Prilike koje sam propustio na ZSE

 • Ponukan vlastitom tvrdnjom da propuštena prilika često boli više od stvarnog gubitka, otvaram ovu temu :) .


  Pa da započnem, propustio sam uzeti ksst na cca 1000, otišli su za par dana na 7000+...

  Kupio sam miva na cca 220, prodao na 230 nakon par mj jer mi je išla na živce, za par tjedana je otišla na 950...


  One od 2005. neću ni spominjati, recimo nisam uzeo ingr na 4000, otišla je na 64000...

 • Zadnje što me boli je kupnja saponije po 200, prodaja po 280, podravka kupnja po 260 prodaja po 410. Još me ta podravka ni ne boli tolko koliko ta Saponija u koju sam stvarno vjerovao da vrijedi višestruko, a zadovoljio se s 40 % zarade. Peveca je bilo po 170 na lopate, meni žao bilo prodat adris da uđem jače, sad bih bio u penziji da sam bio pametniji.

 • Mene je najviše sram što nisam ušao u ATPL. Gledam stalno kako raste, ali kako se još ne kužim u brodare, strah me ući.

  Muči, ja samo imao 450 dionica ATPL na početku godine, sa prosjekom ulaza od nekih 160kn...jedna nova auta izgubljena. idemo dalje.

 • Maa bolje se toga ne sjećat...podravke 500km uzeo na390-410 proda na 465 i jedna divka 9. I ingru sam proda na kupio na prosjek,3 kn proda na 6.50 10000kom.A ovo ostalo je ok, par malih gubitaka, ništa starašno.Evo neki dan podravke Na 634-150kom, danas na 710-50kom, e sad ćemo vidijet šta će biti.Atlanske imam preko 1000kom i trenutno neprodajem...

 • Ne žalim niti za jednom propuštenom prilikom na burzi. Doći će nove prilike.

  Žalim samo za nekim curama s kojima se nisam družio a mogao sam, tu nema popravnog. Starim i ja i one.

  Doči će i nove cure kao i nove prilike na dionicama.......svaki dan nova ti je prilika i za cure a i za dionice........ili, neprilika....kao i sa dionicama, bitan ti je tajming.......ako pogodiš trenutak kad ti žena neočekivano ranije dođe doma nisi odabrao dobar tajming....... ;)

 • Šmrcko.

  Propustila Pevec

  Propustila Sunce koncern

  Ingru i Dalekovod

  Podravku na 300 kn

  Pošteno rečeno i Saponiju, uzela mrvice

  Sve brodare. :/

  A ipak sam hefty zaradila. Da sam bila pametna kako nisam.......... ne bih više nikada niti jedan dan morala raditi. :S

  Para i pameti nikada dosta

 • Što se tiče zse žalim što sam tamo 2009-11 puno čamio u Franku i Adrisu, te nekim tamo Chag, Bcin, Elkp, pikr i sličnim biserima a nisam se dovoljno orijentirao na turiste. Jesam kasnije krajem 13, početkom 14. Posebno žalim zbog Korf, vlho, arnt, plag, tuho te sličnih. Realno od 14 do danas više žalim zbog toga što nisam dovoljno pratio inozemstvo tj. SP500 ili Nasdaq nego zse. U kasnijim vremenima previše čamio u kešu, Hpb, Zabi, alfabetima, jdos, kotr-p-a.


  Zbog dosta opreznog pristupa svemu osim 2008. nisam ozbiljno stradao ni na kojem minskom polju a njih je bilo koliko hoćeš. Rezultat je ok, samo je puno godina otišlo u vjetar. Kažem da istinski žalim samo zbog Amerike.

 • Zaboravio sam dodati 2020.godinu

  Ona mi je najveći propust, najveći životni promašaj. Tada sam morao bolje odraditi posao. Nisam odradio gotovo ništa. Tek sam u listopadu došao k sebi

 • Za utjehu Vam, čitala sam intervju sa čuvenim ekonomistom, svjetskog glasa

  Čovjek u godinama

  Kaže da je bio vrlo zadovoljan što je na vrijeme u početku korona krize izašao van iz papira, ali.......... nije se vratio nazad u papire na vrijeme

  Valjda se nitko racionalan nije vratio na vrijeme. A burze iracionalne.

 • ludo je to vrijeme bilo......svijet je bio, kako to obično u velikim padovima biva, suočen s nečim do sada neviđenim i teško je bilo odlučiti što je u tom trenutku najpametnije......sad nam je lako gledati na sve to i izgleda jednostavno, ali opet, do sad neviđeni stimulansi uspjeli su sve izvuči iz provalije......prije pada izgledalo mi je nevjerovatno da bi korona baš takav pad mogla izazvati.......sad opet izgleda pomalo nevjerovatan ovaj povratak najjačih svjetskih burzi na razine koje do sada nisu bile viđene........ogromna je lova ubačena u sistem i sada ostaje za vidjeti kako će se postupak oporavka odvijati......bilo bi dobro da se burze opet ne razbole, jel lječenje je skupo, a uz to, iza sebe ostavlja neke druge posljedice......