emil daj koji put preispitaj što si napisao... Njemačka veze s nama nema, ni Švicarska, ako bi možda i uveli porez imovinski na nekretnine bio bi prilagođen nama.
Napisao si da su prazni derutni stanovi većinom na selu, dao sam ti članak gdje piše da itekako ima praznih stanova i u ZG te da je problem porezne politike i krive stambene politike.
Konkretno znam da je u Velikoj Gorici jako puno stanova bilo namijenjeno za jednodnevni najam. Onda je pošta napravila sortirni centar pa se pokazala nasušna potreba za stanovima za najam/stanovanje radnika. Bilo je naravno prekasno i cijene su u godinu-dvije skočile i preko 20%. Kad su krenuli u prenamjenu, teško je nešto iz turizma vratiti u drugu namjenu. No da je lokalna vlast vodila brigu o stambenom fondu, na vrijeme su mogli zapaziti trendove i to spriječiti. Dakle u VG imali smo problem Dubrovnika i prije njih samih!
Nikakvi derutni stanovi već kriva politika. Može se poreznom reformom dosta toga ispraviti jer eto ni lokalni političari nisu u VG znali što im se pred nosom događa. Ideja da ideš raditi stanove za jednodnevni najam u Velikoj Gorici može pasti na pamet samo idiotu s puno para koji gleda kud da ih parkira: nit je Gorica turistički biser, nit možda blizina zračne luke ima s tim veze.
Paulie pa nema veze što su Novotnyju propale privatne firme s njegovim znanjem o porezima, to je poduzetnički rizik. Jednom sam ga ulovio kako vozi u suprotnom smjeru pa jel ga to čini lošim vozačem ili mu je tako došlo?