HT 40%
Adpl 20%
Adrs2 20%
Zaba 20%
HT 40%
Adpl 20%
Adrs2 20%
Zaba 20%
Kad smo več kod toga, znate li koji glavni uzrok razvoda?.......odgovor je jednostavan : brak!......
Razvod je loša financijska investicija, ne rastavljajte se.
Još bolje se uopće ne ženit...a žena će uvik biti, pogotov ako su uspješan...tko je razumija,razumija je.
Display MoreEvo mog portfelja po pravilima Zvjezdanog:
- dionice u RH
- dionice izvan RH
- nekretnine u Zagrebu
- nekretnine na moru
- kriptoimovina
- roba
- zlato (filigransko, investicijsko, "papirnato")
- udjeli u fondovima
- keš u raznim valutama
- nekoliko tužbi sa dobrim vjerojatnostima pozitivnog ishoda i jedna bezveze
- životno osiguranje
- itd. (sigurno sam nešto zaboravio)
je li te bar malo sram što nemaš automobil, romobil ili bilo kakvi mobil, ajroplan, zrakomlat, jahtu, čamac
Display MoreDisplay MoreEvo mog portfelja po pravilima Zvjezdanog:
- dionice u RH
- dionice izvan RH
- nekretnine u Zagrebu
- nekretnine na moru
- kriptoimovina
- roba
- zlato (filigransko, investicijsko, "papirnato")
- udjeli u fondovima
- keš u raznim valutama
- nekoliko tužbi sa dobrim vjerojatnostima pozitivnog ishoda i jedna bezveze
- životno osiguranje
- itd. (sigurno sam nešto zaboravio)
je li te bar malo sram što nemaš automobil, romobil ili bilo kakvi mobil, ajroplan, zrakomlat, jahtu, čamac
ups, to sam zaboravio, imam 2 auta, limuzinu i sportski...
i u fazi sam nabavke Harley-a...
Dakle, ipak je bilo korisno otvoriti oči investitorima na portalu Dionice.net što znači riječ portfelj.
Mora da je Zlatek ponosan na svoj.
Njega bi svaka majka štela za zeta.
ups, to sam zaboravio, imam 2 auta, limuzinu i sportski...
i u fazi sam nabavke Harley-a...
tako brate, nemoj na nama štedjeti i zakidati nas
U iščekivanju FI za 2. kvartal:
ADPL - 30,02%
HPB - 17,86%
CROS - 15,35%
JDOS - 12,66%
PBZ - 8,1%
TPNG - 7,26%
KODT - 4,49%
SAPN - 4,25%
Jedino mi je žao da nisam stigao kupiti više KODT prije uspona...
Vrlo dobar portfelj
Jedino pbz odlazi
Display MoreU iščekivanju FI za 2. kvartal:
ADPL - 30,02%
HPB - 17,86%
CROS - 15,35%
JDOS - 12,66%
PBZ - 8,1%
TPNG - 7,26%
KODT - 4,49%
SAPN - 4,25%
Jedino mi je žao da nisam stigao kupiti više KODT prije uspona...
Fali ti koji brodar.
RIVP - 8,4%
ADPL - 12,8%
KODT - 26,3%
JDGT - 12,0%
ERNT - 11,9%
ATGR - 12,3%
HT - 12,0%
Cash - 4,4%
DY na cijene stjecanja 4,3%
Display MoreRIVP - 8,4%
ADPL - 12,8%
KODT - 26,3%
JDGT - 12,0%
ERNT - 11,9%
ATGR - 12,3%
HT - 12,0%
Cash - 4,4%
DY na cijene stjecanja 4,3%
Sviđa mi se DY.!
Ernt 8%
Ht 10%
Tpng 16%
Hpb 12%
Ulpl 4%
Cash 50%
Display MoreErnt 8%
Ht 10%
Tpng 16%
Hpb 12%
Ulpl 4%
Cash 50%
Nedostaje vam, po mojem skromnom misljenju barem, Atpl. Da bi portfelj imao nekog smisla. Ali dobro, to cete i sami shvatiti uskoro.
