Display MoreHrvatski portfolio mi cini ca 26% ukupnog portfolija, sto zapravo predstvalja "stock picking" allocation ciji je target 25% od ukupnog portfolija, tako da ne ocekujem velike promjene iz perspektive asset allocation.
Sto se tice hrvatskog potfolija on se sastoji od:
1. KODT-P-A --> 52,8%
2. RIVP --> 17.2%
3. HPB --> 12.7%
4. ADRS-P-A --> 8.9%
5. SPAN --> 8.3%
Ove godine imao sam puno vise transakcija nego uobicajeno. TUHO sam morao izaci, LRHC sam pobjegao glavom bez obzira i ovaj tjedan prebacio LRHC novac u SPAN.
Ne ocekujem transakcije kroz slijedecu godinu jedino bi se volio rijesiti ADRS koji jos vucem od 2015 i nisam zadovaljan ali trenutna cijena mi ne odgovara za prodaju. KODT mi udara u gornju granicu izlozenosti u jednoj dionici buduci da je iznad 10% na ukupni portfolio, ali bi izbjegao preslagivanje koliko je moguce za sada buduci da meni KODT jos uvijek izgleda dosta podcijenjen.Dosta tesko pronalazim nove prilike na ZSE, buduci da mi je PLAG pobjegao. Eventualno bi podebljao RIVP ako jos padne na blizu 4 eura kroz ovu zimu. Pratim LPLH da vidim hoce li se poslovanje okrenuti u naredne 2-3 godine.
Sve u svemu odlicna godina na ZSE, u relativnom i absolutnom iznosu najbolja od kad ulazem u hrvatskoj.
Start godine iz snova, iznad svih mogucih ocekivanja - pogotovo nakon onako uspjesne prosle godine.
YTD prinos na hrvatski portfolio je 31% - za mene uistinu nestvarno Odmah bi potpisao da godina zavrsi gdje smo trenutno
Ipak, treba biti objektivan i priznati sebi da 88% prinosa dolazi od KODT koji uistinu radi cuda.
Sastav portfolija nisam mijenjao - ispod moj kratki komentar za godisnja izvjesca.
1. KODT-P-A --> 10/10 - svemirski
2. RIVP --> 7/10 - sve u svemu zadovoljan sam. Dividenda ocekivana, rezultati ocekivani, plan otkupa vlastitih dionica svakako plus. Osobno nisam preveliki ljubitelj vezivanja dividende za cijenu dionice, ali otom potom. Nisam detaljno ulazio u plan investicija, ali ako se nevaram povrati su planirani negdje oko 10%, sto je okay, iako bi bio sretniji da je malo vise
3. HPB --> 9/10. rezultat ocekivano dobar. Po meni ima prostora za rast cijene ove godine kako budu dolazili kvartalni rezultati. Malo sam zbunjen oko dividende od prosle godine, ali ja iskreno ocekujem isplate dvije dividende ove godine (ova sto je ex div. bio u dvanaestom mjesecu i ovogodisnja (ocekujem 13 eura)).
4. ADRS-P-A --> 4/10 - proslih godina bi nakon najave dividende dionica rasla. Nadam se i ove godine tako da se mogu rijesiti ove dionice.
5. SPAN --> 8.3% 5/10 - top line iznad, bottom line ispod ocekivanja. Nista strasno, ali ocekivao sam nesto bolji bottom line, te nesto bolji rast mix segmenata.
Do iducih kvartalnih rezultata. LP