I oni bez osjećaja solidarnosti u Božićne dane
Američka gospodarska komora pokopala Vladin novi porez: 'Pa to u čitavoj Europi ima samo Orban'
Upozoravaju da će taj porez ograničiti mogućnost rasta plaća
www.telegram.hr
I oni bez osjećaja solidarnosti u Božićne dane
Nemam više nikakvih sumnji da će Ivica Todorić ostati slobodan čovjek i dobiti arbitražni spor protiv Hrvatske.
Trebati će još poreza na ekstra profit da se plati odšteta.
QuoteDORH kao ključni dokaz protiv Todorića priložio vještačenje iz Poljske. Oni sad pišu: 'Mi zapravo nismo registrirani za to'
Iz pisma gospođe Sobote proizlazi da KPMG Poljska u svom konzorciju ima više tvrtki, a ona koja je surađivala s hrvatskim tužiteljima, uopće nije registrirana za vještačenja, niti je radila stvarnu reviziju Agrokorovog poslovanja.
P.S. Admin molim te premjesti u temu Agrokor fulao sam temu tipkajući preko mobitela
Pobuna se širi...
glavni je cilj premijera da se od punokrvnih tvrtki naprave anemične
Display MoreNemam više nikakvih sumnji da će Ivica Todorić ostati slobodan čovjek i dobiti arbitražni spor protiv Hrvatske.
Trebati će još poreza na ekstra profit da se plati odšteta.
QuoteDORH kao ključni dokaz protiv Todorića priložio vještačenje iz Poljske. Oni sad pišu: 'Mi zapravo nismo registrirani za to'
Iz pisma gospođe Sobote proizlazi da KPMG Poljska u svom konzorciju ima više tvrtki, a ona koja je surađivala s hrvatskim tužiteljima, uopće nije registrirana za vještačenja, niti je radila stvarnu reviziju Agrokorovog poslovanja.
https://www.telegram.hr/politika-krimi…strirani-za-to/
P.S. Admin molim te premjesti u temu Agrokor fulao sam temu tipkajući preko mobitela
Ma frajer je u.ro i sefa i stanicu, rasturio i firmu i drzavu skoro srusio, ali to ne znaci da ovi nisu jos gluplji i da optuznica nece pasti.
nekima extra porez nekima extra rast.......
neki su opet u extra problemima......
imam tri banke, dvije nisu nadam se u igri
Plenki zna kako se to radi. Bitno je da je samo sve po zakonu (kao što je i sam izjavio na skupu mladeži stranke nakon izbijanja afere zbog pljačke Ine). Pogotovo kad se radi o korupciji.
cijela priča je prilično jednostavna.
imamo hrpu novih natječaja za zapošljavanje novih uhljeba, doslovce se puni sve što je sistematizacijom predviđeno.
to obično znači da slijedi recesija, jer se stranke prvo pobrinu za svoje.
u zadnje vrijeme, često imam neke razgovore sa bankarima, i svi su, pogotovo ovi u prodaji kredita prema SME-evima, prilično nervozni, jer ih matice pritišću da ispune prodajne planove, a s druge strane ECB ih stalno "stišće" dizanjem kamatnih stopa, a da ne spominjem da se SME-ove još "lupa" i sa strane toga šta im fali radnika, šta im je teže pokriti porast režijskih troškova, a ne mogu se baš razbacivati sa plaćama, a s druge strane ih "veliki" ubijaju s maržama.
kod mikro poduzetnika je, btw., još i gora situacija.
sad su se "veliki" našli nešto pisati
a, budimo realni, oni su daleko od problema, jer ih se većina zadužuje jeftinije nego država (imate i na burzi primjere kad objave).
slijedom navedenog, ja očekujem krah na tržištu nekretnina, pogotovo ako su se bankama dali kolaterali u vidu osobnih mjenica i/ili hipoteka, a veliki će, vrlo vjerojatno, iz svega izaći gotovo, pa neokrznuti.
jedino je sad pitanje hoće li se prije nekretnina ipak likvidirati portfelji u otvorenim fondovima, jer su se neki i tako znali "hedge-irati", a svi znamo kako je i to prošlo
Ja bih se kolega st-brajo mjesto talambasanja napamet ipak držao brojeva i suvislih procjena. Oni jasno govore da u odnosu na situaciju od prije 13-14 godina nikakvi otvoreni fondovi nemaju potencijal ni imovinu da sruše bilo sto. A niti je tržište na nekakvim suludim razinama. A i za razliku od tada vidjeli smo 2020 kako centralna banka i mirovinci znaju i mogu reagirati. Takodjer, sloma na trzistu nekretnina neće biti. Moglo bi biti problema, al prizivanje nekih prizemnih priča i zazivanje armaggedona samo ukazuje na neozbiljnost stava i analitiku iza njega. Ili na prilično rašireno crnjacenje bez pokrića, koje povremeno možemo čuti u medijima od “wannabe analitičara”.
