Kad već nema aktivnosti na dionici barem neka aktivnost na žircu....sjela dividenda
PLAG (PLAVA LAGUNA d. d.)
-
-
-
Dobra prodaja... 8+ milijuna EUR.
Kad su ih preuzeli 2012. prihodi tog hotela bili su 21 m kuna i gubitak gotovo 5m kn. Izvor o pripajanju iz 2012. ispod.
Super! Ovo je gradski hotel, neturistički (?) orjentiran, što znači niže cijene soba i cjenovnu borbu s konkurencijom prema tržištu poslovnjaka, gdje se s cijenama ne može ići u nebo (korisnici uglavnom korporativno propisuju prihvatljive cijene troška sobe na poslovnim putovanjima...). Cijena noćenja danas na sutra je 118 EUR s doručkom. Izvrsna prodaja!
Volio bih znati više informacija o ovoj transakciji. Je li uključuje neki dug? Treba li nekakvu veliku obnovu? Iako nije na obali, nalazi se u centru Rijeke, blizu luke, cijena od manje od 70k€ po sobi mi djeluje malo za hotel 4*.
-
Uz cijenu od 110 EUR/noc - cemu drzati takav hotel? Samo sustav grijanje/hladjenje kosta jako puno za ovakav objekt (99% je da nisu dizalice topline), a druge stvari? Sa 110 EUR nema smjestaja u npr. Osijeku, osim apartmana (hotel Osijek je 150+ EUR), pa ni u Karlovcu (Booking)... Tako da, meni ima smisla prodati objekte koji nemaju potencijal ostvarivati iznadprosjecne cijene.
-
110€ za jednu noć što ste vidjeli ne znači ništa. Ne znamo (?) koliko je godišnji prosjek i popunjenost.
Hotel je vjerojatno otvoren cijelu godinu i ako uzmemo i tu cijenu kao prosječnu, možemo dobiti da je 8 mil € niska valuacija.
Možda ga se PLAG riješava samo jer nije u Istri. Mislim da izgradnja hotela 4* košta puno više, ali moguće je i da ovaj hotel ne zarađuje nešto.
-
Kad već nema aktivnosti na dionici barem neka aktivnost na žircu....sjela dividenda
Tjedan dana mediterana! Valamarovu dividendu sam ljetos ostavio u njihovom hotelu, ovu budem u laguni!
-
Mogla bi opet dogodine dvostruka dividenda. U PLAG ne puštaju dugo keš da gubi vrijednost već ga proslijeđuju dioničarima i svaka im čast na tome.
-
110€ za jednu noć što ste vidjeli ne znači ništa. Ne znamo (?) koliko je godišnji prosjek i popunjenost.
Hotel je vjerojatno otvoren cijelu godinu i ako uzmemo i tu cijenu kao prosječnu, možemo dobiti da je 8 mil € niska valuacija.
Možda ga se PLAG riješava samo jer nije u Istri. Mislim da izgradnja hotela 4* košta puno više, ali moguće je i da ovaj hotel ne zarađuje nešto.
S obzirom da je PLAG jedna od najprofitabilnijih turističkih kompanija u Hrvatskoj, da su im finacijski pokazatelji najbolji (ili među najboljima), da imaju ogromnu količinu casha (i ekvivalenata - kratkoročno 140 milijuna EUR, na 31.12.2022.), a ujedno su koeficijenti likvidnosti debelo preko 2 - prodaja sigurno nije bila zato jer im treba novaca. Prodali su objekt za koji su prepoznali da ga nema smisla renovirati, odnosno investirati, jer je, vjerojatno, omjer ulaganja i razdoblja očekivanog povrata enorman.
Evo ispod i prikaza iz revizijskog izvješća za 2022. godinu. Depoziti kod banaka gotovo 1,1 MILIJARDU KUNA (zaplavljeno), odnosno gore navedeno iznos u EUR. Svatko tko ima Plavu lagunu treba mirno spavat. A tko ne spava, treba ju kupiti, pa da može mirno spavati.
Osim ogromne količine casha u Plavoj laguni, mora se pohvaliti i savjestan menadžment!
U ljeto 2022. godine refinancirani su dugoročni krediti u PBZ po POVOLJNIJIM KAMATAMA (ispod), što znači da EURIBORI, rasta kamata itd. u tijeku ove godine nisu utjecali i neće utjecati na rast financijskih rashoda društva, jer je uprava na vrijeme odradila što je trebala odraditi.
Plava laguna za miran san. A vi kako hoćete.
