EU je najavila velika ulaganja u obranu. Samo Njemacka 100 milijardi eura.
I Hrvatska ce se morati ukljuciti.
Koja firma na ZSE ima veze sa vojnom industrijom?
Na pamet mi padaju Vlen i bozemiprosti Djuro.
EU je najavila velika ulaganja u obranu. Samo Njemacka 100 milijardi eura.
I Hrvatska ce se morati ukljuciti.
Koja firma na ZSE ima veze sa vojnom industrijom?
Na pamet mi padaju Vlen i bozemiprosti Djuro.
Po ovome stvari sežu puno dublje od širenja NATO-a i plinovoda.
Gledao sam The Forecaster na ZagrebDox-u. Čiča je u puno toga bio u prvom redu. Valjda dokumentarac ne iznosi laži.
Pun je Split ukrajinskih registracija...tako da iz naše Stare Domaje nam dolaze novi naseljenici...nije moglo bolje ispast
Ispred Sberbank red smo takav i po ovoj buretini i mraku...medijska ofenziva na Ruse je uspila, Sberbank Hrvatska je oduzeta Rusima.
Deutsche Bank AG | 10.408 | 10.408 | 11.35 | 10.408 | -7.57% | 27.99M |
Societe Generale | 23.24 | 25.64 | 26.16 | 23.11 | -9.36% | 13.5M |
Intesa Sanpaolo | 2.1165 | 2.2935 | 2.3375 | 2.1165 | -7.72% | 264.9M |
bome
dok mi ovdje iznosimo razno razne teorije ,rusi poceli udarat na gradove iz svih oruzja ,po gradu po zgradama , kao na vukovar
Ah recite da sam kukavica al ja bi proglasio neutralnost davno prije.
Pametan general zna sa kakvom vojskom ide u rat... kaže poslovica
Nije mi Zelenski mudar političar.
nemojte tako olako dijeliti komplimente! zelenski političar!!??
nego, zna li netko kakve to snage napadaju ukrajinu? profesionalna vojska se ne bi tako ponašala! nije vrag da putin ide sa rezervistima i ročnicima!!??
nego, zna li netko kakve to snage napadaju ukrajinu? profesionalna vojska se ne bi tako ponašala! nije vrag da putin ide sa rezervistima i ročnicima!!??
Zasad mi izgleda kao da sabotiraju sami sebe. Rodbina, sve je to isti narod... Tužno.
Mislim da je to evidentan dokaz koliko se Putinu jako žuri završiti sve ovo što prije, jer zna da mu gori fitilj pod dupetom. Užasan teret na leđima branitelja da izdrže jer je i Vukovar slomio naše agresore vezavši mu ruke i noge da ne napreduje dalje, ali su morali nažalost izdržati pakao. Nevjerojatno koliko je to sve slično.
I pogledajte sad koliko smo mi apsurdna vrsta.
Za izgradnju najvećeg stroja za ispitivanje fundamenata fizike CERN 2 duljine 108 km 100 m ispod zemlje će se potrošiti "čak" 21 milijardu eura - zajednički projekt 23 države. Za ITER - stroj za istraživanje i dobijanje energije iz fuzije također 21 milijarda - projekt 35 država svijeta. I to od početka do kraja višegodišnje izgradnje.
Istovremeno je na naoružanje u svijetu samo u 2020 godini potrošeno 1981 milijarda dolara ili 1783 mlrd eura. Naravno to će sada biti daleko više jer nam očito fali oružja.
Znači 1783/(21+21) = 42,45 puta više se troši novaca da jedni druge poubijamo i žive spalimo nego da riješimo probleme koji bi nam svima mogli pomoći, ako se rezultati istraživanja upotrijebe za razvoj civilizacije. To vam jasno govori koliko je vojni lobi zapravo moćan i ne pada mu na pamet da slučajno to ispusti iz ruku. A nama ostaje da mašemo papirnatim ukrajinskim zastavicama po EU parlamentu - to će im zbilja večeras jako pomoći.
Sve je to lijepo ali sta nam preostaje da recemo ne zelimo oruzje koje je rijesenje kad povjerenja nema, pa da nas tamo neko selo iz dodikove bosne osvoji.
Zasad mi izgleda kao da sabotiraju sami sebe. Rodbina, sve je to isti narod... Tužno.
tužno da, a prije ili kasnije i jedni i drugi če se "umorit" od ratovanja i morati pronači neko riješenje kojim ni jedni ni drugi neče biti u potpunosti sretni dok če im ekonomije bit dobrano uništene i napačene kao i narod.......o ljudskim žrtvama da ni ne govorim a one su isto tako i ekonomija i zalog za budučnost koja će im biti teža a ljudi manje........
Nemaju Rusi puno trupa kopnena vojska svega 280k ljudi, a i to je razvučeno po Aziji, Europi i Africi....zato i šalju ročnike i rezerviste...
Ponekad je potrebno samo malo glazbe da se čovjek opusti..
kad već spominjete ljudske žrtve.... zar vam nije čudno što je žrtava tako malo? iako je i jedan tragedija. a rusi ispalili ogroman broj dalekometnih projektila. kaj osim vojnih ciljeva diljem ukrajine u gradovima gađaju i bombardiraju prazne 50-60 g stare nebodere!!??
neznam, ali meni taj cijeli (fakat bratoubilački) rat izgleda vrlo (u najmanju ruku rečeno) neobično i čudno.
A što mu fali , koje komponente nedostaju?
Nema debeli bankovni račun ?
Nema političkog iskustva i perfidnosti kao Putin ?
Diplomirani je pravnik, dakle solidno obrazovan, a okušao se i u glumačkim vodama što bih mu ja računala kao plus, meni se čini sasvim OK.
Istina da djeluje malo bespomoćno i dezorijentirano, ali isto tako i zatečeno izgleda cijeli svijet.
Najbolja propaganda bi im bila da pobacaju milion papira prije cilja s natpisima za sigurnost i neki plan nakon tko se preda jer nikome nije do ubijanja i malo to ljepse napisu itd, a mozda bi izazvalo i dodatnu nesigurnost u redovima koji ionako ne zele ici pa bi dodatno utjecalo na moral
tu ste u pravu! ali bez ikakvog političkog iskustva od prije. samo se kao osvjeenje pojavio se u pravom trenutku.
tu ste u pravu! ali bez ikakvog političkog iskustva od prije. samo se kao osvjeenje pojavio se u pravom trenutku.
Možda je bio karizmatičan..
možda.... ima priliku da to bude sada!
kad već spominjete ljudske žrtve.... zar vam nije čudno što je žrtava tako malo? iako je i jedan tragedija. a rusi ispalili ogroman broj dalekometnih projektila. kaj osim vojnih ciljeva diljem ukrajine u gradovima gađaju i bombardiraju prazne 50-60 g stare nebodere!!??
neznam, ali meni taj cijeli (fakat bratoubilački) rat izgleda vrlo (u najmanju ruku rečeno) neobično i čudno.
Pomalo ,vidjet ce te žrtava kad krenu zasipat gradove projektilima, ili kad počnu urbane borbe