To bi bilo najbolje da rijese preko ZSE i platformi, brokera za dionice.. da mozes rezervirati, kupiti…
Moj broker još nije omogućio kupnju ni narodne obveznice, niti nove obveznice ZGH-a...lino mi je zvat ih radi drugih...ali sramota je...
To bi bilo najbolje da rijese preko ZSE i platformi, brokera za dionice.. da mozes rezervirati, kupiti…
Moj broker još nije omogućio kupnju ni narodne obveznice, niti nove obveznice ZGH-a...lino mi je zvat ih radi drugih...ali sramota je...
Kako nije? Pa izlistano ti ja na ZSE kao i dionice, mozes kupit, prodat….
Ne vjerujem da je to do brokera.
Kako nije? Pa izlistano ti ja na ZSE kao i dionice, mozes kupit, prodat….
Ne vjerujem da je to do brokera.
Do brokera...netko to treba ažurirati u aplikaciji, a to ne rade, jer im nitko ne traži...recimo na staru 3ZHG obveznicu sam mogao postaviti nalog, doduše samo dnevni nalog ,ali moglo se...
Hm, na investoruje odavno.. samo je trebalo oznaku obveznice upisati da povuce…
Hm, na investoruje odavno.. samo je trebalo oznaku obveznice upisati da povuce…
Ja kad upišem oznaku, javi mi "zadanim instrumentom nije moguće trgovati, molim kontaktirajte svoga brokera" i tako za jedno 90% obveznica mi kaže
A ima ih u brokerskom odjelu barem 10-tak, jer svaki put drugo ime na fakturi koju primim( kupnja/prodaja).
Sičam se jednom na TPNG , promijenio se režim pomaka cijene, mjesec dana si mogao zadati nalog samo po starom režimu, nitko da ih kontaktira, a bila tada TPNG vruća dionica...pošaljem mail, bilo riješeno u 60 sekunda....ali jednostavno nikoga nije briga...
Vrijednosni papiri čiji podaci nisu upisani u Erste broker aplikaciji
Ukoliko klijent želi trgovati nekim vrijednosnim papirom koji se ne nalazi u bazi podataka Banke, potrebno je da prethodno zadavanju naloga, Banka verificira podatke o tom instrumentu i upiše ga u bazu podataka. Ovo Banka čini u razumnom roku koji u pravilu ne prelazi 24 sata od inicijative klijenta (ne uzimajući u obzir vikend i praznike). Kako bi unos vrijednosnih papira bio moguć, potrebno je da klijent Banci dostavi sljedeće podatke:
- Naziv vrijednosnog papira (izdavatelja)
- Vrsta vrijednosnog papira (npr. dionica)
- ISIN
Trebamo mi sami odraditi, ok
A i provizije bi na ovo trebale biti minimalne. Ovako ti treba mjesec dana kamata da ti pokrije samo trošak kupnje, a isto tako i prodaje.
Nama bi trebalo nešto gdje samo klikom miša pospremiš nekakav keš koji ti trenutno nije u funkciji jer nemaš šta pametno s njim i vratiš ga natrag kad god hoćeš a da opet bere nešto.
Zato su i isli sa narodnom preko banaka jer su brokeri spori, a i pokrili su proviziju pa je svima bilo free.
Kod trezoraca je bitno napomenut da na njih ide porez , nije kao kod obveznica.
Ako se onda ubroji i naknada brokera, ne izgleda tolko primamljivo kao sto odmah zvuci.
No vidjet cemo, stvarno mi treba ovako neki trezorski zapis od 6 mjeseci ili do godine dana.
nemam pretplatu, sta je ovo? nesto novo ili?
zas pisu obveznice kad obveznice nece izdavat vec trezorce, ako se na to misli?
Poprilično neugodno blago rečeno. Je li tako kod svih brokera ili samo erste?
Na Agram brokerima se obveznice uredno kupuju/prodaju online...
mozda je vrijeme da se napusti ERSTE. tromi su do bola. a kolko vidim agram ima iste ili cak i bolje uvjete od erste.
mozda je vrijeme da se napusti ERSTE. tromi su do bola. a kolko vidim agram ima iste ili cak i bolje uvjete od erste.
Ali zato uredno reklamiraju kupnju obveznica preko erste brokera u cjeniku brokerskih usluga
Mislim da je aplikacija trula, nešto im je stalno štekalo oko zadavanja naloga na obveznicama i sad su odustali od toga...
Kolege da vas pitam InterCapital sa trgovanje u Sloveniji, traži otvaranje skrbničkog računa???
ako trguješ na bilo kojoj burzi preko klasičnih brokeraja moraš imati otvoren skrbnički račun. neznam samo da li ih moraš imati za svako tržište posebno ili je jedan za sva tržišta. meni bi logičnije bilo ovo prvo.
ako trguješ na bilo kojoj burzi preko klasičnih brokeraja moraš imati otvoren skrbnički račun. neznam samo da li ih moraš imati za svako tržište posebno ili je jedan za sva tržišta. meni bi logičnije bilo ovo prvo.
Pitam zato jer InterCapital je ovlašteni broker na Ljubljanskoj burzi...
Gledam trenutno ove 1y obveznice u mjesec dana su narasle 1.5% i medju gorima su u evropi, ocito trziste nije najbolje docekalo ovo neizdavanje trezoraca od nedavno, izgleda da vlada treba ubrzat taj proces izdavanja gradjanima da smiri tu spekulaciju
drzava se bavi parizerom umjesto trezorcima
gladni smo trezoraca, dajte nam da kupimo
Mislio sam da će to ići brže.
Ministar je istaknuo kako će doći do novih trezorskih zapisa. izdanje trezorskih zapisa očekujemo do kraja godine, kazao je.