Vani:
10% ATCO-PD preferred
10% GSL-PB preferred
7% NMM
5% ZVTG u Sloveniji
3% PANL
2% INSW-PA preferred
Domaće:
6% HPB
2% DLKV-O-302A
4% HMDN-R-A, VIDU-R-A, HDUZ-R-A
Keš 51%
Rješio se rudara na vrijeme, nažalost prerano izašao iz Gaz, dodao brodare i hpb, pojačao preferede, izašao iz nlb što također nisam trebao.
Uvijek sam previše defanzivan, što mi je velika mana, keša uvijek držim previše. Netko bi rekao da sam izvrsno zaradio, ali ako ubrojimo ovu strašnu inflaciju te tolike propuštene prilike, slabo je to.
Zasada ostaje samo žaljenje za propuštenim milijunima koje je trebalo zaraditi od kovida do danas jer tko nije plašljiv kao ja sigurno ih je zaradio.
Nekako stalno mi se čini da medo izlazi iz pećine...
Display More
Vani:10% ATCO-PD preferred
10% GSL-PB preferred
7% NMM
5% ZVTG u Sloveniji
3% PANL
2% INSW-PA preferred
Domaće:
6% HPB
2% DLKV-O-302A4% HMDN-R-A, VIDU-R-A, HDUZ-R-A
Keš 51%
Rješio se rudara na vrijeme, nažalost prerano izašao iz Gaz, dodao brodare i hpb, pojačao preferede, izašao iz nlb što također nisam trebao.
Uvijek sam previše defanzivan, što mi je velika mana, keša uvijek držim previše. Netko bi rekao da sam izvrsno zaradio, ali ako ubrojimo ovu strašnu inflaciju te tolike propuštene prilike, slabo je to.
Zasada ostaje samo žaljenje za propuštenim milijunima koje je trebalo zaraditi od kovida do danas jer tko nije plašljiv kao ja sigurno ih je zaradio.
Nekako stalno mi se čini da medo izlazi iz pećine...
On knowing when to sell
Stanley Druckenmiller:
The other thing to me [that makes a good investor] is you have to know how and when to take a loss. I’ve been in business since 1976 as a money manager.
I’ve never used the stop loss. Not once. It’s the dumbest concept I’ve ever heard. [If a stock goes down 15%] I’m automatically out.
But I’ve also never hung onto a security if the reason I bought it has changed. That’s when you need to sell.
If I buy X security for A, B, C, and D reasons and those reasons are no longer valid, [I sell].
Whether I have a loss or a gain, that stock doesn’t know whether you have a loss or a gain.
You know, it is not important. Your ego is not what this is about. What this is about is you’re making money.
So, if I have a thesis and it doesn’t bear out — which happens often with me, I’m often wrong — just get out and move on.
Because I said earlier: if you’re using the most disciplined approach, you can find something else. There’s no reason to hang on to any security where you don’t have great conviction.
Opte
Rivp
Tpng
58 % Cash.
Teška srca proda HPB
Opte
Rivp
Tpng
58 % Cash.
Teška srca proda HPB
Ajoj kud proda sad HPB...
ATPL 40%
KODT 22%
ZABA 18%
OSTALO: ATGR, PODR, TPNG, HPB, CKML
The result is only visible to the participants.
Dragi kolege ponukan sam otvoriti ovu temu prije svega jer cesto imam dojam da mnogi forumasi imaju vrlo uspjesne portfelje i da cesto vrlo rano udu u neku poziciju a na vrijeme izadu. Zato ponekad neke od mojih uspjesnih transakcija djeluju zanenarivo male u odnosu na takve price. Pa ipak buduci da nitko ne otkriva vrijednosti svojih transakcija zanima me o kolikim iznosima govorimo barem na razini portfelja cisto za komparaciju. Jer nije isto ako zaradujete 50% na ulogu od 30000kn ili 300000. Iz tog razloga pripremio sam anketu sa dosta sirokim rasponima vrijednosti koja bi nam trebala otkriti u kojoj zoni kapitala je vecina forumasa. Nadam se da cete se odazvati sudjelovanju i dati realni podatak o vasoj trenutnoj vrijednosti portfelja. HVALA