FED kamatne stope, posljedice, prognoze, preporuke

• brajakica

Changed the title of the thread from “FED kamatne stope, the best play” to “FED kamatne stope,posljedice,prognoze, preporuke”.
  • Meni se nekako slaže da će inflacija poništiti negativne utjecaje feda na burzu. Dakle,realno će manje vrijediti, ali ne očekujem veće padove. To sve vrijedi dok nema neke veće globalne recesije...eto tako nekako.

• Growth je dugo bio IN sada je OUT.

Value je dugo bio OUT sada je IN. Trend frend spika sada je na strani value.

Kos u 1. mjesecu ovi su se pokazali kao kvalitetni prognozeri.

Brace Yourself For The Great Growth To Value Rotation
    We've been talking about the growth to value rotation for months. Click here to see why I think that this bull market isn't yet done.
    seekingalpha.com

• Ja se bojim jedino globalne recesije. Nju je nazalost nemoguce predvidjeti.

Fed ce dizati kamate jer mora. Trziste to zna i vec je ukalkulirano u cijenu. Objave ce se koristiti za short.

• Konačno je fed počeo raditi svoj posao. Jest da je zakasnio skoro godinu dana, ali bolje ikad nego nikad.

Zakasnio je tocka

namjerno ili nenamjerno :?:

Mislim da je namjerno i da je to bolja opcija.

Da su krenuli prije godinu dana optuzili bi ih da su krivi za ono sto bi sljedilo,nastala bi veca panika.

Sada ih svi pritiscu da poduzmu nesto pa nece biti krivi.

Korona je bila tihi reset, recesija koja smije biti recesija.

Sada su inflacija i rat alati za tihi reset2, recesija koja je opravdana i smije biti recesija.

Trzista su psiholoski pripremljena na korak ili dva nazad.

Preslagivanja ima,koje su bolje opcije od dionica?

Posebno onih sa najvecim dividendama?

Ponavljam cesto u zadnje vrijeme ova vazna pitanja jer svi izbjegavaju odgovor? :/

• Meni se nekako slaže da će inflacija poništiti negativne utjecaje feda na burzu. Dakle,realno će manje vrijediti, ali ne očekujem veće padove. To sve vrijedi dok nema neke veće globalne recesije...eto tako nekako.

na istom sam tragu razmišljanja. netko je spomenuo spiralno kretanje. ali je veliko pitanje kaj bu i kada europa pokrenula neke mjere. čeka se rezultat francuskih izbora? smirivanje situacije u ukrajini? nekaj nije kak treba čim su europski čelnici pozvali francuze da ne glasaju za le pen!! do sada to nikad nije učinjeno tako javno i pristrano.

• Dionice kao zaštita od inflacije? Povijesni podaci kažu da.
    U ovotjednom izdanju Burzovnog briefa, naš je autorski tim pripremio kratki pregled zanimljivih dugoročnih pokazatelja u prilog ulaganju u dionice kao dobroj…
    zse-blog.info

Tko su dobitnici, a tko gubitnici inflacije?
    Inflacija je posljednjih mjeseci termin kojeg, nažalost, često čujemo. Opće povećanje cijena proizvoda i usluga za neke može predstavljati veliki gubitak, dok…
    www.tportal.hr

Kako se ponašaju dionice i obveznice u doba inflacije? (dio 2) - Tetka
    U prvom, uvodnom dijelu, pisala sam o razvoju tržišta kapitala – vidi Prinosi, inflacija, kamatne stope, diverzifikacija (dio 1). U drugom se bavim drugim…
    mytetka.com

Moram tri rijeci napisat

• Neki navijaju za zlato, nisu za shipping koji stampa kesovinu isplacuje najvece dividende, koji je najpodcijenjeniji sektor.

Dok se kod nas crnjaci vade iz rukava kao na traci nas kolega investitor WB koristi diskonte i sopingira dionice najvise od 2008 :?: =O ;)

Ovo je prilika za proslaviti se. Tko misli da WB grijesi?

Berkshire hasn’t been this significant of a net buyer of common stocks in any quarter in data going back to 2008.

https://finance.yahoo.com/news/buffett-berkshire-slows-repurchases-3-121119543.html

• "kolega investitor" WB ne djeluje na tržištu po makroekonomskim zaključcima i idejama što je naglasio mali milijun puta i njegov način investiranja zapravo se protivi samom smislu otvaranja ove teme na forumu - obzirom da se po toj školi misli makroekonomski trendovi i FED politike ne mogu niti trebaju predviđati. Osim toga, njegov zadnji veliki šoping 2008 je bio netom prije financijske krize i potopa burze.

• "kolega investitor" WB ne djeluje na tržištu po makroekonomskim zaključcima i idejama što je naglasio mali milijun puta i njegov način investiranja zapravo se protivi samom smislu otvaranja ove teme na forumu - obzirom da se po toj školi misli makroekonomski trendovi i FED politike ne mogu niti trebaju predviđati. Osim toga, njegov zadnji veliki šoping 2008 je bio netom prije financijske krize i potopa burze.

Meni se cini da je WB vise presao u mod odrzavanja i ocuvanja vrijednosti nego znacajnog rasta, nesto kao nas Ante

• Cinjenica je da WB kupuje i to najvise od 2008,da ne crnjaci vec je zadovoljan sa popustima koje su mu pesimisti omogucili.

Nitko ga nije prisio da kupuje najvise u 14g.

Zakljucio je da je kupnja dionica bolji izbor od drzanja casha.

Ja ga pratim, danas sam na tpng iskoristila zadnji cash za HR investiranje.

steta da nisam imala vise :( 😅

• Imaju preko 100 milijardi dolara u cashu nakon svih tih kupnji, prije su imali preko 140. Dakle da, očito čovjek mrzi cash. Inače su bili dosta vokalni i o tome da nema popusta, da nemaju što kupovati na njihovim domaćim burzama, Munger je zagazio i u kinesko tržište dionica itd.

Čudo što se sve može preskočiti selektivnim prikazom informacija...