spomenuo sam da mi je žao što nisam ušao u span na ipo-u...e sad sam odlučan ispraviti krivu procjenu, fundamenti moraju doći do izražaja:)
SPAN (SPAN d.d.)
-
-
-
ako probije 220... svakako imati na nišanu.
-
ako probije 220... svakako imati na nišanu.
Evo je na 219, get ready
Ne kužim zakaj sad nagli skok, izvješće je bilo prije 10ak dana, očekivao sam tad neki skok ako će ga već biti..
edit: evo 220.. go go go
-
Rekla, kazala...da će fondići malo podignut cijenu prema kraju godine da poprave bilancu. Nisam kolegi vjerovao al se obistinjuje. Pričaju kolege iz fondova i osiguravajućih društava, ovako uz kavu. Ne znam koliko je istina, da ne ispadne druk.
-
-
Ne znam zašto bi fondovi dizali na kraju godine, u slučaju kada svi imaju dobre rezultate u ovoj godini. Očekivao sam da bi se to moglo desiti početkom iduće godine...
Iako SPAN u imovini bilo kojeg fonda sudjeluje u vrlo malom, skoro i zanemarivom postotku.
-
Ne znam zašto bi fondovi dizali na kraju godine, u slučaju kada svi imaju dobre rezultate u ovoj godini. Očekivao sam da bi se to moglo desiti početkom iduće godine...
Iako SPAN u imovini bilo kojeg fonda sudjeluje u vrlo malom, skoro i zanemarivom postotku.
IPO SPAN-a je bio medijski dobro popracen, dosta malih i novih ulagaca je krocilo na TK i to je prilika fondovima da s malim parama dignu cijenu, omoguce zaradu malima a sebi i ZSE veliku reklamu...a i poslovni rezultati drustva im idu u prilog...
G. Dujmovic takoder ima interes da dionica ima veću cijenu...s jedne strane kao dionicar/vlasnik, a s druge strane zbog zadovoljstva radnika koji su sudjelovali u IPO tako da ocekujem dividendu izmedju 2kn-5kn...
Uvijek je nezahvalno pricat o cijeni, ali ako se rast poslovnih rezultati nastavi, cijena bi trebala rasti preko 20% godisnje...
Iskreno, odavno nisam bio ovako siguran u investiciju...sektor je potentan, poslovanje raste po ludim stopama, profitabilnost raste, g.Dujmovic mi izgleda fer i normalan tip, fondovi je vole...a ocekujem i divku...sve je spremno da postane nova CROBEX10 dionica...
-
Ja sam isto kupio solidnu količinu. IT sektor je budućnost. SPAN ima kontinuirani rast godinama. Sad su dobili dodatni kapital za brže širenje. Negdje sam pročitao da u budućnosti planiraju još jednu dokapitalizaciju
-
Nominirali ju za dionicu godine na ZSE
-
Dobra reklama , zato je i danas narasla
-
-
ovo je dobro... više se kupuje nego se piše... akumulacija?
-
ovo je dobro... više se kupuje nego se piše... akumulacija?
bilo bi dobro, ali meni više sliči na Spancirfest, malo će prošetati gore dolje i onda sjesti na kaficu
-
Meni se ovo čini kao "manevar" sličan Podravki od prije koji tjedan. Samo je tamo bio puno veći obujam trgovanja.
Cijena dionice naraste 15-ak% u kraćem periodu i onda se vrati na manje-više početnu poziciju. Izvješće je OK - jest da rastu ali marže su i dalje male.
-
Ovo je ok dugorocno ulaganje, ali ovakav nagli rast nema temelja i ocekujem stabilizaciju oko 215
-
Meni se ovo čini kao "manevar" sličan Podravki od prije koji tjedan. Samo je tamo bio puno veći obujam trgovanja.
Cijena dionice naraste 15-ak% u kraćem periodu i onda se vrati na manje-više početnu poziciju. Izvješće je OK - jest da rastu ali marže su i dalje male.
za neka kretanja određenih zvijezda na burzi, dobro je pratiti iz zvjezdarnice da li se vidi zviježđe medvjeda ili zviježđe bika, jer vam one stare metode bacanja graha i ostalih pomagala više nema smisla, jer je to savladala velika većina ulagača, ovo je skroz nova metoda iz koje se ipak može zaključiti da je Podravka zvijezda koja ne tamni, a sve ostale brzorastuće mogle bi se povezati s padalicama, što ne znači da se ponekad i na njima ne može lijepo zaraditi, ako ste je prvi ugledali, nagledali i procijenili kada će početi padati
-
Ovo mi je vec sad postao dragulj u kruni. Nevjerojatnih 40% od IPO-a. Jos mi crnilo od mora nije proslo. Taj petak sam jos dvojio da li uplatit... Milina
-
Kolike su šanse za oživljavanje prilično skučenog i tromog tržišta kapitala u nas? Izlazak SPAN-a na Zagrebačku burzu unio je malo živosti, ali danas još vlada zazor prema trgovanju dionicama, nakon kraha tržišta 2008. godine. https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…talizam-1144426
Ne bih rekao da je span unio nekakvu živost ali neka im bude. Ova usiljena medijska galama oko spana je pretjerana. Sa ev/ebitda 12 još su i visoko precijenjeni za 9 od 10 dionica unutar crobex10. Veći impuls dali su Pivci svojim ulaskom na Podravci ili prije toga borba oko preuzimanja Kraša ili Bilbija na Atlantskoj. U posljednje vrijeme da nema Atlantske likvidnosti praktički ne bi ni bilo.
Što se tiče rejtinga dovoljno je reći da se Hrvatska zadužuje 5x povoljnije od Norveške, Švedske ili Češke. To dovoljno govori koliko je rejting vezan uz euro i koliko iza toga stoje gospodarski a koliko politički razlozi. Očito više ni rejting ni niske kamate nisu dovoljne da pokrenu neke stvari.
Digitron u ruke i udri...
EV/EBITDA (ttm) SPAN-a je 9,2...na cijeni od 290kn/share bi EV/EBITDA bila 12
Aritmetička sredina EV/EBITDA za CROBEX10 je 9,6 (izvor MD) tako da nije ni istina da je precijenjen u odnosu na CROBEX10, baš obrnuto...
Medijan EV/EBITDA CROBEX10 je 8,12 i to je EV/EBITDA ERNT koji je najbliži SPAN-u...pa evo i nekih usporedbi međju njima
SPAN vs ERNT
EV/EBITDA 9,2 vs 8,12
P/E 20 vs 15
P/B 2,7 vs 7
P/S 0,59 vs 1,16
Δ prihoda yoy +36% vs +6%
div yield 2%* vs 4,4%
* očekujem SPAN divku od 5 kn dogodine
Po fundamentima SPAN uopće nije procjenjen ni u odnosu na CROBEX10, a ni u odnosu na ERNT pogotovu u kontekstu iznimnog rasta prihoda i niske profitabilnosti (koja može ići samo gore)...
Jedini "problem" SPAN-a je sto mu je cijena 235kn, a svi su mogli kupovat po 175kn pa imaju psihičku barijeru da kupuju...ali precijenjen ni skup nije
Treba uzet u obzir i da će dogodine SPAN sigurno biti jedna od sastavnica CROBEX-a, a ja mislim čak i sastavnica CROBEX10 ekipe tako da otkuljučavanje vrijednosti tek očekujem...
-
Ne bih rekao da je span unio nekakvu živost ali neka im bude. Ova usiljena medijska galama oko spana je pretjerana. Sa ev/ebitda 12 još su i visoko precijenjeni za 9 od 10 dionica unutar crobex10. Veći impuls dali su Pivci svojim ulaskom na Podravci ili prije toga borba oko preuzimanja Kraša ili Bilbija na Atlantskoj. U posljednje vrijeme da nema Atlantske likvidnosti praktički ne bi ni bilo.
Što se tiče rejtinga dovoljno je reći da se Hrvatska zadužuje 5x povoljnije od Norveške, Švedske ili Češke. To dovoljno govori koliko je rejting vezan uz euro i koliko iza toga stoje gospodarski a koliko politički razlozi. Očito više ni rejting ni niske kamate nisu dovoljne da pokrenu neke stvari.
Aritmetička sredina EV/EBITDA za CROBEX10 je 9,6 (izvor MD) tako da nije ni istina da je precijenjen u odnosu na CROBEX10, baš obrnuto...
Medijan EV/EBITDA CROBEX10 je 8,12 i to je EV/EBITDA ERNT koji je najbliži SPAN-u...pa evo i nekih usporedbi međju njima
SPAN vs ERNT
EV/EBITDA 9,2 vs 8,12
P/E 20 vs 15
P/B 2,7 vs 7
P/S 0,59 vs 1,16
div yield 2%* vs 4,4%
Po fundamentima SPAN uopće nije procjenjen ni u odnosu na CROBEX10, a ni u odnosu na ERNT pogotovu u kontekstu iznimnog rasta prihoda i niske profitabilnosti (koja može ići samo gore)...
Jedini "problem" SPAN-a je sto mu je cijena 235kn, a svi su mogli kupovat po 175kn pa imaju psihičku barijeru da kupuju...ali precijenjen ni skup nije
Treba uzet u obzir i da će dogodine SPAN sigurno biti jedna od sastavnica CROBEX-a, a ja mislim čak i sastavnica CROBEX10 ekipe tako da otkuljučavanje vrijednosti tek očekujem...
EV/EBITDA 11.4 i to sa cijenom 175.
Span Lists Shares on the ZSE - InterCapitalThe first trading day on the ZSE will be 23 September 2021.inter.capital -
SPAN vs ERNT
EV/EBITDA 9,2 vs 8,12
P/E 20 vs 15
P/B 2,7 vs 7
P/S 0,59 vs 1,16
div yield 2%* vs 4,4%
Ma dajte kolega...budite ozbiljni...to je EV/EBITDA prije godinu dana...na kraju 2020. i bez dokapa...nesto slicno kao da pricate o fundamentima ATPL iz 2020...
-
Ma dajte kolega...budite ozbiljni...to je EV/EBITDA prije godinu dana...na kraju 2020. i bez dokapa...nesto slicno kao da pricate o fundamentima ATPL iz 2020...
I sektor i kompanija i kapitalizacija su pogođeni za domacu burzu. Kada se tome doda dobra startna pozicija (sa stajališta izlaska na burzu), rast poslovanja i niska zaduženost (neto keš pozicija) dobiva se vrlo vrlo solidna (dugoročna) investicijska priča.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner