Display Moresačekajmo da krenu s izvještajima, da vidimo u kojem smjeru će se to odvijati, mislim da ste uzeli (poslužili se MIrinim) malo povelike multiple za branšu, ali dobro, valjda će netko jednoga dana i to platiti,
imamo mi i previše primjera gdje brojke pokazuju jednu vrijednost, a tržište sasvim drugačije to cijeni, koliko se ja sjećam, niti jedan IPO se nije održao na početnoj cijeni, a negdje čak ni firma nije opstala, tako da naše tržište ima očito neki poseban model vrednovanja,
možda se jednoga dana skloni ovaj branič na 200 pa se onda ima vidjeti što to stvarno jeste, jer očito je da je neko državno-privatno partnerstvo, jer i neki njihovi poslovi su vezani za državu
okladu toga tipa ne bih prihvatio, jer imam nekakav drugačiji pristup pomaganja potrebitima
Nisu to moje multiple nego javno dostupne od strane Damodorana, odnosno one koje se deriviraju sa američkog tržišta,.. s početka ove godine. Sve piše u disclaimeru.
Osobno se ne vodim pričama s placa, al zanemarimo li to da niste do sada napisali niti komentirali niti jedan broj iz izvješća ili prospekta već pišete kao i većina plac-analitičara po feelingu, rotkivca je preskupa, a krastavci premali za tu cijenu, bilo bi dobro da promjenite model ponašanja i komentiranja jer ovdje smo radi ozbiljne analize, ulaganja i procjena, a ne radi doskočica, pošalica i sličnih trivija koje se ovdje mnogo češće mogu pročitati od ozbiljne i konstruktivne rasprave. Činjenica da je SPAN društvo koje su iz garaže pokrenuli neki tamo dečki davnih dana i to sada burzovno vrednovali, daje im za pravo da nisu slizani sa ovima ili onima i da svoj uspjeh i uspjeh svoje firme prvnestveno mogu zahvaliti sebi i svojim nastojanjima da dostignu postavljene ili zacrtane ciljeve. I to je najveći uspjeh ove priče i ovog IPO-a, uz činjenicu da su sada prispustili unutra i dio ulagača koji su spremni dugoročno ostati uz firmu, uz uvjet da se njezin poslovni rast nastavi i u budućnosti. Vremenom, uz rast, doći će i bolji rezultati i toliko željena viša stopa profitabilnosti. Ufamo se.
Ne treba pljucati po svemu na burzi, nego se ponekad ili uvijek treba staviti u kožu ili cipele onih koji su stvorili ta ulaganja i dugo godina radili da postignu uspjeh i stvore vrijednost. Najlakše je sve apriori pokopati i napisati ne valja, ne vrijedi i nema tu budućnosti ni štofa. Jer nisu sva ulaganja, a bome niti ulagači isti.
bez namjere da umanjim uspjeh vlasnika, koji su samim izlistanjem postigli veliki uspjeh, te na bilo koji način osporim mogući rast cijene dionice, samo bih želio da se uzme u obzir sva različitost nas kao ulagača, što je i sam izdavatelj napomenuo u prospektu
"Svakog ulagatelja koji razmatra mogućnost kupnje i prodaje, odnosno stjecanja i otuđenja
Dionica, upućuje se na potrebu i poželjnost vlastitog ispitivanja, ocjene i prosudbe svih podataka
o činjenicama, rizicima, trendovima, procjenama i predviđanjima koji se odnose na Izdavatelja,
Dionice i poslovno okruženje. Izdavatelj također upućuje ulagatelje da prema vlastitoj procjeni i
potrebi te o vlastitom trošku zatraže potreban savjet ovlaštenih pravnih, poreznih, financijskih
i drugih savjetnika."
ja za sada ne kupujem i ostavljam mogućnost da svi ostali kupe više, pa nije li to dovoljno, a vrijeme će pokazati da li će ova priča krenuti prema nekim višim razinama