Ja bih se kolega st-brajo mjesto talambasanja napamet ipak držao brojeva i suvislih procjena. Oni jasno govore da u odnosu na situaciju od prije 13-14 godina nikakvi otvoreni fondovi nemaju potencijal ni imovinu da sruše bilo sto. A niti je tržište na nekakvim suludim razinama. A i za razliku od tada vidjeli smo 2020 kako centralna banka i mirovinci znaju i mogu reagirati. Takodjer, sloma na trzistu nekretnina neće biti. Moglo bi biti problema, al prizivanje nekih prizemnih priča i zazivanje armaggedona samo ukazuje na neozbiljnost stava i analitiku iza njega. Ili na prilično rašireno crnjacenje bez pokrića, koje povremeno možemo čuti u medijima od “wannabe analitičara”.
ne prizivam ja ništa, već pričam s ljudima "na prvoj crti".
kod mikro poduzetnika već vlada zabrinutost, jer im je sve teže prebacivati troškove na krajnjeg kupca.
isto tako, vidljiv je i porast potražnje za proizvodima robnih marki trgovačkih lanaca.
ako su, po Vama, to sve indikatori da ide sve na bolje, onda super
Sve je to kolega St brajo već ukalkulirao u cijene dionica
"Primorac od novog poreza ne odustaje, objasnio i zašto nema ništa od izuzimanja pojedinih sektora"
"Primorac od novog poreza ne odustaje, objasnio i zašto nema ništa od izuzimanja pojedinih sektora"
Naslov je po meni pogrešan. Prvo, naravno da nitko ne bude u fazi javne rasprave odustao od poreza. Naslov je mogao biti i ovaj:
Primorac ublažava zakon o ekstraprofitu: Prihvatć emo sve smislene prijedloge
Ukupno pristiglih 162 komentara na prijedlog zakona
RRiF - Prijedlog Zakona o dodatnom porezu na dobit
Jesu. Jer su dvije porezne osnovice. Ovdje je objašnjeno.
Osnovica tog poreza je 'razlika' između dvije ostvarene dobiti, uvećana za 20%.
Ako mi je prosjek bruto dobiti unazad 4 godine bio 40 milijuna kuna i u 2022. sam ostvario 100 milijuna kuna bruto dobiti, razlika je 60 milijuna, koja se valjda još uvećava za 20%, dakle na 72 milijuna i tu osnovicu od 72 milijuna bi onda trebalo oporezivati po 33% po odbitku, dakle 24 milijuna poreza. A ovih 40 milijuna po 18%.
Na tih pretpostavljenih 100 milijuna kuna bruto dobiti preko 31 milijun kuna poreza. Vrlo blizu tih 33% u takvom ekstremnom slučaju. I dalje ostane 68,8 milijuna neto, hehe.
….kad na pitanje ne dobiješ odgovor pa moraš opet isto pitanje postaviti.
Iako je drugi put odgovoria ne zvuči mi uvjereno,nekako mi je klimav…
Sva struka je protiv njega, HUP, razne komore...
Tip naprosto vozi u krivome smjeru. Zna on to...
I nitko ne kaže da mora odustati od svog poreza, ali neka ga napravi pravednijim i ustavnijim.
Display Morehttps://www.rrif.hr/prijedlog_zako…it-2200-vijest/
Ako mi je prosjek bruto dobiti unazad 4 godine bio 40 milijuna kuna i u 2022. sam ostvario 100 milijuna kuna bruto dobiti, razlika je 60 milijuna, koja se valjda još uvećava za 20%, dakle na 72 milijuna i tu osnovicu od 72 milijuna bi onda trebalo oporezivati po 33% po odbitku, dakle 24 milijuna poreza. A ovih 40 milijuna po 18%.
Na tih pretpostavljenih 100 milijuna kuna bruto dobiti preko 31 milijun kuna poreza. Vrlo blizu tih 33% u takvom ekstremnom slučaju. I dalje ostane 68,8 milijuna neto, hehe.
Da, dvije su porezne osnovice, al nigdje nije definirano dal se ova od 18% odnosi na prosjek, ili na ukupnu dobit. Tako da se ostavlja sloboda da se protumači kao ukupna dobit i omogući dvostruko oporezivanje extra dobiti..
Lukavci su to u vladi
Display Morehttps://www.rrif.hr/prijedlog_zako…it-2200-vijest/
Ne pogresno tumacite...
Pise sljedece:
"Stopa dodatnog poreza na dobitak je 33%. To znači da će porezni obveznik platiti porez na dobit po stopi od 18% a potom će još na ostvareni „ekstra profit“ platiti 33% dodatnog poreza na dobit."
To znaci, u vasem primjeru, da ce platit 18% na 100mil kn dobiti i 33% na razliku izmedju ostvarene dobiti (100 mil kn) i avg dobiti u posljednje 4 godine uvecane za 20% (u vasem slucaju 48 mil kn) sto daje osnovicu za extra porez 52mil kn...pa je ukupno placeni porez 35 mil kn (18 mil kn normalnog poreza+17mil kn extra poreza)...
Evo nekih komentara ministra iz medija...
"Oni čiji je prihod bio veći od 300 milijuna kuna plaćat će ekstraprofit ako imaju dobit veću od 20 posto od prosjeka. Imat će stopu od 18 posto poreza na dobit dakle, te dodatan porez koji će ovisiti o razini profita u 2022., a plaćat će oni čija će dobit biti iznad razine od 20 posto od prosjeka u zadnje 4 godine. Npr., ako je nekome dobit rasla sto posto u odnosu zadnje 4 godine, njemu će efektivna porezna stopa biti oko 30 posto poreznog opterećenja po novom izračunu", opisao je Primorac"
Tako je."