-
Mogla bi opet dogodine dvostruka dividenda. U PLAG ne puštaju dugo keš da gubi vrijednost već ga proslijeđuju dioničarima i svaka im čast na tome.
potom dioničari opet ulažu u dionice da im novac ne izgubi na vrijednosti i kolo sreće se nastavlja okretati ne dozvoljavajući da dionica gubi na vrijednosti,
razmišljao sam što nakon druge dividende,
razmislio sam, ništa
-
potom dioničari opet ulažu u dionice da im novac ne izgubi na vrijednosti i kolo sreće se nastavlja okretati ne dozvoljavajući da dionica gubi na vrijednosti,
razmišljao sam što nakon druge dividende,
razmislio sam, ništa
Netko je negdje na formu spomenuo ako sam dobro zapamtio da je i samu Plavu lagunu d.d. vidio u nekoj knjizi dioničara da se pojavila… Očito nikome nije do niskih bankarskih kamata 😀
-
da, u knjizi od rivp-a
-
-
https://istrain.hr/index.php/istrain-arhiva/45888-sfasdgfgh
SPEKTAKULARNO! Poreč proslavio završetak još jedne uspješne turističke sezone (istrain.hr)Kad se očekuju rezultati za treći kvartal? Do kraja listopada?
-
Netko je negdje na formu spomenuo ako sam dobro zapamtio da je i samu Plavu lagunu d.d. vidio u nekoj knjizi dioničara da se pojavila… Očito nikome nije do niskih bankarskih kamata 😀
Točno. To je nick "maro77" dana 28.09.2023. na temi RIVP napisao sljedeće:
QuoteUpdate iz SKDD-a:
(...) izgleda da je FL nastavio kupnju i sad je na okruglih 600k komada.
Zanimljiv ulaz – Plava Laguna d.d. je uzela solidnu kolicinu. (...)
Kada kupiš dionice konkurentske firme iz istog grada/područja, to treba valjda shvatiti kao komplienet, zar ne?
Možda su prodali hotel Bonavia u Rijeci kako bi kupili dionice RIVP? -
da... sigurno im tih par milijunčića od bonavie nužno neophodno treba u rekordnoj sezoni
-
href="https://www.parentium.com/clanak/u-nedje…na-ironman-70-3
U nedjelju, 15. listopada regulacija prometa za vrijeme Plava Laguna Ironman 70.3 | Parentium.comPreko 1.500 triatlonaca + timovi + obitelji nekoliko dana u Poreču na Plava laguna Ironmanu - sredinom listopada!
-
-
ne znam zašto ovako lupaju po kupnji, pa izvješće je izvrsno?
-
Mislim da većina ljudi na hrvatskom tržištu kapitala ne razumije financijske izvještaje i financijsku analizu, već se vodi mišljenjima drugih - s foruma, Facebooka, navijačkim objavama gurua (koji s tim bildaju svoje izlaze na dionicama za koje navijaju) i sl.
Ukratko.
-
Ne znaju čitati izvješće. Vide da je dobit manja u odnosu na prošli kvartal pa prosipaju, ali ne vide zašto...😉
-
Lani su imali jednokratne financijske prihode od 28 milijuna eur radi razmjene dionica.
Oni su uspijeli kroz redovno poslovanje nadoknaditi praktički cijeli taj iznos.
U biti nakon jednokratnih stavaka dobit ispadne 20% veća u odnosu na lani.
-
Lani su imali jednokratne financijske prihode od 28 milijuna eur radi razmjene dionica.
Oni su uspijeli kroz redovno poslovanje nadoknaditi praktički cijeli taj iznos.
U biti nakon jednokratnih stavaka dobit ispadne 20% veća u odnosu na lani.
Ovdje je možda prilika za dobar rast jer uz realno dobar rast i odlično izvješće ( Smanjenje neto rezultata financijskih aktivnosti odnosi se isključivo na izostanak financijskih prihoda u iznosu od 28,3 milijuna eura koji su lani bili realizirani po osnovu provedenih transakcija razmjene dionica društva Jadranski luksuzni hoteli d.d. i Hotel Croatia d.d.. Po isključenju jednokratnih financijskih prihoda, rezultat financijskih aktivnosti u 2023. godini viši je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 2,3 milijuna eura zbog ostvarenih prihoda od kamata na depozite. )
Realno , izvješće je očekivano dobro , Q4 za sve turist. dionice vjerovatno (radi dobrih vremenih prilika) u plusu ,redovne dividende , a cijena je išla dolje zbog po meni krivo tumačenog izvješća koje je realno u plusu , a na prvu izgleda u minusu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun