteta bude po RH, to je manja šansa da se uguše baš sve institucije.
Ove stvari da se super Konzum proda baš par tjedana u pola cijene prije nego cijela firma ide na prodaju su tako priproste, da bi malo dijete vidjelo što se tu događa. Ali naravno, USKOK i DORH su potpuno slijepi, i nikome nije ništa čudno.
Radi ovakvog lopovluka su svi poduzetnici na lošem glasu u RH.
Uzmi novac i bježi
Andrej može natjerati i mirovince i sabor na šta god hoće, niko nije vladao scenom ovako od vremena Tuđmana. Ma sabor bi ozakonio marihuanu isti tjedan na jedan mig AP. Jedino me interesira jeli blizu presuda u USA kad su se sad požurili, jeli dojavljeno u Banske dvore.
Nažalost Paulie ovo nitko ni ne želi kupiti osim mirovinaca, , jer dvaput je valjda dvaput za izgubiti novce, a prodavači su Pavo i dvije ruske banke
kupit će mirovnici vlasničku glavnicu, a Pavo dug.
naravno uz diskont, pa će ih (nas) nulovati
bravo kolega! to tvrdim cijelo vrijeme
ko hebe naše mirovine, bitno da se ekipa namiri
Za rubriku Vjerovali ili ne..
Tekuti će dakle ponovno platiti svoje , mojim.
Tuđim po koprivi ni dvadeset pet puta nije puno.
Nisam ja, baka je.
Pošteni Japanci se kroz prozor bacaju i za manje.
Ovo je sve tako jako gadljivo.
Najveća ironija je što ovoj ekipi ni DORH ni USKOK, niti EU ne mogu stati u kraj. Jedina nada je da Ivica Todorić dobije brutalnu odštetu u arbitraži, pa da se nakon izbora nešto zarola i konačno počne mijenjati. Što veća odšteta i šteta bude po RH, to je manja šansa da se uguše baš sve institucije.
Ove stvari da se super Konzum proda baš par tjedana u pola cijene prije nego cijela firma ide na prodaju su tako priproste, da bi malo dijete vidjelo što se tu događa. Ali naravno, USKOK i DORH su potpuno slijepi, i nikome nije ništa čudno.
Radi ovakvog lopovluka su svi poduzetnici na lošem glasu u RH.
U pravu ste da su zbog takvih svi poduzetnici na lošem glasu😢
Neovisni suci ili ….
Čuo sam glasinu da KPMG osim financijskog savjetovanja, revizije i ovog vještačenja ima i dodatnu ulogu u Agrokoru / Fortenovi na način da radnici KPMG-a koji su tamo upućeni na rad u biti donose ključne računovodstvene odluke i sastavljaju izvješća koja potom matica revidira. Ne znam ima li istine u tome i koliko, ali ako je još i to točno....
Mene brinu dvije stvari. Prvo: šta nije LEDO prodan za 700mil eur da bi se smanjio dug a kako je dug i dalje 1100mil eur? Drugo: Ako imao operativnu dobit od 450mil eur (tako piše u članku) zašto moraju reprogramirat dug, pa s tom dobiti već su ga trebali otplatiti?
Usporedba Agrokora iz 2016. i Fortenove iz 2022. dovodi do zaključka da Fortenova ima 25% manje prihoda, i 25% manje zaposlenih nego nekadašnji koncern. Je li to normalno uz ovoliku inflaciju, Fortenova bi trebala imati barem 50% veće prihode nego tadašnji Agrokor.
Brojke Agrokor, izvor https://www.vecernji.hr/vijesti/agroko…lovati-1156378:
Brojke Fortenova, izvor: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…i---778808.html
https://www.nacional.hr/zasto-je-konac…zeo-citav-spis/
Neovisni suci ili ….
Preokret oko konačne odluke o vještačenju u slučaju Agrokor. Izvor: “Sa suda se sada vade…”
QuoteVisoki kazneni sud donijet će konačnu odluku o zakonitosti knjigovodstveno-financijskog vještačenja u slučaju Agrokor, za koje je optužno vijeće zagrebačkog Županijskoga suda ocijenilo da predstavlja nezakonit dokaz. Kako je Nacional u srijedu objavio, umjesto da predmet bude vraćen sucu Ivanu Turudiću, koji je i odlučivao o delegiranju vještačenja na Županijski sud kako bi se utvrdilo predstavlja li ono nezakonit dokaz – spis je dodijeljen sucu Željku Horvatoviću.
Nacionalov pravosudni izvor kaže da se na sudu sada ‘vade’ da su omaškom dali iste brojeve za dvije odluke. “Spojio je mjere opreza sa nezakonitim dokazom da može sebi uzeti. To je protivno Pravilniku…”, navodi izvor Nacionala.
“Mislili su da je to pravi Agrokor, ali nije, pa su uzeli. Pravi spis još nije stigao”, rekao je drugi izvor.
Novi bankrot :
Za nas koji nemamo pretplatu?
Novi bankrot :
QuoteJutarnji list dobio je na uvid urgentni dopis na engleskom jeziku koji je Fortenova grupa poslala na adrese vlasnika njezinih depozitarnih potvrda i konvertibilnih obveznica, koji ukazuje da dramatičnu pozadinu jučerašnjeg priopćenja o hitnoj prodaji bivšeg poslovnog imperija Ivice Todorića zvanog Agrokor. Fortenova je pred zidom; uz ovu vlasničku strukturu ne može osigurati financiranje po uvjetima koji bi jamčili kontinuitet poslovanja.
Prevedeno na prosti hrvatski jezik ovaj odlomak znači - Fortenova je bankrotirala. Inače da će se ovo dogoditi s dospijećem obveznice pisao sam prije 2-3 godine, svatko može provjeriti.
Sad neka Borg grupa objasni kako je uspjela Lex Agrokorom dugove pretvoriti u kapital i startati s čistim stanjem, te sve opet uništiti u 5 godina.
QuoteIstovremeno, Fortenovoj se žuri jer imaju ogromnu obveznicu tešku više od milijardu eura koju moraju refinancirati u rujnu ove godine, a niti jedna od velikih međunarodnih banaka u ovom trenutku ne želi imati posla s tvrtkom koja ima toliki ruski udio. Zbog toga su se odvijale različite operacije, a ključni igrač s druge strane je Pavao Vujnovac.
Ivanković kaže da kad ne možete isplaćivati svoj dug onda se to može zvati mnogim imenima, da to “neki to zovu otežanim otplatom duga, a neki i bankrotom”.